Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

PSG izcīna svarīgu uzvaru pār Liverpūli, "Napoli" saglabā vadību grupā

PSG izcīna svarīgu uzvaru pār Liverpūli, "Napoli" saglabā vadību grupā
Tjagu Silva. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas piektajā kārtā Parīzes „Saint Germain” savā laukumā ar 2:1 pieveica „Liverpool”, paceļoties uz otro vietu C grupā. Savukārt „Napoli” ar 3:1 pieveica Belgradas „Crvena Zvezda”, atstājot visu intrigu par pirmajām divām vietām grupā uz pēdējo kārtu.

PSG sākumsastāvā izgāja gan Neimārs, gan Kilians Mbapē, kuri bija guvuši savainojumus nesenajā izlašu pārtraukumā, taču ārpus sastāva ģimenes apstākļu dēļ negaidīti palika Tomā Menjē. Liverpūles sastāvā lielu pārsteigumu nebija, ja neskaita pēdējā laikā vairākkārt sākumsastāvā iespēlētā Džerdana Šačiri palikšanu rezervē. Abām komandām šī bija ļoti svarīga spēle, un PSG bija jācenšas panākt sev labvēlīgu rezultātu divu spēļu summā, kas arī izdevās.

PSG pirmajā puslaikā bija pārāka un pelnīti ieguva divu vārtu pārsvaru. Vispirms 13. minūtē Huans Bernats izmantoja savu iespēju no soda laukuma robežas, pēc neliela haosa vārtu priekšā trāpot apakšējā stūrī. PSG ļoti bīstami darbojās pretuzbrukumos, un 37. minūtē tas noveda pie 2:0 – Neimārs uzsāka ātro uzbrukumā, kurā teicamā vārtu gūšanas pozīcijās nonāca Edinsons Kavani. Alisons viņa sitienu no tuvas distances atvairīja, taču pirmais pie bumbas bija Neimārs. Neimārs līdz ar to kļuva par visu laiku rezultatīvāko brazīlieti Čempionu līgā ar 31 vārtu guvumu, apsteidzot Kakā.

„Liverpool” cerības ļoti uzlaboja epizode pirmā puslaika pašā izskaņā, kad Anhels di Marija pārkāpa noteikumus pret Sadio Manē, un vārtu līnijas tiesnesis ziņoja par 11 metru soda sitienu. To precīzi izpildīja Džeimss Milners, un savu blāvo pirmo puslaiku „Liverpool” pabeidza ar tikai 1:2.

Otrā puslaika sākumā „Liverpool” ielaida vārtus, bet Markinjusa precīzais sitiens pēc standartsituācijas netika ieskaitīts aizmugures dēļ. Pēc tam sekoja pāris aktīvi britu kluba uzbrukumi, kuros PSG sekmīgi nospēlēja aizsardzībā. Gandrīz reizē tika nomainīti Kavani un di Marija, un „Liverpool” izdevās vēl drošāk tikt galā ar pretinieku pretuzbrukumiem, taču pie labas iespējas tāpat tika Markinjuss, pēc stūra sitiena izdarot sitienu ar galvu, ko atvairīja Alisons. 80. minūtē Neimārs bīstami ielauzās pretinieku soda laukumā un pēc saķeršanās ar pretinieku krita, bet pendele netika piešķirta. Nervozā spēles galotnē „Liverpool” grūti klājās ar tikšanu galā ar pretinieku presingu, un PSG nelaida viesus savu vārtu tuvumā, nosargājot uzvaru ar 2:1. "Liverpool" visā spēlē izdarīja tikai vienu sitienu pretinieku vārtu rāmī.

Grupas līdere „Napoli” savā mačā visu nokārtoja jau visnotaļ ātri. Mareks Hamšīks 11. minūtē iesita no vārtu priekšas, gūstot savus pirmos vārtus šosezon, un tam sekoja plašs „Napoli” spiediens uz serbu kluba vārtiem, kas vainagojās ar vārtu guvumu 33. minūtē, kad bumba veiksmīgi nokrita pa sitienam Drīsam Mertensam.
Otrajā puslaikā Mertenss panāca arī 3:0, uz ko gan pavisam drīz viesi atbildēja ar saviem vārtiem, kas gan izrādījās tikai goda vārti. „Napoli” piebremzēja spēles gaitu un droši novadīja to līdz uzvarai ar 3:1.

Līdz ar to Belgradas komanda augstāk par trešo vietu vairs nevar tikt, kamēr pirmās divas tiks noskaidrotas pēdējā kārtā, un aiz borta vēl var palikt jebkura no trim vadošajām komandām. „Liverpool” savā laukumā spēlēs pret „Napoli”, un Jirgena Klopa vadītajai komandai derēs tikai uzvara, kamēr PSG viesosies pie „Crvena Zvezda”. Ja "Liverpool" uzvar un PSG spēlē neizšķirti, visām trim vadošajām komandām būs vienāds punktu skaits, kas būtu derīgs variants "Liverpool", bet "Napoli", visticamāk, paliktu trešā (ja vien nezaudētu ar vismaz 3:4, 4:5 vai vēl rezultatīvākā mačā ar vienu vārtu starpību).

28. novembra kalendārs

GSpēleLaiks/RezVārtu guvēji
AAtletico – Monaco2:0 (2:0)Kokē 2` Grīzmans 24`
DLokomotiv – Galatasaray2:0 (1:0)Donks 43` (s.v.) Ignatjevs 54`
ABorussia D – Club Brugge0:0-
BPSV – Barcelona1:2 (0:0)de Jongs 83` - Mesi 61` Pikē 70`
BTottenham – Inter1:0 (0:0)Ēriksens 80`
CNapoli – Crvena zvezda3:1 (2:0)Hamšīks 11` Mertenss 33` 52` - Ben Nabuhans 57`
CPSG – Liverpool2:1 (2:1)Bernats 13` Neimārs 37` - Milners 45+1` (11m)
DPorto – Schalke3:1 (0:0)Militao 52` Korona 55` Marega 90+4`- Bentalebs 88` (11m)

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli52307:49
2.PSG522113:88
3.Liverpool52038:76
4.Crvena zvezda51134:134

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...


, 2018-11-28 23:59, pirms 5 gadiem
..būs interesantas pēdējās spēles
, 2018-11-29 00:01, pirms 5 gadiem
Tik forši, ka šajā grupā ir TĀDA intriga, nevis viss skaidrs saistībā ar abām 1/8 finālistēm pirms pēdējās kārtas.
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-11-29 00:05, pirms 5 gadiem
Liverpūles spēle bija diezgan briesmīga, bet visvairāk izbesīja tiesnesis, kurš acīmredzami pietiesāja PSG. Verratti vajadzēja jau pirmajā puslaikā būt prom no laukuma, Neymārs protams savā stilā, bet tas jau nav nekas jauns
Slēpts komentārs: blondais18
, 2018-11-29 00:07, pirms 5 gadiem
dinamo98 rakstīja: Liverpūles spēle bija diezgan briesmīga, bet visvairāk izbesīja tiesnesis, kurš acīmredzami pietiesāja PSG. Verratti vajadzēja jau pirmajā puslaikā būt prom no laukuma, Neymārs protams savā stilā, bet tas jau nav nekas jauns
Cik reizes Neimāram sita pa kājām? džeks vnk daudz tehniskāks par smagnējajiem Liverpool spēlētājiem, beigās, jau vnk blieza pa kājām šim.. un kad pa seju iesita, tiesnesis par sodu nepiešķīra...
šodien tiesnesis vnk bija slikts..

Bieži ir kad Neimārs tēlo, bet arī tikpat bieži, viņš vnk tehniski nospēlē un pretinieki viņu pļauj zemē.. protams tā pārlieku lielā sāpju izrādīšana ir kaitinoša.
, 2018-11-29 00:10, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Labi, ka psg uzvarēja, ja vēl nebūtu tās nepelnītās pendeles....
https://streamja.com/ep9J
Kurā vietā nepelnīta pendele ???
Tiesnesis sākumā piešķīra stūri, bet līnijtiesnesis aiz vārtiem pateica.
, 2018-11-29 00:12, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Cik reizes Neimāram sita pa kājām? džeks vnk daudz tehniskāks par smagnējajiem Liverpool spēlētājiem, beigās, jau vnk blieza pa kājām šim.. un kad pa seju iesita, tiesnesis par sodu nepiešķīra...
šodien tiesnesis vnk bija slikts..

Bieži ir kad Neimārs tēlo, bet arī tikpat bieži, viņš vnk tehniski nospēlē un pretinieki viņu pļauj zemē.. protams tā pārlieku lielā sāpju izrādīšana ir kaitinoša.
Nu pa kajām tik Robertsons beigās ieblieza un tas pieskāriens sejai jau ar bija smieklīgs. Noteikti viņš ir ļoti tehnisks utt, bet nu salīdzini ar to pašu Manē, jā nedaudz sliktāk driblē, bet nevārtās pa zemi pēc katra pieskāriena, bet skrien pakaļ katrai bumbai.
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-11-29 00:14, pirms 5 gadiem
Intrigas šajā grupā tik pat kā nav.
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-11-29 00:17, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: akls esi? Pūles spēlētājs jau krit pirms kontakta, tā nav pendele. Iesaku pašam noskatīties atkārtojumu kārtīgāk
Manē nebūtu izvairījies tā vai tā, Di Marija nospēlēja vienkārši dumji savā soda laukumā, tīra pendele.
Tiesneša lielā kļūda šovakar bija neiedot Veratti sarkano.
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-11-29 00:26, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nē, tā joprojam nav pendele un ir vienalga, ka viņš izvairījies nebūtu. Pūles spēlētājs jau krita pirms pat bija saskare ar psg spēlētāju. Tādās epizodēs 99% gadījumu pendeles nedod, šovakar bija tas gadījums no 1%.

Tur nav diskusiju, Di Marija ne tuvu bumbai nebija, jā, Manē sāka krist pirms tam, bet tas ir burtiski pus sekundi pirms sadursmes, viņam nebija kur palikt, ja nopļauj krītošu spēlētāju, tas tāpat ir sods. Tādu braukšanu kājās vienkārši nedrīkst darīt.
Labāk paskaties to epizodi, kur Veratti bija jādod tīra sarkanā, to tu vispār nepieminēji.
, 2018-11-29 00:41, pirms 5 gadiem
Mani pārsteigs Neimārs tad, kad nospēlēs spēli nekrītot kā kaučuka bumbiņa. Objektīvi bija nepatīkami skatīties kā Liverpūle uzbrukumā īsti neko nevar - šogad pietrūkst tās pagājušā gada enerģijas. Salahu saprotu, viņš daudz emocijas pazuadēja pēc traumas finālā un ne pārāk lieliskā PK finālturnīra, bet pārējiem jau gan vajadzēja dauz maz. Pendele bija un tie, kas te fleitē, ka nebija - acīmredami jums ir kaut kāda savādāka izpratne par futbolu, aizsargs nemaz bumbā nepaspēja nospēlēt, bija acīmredzams kontakts. Liverpūle jau pati arī iestreba putru, pret napoli spēles biegās ielaiž, Setbiem uzdāvina 3 punktus un tagad vēl būs jākož pirkstos, ja Napoli neuzvilks - viņiem viss skaidrs, sēdēt aizsardzībā un ķert pretuzbrukumos... Būs intetesanti. P.S. Apbrīnojami, ka bez īpašas vilcināšanās apžēloja Veratti. skatījos tālāk un tur dzeltenās citreiz deva par situācijām, kur mutisku brīdinājumu izteikt, baigi nesamērīgi.
, 2018-11-29 01:29, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Labi, ka psg uzvarēja, ja vēl nebūtu tās nepelnītās pendeles....
Анхель Ди Мария сбил в своей штрафной шедшего на высокой скорости Садио Мане. Система VAR помогла рефери изменить свое первоначальное решение и назначить пенальти, который был уверенно реализован Милнером
Ākst, tu jau par VAR sistēmu gudrāks.
, 2018-11-29 03:10, pirms 5 gadiem
balts rakstīja: Анхель Ди Мария сбил в своей штрафной шедшего на высокой скорости Садио Мане. Система VAR помогла рефери изменить свое первоначальное решение и назначить пенальти, который был уверенно реализован Милнером
Ākst, tu jau par VAR sistēmu gudrāks.
Man kaut kaa likaas ka CL veel netiek izmantota VAR sisteema

https://www.uefa.com/uefachampionsl...
, 2018-11-29 08:06, pirms 5 gadiem
balts rakstīja: Анхель Ди Мария сбил в своей штрафной шедшего на высокой скорости Садио Мане. Система VAR помогла рефери изменить свое первоначальное решение и назначить пенальти, который был уверенно реализован Милнером
Ākst, tu jau par VAR sistēmu gudrāks.
kriev, čempionlīgā tādas vēl nav
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-11-29 09:47, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nē, tā joprojam nav pendele un ir vienalga, ka viņš izvairījies nebūtu. Pūles spēlētājs jau krita pirms pat bija saskare ar psg spēlētāju. Tādās epizodēs 99% gadījumu pendeles nedod, šovakar bija tas gadījums no 1%.
Ne tikai akls, bet arī stulbs. Spēcīga kombinācija.
, 2018-11-29 10:07, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Ne tikai akls, bet arī stulbs. Spēcīga kombinācija.
Tad jau arī vsb komentātors tāds pats ir? Arī viņš norādīja, pēc atkārtojuma noskatīšanās, ka pendeles tur nebija

Liverpool spēlētājs netika nogāzts soda laukumā.
, 2018-11-29 10:19, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tad jau arī vsb komentātors tāds pats ir? Arī viņš norādīja, pēc atkārtojuma noskatīšanās, ka pendeles tur nebija

Liverpool spēlētājs netika nogāzts soda laukumā.
Uz VSB komentētāju kompetenci labāk neatsaucies, jo ti i akli kā tādi tārpi!
Bet jāpiekrīt- arī man izskatījās pēc simulācijas.. vienīgi es kompī skatījos, nebija tā kvalitāte.
, 2018-11-29 10:24, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Uz VSB komentētāju kompetenci labāk neatsaucies, jo ti i akli kā tādi tārpi!
Bet jāpiekrīt- arī man izskatījās pēc simulācijas.. vienīgi es kompī skatījos, nebija tā kvalitāte.
Es arī, tikai tvpremium. Atkārtojumā, tad, kad no aizmugure rādīja, tad skaidri redzams, ka liverpool spēlētājs jau sāka krist pirms saskares ar psg spēlētāju. Es nesaprotu, kādas diskusojas tur var būt?
, 2018-11-29 10:27, pirms 5 gadiem
Assasinss' rakstīja: https://streamja.com/ep9J
Kurā vietā nepelnīta pendele ???
Tiesnesis sākumā piešķīra stūri, bet līnijtiesnesis aiz vārtiem pateica.
Es vienīgais redzu, ka Manē saļima jau pirms pieskāriena ar Di Mariu? un pārējie Sportacenrtrs bomži kliedz ka bija pendele? skaidrs kas te pa jefinjiem salasījušies...
, 2018-11-29 10:34, pirms 5 gadiem
Džeks pats sabruka pirms kontakta soda laukumā.. iedod pendele... visi te kliedz,ka pendele bija.. kur noteikumos tas rakstīts? ja nevari izvairīties no sadursmes un nokrīti, tad jādod pendele? wtf/
, 2018-11-29 10:35, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es arī, tikai tvpremium. Atkārtojumā, tad, kad no aizmugure rādīja, tad skaidri redzams, ka liverpool spēlētājs jau sāka krist pirms saskares ar psg spēlētāju. Es nesaprotu, kādas diskusojas tur var būt?
ļoti vienkāršas. Pašiem savu acu nav, paļaujās uz, piem, Zaharova acīm (lab, lab- pēdējos gadus šis jau normālāk močī )
Pirmo reizi ar kaut ko tādu saskaries? Tā takš ikdiena! Ko tik komentētāji un skatītāji nepalaiž garām- uhh!
, 2018-11-29 11:10, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Es vienīgais redzu, ka Manē saļima jau pirms pieskāriena ar Di Mariu? un pārējie Sportacenrtrs bomži kliedz ka bija pendele? skaidrs kas te pa jefinjiem salasījušies...
Kaut vai Manē iepriekš būtu kūleni uzmetis, tas neizmaina faktu, ka Di Maria nespēlēja bumbā un iebrauca kājās.
, 2018-11-29 11:59, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Kaut vai Manē iepriekš būtu kūleni uzmetis, tas neizmaina faktu, ka Di Maria nespēlēja bumbā un iebrauca kājās.
Aklis esi?? Vispār nepieskārās!!!
https://streamja.com/ep9J
, 2018-11-29 12:01, pirms 5 gadiem
100% simulācija! Labāk, nebūtu mani provocējuši noskatīties
Pēc loģikas,- ja jums kaut cik prāta ir, tagad vajadzētu paklusēt.
, 2018-11-29 12:27, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Kaut vai Manē iepriekš būtu kūleni uzmetis, tas neizmaina faktu, ka Di Maria nespēlēja bumbā un iebrauca kājās.
Tu saproti, ka par to netika iedota pendele? Pendele bija par to, ka it kā Manē tika nogāzts, bet tā nebija, līdz ar to pendele nebija jāpiešķir.
, 2018-11-29 12:40, pirms 5 gadiem
..Iedomājos, kā mainītos attieksme, ja Mane vietā šeit būtu CR.. kā visi viņu no*irstu, jo simulācija..
Bet šiet- norm situācija, atkarīgs no tiesneša.. D
Jūs tādi klauni esat, es nevaru vnk
, 2018-11-29 13:01, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Aklis esi?? Vispār nepieskārās!!!
https://streamja.com/ep9J
Vispār nepieskārās? Tev skrīnšotu iemest, lai tu labāk saprastu, ja video tu neredzi?
, 2018-11-29 13:10, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Vispār nepieskārās? Tev skrīnšotu iemest, lai tu labāk saprastu, ja video tu neredzi?
Iemet man skrīnšotu, kur Manē jau ir uzgāzies Di Marijam, tas daudz ko pierāda, jā.
DiMaria nepieskārās, bet Manē pieskārās viņam, veicot "teatriālo aktu"
, 2018-11-29 13:19, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Iemet man skrīnšotu, kur Manē jau ir uzgāzies Di Marijam, tas daudz ko pierāda, jā.
Tu taču pats tikko teici, ka nebija kontakts??? Tātad bija. Nu nevajadzēja Di Maria kontaktu, tad arī varētu runāt par simulēšanu, jo mēs nevaram prognozēt, vai viņš būtu pats nokritis vai nē. Tā ir tukša demagoģija.

Kontakts bija? - Bija. Vai Di Maria nospēlē bumbā ? - Nenospēlēja.

"trips or attempts to trip an opponent"
, 2018-11-29 13:27, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Tu taču pats tikko teici, ka nebija kontakts??? Tātad bija. Nu nevajadzēja Di Maria kontaktu, tad arī varētu runāt par simulēšanu, jo mēs nevaram prognozēt, vai viņš būtu pats nokritis vai nē. Tā ir tukša demagoģija.
Tu vnk neatšķir simulāciju no soda, jo nekad neesi bijis futbola laukumā. Manē nokrita pats, viņam neviens nepiepalīdzēja ( ja nu vienīgi pieņemt lēmumu par simulāciju)
Reizēm ir gadījumi, kad spēlētāji "brauc kājās" un otram ir jāizvairās no traumām, bet tajā gadījumā spēlētāji lec pāri. Manē būtu varējis lekt pāri un "nokrist gaisā", tas būtu bijis ticamāk.
Bet šeit- bez kontakta, kuru sameklēja viņš pats..
Protams, par tavu intelektu "šī piesiešanās vārdiem" neko labu neliecina.
Vari pīkstēt, cik gribi, bet aklis tu paliec..
Moš, DiMaria bija attepmt to play the ball, ne? tā nevarēja būt? kāpēc uzreiz -trip an opponent? Domā, ka 11m laukumā viņš attempts to trip an opponent? Vat??
Hallo??
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".