Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Rikošets un hat-trick, kura nebija: "Barcelona" svarīga uzvara Turīnā

Agris Suveizda

Rikošets un hat-trick, kura nebija: "Barcelona" svarīga uzvara Turīnā
Alvaro Morata. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas G apakšgrupas grandu duelī "Barcelona" izbraukumā svinēja svarīgu uzvaru pār Turīnas "Juventus" (2:0) un kaut nedaudz reabilitējās par neseno zaudējumu "El Clasico". Pa vārtiem guva Usmans Dembelē un Lionels Mesi bet "Real Madrid" audzēknim un "Juventus" uzbrucējam Alvaro Moratam netika ieskaitīti pat trīs vārtu guvumi.

Turīnas "Juventus" joprojām palīdzēt nevarēja uzbrukuma līderis Krištianu Ronaldu, kurš pirms spēles sociālajos tīklos šķendējās par kārtējām pozitīvajām Covid-19 analīzēm, savainojumus ārstē centra aizsargi Džordžo Kjellīni un Mateiss de Lihts, bet uzbrūkošajā grupā Ērona Remzija vietā devās Paulo Divala. Tikmēr "Barcelona" pēc sakāves derbijā veica piecas izmaiņas –sākumsastāvā gāja arī Usmans Dembelē, Antuāns Grīzmans un bijušais "Juventus" pussargs Miralems Pjaničs, bet diskvalificētā Žerāra Pikē dublieri Ronaldu Arauho nācās nomainīt jau pēc pirmā puslaika, uz aizsardzības centru pārceļoties Frenkijam de Jongam.

Vakar "Barcelona" līdzjutēji līksmoja par prezidenta Žuzepa Marijas Bartumeu atkāpšanos, bet šovakar jau 14. minūtē svinēja vārtu guvumu. Labajā flangā tālo piespēli saņēma Dembelē, kurš individuālā reidā nomānīja vairākus aizsargus, pietuvojās soda laukumam un no distances ar rikošeta palīdzību netverami trāpīja tālajā augšējā stūrī – 1:0. Jau nākamajā minūtē izgājienu viens pret vienu nerealizēja Alvaro Morata, kurš gan iesita atlēkušo bumbu, tomēr vārtus varēja neskaitīt pat divu iemeslu dēļ – atlēkusī bumba trāpīja uzbrucējam pa roku, un vēl pirms tam Morata bija aizmugures stāvoklī.

Pēcāk teicamu iespēju neizmantoja Lionels Mesi, bet 30. minūtē "Juventus" netika ieskaitīti vēl vieni vārti – Morata atkal bija aizmugurē. Un 55. minūtē Morata no aizmugures stāvokļa iesita jau trešo reizi – tiesneša asistenta karodziņš šoreiz netika pacelts, taču pēdējo vārdu teica video tiesneši. Pamatlaika izskaņā centra aizsargs Merihs Demirels par asu spēli pret Pjaniču nopelnīja otro brīdinājumu, bet virkni izdevību izšķērdējusī "Barcelona" mača izskaņā beidzot kliedēja šaubas par uzvarētāju - uz maiņu iznākušais Ansu Fati tika nogāzts soda laukumā, bet no 11 metru atzīmes 2:0 panāca Lionels Mesi.

Pirmajā kārtā zaudējušo komandu duelī Kijivas "Dynamo" pirmajā puslaikā pēc Viktora Cigankova 11 metru soda sitiena un urugvajieša Karlosa De Penas vārtiem pretuzbrukumā panāca 2:0, tomēr "Dynamo" leģendas Serhija Rebrova trenētais Budapeštas "Ferencvaros" prata izglābties. 59. minūtē pret tālo stabu precīzi sita Tokmaks Nguens, 86. minūtē otro brīdinājumu nopelnīja Serhijs Sidorčuks, atstājot viesus mazākumā, bet 90. minūtē pēc vairāku sitienu vai piespēļu sērijas 2:2 izrāva uz maiņu iznākušais Franks Bolī.

UEFA Čempionu līga, 28. oktobris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Basaksehir – PSG0:2 (0:0)Kens 64'79'
Krasnodar – Chelsea0:4 (0:1)Hadsons-Odoi 37' Verners 76'(11m) Ziješs 79' Pulisiks 90'
Club Brugge – Lazio1:1 (1:1)Vanakens 41'(11m) - Korrea 14'
Borussia D – Zenit2:0 (0:0)Sančo 77'(11m) Holanns 90'+1
Ferencvaros – Dynamo K2:2 (0:1)Nguens 59' Bolī 90' - Cigankovs 28'(11m) De Pena 41'
Juventus – Barcelona0:2 (0:1)Dembelē 14' Mesi 90'+1
Man. United – Leipzig5:0 (1:0)Grīnvuds 21' Rešfords 76'78'90'+2 Marsiāls 86'(11m)
Sevilla – Rennes1:0 (0:0)de Jongs 55'

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona22007:16
2.Juventus21012:23
3.Dynamo Kyiv20112:41
4.Ferencvaros20113:71

  -3 [+] [-]

, 2020-10-29 00:02, pirms 3 gadiem
"Rikošets un hat-trick, kura nebija" varētu arī teikt par Dembelē neizmantotajām iespējām.

  -4 [+] [-]

, 2020-10-29 00:05, pirms 3 gadiem
karliss rakstīja: "Rikošets un hat-trick, kura nebija" varētu arī teikt par Dembelē neizmantotajām iespējām.
Barsai šovakar bija neizmantoto iespēju vakars. Visspilgtāk to pašās beigās apliecināja Fati, kurš atrodoties 1:1 ar Juves vārtsargu tādu luni nolaida.
Kad mūsu izlases spēlētāji dos tādas piespēles, kādas dod Barsas spēlētāji, un jo īpaši Messi?

  -2 [+] [-]

, 2020-10-29 00:11, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Barsai šovakar bija neizmantoto iespēju vakars. Visspilgtāk to pašās beigās apliecināja Fati, kurš atrodoties 1:1 ar Juves vārtsargu tādu luni nolaida.
Kad mūsu izlases spēlētāji dos tādas piespēles, kādas dod Barsas
spēlētāji, un jo īpaši Messi?
Es tieši par to pašu nodomāju.

Skatoties lv futbolu, biju aizmirsis kapeec futbols tik ljoti patiik. Bauda skatiities piespeeles un shos aatrumus!

     [+] [-]

, 2020-10-29 00:21, pirms 3 gadiem
Barcai būtībā ideāla spēle, bet Juventus tiešām bija briesmīgi. Prieks par Pedri, biju skeptisks, kad viņu ielika starta vienpadsmitniekā. Pjaniču jāliek biežāk Busketsa vietā - mazliet ātrāks un nekļūdīgāks vismaz šodien. Pat Griezmannu var uzslavēt, dažas reizes lielisks link-up play ar Messi un Pedri. Palīdz arī tas, ka beidzot ir īsti un ātri wingeri - šoreiz Dembele, pilnīgi cita lieta, bet var arī mainīt ar Trincao.
Cerams, ka ar Araujo viss ok, šobrīd noteikti labāks par Pique. Ja Messi vēl sistu iekšā, to kas kādreiz gāja iekšā 9/10 reizēm, tad šodien vispār skatītos uz citu rezultātu. Kopumā cerīgi, jāspēlē tāpat arī La Līgā.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 02:39, pirms 3 gadiem
Nez vai taa ir sakritiiba,bet tikko Bartameu pazinjojis par atkaapshanos,kad jau naakamajaa speelee Barca beidzot speelee kaa iista komanda,kaa koektiivs.Laukumaa nav vairs nekaadu individuaalismu,nav vairs kaadu ignoreeshana,visi par vienu un visi par komandu.Pat Messi vairs nemeegjina savaakt bumbu laukuma viduu un viens pats visus apspeeleet,taa vietaa aatra saspeele ar koleegjiem un nekaada staaveeshana uz vietas.Ceru ka taa nebija tikai viena speele,bet buus ar turpinaajums.
P.S.Pedri arvien vairaak saak iepatikties un Kumans visus paarsteidza Aruho vietaa aizsardziibas centraa ieliekot De Jongu,biju paarliecinaats ka Buskets ienjems vinja vietu.

     [+] [-]

, 2020-10-29 08:09, pirms 3 gadiem
Barsa atgriezīsies vecajos augstumos un būs TOP komanda neatkarīgi no Bartameru vai Mesi esamību klubā .... tā ir ikona Katalāņu un ne tikai viņu sabiedrībā !

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 08:31, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Barsa atgriezīsies vecajos augstumos un būs TOP komanda neatkarīgi no Bartameru vai Mesi esamību klubā .... tā ir ikona Katalāņu un ne tikai viņu sabiedrībā !
Labi ka pateici,jo te neviens nebija dzirdējis par šo komandu!

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 09:25, pirms 3 gadiem
Morata droši vien ienīst VAR. Pēdējās trīs Juventus spēlēs viņam ir VAR neieskaitīti 5(!) vārti. Par šiem trim nevaru teikt, bet divi iepriekšējās Serie A spēlēs atceltie vārti par buča purngala tiesu atcelti.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-29 11:21, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Morata droši vien ienīst VAR. Pēdējās trīs Juventus spēlēs viņam ir VAR neieskaitīti 5(!) vārti. Par šiem trim nevaru teikt, bet divi iepriekšējās Serie A spēlēs atceltie vārti par buča purngala tiesu atcelti.
visos 3 vārtu guvumos viņš bija tīrā aizmugurē,tāpēc var vainot tikai sevi,nevis VAR.
šī Barca jau izskatījās daudz labāk. kustība laukumā un skaistā saspēle,kas tik ļoti buksēja iepriekšējās spēlēs,kur te viens lietotājs atzīmēja,ka spēlē vairāk paļāvās uz Messi individuālismu,nevis komandas sniegumu

  -2 [+] [-]

, 2020-10-29 12:42, pirms 3 gadiem
emgape rakstīja: Barcai būtībā ideāla spēle, bet Juventus tiešām bija briesmīgi. Prieks par Pedri, biju skeptisks, kad viņu ielika starta vienpadsmitniekā. Pjaniču jāliek biežāk Busketsa vietā - mazliet ātrāks un nekļūdīgāks vismaz šodien. Pat Griezmannu var uzslavēt, dažas reizes lielisks link-up play ar Messi un Pedri. Palīdz arī tas, ka beidzot ir īsti un ātri wingeri - šoreiz Dembele, pilnīgi cita lieta, bet var arī mainīt ar Trincao.
Cerams, ka ar Araujo viss ok, šobrīd noteikti labāks par Pique. Ja Messi vēl sistu iekšā, to kas kādreiz gāja iekšā 9/10 reizēm, tad šodien vispār skatītos uz citu rezultātu. Kopumā cerīgi, jāspēlē tāpat arī La Līgā.
Tas Tu, Roland Kūman?

  -1 [+] [-]

, 2020-10-29 12:45, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Morata droši vien ienīst VAR. Pēdējās trīs Juventus spēlēs viņam ir VAR neieskaitīti 5(!) vārti. Par šiem trim nevaru teikt, bet divi iepriekšējās Serie A spēlēs atceltie vārti par buča purngala tiesu atcelti.
Piekrītu vakardienas spēles krievu komentētājiem, ka ieviešot VAR FIFA un UEFA no viena grāvja iebrauca otrā. Vajag strikti noteikt kādās situācijās var VAR izmantot.

     [+] [-]

, 2020-10-29 14:05, pirms 3 gadiem
andzixxo rakstīja: visos 3 vārtu guvumos viņš bija tīrā aizmugurē,tāpēc var vainot tikai sevi,nevis VAR.
šī Barca jau izskatījās daudz labāk. kustība laukumā un skaistā saspēle,kas tik ļoti buksēja iepriekšējās spēlēs,kur te viens lietotājs atzīmēja,ka spēlē vairāk paļāvās uz Messi individuālismu,nevis komandas sniegumu
5cm nav tīra aizmugure. Tagad 20% vārtu vispār netiek skaitīti, mazliet sāk tasVAR kaitināt. Pat ja viņš nebūtu aizmugurē, tad tāpat visticamāk tie vārti būtu gūti, nav jau tā ka viņš dur dežūrēja vairākus metrus aiz visiem aizsargiem.

     [+] [-]

, 2020-10-29 14:13, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Piekrītu vakardienas spēles krievu komentētājiem, ka ieviešot VAR FIFA un UEFA no viena grāvja iebrauca otrā. Vajag strikti noteikt kādās situācijās var VAR izmantot.
Pa manam pilnīgi pietiktu ar potenciālas sarkanās kartiņas/pendeles piešķiršanu + goal line tehnoloģiju. Tā aizmugures pētīšana ar centimetru precizitāti ir smieklīga. Sanāk, ka līnijtiesnesis vicinās uz pusslodzi, jo vārtu gūšanas momentos no viņiem jēgas nav, ja aptaisās, VAR noslauka pakaļu. Nemaz nerunājot par VAR pētīšanu pēc tam, kad vainīgā komanda jau varbūt aizskrējusi un iesitusi vārtus, tad visu atceļ un iet sist pendeli.

     [+] [-]

, 2020-10-29 14:51, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Pa manam pilnīgi pietiktu ar potenciālas sarkanās kartiņas/pendeles piešķiršanu + goal line tehnoloģiju. Tā aizmugures pētīšana ar centimetru precizitāti ir smieklīga. Sanāk, ka līnijtiesnesis vicinās uz pusslodzi, jo vārtu gūšanas momentos no viņiem jēgas nav, ja aptaisās, VAR noslauka pakaļu. Nemaz nerunājot par VAR pētīšanu pēc tam, kad vainīgā komanda jau varbūt aizskrējusi un iesitusi vārtus, tad visu atceļ un iet sist pendeli.
Jā, VAR ļoti sarausta spēli.
Interesanti ir tas, ka sākotnēji VAR tika paredzēts, ka faktors, kurš izšķir strīdīgas situācijas ar vārtu gūšanu. Tagad, ka skatos tas aizvien vairāk iebrauc spēles tiesnešu funkcijās. Un tas diez vai ir pareizi, jo spēle zaudē savu dabisko ritējumu.