Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dānijas čempionu treneris: "Ja "Riga" iesitīs pirmā, tad viss kas var notikt"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Dānijas čempionu treneris: "Ja "Riga" iesitīs pirmā, tad viss kas var notikt"
Stole Sūlbakens / Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga" FC

Dienu pirms "Riga" un "Kobenhavn" vienību atbildes spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas play-off kārtā dāņu klubs rīkoja pirmsspēles preses konferenci. Jāatzīst, ka šis mediju pasākums, kurā piedalījās "Kobenhavn" galvenais treneris Stole Sūlbakens un kapteinis Zeka, neizraisīja lielu Dānijas un Latvijas plašsaziņas līdzekļu interesi. Piedāvājam šīs preses konferences teksta atreferējumu.

Pirms pirmās spēles jums bija virkne savainojumu. Kāda situācija ir tagad?
Sūlbakens: Tie, kuriem nupat bijušas operācijas, vēl nav atgriezušies (smejas). Situācija ir aptuveni tāda pati. Un vēl kādu laiku tā nemainīsies, jo šeit ir runa par ilga perioda savainojumiem.

Jautājums komandas kapteinim Zekam. Rīt "Riga" sastāvā spēlēs cits grieķis Jorgoss Valerianoss. Vai pazīsti viņu un ko vari pateikt par Jorgosa kvalitātēm?
Zeka: Jā, pazīstu. Viņš bija kopā ar mani Grieķijas nacionālajā izlasē [šogad Valerianoss tika saukts izlasē marta un maija/jūnija nometnēs, 30. maijā debitējot valstsvienības rindās pārbaudes mačā pret Turciju - aut.]. Viņš ir ļoti labs aizsargs. Viņam ir izcilas kvalitātes. Novēlu Jorgosam visu to labāko, bet tikai ne rītdien.

Cik komfortabli jūtaties pēc mājas uzvaras ar 3:1?
Sūlbakens: Trešais vārtu guvums pēdējās minūtēs bija ļoti svarīgs. Ja mēs rīt iesitīsim pirmie, tad viss būs ļoti labi, ja viņi iesitīs pirmie, tad viss kas var notikt. Mēs paveicām kvalitatīvu darbu savā laukumā, taču nekas nav beidzies. "Riga" parādīja labu sniegumu šajā turnīrā, uzveicot trīs [īstenībā divu - aut.] dažādu valstu čempiones. Mums ir jāuzmanās. Cerams, ka viss izdosies.

Kādu spēles gaitu paredzat? Kā tā attīstīsies?
Sūlbakens: Paredzu, ka "Riga" būs vairāk ar bumbu, nekā tas bija pirmajā mačā. Tomēr nedomāju, ka būs pārāk liela atšķirība šajā rādītājā. Pretinieki spēlēs mazliet plašāk un veidos presingu mazliet augstāk. "Riga" daudz sitīs bumbu uz priekšu, spiedīs uz gaisa divcīņām. Pati spēle būs vairāk fiziska. Ja atcerēsimies viņu spēli pret Polijas čempioniem ["Piast"], tad tur rīdzinieki spēlēja ļoti cieši un kompakti, taču neizveidoja pārāk daudz vārtu gūšanas iespēju. Jā, spēle atšķirsies no tās, kāda bija "Parken" stadionā. Ceru, ka mēs spēsim kontrolēt notikumu gaitu arī tajos brīžos, kad būsim bez bumbas.

Andreass Bjellans pēc mēneša pauzes atgriezies sastāvā. Viņš šeit ir kā spēlētājs vai kā tūrists?
Sūlbakens: Kaut kas pa vidu (smejas). Pēdējās divās dienās viņš trenējās kopējā grupā bez sāpju sajūtām. Ja viņam viss būs kārtībā arī šodienas pirmsspēles treniņā, tad viņš šeit ir kā spēlētājs, nevis tūrists.

Pirmajā spēlē "Riga" bija tikai viens stūra sitiens. Kā to panācāt?
Sūlbakens: Atbilde ir bumbas kontrolē. Viņi ir ļoti spēcīgi standartsituācijās, tāpēc būtu muļķīgi dot iespējas "Riga" tos izpildīt. Pieļauju, ka somu komanda [HJK] ļoti nožēlo, ka ļāva rīdziniekiem izpildīt tik daudz stūra sitienu.

Kurus spēlētājus izcelsiet "Riga" sastāvā?
Sūlbakens: Cik zinu, viņiem ir atpakaļ uzbrucējs [Romāns Debelko], kurš bija diskvalificēts uz iepriekšējo spēli. Viņš ir izteikts soda laukuma uzbrucējs [fox in the box - angļu val.] un guvis vairākus vārtus Eiropas līgā. Vēl ir 7. numurs [Felipe Brisola] - ļoti radošs spēlētājs. Tāpat 20. numurs [Rodžers] ar izcilu kreiso kāju. "Riga" var izvēlēties starta sastāvu no vairākiem spēlētājiem. Piemēram, izvēle var krist par labu 6. numuram [Vladimiram Kamešam], kurš iesita mums vārtus un bija ļoti kustīgs. Ir alternatīvas izvēles, kā, piemēram, veterāns ar 10. numuru [Aleksejs Višņakovs] vai 17. numurs [Vladislavs Fjodorovs]. Ļoti stabils ir 26. numurs [Stefans Paničs]. Visbeidzot, atpakaļ ierindā ir grieķu kreisās malas aizsargs [Valerianoss]. Ar Debelko un Valerianosa atgriešanos "Riga" palikusi labāka.

"Riga" un "Kobenhavn" spēles tiešraidi skaties šovakar plkst. 19:45 Sportacentrs.com TV ēterā.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 09:29, pirms 5 gadiem
"Riga" parādīja labu sniegumu šajā turnīrā, uzveicot trīs [īstenībā divu - aut.] dažādu valstu čempiones. / Ja uzveiks arī FCK, tad šajā teikumā viss būs pareizi. Par trīs labām lietām!

     [+] [-]

, 2019-08-29 12:51, pirms 5 gadiem
Par prieku futbola līdzjutējiem lai ir 5:2!