Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

D grupa: "Bayern" atkal nespēj iesist Madridē un piekāpjas "Atletico"

D grupa:  "Bayern" atkal nespēj iesist Madridē un piekāpjas "Atletico"
Janniks Karasko
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas D grupā Madrides ”Atletico” savā laukumā ar 1:0 apspēlēja Minhenes ”Bayern”. Uzvaras vārti Jannika Karasko rēķinā, kamēr Antuāns Grīzmans nerealizēja pendeli. Šī ir jau trešā reize pēc kārtas, kad ”Bayern” ČL izbraukuma spēlē Madridē paliek sausā.

Madrides „Atletico” un „Bayern” satikās jau iepriekšējā sezonā Čempionu līgas pusfinālā, kurā pārāka izrādījās un finālā iekļuva Madrides vienība. „Atletico” sezonas sākums izvērtās visai nepārliecinošs dažu negaidītu neizšķirtu rezultātu dēļ Spānijas čempionātā, kamēr „Bayern” sezonas pirmajās astoņās spēlēs bija ielaidusi tikai vienus vārtus. Taču D apakšgrupas pirmajā spēlē trīs punktus bija guvušas abas komandas. Tāpat jāizceļ, ka šī bija galveno treneru Karlo Ančeloti un Djēgu Simeones atkal satikšanās - Ančeloti bija grūti klājies pret Simeones komandu arī iepriekš, kad itāļu speciālists vadīja Madrides "Real".

Spēles sākumā, rādot iespaidīgus ātrumus, dominēja „Bayern”, bet bez nopietnām vārtu gūšanas iespējām. „Atletico” uzbrucējam Fernando Toresam tikmēr pēc minheniešu kļūdas aizsardzībā sanāca izgājiens teju viens pret vienu, bet Havi Martiness paspēja labot savu kļūdu un bloķēt sitienu. Tik un tā „Atletico” arvien aktīvāk devās uzbrukumos, kas, abām komandām izceļoties ar aktīvu presingu praktiski visa puslaika garumā, bija visai bieži.

„Bayern” pirmajā puslaikā bija divas labas iespējas – Tomasa Millera sitienu pēc izcilas Tjagu Alkantaras piespēles atvairīja „Atletico” vārtsargs Jans Oblaks, kamēr Roberta Levandovska izkārtotais Franka Riberī sitiens sanāca ļoti neveiksmīgs. Toress tikmēr pēc stūra sitiena trāpīja pa „Bayern” vārtu stabu, taču vārtu stabs Noieram nebija izpalīdzīgs 35. minūtē, kad Janniks Karasko ātrajā uzbrukumā izdarīja precīzu sitienu pa zemi, un bumba atsitās pret vārtu stabu un nonāca vārtos.

Otrajā puslaikā spēles temps nedaudz kritās, un, lai arī „Bayern” turpināja vairāk kontrolēt bumbu, tās uzbrukumi kļuva arvien pasīvāki un paredzamāki. „Atletico” tikmēr gandrīz katrā pretuzbrukumā radīja satraukumus Minhenes aizsardzībā, un Noieram nācās glābt pēc Karasko spēcīga un vārtsargam neparocīga tālsitiena.

Mača beigās ar divām nepārdomāti rupjām epizodēm pēc kārtas izcēlās Arturo Vidals, agresīvi ietriecoties pretinieku spēlētājus. Par pirmo gadījumu uz „Bayern” vārtiem tika nozīmēta pendele, ko nerealizēja Antuāns Grīzmans (vārtu pārliktnis), bet otrajā reizē tiesnesis piešķīra dzelteno kartīti. "Bayern" līdz ar to palika tikai vienu vārtu attālumā, taču pēdējās minūtēs "Atletico" spēlēja pārliecinoši un bez lieka riska, nosargājot uzvaru 1:0.

„Bayern” šis ir pirmais zaudējums šosezon un arī pirmā reize šosezon, kad mačs jānoslēdz bez gūtiem vārtiem. Taču Madrides stadionos „Bayern” neveicas jau ilgstoši, jo šis ir jau trešais mačs pēc kārtas, kurā „Bayern” izbraukumā paliek sausā pret Madrides komandām – divreiz pret „Atletico” un vienreiz pret „Real”. Turklāt arī iepriekšējā izbraukuma spēlē pret "Barcelona" minhenieši palika sausā (0:3).

Savukārt grupas otrajā spēlē pirmo punktu savā Čempionu līgas vēsturē nopelnīja Krievijas klubs „Rostov”, spēlējot neizšķirti 2:2 pret „PSV Eindhoven”. Rostovieši turklāt mača gaitā divreiz izvirzījās vadībā, abas reizes pēc komandas ilggadējā krievu uzbrucēja Dmitrija Poloza sitieniem. PSV abas reizes pirmajā puslaikā atguvās ar Lūka de Jonga palīdzību – vispirms viņš rezultatīvi piespēlēja Deivijam Properam, bet pēc tam pats guva vārtus.

Otrajā puslaikā PSV bija izcila iespēja gūt trešos vārtus, taču Propers nerealizēja 11 metru soda sitienu 56. minūtē. Viņa izpildīto pendeli atvairīja „Rostov” vārtsargs Soslans Džanajevs. Properam nepaveicās arī otrā puslaika vidū, kad pēc viņa iespaidīgā sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, un abas komandas tika pie sava pirmā punkta D grupā.

D grupa

KomandaRez.Vārtu guvēji
Atletico-Bayern1:0 (1:0)Karasko 35`
Rostov-PSV2:2 (2:2)Poloss 8` 37` - Propers 14` de Jongs 45+2`

D grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Atletico Madrid22002:06
2.Bayern Munich21015:13
3.PSV Eindhoven20112:31
4.Rostov20112:71

, 2016-09-28 23:43, pirms 8 gadiem
Kārtējais gandrīz perfektais mačs Simeonem un Atletico. Es teiktu, ka bez variantiem.
, 2016-09-28 23:46, pirms 8 gadiem
Atletico eksaminēja savus klientus no Minhenes tīri baudāms mačs, protams pateicoties tikai spāņiem. Millers joprojām atgādina koka kluci. Pilnīga naudasmaisu preparēšana...
, 2016-09-28 23:47, pirms 8 gadiem
Bayern čista Atletico klienti
, 2016-09-28 23:47, pirms 8 gadiem
Bayern atkal dabuu pa dirsu ''Vincente Calderon'', bet ja godiigi, tad vinji izskatiijaas diezgan pieticiigi uz Atletico fona un nebija daudz izredzju uzlauzt dzelzhaino atleetu aizsardziibu. '
, 2016-09-28 23:48, pirms 8 gadiem
Sakiet ko gribat, bet Atletico ir viena no visu laiku neskatamakajam komandam visa CL vesture. Rezultats tiek panakts, bet veids ka tas tiek izdarīts - antifutbols.
Pirms speles gribeju izmest joku: "Ganjau ka Atleti uz bobeni 1 iesitis un ta ari spele beigsies". Trololo
, 2016-09-28 23:49, pirms 8 gadiem
Par spēli. Ančeloti nesanāca pārkārtot komandu. Lai apspēlētu Atletico ar plikiem kroosiem no flanga nepietiks. Grizmanam top spēlēs 11m dot sist nevar. Vēl ko pamanīju,ka Atletico nokapāja par 10km vairāk nekā Bayern. Priekš Simeone perfekta spēle. Gan taktiski,gan kā parasti kurināja Visente Calderon katlu
, 2016-09-28 23:50, pirms 8 gadiem
Manaa skatiijumaa, Atletico bija labaaki shovakar un pelniiti uzvareeja.
P.s. Bet nu Griizmanam ir jaapiestraadaa pie pendelju realizaacijas, jo tik svariigaas speelees ir jaasit iekshaa
, 2016-09-28 23:51, pirms 8 gadiem
Nekaadus briinumus neredzu, atleetiem ir labaka aizsardziiba pasaules futbolaa. Reals jau cik ilgi neko viniem nevar izdariit un Barsu pret Atleetiem vienmeer velk tikai Messi.
, 2016-09-28 23:51, pirms 8 gadiem
Kautgan jaatzist - Bayern šodien izskatijas patiešām švaki. Šita viņi varetu spelet pret BVB Bundeslīgā un tad mēs beidzot atkal panemtu titulu.
, 2016-09-28 23:52, pirms 8 gadiem
Riberī bija aktīvs, bet daudz brāķa viņa darbībās. Cerams, ka Minhenē izdosies revanšēties, taču šajā spēlē pilnīgi pelnīta Atletico uzvara.
, 2016-09-28 23:52, pirms 8 gadiem
Veel aizraujoshaaka speele buus atbildes speele Allianz laukumaa. Bayern gribees nepajokam atriebties, arii par paagajusho gadu. Kaa nekaa ciinja par pirmo vietu grupaa, takaa shaubos vai Minhene gribees palikt otrie.
, 2016-09-28 23:52, pirms 8 gadiem
Millers nekaads, Riberi bija labs un Thiago pusliidz tureeja centru kopaa.
, 2016-09-28 23:53, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Sakiet ko gribat, bet Atletico ir viena no visu laiku neskatamakajam komandam visa CL vesture. Rezultats tiek panakts, bet veids ka tas tiek izdarīts - antifutbols.
Pirms speles gribeju izmest joku: "Ganjau ka Atleti uz bobeni 1 iesitis un ta ari spele beigsies". Trololo
Tu esi atsaldēts? Kāds nahren antifutbols? Paskaties vēlreiz spēli ATM 16 attemts Bayern 13 tāds antifutbols...
, 2016-09-28 23:55, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Tu esi atsaldēts? Kāds nahren antifutbols? Paskaties vēlreiz spēli ATM 16 attemts Bayern 13 tāds antifutbols...
No taktikas viedokļa Atletico spēli varētu likt analogos
, 2016-09-28 23:55, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Sakiet ko gribat, bet Atletico ir viena no visu laiku neskatamakajam komandam visa CL vesture. Rezultats tiek panakts, bet veids ka tas tiek izdarīts - antifutbols.
Pirms speles gribeju izmest joku: "Ganjau ka Atleti uz bobeni 1 iesitis un ta ari spele beigsies". Trololo
Nu nu, jau kaadu laiku vini speelee normaalu futbolu, jo prieksaa beidzot ir arii tehniski un individuaali speletaji, kas var panemt uz sevis (Carasco un Sauls)
, 2016-09-28 23:55, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Tu esi atsaldēts? Kāds nahren antifutbols? Paskaties vēlreiz spēli
Tu vari skatities ko un cik gribi, bet rezultati parada Atletico speles manieri. Pretīga un mazrezultatīva, pasi iesist nevar un citam ar neļauj. Ja, tas ir ko gaida katrs neitrals futbola līdzjutējs - 1 varti pa spelli. Ja esi Atletu fans, tad cita runa, bet neitralam skatitajam - Atletico ir viens no noskatamakajiem klubiem, kads ČL jebkad ir spelejis (no top klubiem).
, 2016-09-28 23:57, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Tu esi atsaldēts? Kāds nahren antifutbols? Paskaties vēlreiz spēli
Ir ir antifutbols, tos daudzos sīkumus, kurus tu noteikti neievēro, jo priecājies par Bayern zaudējumu. Viss izteiktāk nāk pratā uz spēlēs beigām standarts, kad tika izpildīts. Viens no atlētiem no muguras visai atklāti ielido(bļoķēšana 100% pārkāpums) Kimiha mugurā, kamēr čalis, kuru Kimiham jāsedz viegli ieslīd soda laukumā.
Un vārtu guvumā Noiers atlaida rokas domādams, ka bumba lidos garām vārtiem, bet rekā tomēr ieslīdeja vārtos, pats pēc tam pārdzīvoja!
, 2016-09-28 23:57, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tu vari skatities ko un cik gribi, bet rezultati parada Atletico speles manieri. Pretīga un mazrezultatīva, pasi iesist nevar un citam ar neļauj. Ja, tas ir ko gaida katrs neitrals futbola līdzjutējs - 1 varti pa spelli. Ja esi Atletu fans, tad cita runa, bet neitralam skatitajam - Atletico ir viens no noskatamakajiem klubiem, kads ČL jebkad ir spelejis (no top klubiem).
Ja tas dod rezultaatu, kaapeec taa nespeeleet? Madrides derbiju statistiku paskaties.
, 2016-09-28 23:57, pirms 8 gadiem
Vidals ir pelnījis kādu skarbāku vārdu, jo tik stulbas pendeles nedrīkst taisīt.
, 2016-09-28 23:58, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tu vari skatities ko un cik gribi, bet rezultati parada Atletico speles manieri. Pretīga un mazrezultatīva, pasi iesist nevar un citam ar neļauj. Ja, tas ir ko gaida katrs neitrals futbola līdzjutējs - 1 varti pa spelli. Ja esi Atletu fans, tad cita runa, bet neitralam skatitajam - Atletico ir viens no noskatamakajiem klubiem, kads ČL jebkad ir spelejis (no top klubiem).
Es nezinu ko tu skatījies, bet ATM reāli bija daudz bīstamāki par minheni uzbrukumā, minhenei bija bumba ar kuru viņi nespēja neko izdarīt.
, 2016-09-28 23:58, pirms 8 gadiem
Lionels rakstīja: Ja tas dod rezultaatu, kaapeec taa nespeeleet? Madrides derbiju statistiku paskaties.
Futbols tiek spelets skatītājiem. Ja nebūtu skatītāju, tad nebūtu jegas no futbola. To taču tu saproti?
, 2016-09-29 00:01, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Es nezinu ko tu skatījies, bet ATM reāli bija daudz bīstamāki par minheni uzbrukumā, minhenei bija bumba ar kuru viņi nespēja neko izdarīt.
Iesaku tad arī apskatīties Atletico pedejo sezonu rezultivitati ČL. To nesaku tikai es, to saka statistika - super mazrezultatīva komanda, maz iesit, maz ielaiž. Ja, tas ir super skatami un interesanti.
, 2016-09-29 00:01, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Futbols tiek spelets skatītājiem. Ja nebūtu skatītāju, tad nebūtu jegas no futbola. To taču tu saproti?
Ai liecies mierā, nav ko te strīdēties ar tiem spāņu līgas atbalstītājiem . Tagad Spānijā laikam jaunā mode "parkot busus" atdod iniciatīvu pretiniekiem pat varenais Reals tā sācis spēlet!
, 2016-09-29 00:01, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vidals ir pelnījis kādu skarbāku vārdu, jo tik stulbas pendeles nedrīkst taisīt.
Tas gan. Vnk uztriecaas F.Luisam kaa tanks.
, 2016-09-29 00:02, pirms 8 gadiem
T.G.H. nesaprot, ka netrūkst futbola līdzjutēju, kuri novērtē disciplinētu spēli aizsardzībā, cīņu par katru laukuma cm utt. Ja visas komandas spēlētu tikai uzbrūkošu futbolu, tas taču nemaz nebūtu interesanti.
, 2016-09-29 00:02, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Iesaku tad arī apskatīties Atletico pedejo sezonu rezultivitati ČL. To nesaku tikai es, to saka statistika - super mazrezultatīva komanda, maz iesit, maz ielaiž. Ja, tas ir super skatami un interesanti.
Jā, ATM ir pretīga komanda, bet šodien viņi spēlēja ļoti skatāmu futbolu.
, 2016-09-29 00:02, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Ai liecies mierā, nav ko te strīdēties ar tiem spāņu līgas atbalstītājiem . Tagad Spānijā laikam jaunā mode "parkot busus" atdod iniciatīvu pretiniekiem pat varenais Reals tā sācis spēlet!
Jap, jap, tur pirms spelem arī treneri savus speletajus uz laukumu ved ar autobusiem, tapec ari tada pati spele ir laukumā
, 2016-09-29 00:03, pirms 8 gadiem
Vidals malacis, atlēti to bija nopelnījuši ar savām nesportiskajām darbībām laukumā, it īpaši pret Lewandowski!
, 2016-09-29 00:03, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Jā, ATM ir pretīga komanda, bet šodien viņi spēlēja ļoti skatāmu futbolu.
Skatāmu? Man liekas ka es pārlasijos. Vai arī...tu parrakstijies?
, 2016-09-29 00:04, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Jā, ATM ir pretīga komanda, bet šodien viņi spēlēja ļoti skatāmu futbolu.
Piekritiishu. Nesaskatiiju nekaadu antifutbolu. Speeleeja savu futbolu kaa vienmeer speleejushi.
, 2016-09-29 00:05, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Futbols tiek spelets skatītājiem. Ja nebūtu skatītāju, tad nebūtu jegas no futbola. To taču tu saproti?
Ai, visi umņiki varētu reiz vienoties ar sevi un pārējo komentētāju pulku, kam tad īsti tiek spēlēts: trofejām vai skatītājiem? Un šī ir svarīga atšķirība. Arsenal, kā fans esmu vēl kopš Anrī un Bergkampa laika smailē, allaž spēlējusi skaisti, bet jau gadiem neko prātīgāku par FA kausu nav pacēlusi. Diemžēl. Tikmēr atlēti ne pārāk sen pacēla La Liga ar šo pašu Tevis tā dēvēto antifutbolu un trīs gados divas reizes ir aizcīnījušies līdz ČL finālam.

Ko ar šo gribu pateikt: piesieties var atrast, kam vien vajag: skaistā spēle nevienu neinteresē, ja nav trofeju, tikmēr antifutbols smird, jo nav skatāms. Ko tad darīt komandām ar labu aizsardzību: 80 minūtes kapāt un tad padoties, lai skaistā futbola spēlētāji var arī spēles uzvarēt?
, 2016-09-29 00:09, pirms 8 gadiem
slokjis rakstīja: Ai, visi umņiki varētu reiz vienoties ar sevi un pārējo komentētāju pulku, kam tad īsti tiek spēlēts: trofejām vai skatītājiem? Un šī ir svarīga atšķirība. Arsenal, kā fans esmu vēl kopš Anrī un Bergkampa laika smailē, allaž spēlējusi skaisti, bet jau gadiem neko prātīgāku par FA kausu nav pacēlusi. Diemžēl. Tikmēr atlēti ne pārāk sen pacēla La Liga ar šo pašu Tevis tā dēvēto antifutbolu un trīs gados divas reizes ir aizcīnījušies līdz ČL finālam.

Ko ar šo gribu pateikt: piesieties var atrast, kam vien vajag: skaistā spēle nevienu neinteresē, ja nav trofeju, tikmēr antifutbols smird, jo nav skatāms. Ko tad darīt komandām ar labu aizsardzību: 80 minūtes kapāt un tad padoties, lai skaistā futbola spēlētāji var arī spēles uzvarēt?
Izlasi ko es rakstiji, profesor.
Es nesaku, ka Atletico faniem nepatik. Nepatik neitralam lidzjutejam. Un tas ir pats svarigakais, jo CL auditorija ir milzīga un Atletico fani ir pavisam neliela daļiņa. To komandu vispar vajadzetu diskvalificet no turnīra par nebaudama futbola demostrēšanu. Kur ir paliksas spāņu komandas, kuras demostreja skatam un ātru futbolu ar daudz vārtiem. Vakar Real ļurbajāš, šodien Atletico... Kautgan Atletico vienmer ir šādi muļļājušies.
, 2016-09-29 00:10, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Futbols tiek spelets skatītājiem. Ja nebūtu skatītāju, tad nebūtu jegas no futbola. To taču tu saproti?
tik nez kapeec Atletico katra maajas speele ir izpaardota un ir labaakie fani ieksh La Ligas,ko ta tie iet skatiities,kad gandriiz paari ielai Real speelee?
, 2016-09-29 00:11, pirms 8 gadiem
Tie,kas skatās Bayern spēles.Ančeloti vispār kaut reizi ir spēlējis ar Sančesu? A to sajūta,ka nopirkts prikola pēc
, 2016-09-29 00:12, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Izlasi ko es rakstiji, profesor.
Es nesaku, ka Atletico faniem nepatik. Nepatik neitralam lidzjutejam. Un tas ir pats svarigakais, jo CL auditorija ir milzīga un Atletico fani ir pavisam neliela daļiņa. To komandu vispar vajadzetu diskvalificet no turnīra par nebaudama futbola demostrēšanu. Kur ir paliksas spāņu komandas, kuras demostreja skatam un ātru futbolu ar daudz vārtiem. Vakar Real ļurbajāš, šodien Atletico... Kautgan Atletico vienmer ir šādi muļļājušies.
Nu nezinu, Atletico ir bieži vien underdog un tieši šādas komandas bieži paņem neitrālo skatītāju simpātijas. Ja Tev nepatīk, nevajag vispārināt. Ja gribas vispārināt, tad, lūdzu, ar statistiku. Cik aptaujāti neitrālie, kāda daļa tur īkšķi par atlētiem. Citādi tā ir tava personīga viedokļa uzpūšana par kolektīvu viedokli
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.