Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: ''Arsenal'' pārliecinoši uzvar, PSG atspēlējas Bulgārijā

Krišs Upenieks

A grupa: ''Arsenal'' pārliecinoši uzvar, PSG atspēlējas Bulgārijā
Teo Volkots gūst vārtus
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā A grupā šovakar uzvaras izcīnīja abas favorītes. Londonas ''Arsenal'' savā laukumā ar 2:0 apspēlēja ''Basel'', bet PSG interesantā spēlē Bulgārijā pamocījās ar ''Ludogorets'', taču arī spēja izcīnīt panākumu ar divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Londonas Arsenal ČL otrās kārtas spēli aizvadīja pat ļoti laba noskaņojumā, jo pēdējā Anglijas Premjerlīgas spēlē Londonas derbijā ar 3:0 izdevās sagraut ''Chelsea'', tādējādi Premjerlīgā ''Arsenal'' jau ir četru uzvaru sērija. Šveices čempione ''Basel'' līdz šim vietējā turnīrā deviņas uzvaras pēc kārtas. ČL pirmajā kārtā ''Arsenal'' favorītu spēlē cīnījās 1:1 ar PSG, bet ''Basel'' tāds pats rezultāts pret ''Ludegorets''.

''Arsenal'' līdzīgi kā pēdējā Premjerlīgas spēlē spilgti aizvadīja spēles pirmo puslaiku. Jau septītajā minūtē izcēlās Teo Volkots - Aleksis Sančess saņēmu bumbu labā pozīcijā kreisajā malā, sekoja centrējums soda laukumā un tur jau kustībā bija Volkots, kurš arī izdarīja precīzu sitienu ar galvu no nelielas distances (1:0). 26. minūtē atkal Sančesa un Volkota saspēle, bet šoreiz jau ātra un pa zemi, kuras noslēgumā Volkots no soda laukuma robežām izdarīja spēcīgu sitienu pašā vārtu tālajā apakšējā stūrī - 2:0.

33. minūtē labā sitiena pozīcijā nonāca pats Sančess, bet šoreiz precīzi spēlēja ''Basel'' vārtsargs Tomāšs Vacliks. Iespēja izskaņā Sančesam bija arī pēc Mesuta Ezila piespēles, taču sitiens garām vārtiem. ''Basel'' pirmajā puslaikā neizdarīja nevienu sitienu vārtu rāmī, un arī bumbas kontroles ziņā ''Arsenal'' piederēja visai izteikts pārsvars. Otrajā puslaikā bumbas kontrolē ''Arsenal'' bija vēl lielāks pārsvars, taču nebija neviena sitiena pa vārtiem. Retās iespējas neizmantoja arī ''Basel'', un spēle tā arī noslēdzās ar ''Arsenal'' 2:0 uzvaru.

Francijas spēcīgākā komanda PSG pagalam neveiksmīgi aizvadīja pēdējo ''Ligue 1'' spēli, kad viesos ar 0:2 zaudēja ''Toulouse'' futbolistiem. Pirms tam čempionātā bija svinētas uzvaras ar 3:0 un 6:0. ''Ludogorets'' pēc pirmās kārtas spēles ČL pret ''Basel'' (1:1) vietējā čempionātā nospēlēja trīs spēles un visos mačos izcīnīja pārliecinošas uzvaras - 3:1, 4:0, 5:1. Mačā šovakar Bulgārijā gan, protams, izteikta favorīte bija PSG.

Mača sākums, neskatoties uz lielo PSG pārsvaru bumbas kontrolē, labāks izdevās ''Ludogorets'', kuri 17. minūtē guva vārtus ar savu vienīgo sitienu puslaikā vārtu rāmī. Natanels eleganti realizēja soda sitienu no aptuveni 19 metriem, bumbu ieraidot vārtu tuvajā apakšējā stūrī. Puslaika gaitā gan PSG spēja sniegt arī savu atbildi. 41. minūtē PSG izspēlēja momentu līdz labai situācijai Blēzam Matuidī, kurš no desmit metriem arī trieca bumbu vārtos - 1:1 pēc 45 minūtēm.

Jāsaka, ka otrā puslaika sākumā ''Ludogorets'' turpināja izrādīt ļoti nopietnu pretestību, bet 56. minūtē tomēr izcēlās PSG uzbrukuma līderis Evanders Kavani. Pēc Anhela di Marijas centrējuma Kavanai kustībā ļoti meistarīgi, asi ar galvu ieraidīja bumbu vārtos (2:1). Trīs minūtes vēlāk ''Ludogorets'' varēja izlīdzināt rezultātu, bet Kosmins Moti nerealizēja 11 metru soda sitienu. Uzreiz sekoja PSG atbilde, labajā malā ātrumā bija Lukass, kurš soda laukumā piespēlēja Kavani, un viņš nodemonstrēja individuālo meistarību, raidot bumbu zem pārliktņa (3:1). Atlikušajā laikā viesi savu pārsvaru varēja palielināt, tomēr rezultāts uz tablo vairs nemainījās - PSG 3:1 panākums.

Čempionu līga, E grupa, otrā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Arsenal - Basel2:0 (2:0)Volkots 7' 26'
Ludogorets - PSG3:1 (1:1)Natanels 16' - Matuidī 41' Kavani 56' 60'

A grupa

VKomandaSUNZVAP
1.PSG21104:24
2.Arsenal21103:14
3.Ludogorets20112:41
4.Basel20111:21

  -2 [+] [-]

, 2016-09-28 23:41, pirms 8 gadiem
Malači!! Pagaidām labi ejam, pa abām spēlēm 5-0 bilance

  -1 [+] [-]

, 2016-09-29 08:22, pirms 8 gadiem
Manuprāt Basel nav pareiza vārtu attiecība - 1:2 nesanāk.

     [+] [-]

, 2016-09-29 09:38, pirms 8 gadiem
vakar jau domaaju uzrakstiit,bet domaaju ka pamaniis,Ludagorets-PSG rezultaats zem teksta?????

     [+] [-]

, 2016-09-29 10:47, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: vakar jau domaaju uzrakstiit,bet domaaju ka pamaniis,Ludagorets-PSG rezultaats zem teksta?????
Viss pareizi. Matuidī un Kavani savos vārtos iesita. Kavani, nabags pat divus.

     [+] [-]

, 2016-09-29 11:21, pirms 8 gadiem
Arsenal the best!