Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Tottenham" pieveic "Inter" un saglabā cerības tikt "play-off", "Barcelona" uzvar grupu

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Tottenham" pieveic "Inter" un saglabā cerības tikt "play-off", "Barcelona" uzvar grupu
Kristians Ēriksens. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupā "Tottenham Hotspur" spēja izraut uzvaru ar 1:0 80. minūtē pār "Inter" komandu, kad precīzs bija dānis Kristians Ēriksens. "Barcelona" ar 2:1 spēja pieveikt PSV, kas tai ļauj nodrošināt pirmo vietu grupā.

Tottenham Hotspur 1:0 Inter

Čempionu līgas B grupā “Barcelona” pirms šīs spēles bija pārliecinoša favorīte uz finišēšanu tās augšgalā, taču par kāroto otro vietu tika gaidīta liela cīņa no “Tottenham Hotspur” un Milānas “Inter” komandām, kuras abas šovakar tikās savā starpā angļu komandas pagaidu mājvietā Vemblijas stadionā. Mājiniecei derēja tikai uzvara, jo, ja tiktu zaudēti punkti, tai zustu teorētiskas izredzas izkļūt no grupas. “Spurs” palīdzēt nevarēja vairāki aizsardzības tipa spēlētāji, taču “Inter” vienīgais sastāva iztrūkums bija labās malas aizsargs Šime Vrsaļko.

Savu teicamo formu pēc izlašu pauzes, ko tā iesāka iepriekšējā nedēļas nogalē pret “Chelsea”, turpināja rādīt “Tottenham” futbolisti, kuri jau no spēles ievadošajām minūtēm spēja veidot daudz uzbrukumus, kuri beidzās ar bīstamiem momentiem. Iespējas atklāt rezultātu biju londoniešiem Erikam Lamelam un Delem Alli, taču viņu sitieni lidoja gar vārtu konstrukciju. Ar lielu presingu “Inter” futbolistus turpināja sagaidīt mājinieki, kas nesa rezultātu, jo milānieši uzbrukumā tika ļoti reti. Par vienu no puslaika ievērojamākajām epizodēm kļuva jaunā angļu futbolista Harija Vinksa tālšāviens 38. minūtē, kurš atsitās pret vārtu pārliktni, paglābjot viesus no nonākšanas iedzinējos. “Inter” nācās neilgi pirms došanās pārtraukumā nomainīt vienu no vadošajiem pussargiem Radju Naingolanu, kurš iedzīvojās savainojumā.

Otrajā spēles daļā “Tottenham” devās laukumā ar lielu apņēmību, apzinoties, ka punktu zaudēšanas gadījumā šīs spēles nozīmību. Spēles 60. minūtē Jans Vertongens izdarīja sitienu ar galvu pēc centrējuma, taču viņa mēģinājums bija neprecīzs un lidoja secen. “Spurs” galvenais treneris Maurisio Početīno centās vēl vairāk virzīt savu komandu uz priekšu, laižot laukumā svaigākus uzbrukuma spēlētājus. Labu iespēju pēc Kristiana Ēriksena brīvsitiena atkal neizmantoja Vertongens. Vienā no retajiem viesu uzbrukumiem spēlē bija jāiesaistās vārtsargam Igo Lorisam, kurš veiksmīgi atvairīja bumbu no lidošanas vārtos.

Spēles 80. minūtē “Tottenham” pussargs Musa Sisoko ielauzās soda laukumā, kur atdeva piespēli Alli, taču viņš tālāk Ēriksenam, kurš ar precīzu sitienu izrāva mājiniekiem vadību šajā svarīgajā cīņā (1:0). Atlikušajā laikā “Inter” centās atgriezt spēlē līdzsvaru, taču tas neizdevās, un spēle noslēdzās ar rezultātu 1:0 par labu “Tottenham Hotspur” futbolistiem. Pēdējā kārtā “Spurs” spēlēs pret “Barcelona”, pret ko būs jānospēlē ne sliktāk kā “Inter” pret PSV.

PSV 1:2 Barcelona

Spēle starp Dāvidu un Goliātu jeb “Barcelona” pret PSV bija ar ne tik lielu nozīmi, jo PSV iespējas izkļūt no grupas bija ļoti niecīgas, kamēr “Barcelona” pat zaudējuma gadījumā saglabātu ļoti labas pozīcijas, lai pabeigtu grupu turnīru ar pirmo vietu. Katalāņu komandas rindās laukumā nedevās vairāki vadošie spēlētāji traumu dēļ – Luiss Svaress, Serdži Roberto, Arturs un citi.

Abas komandas šajā spēlē iznāca laukumā ar noskaņojumu rādīt skaistu un aizraujošu futbolu, par ko liecināja ātrais spēles temps jau no paša sākuma. Daudz bīstamākus momentus puslaika pirmajā pusē veidoja mājinieki no Nīderlandes, kuri neizmantoja divas iespējas ar brīvsitienu. Pirmajā reizē sitiens beidzās ar Marka Andrē ter Štegena bumbas atvairījumu, taču otrajā reizē bumba atsitās pret vārtu stabu. PSV pietrūka veiksmes, lai noslēgtu daudzās iespējas ar vārtu guvumu, taču pēc tam “Barcelona” pārņēma iniciatīvu, kas lika vairākkārt PSV vārtsargam Jerunam Zoetam iesaistīties spēlē. Pirmais puslaiks noslēdzās ar lielu bumbas kontroli viesiem, bet daudz sitieniem pa vārtiem no abām komandām.

Otrajā spēles daļā “Barcelona” turpināja spēlēt kā pirmais numurs un sagādāt galvassāpes PSV aizsardzībai. Vairākas reizes savu komandu glāba Zoets, taču viņam tas neizdevās 61. minūtē, kad Lionels Mesi apbrīnojami apspēlēja pretinieku aizsargus un ar precīzu šāvienu vārtu augšējā stūrī atklāja rezultātu (1:0). Ilgi nebija jāgaida, kad “Barcelona” spēlētāji dubultos savu vadību, kad Mesi brīvsitienu atsita vārtsargs, taču pie atlēkušās bumbas tika Žerārs Pikē, kurš raidīja to vārtu tīklā (2:0). Pēc abu vārtu zaudēšanas PSV nepadevās un turpināja cīnīties par punktiem šajā spēlē, kas 83. minūtē pelnīti atmaksājās, kad Lūks de Jongs ar galvu sita bumbu vārtos. Atlikušajā laikā PSV spēlētāji atdeva visu, lai izcīnītu punktus pret Spānijas čempioni, taču spēle tomēr noslēdzās ar katalāņu 2:1 uzvaru, kas tai dod pirmo vietu grupā.

28. novembra kalendārs

GSpēleLaiks/RezVārtu guvēji
AAtletico – Monaco2:0 (2:0)Kokē 2` Grīzmans 24`
DLokomotiv – Galatasaray2:0 (1:0)Donks 43` (s.v.) Ignatjevs 54`
ABorussia D – Club Brugge0:0-
BPSV – Barcelona1:2 (0:0)de Jongs 83` - Mesi 61` Pikē 70`
BTottenham – Inter1:0 (0:0)Ēriksens 80`
CNapoli – Crvena zvezda3:1 (2:0)Hamšīks 11` Mertenss 33` 52` - Ben Nabuhans 57`
CPSG – Liverpool2:1 (2:1)Bernats 13` Neimārs 37` - Milners 45+1` (11m)
DPorto – Schalke3:1 (0:0)Militao 52` Korona 55` Marega 90+4`- Bentalebs 88` (11m)

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona541013:413
2.Tottenham52128:97
3.Inter52125:67
4.PSV Eindhoven50145:121

  +2 [+] [-]

, 2018-11-29 00:06, pirms 5 gadiem
Barcai shodien laukumaa pilniigs un totaals aunu bars,kurus izglaaba tikai Messi atrashanaas laukumaa un PSV speeleetaaju "liikaas" kaajas.Skautiem naakamajos treninjos pat nevajadzees mekleet materiaalu,lai paraadiitu kaa nevajag speeleet,atliks tik iesleegt shiis speeles ierakstu.Murgs,pilniigs murgs.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 00:10, pirms 5 gadiem
BArsai itkaa neko nevajag, bet Totenhemas pelavus samizos tapat!! easy playoffs!

     [+] [-]

, 2018-11-29 00:16, pirms 5 gadiem
Arī šajā grupā intrigas nav Totenham un Liverpool uz Eiropas Līgu.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-29 09:08, pirms 5 gadiem
"(..) kad Mesi brīvsitienu atsita vārtsargs, taču pie atlēkušās bumbas tika Žerārs Pikē, kurš raidīja to vārtu tīklā (2:0)."
Autor, tiešām? Varbūt vismaz youtube highligt'us pirms tam jāapskatās? Vārtsargs pat tuvumā tur nebija. Messi sitienu/piespēli uzreiz pielaboja Pikē. Neviens neko neatsita...

     [+] [-]

, 2018-11-29 11:31, pirms 5 gadiem
spēle bija drausmīga, Pikē, nu ir izsmēlis visu, nevar vienu , divas spēles nospelet labu un tad nākamās trīs pakaljaa, Ter Stegens auns, Jasaprot, ka Buskets vairs nav sakumsastava spēlētājs, viņš liekas , ka vinam katru spēli ir japamostas!!! pirmās 30minutes tik nesakarigas! Prieks par Dembele, vel ar Messi jaiespelejas vairāk, un Alba kautkur ir pazudis ar Rakitichu.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-29 12:12, pirms 5 gadiem
Ielogojos tikai lai pateiktu autoram, lūgums vismaz golus no spēles apskatīties pirms rakstīt muļķības. "kad Mesi brīvsitienu atsita vārtsargs, taču pie atlēkušās bumbas tika Žerārs Pikē, kurš raidīja to vārtu tīklā (2:0)" - ir pilnīgi nepareizi, jo Messi brīvsitienu izspēlēja tieši uz Pikē, kurš pamainīja bumbas virzienu un iesita. Vārtusargs tur pat tuvumā nebija un nekādu bumbu neatsita. Skaisti izspēlēja brīvsitienu Barca.