Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA soda "Feyenoord" par rasismu un izsaka brīdinājumu Gvardiolam

Rolands Eliņš

UEFA soda "Feyenoord" par rasismu un izsaka brīdinājumu Gvardiolam
Žuzeps Gvardiola un krekls, kura dēļ viņš saņēma UEFA brīdinājumu
Foto: AP/Scanpix

UEFA Ētikas un Disciplinārlietu komisija pieņēmusi vairākus lēmumus par spēlēm no 26. februāra līdz maija sākumam, sodot vairākas nacionālas federācijas, "Napoli" un "Feyenoord" vienības, kā arī brīdinājusi "Bayern" treneri Žuzepu Gvardiolu.

UEFA komisijas sapulcē visbargāko sodu saņēmusi Nīderlandes "Feyenoord", kura par drošības noteikumu pārkāpumiem, līdzjutēju rasisma izpausmēm ("Roma" spēlētāja Žervinjo virzienā tika mests banāns) un pirotehnikas izmantošanu Eiropas līgas spēlē pret "Roma" sodīta ar nākamās Eirokausu spēles aizvadīšanu pie slēgtām durvīm, kā arī saņēmusi 50 tūkstošu eiro naudas sodu. Uzlikts arī papildu nosacīts sods tādā pašā apmērā, kas stāsies spēkā atkārtota pārkāpuma gadījumā, turklāt divu spēļu diskvalifikāciju saņēmuši tās spēlētājis Mičels te Vrede un Ervīns Mulders.

Sodīta arī "Napoli" par daudz nesenāku maču, kad EL pusfinālā pret "Dnipro" tribīnēs tika izmantota pirotehnika un pārkāpti drošības noteikumi - Itālijas klubam nāksies nākamo Eirokausu spēli aizvadīt pie daļēji slēgtām tribīnēm, turklāt jānomaksā soda nauda 80 tūkstošu eiro apmērā.

Savukārt Čempionu līgas mačā starp "Bayern" un "Porto" izskatītas abu galveno treneru lietas - Minhenes kluba treneris Žuzeps Gvardiola brīdināts ar sportu nesaistītu atgadījumu, kad uz preses konferenci ieradās ar piemiņas uzrakstu Brazīlijā bojā gājušam žurnālistam, pieprasot taisnības panākšanu šajā lietā, bet "Porto" treneris Julens Lopetegu, kurš šajā mačā tika izraidīts uz tribīnēm, diskvalificēts uz nākamo Eirokausu spēli.

Sods piešķirts arī Gruzijas Futbola federācijai 50 tūkstošu eiro apmērām par vairākiem drošības noteikumu pārkāpumiem un līdzjutēju izskriešanu laukumā 29. marta "Euro 2016" atlases spēlē pret Vāciju, savukārt Dublinas spēles dalībnieces sodu saņēmušas abas - Polijai būs jāšķiras no 25 tūkstošiem par dažādu objektu izmešanu laukumā, bet Īrijai sešu tūkstošu sods par vienas spēles laikā savāktām piecām dzeltenajām kartiņām.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 14:01, pirms 9 gadiem
Gvardiola noziedzinieks gatavais. Kā viņš tā varēja? Atnākt uz preses konferenci ar krekliņu uz kura ir piemiņas uzraksts bojā gājušam cilvēkam. Laikam cilvēcība ir sveša ne tikai FIFA, bet arī UEFA.