Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Malmo" divreiz nenotur vadību, ielaiž četrus vārtus un zaudē Prāgā

"Malmo" divreiz nenotur vadību, ielaiž četrus vārtus un zaudē Prāgā
32 gadus vecais čehu uzbrucējs Davids Lafata šajā Čempionu līgas sezonā guvis jau astoņus vārtus
Foto: TopFoto/Scanpix

Latvijas futbola kluba "Ventspils" pāridarītāja "Malmo" UEFA Čempionu līgas trešo kvalifikācijas kārtu sākusi ar neveiksmi pret Čehijas čempioni Prāgas "Sparta" (2:4). Čehu labā ar hat-trick izcēlās Davids Lafata.

Lai arī par spēles favorīti tika uzskatīta "Sparta", 17. minūtē vadībā izvirzījās "Malmo", kad vārtus pēc laimīga rikošeta guva Emils Fošberjs (1:0). Zviedri gan vadībā bija tikai piecas minūtes, jo jau drīzumā ar galvu no tuvas distances precīzs bija mājinieku kapteinis Lafata (1:1). Pagāja vēl piecas minūtes, un jau atkal vadībā bija "Malmo" – no soda laukuma iekšienes bumbu vārtos ieraidīja Isāks Telīns (2:1), kurš guva vienīgos vārtus Ventspilī (1:0).

Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās, toties pēc pārtraukuma "Sparta" vajadzēja tikai septiņas minūtes, lai ne tikai panāktu izlīdzinājumu, bet arī pārņemtu vadību. Vispirms mača 51. minūtē savus otros vārtus guva Lafata, bet jau nākamajā minūtē Radoslavs Kovāčs panāca 3:2. 70. minūtē Lafata noformēja arī hat-trick, ļaujot "Sparta" izbraukuma spēli sagaidīt ar pieklājīgu pārsvaru – 4:2. Pavisam "Sparta" izdarīja 17 sitienus pa vārtiem (desmit vārtu rāmī), bet "Malmo" – piecus (četri vārtu rāmī). "Malmo" savā laukumā gan derēs arī tādas uzvaras kā 2:0 un 3:1.

Iepriekšējā kārtā Prāgas "Sparta" izslēdza Tallinas "Levadia" – 7:0 un 1:1. Pirmajā mačā ar pieciem (!) vārtiem izcēlās šāvakara varonis Lafata, kurš trīs spēļu laikā aizvadījis tikai nedaudz vairāk par 170 minūtēm. Savukārt "Malmo" izslēdza "Ventspili" – 0:0 Malmē un 1:0 Ventspilī.

Citā spēlē mazākumā 85. minūtē uzvaru savā laukumā izrāva Bratislavas "Slovan", kas ar 2:1 pieveica Tiraspoles "Sheriff". Savukārt Borisovas BATE viesos piedzīvoja neveiksmi pret Ungārijas "Debreceni" (0:1). Vārtsargs Germans Māliņš palika uz BATE rezervistu soliņa.

UEFA Čempionu līgas 3. kārta, "čempionu zars"

Pāris1. spēle2. spēle
Qarabağ (Azerbaidžāna) - FC Salzburg (Austrija)
Debreceni (Ungārija) - BATE (Baltkrievija)1:0
Slovan (Slovākija) - Sheriff (Moldova)2:1
Aalborg (Dānija) - Dinamo Zagreb (Horvātija)
Legia (Polija) - Celtic (Skotija)
Aktobe (Kazahstāna) - Steaua (Rumānija)
Maribor (Slovēnija) - Maccabi Tel-Aviv (Izraēla)
HJK (Somija) - APOEL (Kipra)
Sparta (Čehija) - Malmö (Zviedrija)4:2
Partizan (Serbija) - PFC Ludogorets (Bulgārija)

UEFA Čempionu līgas 3. kārta, "līgas zars"

Pāris1. spēle2. spēle
Zenit (Krievija) - AEL Limassol (Kipra)
Dnipro (Ukraina) - København (Dānija)
Feyenoord (Nīderlande) - Beşiktaş (Turcija)
Grasshopper (Šveice) - Lille (Francija)
Panathinaikos (Grieķija) - Standard de Liège (Beļģija)

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2014-07-29 23:51, pirms 10 gadiem
Rīt iespējams Celtic rindās debitēs norvēģis Jo Inge Berget! Ronijam Deilam labi pazīstams spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-30 07:10, pirms 10 gadiem
Skaidrs ,ka Sparta šajā pārī favorīts,tomēr Malmes situācija ,pateicoties diviem gūtajiem vārtiem viesos, vēl nav bezcerīga.Mājās pietiek ar 2-0,kam gan es īsti neticu,jo savus vārtus čehi iesitīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-30 10:35, pirms 10 gadiem
Kāda atšķirība čempionu zars un līgas zars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-30 16:57, pirms 10 gadiem
PUČINSKAS var paskatīties ka spēcīgas komandas vājām kāda bija MALME iedzen 4 vārtus!!!
, 2014-07-30 17:05, pirms 10 gadiem
Janens12345 rakstīja: Kāda atšķirība čempionu zars un līgas zars
Ja, pareizi atceros, tad čempionu zarā ir tās komandas, kuru valstu čempionāts UEFA reitingā ieņem 15 un zemāk vietu. No šiem čempionātiem, tikai uzvarētāji sacenšas ČL kvalifikācijā. Un tad nečempionu zarā ir to līgu klubi (augstāk par 15. vietu), kur pirmie klubi no sava čempionāta (1-3 vietas) automātiski kvalificējas ČL grupu turnīram un zemākajiem jāveic kvlaifikācija.
Laikam Askolds Uldriķis pagājušo gadu par šo bija tēmu bija izveidojis ļoti labu rakstu, iekš SC

P.S.
Palabojiet šo tekstu
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.