Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Van Pērsijs debitē "Fenerbahce", albāņi tuvojas nākamajai kārtai

Van Pērsijs debitē "Fenerbahce", albāņi tuvojas nākamajai kārtai
Robins van Pērsijs
Foto: AFP/Scanpix

Platu soli pretī UEFA Čempionu līgas "play-off" kārtai spērušas "Monaco", Albānijas "Skenderbeu", Plzeņas "Viktoria" un Kipras APOEL, kas izbraukumā pārspēja attiecīgi "Young Boys" (3:1), "Milsami" (2:0), Telavivas "Maccabi" (2:1) un "Midtjylland" (2:1). Tikmēr Stambulas "Fenerbahce" kreklā debitēja nesen Rīgā redzētais Robins van Pērsijs.

Ļoti grūtu uzvaru izbraukumā svinēja pagājušās sezonas 1/4 fināliste "Monaco", kas pirmajā oficiālajā spēlē sezonā viesojās pie Bernes "Young Boys". Lai arī favorīte "Monaco" vairāk kontrolēja bumbu, daudz lielākas briesmas bija tieši pie viesu vārtiem. "Monaco" glāba vārtu stabs, vārtsargs, veiksme un arī pašu aizsargs, apbrīnojamā veidā izsitot bumbu no līnijas, bet tas pats glābējs Levins Kurzavā 65. minūtē ar efektīgu sitienu uzreiz no gaisa 65. minūtē pretēji cīņas gaitai atklāja rezultātu (1:0).

Līdz ar franču aizsarga precīzo sitienu sākās īsts vārtu birums. 72. minūtē Gvido Kariljo pēc standartsituācijas ar galvu dubultoja pārsvaru (2:0), 74. minūtē Rafaels Nudzolo pēc piespēles gar vārtiem panāca 1:2, bet 75. minūtē Mario Pašaličs no distances atjaunoja plus divi (3:1) – četri vārti 11 minūšu laikā.

Pagājušās sezonas astotdaļfināliste Doņeckas "Shakhtar" izbraukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Stambulas "Fenerbahce". Mājinieku rindās laukumā tika sagaidīta arī lielākā zvaigzne Robins van Pērsijs, tomēr nīderlandietis pagaidām vēl tikai gāja uz maiņu, 68. minūtē izejot Musas Sova vietā. Savukārt Valērija Šabalas "Club Brugge" (Šabala gan, protams, nav pieteikts turnīram) izbraukumā nenoturēja vadību un vairākumā atzina Atēnu "Panathinaikos" pārākumu (1:2).

Pavisam tuvu "play-off" kārtai, kas garantēs vismaz Eiropas līgas grupu turnīru, ir Albānijas stiprākais klubs "Skenderbeu", kas izbraukumā ar 2:0 apspēlēja moldāvu "Milsami". Albāņi iepriekšējā kārtā apspēlēja Ziemeļīrijas "Crusaders" (4:1, 2:3), savukārt "Milsami" ļoti negaidīti divreiz apspēlēja izsēto statusā esošos bulgāru čempionus "Ludogorets" (1:0, 2:1). "Skenderbeu" pirms gada apstājās jau otrajā kārtā, sīvā cīņā ar 0:0 un 1:1 zaudējot topošajai grupu turnīra dalībniecei BATE.

Ne pārāk sekmīgu spēli aizvadīja Zagrebas "Dinamo", kas savā laukumā nespēja nospiest Norvēģijas "Molde" un tika pie rezultatīva neizšķirta 1:1, vadību pirms atbildes mača dodot viesiem. Jāatzīmē, ka, lai arī "Dinamo" maču pabeidza pilnā sastāvā, noraidīts tika pamatsastāva pussargs Paulu Mašadu. Portugālis nomainīšanas brīdī tika izsvilpts, uz ko Mašadu, pametis laukumu, reaģēja ar faniem adresētu vidējo pirkstu. Rupjība viņam maksāja ar sarkano kartīti.

Atbildes spēles paredzētas nākamnedēļ.

UEFA Čempionu līga, kvalifikācijas 3. kārta, 28. jūlijs

SpēleLaiks
CSKA (Krievija) - Sparta (Čehija)2:2
Midtjylland (Dānija) - APOEL (Kipra)1:2
Milsami (Moldova) - Skenderbeu (Albānija)0:2
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) - Viktoria (Čehija)1:2
Fenerbahce (Turcija) - Shakhtar (Ukraina)0:0
Panathinaikos (Grieķija) - Club Brugge (Beļģija)2:1
Young Boys (Šveice) - Monaco (Francija)1:3
Videoton (Ungārija) - BATE (Baltkrievija)1:1
D.Zagreb (Horvātija) - Molde (Norvēģija)1:1

UEFA Čempionu līga, kvalifikācijas 3. kārta, 29. jūlijs

SpēleLaiks
HJK (Somija) - Astana (Kazahstāna)19:00
Salzburg (Austrija) - Malmo FF (Zviedrija)20:00
Steaua (Rumānija) - Partizan (Serbija)21:30
Celtic (Skotija) - Qarabag (Azarbaidžāna)21:45
Lech (Polija) - Basel (Šveice)21:45
Rapid (Austrija) - Ajax (Nīderlande)22:05

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2015-07-28 23:15, pirms 9 gadiem
Pasaličam daudzsološa debija, pilna spēle un vārtu guvums! Tā turpināt
, 2015-07-28 23:19, pirms 9 gadiem
Shaktar labi vazāja Fenerbache
, 2015-07-28 23:30, pirms 9 gadiem
Patikami redzeet Dubru speeleejam pilnu speeli
, 2015-07-29 00:22, pirms 9 gadiem
Moldei īsi pirms beigām 38% bumbas pārvaldīšanas, bet tieši norvēģiem vairāk reālu vārtu momentu (vismaz tajā spēles nogrieznī, kuru skatījos).
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.