Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Dubram pilna spēle Čempionu līgā un izlaista uzvara, Cauņa rezervē

Dubram pilna spēle Čempionu līgā un izlaista uzvara, Cauņa rezervē
Kaspars Dubra
Foto: fcbate.by

Šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 3.kārtā pirmo spēli aizvadīja Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA, kas savā laukumā nocīnījās neizšķirti 2:2 ar Prāgas "Sparta". Mūsu pussargs laukumā netika, savukārt aizsargs Kaspars Dubra vēlāk aizvadīja visas 90 minūtes Borisovas BATE neizšķirtā pret Ungārijas "Videoton" (1:1).

Dubras BATE salūst priekšpēdējā minūtē
Tā kā savainojumu joprojām ārstē viens no BATE pamatsastāva centra aizsargiem Deniss Poļakovs, iespēja sevi pierādīt atkal tika dota Latvijas izlases futbolistam Kasparam Dubram, kurš līdzīgi kā iepriekšējā kārtā vēlreiz aizvadīja pilnas 90 minūtes. Neskatoties uz baltkrievu kluba favorītu statusu divu spēļu summā, izbraukumā BATE uzbrukumam trūka asuma un pirmā puslaika beigās vairākus bīstamus momentus izveidoja "Videoton".

Otro puslaiku BATE sāka apņēmīgāk, un jau ar pirmajām minūtēm laukumā valdīja līdzīga cīņa, nevienai komandai pie simtprocentīgas vārtu gūšanas iespējas netiekot. Tiesa, drīz BATE talkā nāca veiksme, kad 56. minūtē pēc stūra sitiena mājinieku aizsargs neveiksmīgi ar galvu bumbu ieraidīja savos vārtos - 1:0. Vārtu guvums gan tika ieskaitīts BATE serbu aizsargam Nemaņam Milunovičam. Baltkrievi pēc aptuveni desmit minūtēm bija tuvu otro vārtu guvumam, taču mājiniekus glāba vārtsargs un vārtu pārliktnis.

Mača beigās "Videoton" metās atspēlēties. Ja vienā epizodē baltkrievus glāba pacelts tiesneša karodziņš un vārtu guvums tika atcelts, 89. minūtē viens no stūra sitieniem kļuva liktenīgs - brazīlietis Vinisuss ar galvu izrāva neizšķirtu (1:1). Izbraukuma vārtu dēļ BATE gan tik un tā saglabā vadību divu spēļu summā.

Cauņam un CSKA neizdevīgs neizšķirts
Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, Aleksandra Cauņas pārstāvētajam Maskavas CSKA jāpārvar divas barjeras - kvalifikācijas turnīra 3.kārtā divu spēļu summā jāpieveic Čehijas vicečempioni Prāgas "Sparta" un tad sekotu vēl viens, pēdējais, pretinieks. Šodien CSKA un "Sparta" Krievijā aizvadīja pirmo spēli, taču Cauņa tā arī palika rezervē. CSKA treneris Leonīds Sluckis pārtraukumā bija spiests veikt vienu piespiedu maiņu, kas mazināja mūsu futbolista izredzes tikt laukumā. Spēle risinājās lietainos laika apstākļos.

1.puslaikā bija vērojama itin līdzīga cīņa, bet pēc pārtraukuma CSKA jau piederēja diezgan liels pārsvars. Neskatoties ne uz sarežģīto 2.puslaiku, ne to, ka divreiz nonāca iedzinēju lomā, "Sparta" prata aizvest izdevīgu neizšķirtu 2:2. Mājās derēs arī 0:0 vai 1:1. CSKA vadību 14.minūtē deva Alans Dzagojevs, taču mazāk nekā minūtes laikā viesi no Prāgas atspēlējās. 29.minūtē "Sparta" aizsargs izdarīja muļķīgu un neprecīzu izklupienu savā soda laukumā, taču CSKA atbildēja ar dāvanu - Izraēlas futbolists Bibrass Natho nespēja pārspēt vārtsargu no 11 metru soda atzīmes.

53.minūtē Ahmeds Musā neizmantoja tīru izgājienu viens pret vienu, taču CSKA uzbrukums nekavējoties turpinājās un pēc mirkļa precīzi sita Zorans Tošičs (2:1). Tomēr "Sparta" vēlreiz prata ārkārtīgi ātri atspēlēties - skaists sitiens ar galvu 57.minūtē padevās Ladislavsam Krejči. Neizšķirts 2:2.

UEFA Čempionu līga, kvalifikācijas 3. kārta, 28. jūlijs

SpēleLaiks
CSKA (Krievija) - Sparta (Čehija)2:2
Midtjylland (Dānija) - APOEL (Kipra)1:2
Milsami (Moldova) - Skenderbeu (Albānija)0:2
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) - Viktoria (Čehija)1:2
Fenerbahce (Turcija) - Shakhtar (Ukraina)0:0
Panathinaikos (Grieķija) - Club Brugge (Beļģija)2:1
Young Boys (Šveice) - Monaco (Francija)1:3
Videoton (Ungārija) - BATE (Baltkrievija)1:1
D.Zagreb (Horvātija) - Molde (Norvēģija)1:1

UEFA Čempionu līga, kvalifikācijas 3. kārta, 29. jūlijs

SpēleLaiks
HJK (Somija) - Astana (Kazahstāna)19:00
Salzburg (Austrija) - Malmo FF (Zviedrija)20:00
Steaua (Rumānija) - Partizan (Serbija)21:30
Celtic (Skotija) - Qarabag (Azarbaidžāna)21:45
Lech (Polija) - Basel (Šveice)21:45
Rapid (Austrija) - Ajax (Nīderlande)22:05

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-28 21:24, pirms 9 gadiem
Prieks par Prāgu, nevajag Krievijas Armijas klubu ČL (nekas pret Cauņu)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-28 21:43, pirms 9 gadiem
Kur tad nu tā, varenais Krievijas premjerlīgas klubs nevar vinnēt čehus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-28 22:10, pirms 9 gadiem
SportEXperts rakstīja: Kauns par Ventspili...
Eksperts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-28 22:20, pirms 9 gadiem
SportEXperts rakstīja: Nesapratu, ir kādi iebildumi? :p
kur tu esi eksperts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-28 22:22, pirms 9 gadiem
SportEXperts rakstīja: Ir dažas tēmas, kāda jums interesētu!? :p
konkreetaak?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-28 22:31, pirms 9 gadiem
Rīt jau redzēsim kā Astanai ies?
, 2015-07-28 23:22, pirms 9 gadiem
BATE dažas minūtes līdz spēles beigām izlaida uzvaru no rokas Ungārijā pret Videoton 1:1. Dubram pilna spēle.
, 2015-07-28 23:36, pirms 9 gadiem
Redzēju mazliet no 2. puslaika BATE-Videoton, BATE nerealizēta tīra vārtu gūšanas iespēja, ja nebūtu pret Videoton nosvilpta aizmugure (kura, manuprāt, nebija), tad BATE, ja ne vismaz būtu nospēlējuši neizšķirti, tad zaudējuši noteikti.
, 2015-07-29 00:35, pirms 9 gadiem
Pirms liktenīgā stūra sitiena divreiz neveikli nospēlēja BATE vārtsargs: vispirms ar kulakiem nevis aizsita bumbu prom, bet uzsita to stāvus gaisā, pēc tam nenofiksēja uz zemes ņemamu bumbu, pārlaizdams to pāri gala līnijai.
Aizmugure, šķiet, tomēr bija, kaut gan minimāla (varbūt centimetri divdesmit). Bet epizode bija ļoti riskanta, un Dubra būtu līdzvainīgs, ja tā beigtos slikti priekš BATE.
, 2015-07-29 12:29, pirms 9 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Prieks par Prāgu, nevajag Krievijas Armijas klubu ČL (nekas pret Cauņu)
netiekot play off,pat eiropas liga nespeles...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-29 14:01, pirms 9 gadiem
CHAMPION23 rakstīja: kāpēc fenerbache nelaiž pamatā van persiju?
Varbūt nav pelnījis? Nesekoju kā viņam veicies klubos, bet spēlē pret Latviju izskatījās ļoti vāji. Varbūt nav formā.
, 2015-07-29 15:11, pirms 9 gadiem
Žēl, būtu pārvarējuši nebūt tik nepārvaramo HJK barjeru, pretī nāktu Astana, kas arī ir ņemams pretinieks. Nu neko, atliek vien atbalstīt divus savējos ČL. Domāju, ka CSKA ies ļoti grūti viesos, bet BATE varētu tikt tālāk. To arī novēlu!
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".