Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eirokausi: lietuvieši izglābjas Velsā, Sanmarīno klubam uzvara ar 3:0

Agris Suveizda

Eirokausi: lietuvieši izglābjas Velsā, Sanmarīno klubam uzvara ar 3:0
Donāts Kazlausks (pa labi)
Foto: FK "Trakai"

UEFA Eiropas līgā un Čempionu līgā aizvadītas kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas pirmās spēles. Šovakar no sešām spēlēm četras beidzās neizšķirti, turklāt visas – ar rezultātu 1:1.

Tā kā Lietuva 2017. gada UEFA rangā no 55 līgām ieņēma vien 48. vietu, tās bronzas medaļniecei "Trakai" nācās spēlēs jau atlases pirmajā posmā jeb, kā to sauc kopš šā gada, priekšsacīkšu kārtā. "Trakai" pretī stājās Velsas piektais stiprākais klubs "Cefn Druids", kas jauno Velsas Premjerlīgas sezonu sāks tikai 12. augustā. Otrā puslaika sākumā velsieši savā laukumā izvirzījās vadībā, taču četras minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu izrāva Donāts Kazlausks (1:1). "Trakai" pazīstamais krievu pussargs Dinijars Biļaļetdinovs palika rezervē. Jāpiebilst, ka lidojuma problēmu dēļ "Trakai" Velsā neaizvadīja pirmsspēles treniņu.

"Trakai" iepriekšējā sezonā negaidīti sasniedza Eiropas līgas trešo kvalifikācijas kārtu, izsitot Skotijas "St. Johnstone" (1:0, 2:1) un Zviedrijas "Norrkoping" (2:1, 1:2, pendelēs), bet tad piekāpjoties Maķedonijas "Shkendija" (2:1, 0:3). Taču pēdējā laikā "Trakai" nesokas pārāk labi, un komanda neuzvarēja ceturtajā mačā pēc kārtas, kā arī iepriekšējo 13 spēļu laikā svinējusi tikai divas uzvaras. Pirms desmit dienām par jauno galveno treneri kļuva spānis Kibu Vikunja, kurš bijis asistents virknē Polijas vadošo klubu, kā arī Spānijas "Osasuna". Lietuvas čempionātā "Trakai" ar 24 punktiem 19 spēlēs ieņem trešo vietu, taču no līderes Marijampoles "Sūduvas" atpaliek par 18 punktiem.

Nedēļas pirmajā pusē sākās arī priekšsacīkšu kārta Čempionu līgā, kurā četras komandas sabraukuma tipa miniturnīrā Gibraltārā sadala vienu ceļazīmi uz pirmo kvalifikācijas kārtu. Finālspēlē rītvakar tiksies mājiniece "Lincoln Red Imps", kas ar 2:0 pieveica Sanmarīno "La Fiorita", un Kosovas "Drita", kas pagarinājumā ar 2:0 uzveica Andoras "Santa Coloma". Sanmarīno un Gibraltāra čempionu duelī noskaidrojās arī iespējamā Jūrmalas "Spartaka" pretiniece – gadījumā, ja "Spartaks" divu spēļu summā zaudēs Belgradas "Crvena Zvezda", Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā būs jāspēlē pret "La Fiorita".

Latvijas klubi Eirokausu sezonu uzsāks 11. jūlijā, kad "Spartaks" uzņems "Crvena Zvezda" (UEFA mājaslapā kā spēles vieta norādīts "Skonto" stadions), bet 12. jūlijā pirmās spēles aizvadīs arī Eiropas līgas dalībnieces – "Ventspils" un "Liepāja" uzņems attiecīgi "Luftetari" un "Hacken", bet "Riga" viesosies pie Sofijas CSKA.

Eiropas līgas kvalifikācijas priekšsacīkšu kārta

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Europa (Gibraltārs) – Prishtina (Kosova)1:105.07.
Sant Julia (Andora) – Gzira United (Malta)0:205.07.
Engordany (Andora) – Folgore (Sanmarīno)2:105.07.
B36 (Fēru salas) – St. Joseph's (Gibraltārs)1:105.07.
Birkirkara (Malta) – KI Klaksvik (Fēru salas)1:105.07.
Tre Fiori (Sanmarīno) – Bala Town (Velsa)3:005.07.
Cefn Druids (Velsa) – Trakai (Lietuva)1:105.07.

Čempionu līgas kvalifikācijas priekšsacīkšu kārta

SpēleRez
Santa Coloma (Andora) – Drita (Kosova)0:2 pag.
La Fiorita (Sanmarīno) – Lincoln Red Imps (Gibraltārs)0:2
Lincoln Red Imps (Gibraltārs) – Drita (Kosova)29.06.

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 12:23, pirms 6 gadiem
UEFA kausa otrajā kārtā Spartakam varētu būt viegls pretinieks no SanMarīno.

     [+] [-]

, 2018-06-29 21:07, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: UEFA kausa otrajā kārtā Spartakam varētu būt viegls pretinieks no SanMarīno.
Spartaks nemaz nesasniegs otru kārtu