Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL izloze: H grupā četru lielvalstu klubi, "Celtic" izvairās no Varšavas

Rolands Eliņš

EL izloze: H grupā četru lielvalstu klubi, "Celtic" izvairās no Varšavas
Bijušais Polijas izlases vārtsargs Ježi Dudeks ielozē "Celtic" D grupā
Foto:AFP/Scanpix

Šodien notikušajā UEFA Eiropas līgas grupu turnīra izlozē spēcīgā grupā iekļuvusi līgas pašreizējā čempione "Sevilla", bet Valērija Šabalas (šobrīd gan izīrēts) komanda "Club Brugge" cīnīsies B grupā ar "Torino", "Kobenhavn" un "Helsinki". Tikmēr H grupā izloze kopā savedusi "Everton", "Wolfsburg", "Krasnodar" un "Lille" jeb četru futbola lielvalstu klubus (Krievijas gadījumā varbūt ne futbola, bet vienkārši lielvalsts).

Eiropas līgā vakar noslēdzās pēdējā kvalifikācijas kārta, kurā noskaidrojās, ka brāļu Višņakovu un Pāvela Doroševa pārstāvētie klubi palikuši aiz borta, savukārt Beļģijas "Club Brugge", kuram pieder tiesības uz šobrīd izīrēto Valēriju Šabalu, 3:1 divu spēļu summā pieveica Šveices "Grasshopper". 31 kvalifikācijas kārtu izgājušajai komandai pievienojās desmit ČL "play-off" kārtas neveiksminieces, sešas savas valsts kausa izcīņas uzvarētājās un "Sevilla". Spānijas komanda vietu grupu turnīrā bija garantējusi kā pagājušās sezonas čempione, taču šosezon EL uzvarētājas gods ļaus garantēt vietu nākamās sezonas ČL grupu turnīrā.

"Sevilla" par izlozi pārāk priecīga nevar būt, jo tai pretim stāsies "Standard de Liege" no Beļģijas un Roterdamas "Feyenoord", kā arī horvātu "Rijeka", tiesa, pagājušās sezonas Eiropas līgā neviens no šiem klubiem nespēja izkļūt no grupas - beļģi un horvāti palika pēdējie grupā, bet Roterdama izlidoja jau kvalifikācijā. Jāpiebilst, ka "Sevilla" un "Feyenoord" ir vienīgās UEFA kausa/Eiropas līgas uzvarētājas, kuras satiksies jau grupu turnīrā.

C grupā "Tottenham Hotspur" nogādāta kopā ar "Besiktas", kura Čempionu līgā sagādāja ļoti nopietnu pārbaudījumu "Arsenal", divu spēļu summā zaudējot tikai 0:1. Savukārt D grupa ir vienīgā, kurā spēlē trīs valstu čempiones - Austrijas "Salzburg", Skotijas "Celtic" un Zagrebas "Dinamo", turklāt pirmās divas ČL piedzīvoja negaidītas sakāves un nu noteikti gatavas meklēt revanšu.

Pēc "Celtic" zaudējuma slovēņu "Maribor" futbola līdzjutēji ātri aptvēra iespēju, ka skotus var ielozēt vienā grupā ar Varšavas "Legia", kura būtu vairāk nekā priecīga uzņemt Glāzgovas klubu. Izloze tomēr vēlējās citādi, un poļi spēlēs grupā ar Ukrainas "Metalist", Turcijas "Trabzonspor" un "Lokeren" no Beļģijas, taču ļoti spēcīga izskatās arī H grupa, kurā nokļuvuši Anglijas, Vācijas, Francijas un Krievijas klubi.

Šosezon Eiropas līgas grupu turnīrā debitēs 12 komandas jeb ceturtā daļa no dalībniecēm - Maskavas "Dinamo", "Torino", "Krasnodar", "Qarabag", "Astra", "Asteras", "Lokeren", "Rio Ave", Minskas "Dinamo", "Saint-Etienne", "Feyenoord" un "Helsinki".

Spēles tiks aizvadītas no 18. septembra līdz 12. decembrim un, kā jau ierasts, visas vienas kārtas spēlē notiks vienā dienā.

Eiropas līgas grupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
VillarealKobenhavnTottenhamSalzburg
Borussia MBruggeBesiktasCeltic
ZurichTorinoPartizanDinamo Zagreb
ApollonHelsinkiAsterasAstra
E grupaF grupaG grupaH grupa
EindhovenInterSevillaLille
PanathinaikosDniproStandardWolfsburg
EstorilSaint-EtienneFeyenoordEverton
Dinamo MoskvaQarabagRijekaKrasnodar
I grupaJ grupaK grupaL grupa
NapoliDynamo KyivFiorentinaMetalist
Sparta PrahaSteauaPAOKTrabzonspor
Young BoysRio AveGuingampLegia
SlovanAalborgDinamo MinskLokeren OV

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2014-08-29 16:53, pirms 10 gadiem
Acīs lec pagaidām H grupa, citās grupās +/- pirmās 2 vietas paredzamas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-08-29 16:59, pirms 10 gadiem
Inter pastaiga

     [+] [-]

, 2014-08-29 17:05, pirms 10 gadiem
Simpatize E F I grupas, ka ari protams H

     [+] [-]

, 2014-08-29 17:06, pirms 10 gadiem
Luisnani
Vispar St-Etienne ir loti laba komanda, ka ari Dnipro var izaicinat
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-29 17:21, pirms 10 gadiem
domāju ka J Grupa arī būs ļoti interesanta.. nekas tur nav zināms!

  +3 [+] [-]

, 2014-08-29 17:32, pirms 10 gadiem
Tas par krieviju un futbolalielvalsti labs XD autoram pluss +

     [+] [-]

, 2014-08-29 18:17, pirms 10 gadiem
par A grupu...un par Borussias Gladbahu!!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-29 22:33, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka arī EL būs pietiekami interesanta! Patīk H grupa. Kas attiecas par Celtic, tad pēc izstāšanās no ČL uzreiz momentāli, lai Deila saglabātu savu krēslu klubs tika pie papildinājuma- Mubarak Wakaso, ieguva uz sezonu ar iespēju pēc sezonas nopirkt viņu pavisam! Tagad, kad klubs netaisās ieguldīt transfēros nekādus līdzekļus, bet gan ķer visu ko var par baltu velti dabūt klubā ir spēlētāju pārpilnība, kas optimismu neieviešs. Diez vai arī, ka no liekajiem tik viegli tiks vaļā, bet galvenais vadošos spēlētājus izpārdot ne? Nu tā sanāk Par grupas spēku un to favorītiem netaisos spriest, jo nav pamats domāt, ka Deilas vadībā kkas krasi mainīsies ja nu vienīgi uz sezonas beigām...