Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oficiāli: "Milan" atsakās no dalības Eiropas līgā, tās vietu ieņems "Torino"

Oficiāli: "Milan" atsakās no dalības Eiropas līgā, tās vietu ieņems "Torino"
Kšištofs Pjonteks. Foto: AFP/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa publicējusi lēmumu Itālijas futbola kluba "Milan" un UEFA lietā, oficiāli izslēdzot slaveno klubu no 2019./20. g. Eirokausu sezonas.

UEFA iepriekš bija izsludinājusi disciplinārlietu pret "Milan", kas laika periodos no 2014. līdz 2017. un no 2015. līdz 2018. gadam neizpildīja Finansiālā Fair Play noteikumus, pieļaujamo zaudējumu normu pārsniedzot par vairāk nekā 120 miljoniem eiro. Sākotnēji "Milan" iesniegtās apelācijas izskatīšana nebija paredzēta agrāk par šā gada augusta vidu, kas nozīmētu, ka "Milan" sankcijas un visdrīzāk neizbēgama diskvalifikācija no Eirokausiem sekotu 2020./21. g. sezonā, kurā milānieši cer spēlēt Čempionu līgā.

Lai paātrinātu procesa gaitu, "Milan" bija gatava panākt vienošanos ar UEFA un atteikties no dalības šajā Eiropas līgas kampaņā, tādējādi iegūstot laiku grāmatvedības un finansiālā stāvokļa sakārtošanai un uzlabotu cerības 2020./21. g. sezonā spēlēt Eirokausos. Kā sacīts Sporta arbitrāžas tiesas paziņojumā, vienošanās starp "Milan" un UEFA tiešām ir panākta – šā gada 24. jūnijā.

"Milan" ar 68 punktiem 38 spēlēs Itālijas A sērijā ierindojās piektajā vietā, par vienu punktu atpaliekot no Čempionu līgas zonas un kvalificējoties Eiropas līgas grupu turnīram. Nu milāniešu vietu grupu turnīrā ieņēmusi "Roma", bet "Roma" vietā Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā spēlēs septītās vietas īpašniece "Torino", kas uz Eiropas skatuves iepriekšējoreiz kāpa 2014./15. g. sezonā, sasniedzot Eiropas līgas astotdaļfinālu. "Torino" otrajā kvalifikācijas kārtā spēlēs pret Ungārijas "Debrecen" un Albānijas "Kukesi" pāra uzvarētāju.

Eiropas līgas grupu turnīrā spēlēs arī Itālijas kausa ieguvēja Romas "Lazio", bet Čempionu līgas grupu turnīrā valsti pārstāvēs Turīnas "Juventus", "Napoli", Bergamo "Atalanta" un Milānas "Inter".

Izmantotie resursi:
https://www.tas-cas.org/fileadmin/u...


, 2019-06-28 14:11, pirms 5 gadiem
Var tikai apsveikt Torino, kas ļoti mērķtiecīgi gāja uz spēlēšanu Eiropas līgā.
, 2019-06-28 14:32, pirms 5 gadiem
Milānu arī jāapsveic - ČL vietā izlaidīs EL - ļoti liels ieguvums!
, 2019-06-28 14:53, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Milānu arī jāapsveic - ČL vietā izlaidīs EL - ļoti liels ieguvums!
Nav nekādu indikāciju, ka viņi nākamsezon tā vienkārši ņems un kaut ko izcīnīs, īpaši jau vietu ČL. Pretendentu uz pirmo četrinieku Itālijā pietiek.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".