Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Širmelis: "Ar Redjko sastāvā "Jelgava" nekad nezaudē"

Širmelis: "Ar Redjko sastāvā "Jelgava" nekad nezaudē"
Sauļus Širmelis
Foto: Raitis Supe

Futbola kluba ''Jelgava'' galvenais treneris Sauļus Širmelis pēc neizšķirta (1:1) Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 3. kārtas pirmajā spēlē pret Jeruzalemes ''Beitar'' uzsvēra, ka komandai bija grūti fiziski nospēlēt 90 minūtes.

Sauļus Širmelis, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Ļoti smaga spēle. Tomēr teikšu, ka "Beitar" ir komanda, ar kuru var cīnīties 3. kārtā. Tikai jābūt svaigumam, jo kad spēlē divas spēles nedēļā tas var pietrūkt. Tāpēc ne katrā epizodē izdevās uzvarēt divcīņās vai arī pareizi novērtēt kādu situāciju. Puišiem ir jāuzceļ piemineklis par šādu darbu. Ģērbtuvē neviens nekustās pēc spēlēs, jo laukumā tika atdots viss."

Tagad palīdzēs tas, ka būs nedēļa starp spēlēm (16. kārtas mačs pret "Riga" tika pārcelts - aut.)...
Širmelis: "Tagad futbolistiem būs divas dienas atpūtai. Tas ir svarīgākais. Nedēļas laikā diez vai kaut ko jaunu izdosies iemācīt treniņos. Ceru, ka izdosies atjaunot spēkus."

Kā kopumā var vērtēt rezultātu 1:1?
Širmelis: "Šodien varēja uzvarēt gan viena, gan otra komanda. Mums bija fantastiska iespējas Andrejam Perepļotkinam un Rjotaro Nakano. Pretiniekiem arī bija gana daudz labu momentu. Jāatzīst, ka viņiem "Beitar" bija pārsvars, jo tie bija arī svaigāki. Nebija uzdevums vairāk kontrolēt bumbu. To pagaidām mēs nevaram. Medijos raksta, ka kluba budžets ir ap astoņiem miljoniem eiro, no kuriem pieci tiek atvēlēti algām. Tāpēc "Beitar" var atļauties pasaukt spēlētāju, kuram ir laba pieredze Spānijas augstākajā līgā."

Artjomu Osipovu nebūtu labāk ielikt pamatsastāvā?
Širmelis: "Izrādās, "Jelgavā" ir ticējums - kad spēlē Valērijs Redjko, tad komanda nezaudē. Es to nebiju zinājis, bet tagad esmu pārliecinājies. Ticējums tiešām strādā. Iespējams, Valērijs ir no tiem spēlētājiem, kuriem bija palicis par maz spēka. Tikšana 3. kārtā ir liels Vaļeras nopelns, taču šodien viņam nebija veiksmīga diena. Osipovs, nākot uz maiņu, tika galā ar savu uzdevumu."

Pretinieku treneris naktīs negulēja, skatījās "Jelgavas" spēles. Jums arī sanāca naktīs gatavoties šim mačam?
Širmelis: "Es gan neesmu gulējis ar "Beitar" spēļu ierakstiem. Tos skatījāmies pa dienu. Redzējām četras spēles Eiropas līgā. Var teikt, ka viņiem bija vairāk iespēju par mums iegūt informāciju."

Zinot to, ka "Jelgavai" ir auguma pārsvars, standartiem tika likts īpašs uzsvars?
Širmelis: "Mēs vienmēr pie tiem piestrādājam. Tie mums atnes vārtu guvumus, tajā skaitā šovakar. Tas ir ļoti spēcīgs trumpis, ja veltīt tam uzmanību. Nevar teikt, ka standartsituācijas pret "Beitar" ar kaut ko atšķiras."

Vai ir iespēja, ka kāds atgūsies pēc savainojumiem nedēļas laikā?
Širmelis: "Daudz kas ir atkarīgs no paša spēlētāja. Kāds var spēlēt arī ar savainojumu, bet cits tādā pašā situācijā izlaiž divus mēnešus. Ir spēlētāji, kuri paši var pieņemt lēmumu par savu gatavību spēlei. Artis Lazdiņš, Gints Freimanis vai Igors Savčenkovs var spēlēt ar savainojumiem. Pret "Slovan" Savčenkovs spēlēja ar mugursāpēm. Daniilam Turkovam un Kirilo Siličam iespēja atgriezties ir, tomēr daudz kas būs atkarīgs no viņiem pašiem."

Kā šodien Perepļotkins?
Širmelis: "Uzskatu, ka viņš ieviesa mūsu spēlē radošumu. Kopumā iznāca labi. Ja vēl būtu atzīmējies ar vārtu guvumu... Ļoti veiksmīgi viņam ir izdevies atgriezties augstā līmenī. Tas ir tieši tas, ko viņš bija pelnījis."

Sanāca šodien atcerēties laikus "Ventspilī", kad arī spēlējāt 3. kvalifikācijas kārtā?
Širmelis: "Labāk gribētu atcerēties spēles pret "Brondby" (2. kārtā). Tur mēs arī pirmo spēli nospēlējām 1:1, tikai izbraukumā."


, 2016-07-29 12:18, pirms 8 gadiem
1:0 viesos un Jelgava soļo tālāk! Un tad jau piepildām Skonto stadionu nākamajam vēstures ierakstam par godu
, 2016-07-29 12:46, pirms 8 gadiem
Nekas, apollo pirms 5 stundām izlasīju.
, 2016-07-29 12:50, pirms 8 gadiem
parvisu rakstīja: 1:0 viesos un Jelgava soļo tālāk! Un tad jau piepildām Skonto stadionu nākamajam vēstures ierakstam par godu
Skonto stadions vispār vēl atbilst nakamās kārtas prasībām. Ka tik nesanāk mājas spēles aizvadīt kaut kur pie igauņiem vai leišiem. Tās gan tādas patīkamas problēmas - vēl tik tālu jātiek.
, 2016-07-29 12:59, pirms 8 gadiem
backstab rakstīja: Skonto stadions vispār vēl atbilst nakamās kārtas prasībām. Ka tik nesanāk mājas spēles aizvadīt kaut kur pie igauņiem vai leišiem. Tās gan tādas patīkamas problēmas - vēl tik tālu jātiek.
Izlase tak tur spēlē.
, 2016-07-29 14:28, pirms 8 gadiem
backstab rakstīja: Skonto stadions vispār vēl atbilst nakamās kārtas prasībām. Ka tik nesanāk mājas spēles aizvadīt kaut kur pie igauņiem vai leišiem. Tās gan tādas patīkamas problēmas - vēl tik tālu jātiek.
eiropas līgas play-off kārtai vēl atbilst. 4.kategoriju vajag ČL play-off un abu līgu grupu turnīriem, tiem Skonto uz papīra neatbilst, bet domāju, ka pa eiropas līgu grupu turīru sakartotu visu, lai kāds klubs kas tur tiek varētu spēlēt. ČL grupu turnīru Skonto stadions domāju, ka nepavilktu, bet nu tagad tāpat par ČL nav pat jēga sapņot ja EL grupu turnīrā ar veiksi kāds LV klubs var tikt, tad ČL gan nē.

Tāpēc Latvijā vajag vismaz vienu labu stadionu, ne to s*du ko jau 10 gadus plāno!
, 2016-07-29 23:47, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: eiropas līgas play-off kārtai vēl atbilst. 4.kategoriju vajag ČL play-off un abu līgu grupu turnīriem, tiem Skonto uz papīra neatbilst, bet domāju, ka pa eiropas līgu grupu turīru sakartotu visu, lai kāds klubs kas tur tiek varētu spēlēt. ČL grupu turnīru Skonto stadions domāju, ka nepavilktu, bet nu tagad tāpat par ČL nav pat jēga sapņot ja EL grupu turnīrā ar veiksi kāds LV klubs var tikt, tad ČL gan nē.

Tāpēc Latvijā vajag vismaz vienu labu stadionu, ne to s*du ko jau 10 gadus plāno!
Būs labi - Severs no IZM ar KM visu liek pareizajā vietā - Daugavā.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.