Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pučinsks "Astana" - HJK duelī atbalstīs Kazahstānas klubu

Krišs Upenieks

Pučinsks "Astana" - HJK duelī atbalstīs Kazahstānas klubu
Jurģis Pučinsks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Futbola kluba ''Ventspils'' galvenais treneris Jurģis Pučinsks sniedzis komentāru Kazahstānas medijam total.kz, komentējot ''Astana'' nākamo pretinieku UEFA Čempionu līgā somu HJK, kas no turpmākas cīņas izslēdza tieši Latvijas čempioni.

''Ventspils'' UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju sāka ar 2. kārtu, kur pretiniekos ieguva Helsinku HJK. Pirms spēlēm Ventspils kluba vadība neslēpa, ka mērķis ir skaidrs - pārvarēt somu barjeru un iekļūt nākamajā kārtā. Diemžēl pašu kļūdas pirmajā spēlē liedza to paveikt - savā laukumā zaudējums ar 1:3, bet Somijā pretinieki izrādījās pārāki ar minimālo 1:0, tādējādi divu spēļu summā Latvijas čempione zaudēja ar 1:4.

HJK 3. kārtā spēkosies ar Kazahstānas komandu ''Astana''. Kazahu medijam total.kz ''Ventspils'' galvenais treneris Jurģis Pučinsks komentējis Helsinku komandas līmeni: ''Iemesls mūsu zaudējumam bija bēdīgas kļūdas aizsardzībā un spēlētāju individuālās meistarības trūkums. Ar somu komandu var cīnīties līdzīgi. Viņi ļauj spēlēt un saasināt spēli soda laukuma tuvumā. Abās spēlēs bija vairākas iespējas, bet iemeslu, kurus jau pieminēju, dēļ tas neizdevās.''

Pučinsks arī izcēla HJK spēcīgākās puses: ''Galvenais - spēles ātrums. HJK ir labi organizēta, labi prot spēlēt uz pretuzbrukumiem, ir ātri izpildītāji flangos. Ļoti labs šajā ziņā ir kreisais pussargs Erfans Zenelī. Pozīcijā ''zem uzbrucēja'' spēcīgs ir japānis Atomi Tanaka. Bet uzbrukuma noslēgumā simpatizē augumā raženā Maika Havenāra spēle. Uz viņu arī tiek veidota visa spēle uzbrukumā.'' Tāpat Pučinsks atzīmēja, ka Somijas stila futbols ir mainījies, jo tagad vairs neesot nekādu pārrāvumu starp zonām un vairāk tiek pieturēta bumba.

''Uzskatu, ka ''Astana'' ar HJK var nospēlēt rezultatīvi. Jā, tas nav viegls pretinieks, bet noteikti pārvarams. Nekā brīnumaina viņu spēlē nav. Domāju, ka ''Astana'', spējot pierādīt sevi arī sarežģītās spēlēs pret slovēņu ''Maribor'', pratīs izveidot vairākus vārtus gūšanas momentus arī pie HJK vārtiem. Galvenais - tos realizēt. Mums bija grūtības ar to. Tāpēc vēlu Astanas puišiem veiksmi tieši šaja ziņā, un tad viss būs kārtībā.''

''Vai ''Ventspils'' atbalstīs ''Astanu''? Protams. Zinu dažus spēlētājus no Astanas, kuri kādreiz uzspēlējuši arī Latvijā. Piemēram, aizsargu Jevgēņiju Postņikovu, balsta pussargu Roheru Kanjasu un uzbrucēju Patriku Tvumasi. Mēs vēlam veiksmi Astanai un ceram, ka varēsim priecāties par viņu sniegumu. Nekas nav neiespējams.,'' noslēgumā piebilst ''Ventspils'' galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

Izmantotie resursi:
«Вентспилс» ставит на «Астану»

  +8 [+] [-]

, 2015-07-29 16:39, pirms 9 gadiem
Viņš pats negrib arī uz Kazahstānu pārcelties? Vismaz neviens nepārmetīs par sportisko ģērbšanās stilu!

  +5 [+] [-]

, 2015-07-29 16:41, pirms 9 gadiem
pēc šāda kvēla atbalsta šķiet kazahi Ventspils ''zilo vīriņu'' drīz vien paņems pie sevis

     [+] [-]

, 2015-07-29 16:44, pirms 9 gadiem
Starpcitu HJK sestdien aizvadīs pārbaudes spēli ar Liverpool!

  -2 [+] [-]

, 2015-07-29 16:59, pirms 9 gadiem
Tas ir kaa likums, treneri noveel uzvaru komandai kurai ir zadeejushi.
Taa mazinot savu atbildiibu, redz mees zaudeejam baigi stiprai komandai.

     [+] [-]

, 2015-07-29 17:13, pirms 9 gadiem
vīrietis ar Džeimsam Bondam raksturīgu šarmu, elegantu un švītīgu ģērbšanās stilu un vienmēr solīdu un modernu frizūru, var atļauties fanot par ko grib! nevajag kritizēt!

     [+] [-]

, 2015-07-29 17:33, pirms 9 gadiem
Kārtīgs Sovjet produkts

  +4 [+] [-]

, 2015-07-29 17:40, pirms 9 gadiem
> Gravitons
Bet šoreiz ir gluži pretēji. Šito Pučinsks nebija pienācīgi līdz galam izdomājis.

     [+] [-]

, 2015-07-29 17:53, pirms 9 gadiem
Twumasi es tiešām atceros kā pozitīvu spēlētāju, bet pārējos es dzirdu pirmo reizi!

  +4 [+] [-]

, 2015-07-29 18:24, pirms 9 gadiem
Postņikovs -- stabils aizsardzības spēlētājs (tai pašā Ventspilī), bet, kā jau aizsargs, reti uzmanības centrā. Kanjass nospēlēja tikai četras spēles Tranzītā, jo Latvijā patiešām bija tikai tranzītā uz kādu spēcīgāku komandu.

  +6 [+] [-]

, 2015-07-29 19:36, pirms 9 gadiem
Šobrid šo spēli iespējams redzēt un jāsaka ,ka spēle šobrīd līdzīga.
Es toties veiksmi novēlēšu somu futbolistiem.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-29 19:47, pirms 9 gadiem
Un vēl,Astana pamatsastāvā seši labi leģionāri.Tas nozīmē ,ka klubam problēmas ar finansēm nav un iespējas šajā spēlē 50% pret 50%.Jā un kazahu futbola līdzjutējiem ir radīta iespēja noskatīties šo spēli pa Kazahijas TV ,ne tā kā bija mums.Tātad summā vien kazahi ir pelnījuši vairāk nekā mēs.Tiesa,domāju ,ka šajā divcīņā summā viens gols var izšķirt visu, uz vienu vai otru pusi.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-29 20:02, pirms 9 gadiem
Es arī šo spēli skatos, un pagaidām interesantākais ir komentāri kazahu valodā (pārmaiņus ar krieviskajiem). Vēl viena liecība principā gan jau zināmajam faktam, ka padomju gados jau gandrīz iznīdētā kazahu valoda ir atdzīvojusies/atdzīvināta.
Savukārt futbols -- tipiska 0:0 spēle, vēl neviena momenta (ja vien kāds nebija "tehnisko traucējumu" brīdī).

  +4 [+] [-]

, 2015-07-29 21:02, pirms 9 gadiem
Nu spēle tā arī noslēdzās 0-0 Astana tomēr izskatījās solīdāk nekā FK Ventspils,jo somiem nebija nekāds pārsvars,drīzāk otrādi.Tomēr bija redzams,ka abas komandas jau domāja par atbildes spēli,jo kompensācijas laikā atļāvās mainīt spēletājus.Sajūta tāda,ka somu klubs jau šajā spēle atstrādāja 2 numura taktiku un savus bīstamos momentus radīja tīri ar pretuzbrukumiem.Šoreiz pievīla realizācija,jo no situācijām kurās pret Ventspili sita vārtus ar aizmiegtām acīm ,Havenārs un Savage šoreiz neizmantoja.Domāju, joprojām abām komandām izredzes līdzīgas.Atbildes spēlē somi manuprāt tīri spēlēs uz pretuzbrukumu taktiku un ja Astana savus momentus neizmantos ,tad HIK spēlēs tālāk.

     [+] [-]

, 2015-07-29 21:21, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Šobrid šo spēli iespējams redzēt un jāsaka ,ka spēle šobrīd līdzīga.
Es toties veiksmi novēlēšu somu futbolistiem.
kur notiek? somijā?

  -4 [+] [-]

, 2015-07-29 21:54, pirms 9 gadiem
Trenušku vecis

  +1 [+] [-]

, 2015-07-30 01:20, pirms 9 gadiem
Tas būtu ļoti neprofesionāli teikt kaut ko citu. Pirmkārt, jau tāpēc, ka FKV zaudēja HJK un, sakot, ka fanos par somiem, Pučinskis nonāktu interešu konfliktā. Otrkārt, ja reiz kazahu portālam sniedza šo interviju, diez vai būtu tik nepieklājīgs, lai uz jautājumu atbildētu "nē, Ventspils nefanos par Astanu." Treškārt, kā jau pats teica, Postņikovs, Kanjass un Tvumasi, kuri šobrīd spēlē Astanas rindās, iespriekš ir spēlējuši Latvijā, tāpēc pazīstamus futbolistus, protams, atbalstīs.

     [+] [-]

, 2015-07-30 12:57, pirms 9 gadiem
pučs savā elementā pēc domāšanas veida/ satura un vizuālās formas, ceru, ka nākamgad viņam būs piedāvājumi no Kaz klubiem, lai ceļ kvalifikāciju, apskata pasauli

     [+] [-]

, 2015-07-31 14:33, pirms 9 gadiem
Galvenais Treņņeram jāsaka paldies komandas vadībai, ka tā ir sagādājusi treniņtērpa koplektu no Adidas, jo tas esot pacanu mīļākais apģērbu ražošanas kantoris. Kādēļ Gunča nemaina šo prom?