Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ventspils, Budapešta, Belfāsta - mūsu klubi uzsāks dalību Eirokausos

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ventspils, Budapešta, Belfāsta - mūsu klubi uzsāks dalību Eirokausos
Aleksandru Kurtejana un Tamaza Pertijas vadītās komandas Eirokausu kampaņu sāks ar spēlēm viesos - Budapeštā un Belfāstā
Foto: Raitis Supe

Šodien precīzi 100 komandas jeb 50 pāri uzsāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, aizvadot pirmo no divām spēlēm. "Ventspils" kā vienīgā no mūsu pārstāvēm sāks ar maču savā laukumā (tiešraide Sportacentrs.com TV), bet "Jelgava" un "Liepāja" aizvadīs cīņas izbraukumā.

Vairāk par Latvijas klubu pretiniecēm Eiropas līgā lasiet šeit.

Uzreiz pēc izlozes kļuva skaidrs, ka niknākais pretinieks ticis "Jelgavai" ungāru "Ferencváros" izskatā. Tai pašā laikā tieši jelgavnieki no Latvijas klubiem pēdējās divās sezonās rādījuši labāko sniegumu, atkal un atkal pierādot savu kausa komandas (2014.-2016. gadā iegūti trīs Latvijas kausi pēc kārtas!) komandas raksturu. "Jelgava" no pieciem dueļiem uzvarējusi trīs, lai gan ne reizi nebija favorītes statusā - pret Islandes "Breiðablik" izredzes bija aptuveni vienādas, pārējos gadījumos tika sagaidīta "Jelgavas" kapitulācija. Kamēr "Jelgava" trīs reizes uzvarēja divu spēļu summā, visas pārējās Latvijas komandas iespēja tikpat - pa reizei "Ventspils", "Spartaks" un "Skonto", bet ne reizi "Liepāja".

Jelgavniekiem treneris ir mainījies un viņus tagad vada moldāvs Aleksandru Kurtejans, tomēr rokraksts nav mainījies ne par matu - joprojām uzsvars uz fizisku futbolu, reizēm pat asu, daudz spēlējot pa gaisu, kā arī vienkāršojot spēli aizsardzībā. Tas viss liek cerēt, ka arī šogad "Jelgava", neskatoties uz "Ferencváros" daudzkārt lielāko budžetu un bagātāko vēsturi, spēs pacīnīties par otro kārtu. Lai tas izdotos, būtu labi "Groupama Arena" nezaudēt ar vairāk nekā vienu vārtu starpību. Lai gan skaidrs, ka "Jelgavas" futbolisti laukumā nedosies ar domām par zaudējumu.

"Jelgava" uz Ungārijas galvaspilsētu devusies sekojošā sastāvā: Kaspars Ikstens, Jānis Krūmiņš, Gints Freimanis, Mārcis Ošs, Valērijs Redjko, Alans Siņeļņikovs, Dmitrijs Klimaševičs, Oskars Deaks, Endijs Šlampe, Artis Lazdiņš, Gļebs Kļuškins, Artis Jaudzems, Mindaugs Grigarāvičs, Ante Bakmazs, Rafaels Ledesma, Valdu Aljinju, Andrejs Perepļotkins Klērs Hē, Evalds Razulis, Kevins Kaubers.

Pēdējā mačā uzreiz pamatsastāvā aizsardzības labajā malā tika iemests Endijs Šlampe (pirms tam šo robu pildīja jaunietis Oskars Deaks), bet Gints Freimanis pēdējoreiz spēlējis otrajā jūnijā. Vēl ilgāk, kopš 30. aprīļa, nav spēlējis Artis Lazdiņš. Tāpat laikam lieki lolot cerības uz Alana Siņeļņikova spēlēšanu. Saprotams, ka šovakar liela slodze gulsies uz mūsu komandas aizsardzības līniju - vārtsargu Kasparu Ikstenu, centra aizsargiem Mārci Ošu un Valēriju Redjko un, protams, arī pārējiem.

"Ferencváros" pagājušajā sezonā bez variantiem nenosargāja 2016. gadā iegūto Ungārijas čempionu titulu (ar 21 punkta pārsvaru pār vicečempioni!) - atkāpšanās uz ceturto vietu ar 13 punktu deficītu no jaunās čempiones "Budapest Honved". Iespējams, tieši tas licis "Ferencváros" šovasar agresīvi darboties transfēru tirgū - iegūti pieci jauni spēlētāji, turklāt ne jau šādi tādi, bet Bulgārijas čempions Rui Pedru, viens no Ungārijas izlases pēdējo gadu līderiem Tomāšs Priskins, Nīderlandes un Turcijas augstākajās līgās izspēlējies Kenijs Otigba un citi.

"Ferencváros" pērn, spēlējot Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, pendelēs zaudēja albāņu "Partizani", un saprotams, šis klupiens ungāriem spilgtā atmiņā un viņi vēlēsies reabilitēties. Par "Jelgavas" nenovērtēšanu nekādu runu, cita lieta, vai "Ferencváros" pagūs pietiekami labi sagatavoties, ņemot vērā, ka pēdējā oficiālā spēle aizvadīta 31. maijā, bet Ungārijas čempionāts startēs 15. jūlijā. Pēc īsā atvaļinājuma, pirmkārt, jāpagūst uzņemt fiziskā forma, otrkārt, svarīgs ir spēļu ritms, treškārt, daudzie jaunieguvumi jāpagūst iekļaut komandas saiknēs.

Ja "Jelgava" pret "Ferencváros" vismaz uz papīra būs pastarītes lomā, tad "Ventspils" un Islandes "Valur" izredzes bukmeikeri vērtē ļoti līdzīgi. Principā Latvijas un Islandes klubu līdzvērtību varēja manīt arī pērn, kad "Jelgava" ne bez pūlēm pārspēja "Breiðablik" (3:2, 2:2). Toreiz jelgavnieki sāka ar izbraukuma spēli, kas tomēr vairumā gadījumu ir parocīgāk. Savukārt "Ventspilij" jau šovakar jādara viss, lai uz atbildes spēli Reikjavīkā varētu doties ar daudzmaz mierīgu sirdi.

"Ventspils" ir komanda, kas Virslīgā spēlē labāk nekā rāda rezultāti. Šobrīd Pola Ašvorta komanda pēc 11 kārtām atrodas pirmspēdējā(!) vietā četrus punktus aiz piektās vietas īpašnieces, ir guvusi nieka astoņus vārtus 11 spēlēs un nav uzvarējusi Virslīgā jau sešas spēles pēc kārtas. Tai pašā laikā reta ir tā spēle, kurā "Ventspils" snieguma ziņā piekāptos un arī iegūtais Latvijas kauss parāda, ka bezcerīga komanda gluži nav - tikai jānoķer ritms un pārliecības pavediens.

Pēdējā Virslīgas spēlē "Ventspils" pret RFS spēlēja izteiktu uzbrukuma futbolu un, neskatoties uz sāpīgu neveiksmi (2:4), būtu jauki redzēt līdzīga tipa futbolu arī šovakar. Ģirtam Karlsonam ir problēmas ar sejas masku, bet arī bez viņa ventiņi radīja daudz momentu - Tosins Aijeguns, Akinjemi Adeleke, Ritvars Rugins, Eduards Tīdenbergs, Nikola Boranijaševičs visi bija aktīvi un varēja gūt krietni vairāk nekā divus vārtus. Starp citu, Ašvortam var palīdzēt arī leģionāru limita neesamība Eirokausos - pret RFS pamatsastāvā izgāja atļautie pieci viesspēlētāji, bet rezervē palika, piemēram, krievs Aleksejs Aleksejevs, tāpat ir baltkrievs Artjoms Vasjkovs, kuram gan vēl jāatgūstas no savainojuma un jācenšas tikt uz atbildes spēli.

"Valur" Islandē jau 10 gadus ir bez medaļām, taču piedalīties Eirokausos otro gadu pēc kārtas ļauj iegūtais Islandes kauss. Tomēr tieši šogad "Valur" Islandes čempionātā spēlē labi un izskatās, ka medaļas beidzot varētu tikt iegūtas. Jā, nospēlētas vien deviņas kārtas ("Valur" 22 punkti, "Grindavik" 18 punkti, nākamajām trim komandām tikai 14 punkti), taču Islandes čempionāts tiek izspēlēts vien divu apļu jeb 22 kārtu turnīrā. "Valur" ir uz viļņa un sezona nav tik ļoti piesātināta, lai neziedotu visus spēkus arī Eiropas līgā. "Valur" atļāvās ierasties Latvijā jau svētdien, bet nākamā spēle Islandes čempionātā tikai 9. jūlijā - brīdī, kad abi mači ar ventspilniekiem jau būs izspēlēti.

"Liepāja" ir vienīgā mūsu komanda, kas ir favorītes statusā. Pirmajā mačā bukmeikeri paredz itin līdzvērtīgu cīņu, atdodot nelielu priekšrocību mūsējiem, kas, protams, nozīmē, ka atbildes mačā liepājnieki jau būs diezgan izteikti favorīti. Protams, koeficientus būtiski var ietekmēt pirmā cīņa un jācer, ka Liepājas komanda neapdedzināsies tā, kā "Liepājas metalurgs" 2013. gada vasarā, kad nācās izstāties pret pusprofesionāļiem no Velsas "Prestatyn Town". Toreiz gan liepājnieki viesos par spīti dažādām organizatoriska rakstura problēmām prata uzvarēt ar 2:1, bet izgāza atbildes spēli. Toties "Liepājas" galvenajam trenerim Tamazam Pertijam ir nesena pieredze pret Īrijas komandu "St.Patrick's Athletic" - ar "Skonto" tika uzvarēts ar 2:1 un 2:0. Ja Īrijas čempionāts UEFA līgu rangā ir priekšā Latvijai, tad Velsas un Ziemeļīrijas čempionāts ir aiz Virslīgas muguras.

Atgriežoties pie Pertijas, "Liepāja" bija ļoti tuvu, lai Belfāstā ierastos bez viņa. Radās problēmas ar vīzām. Šodien Tviterī kluba prezidents Māris Verpakovskis pavēstīja, ka vīza gruzīnu speciālistam Parīzē tomēr nokārtota, taču bez zaudējumiem tāpat nav izticis - vīzu nebija veselam baram spēlētāju un vairāki leģionāri (lielākie zaudējumi - Giorgi Eristavi, Seidina Keitā, Elhadži Gejs), kā arī vārtsargs Valentīns Raļkevičs (viņam ir Latvijas nepilsoņa pase) palika mājās.

Sazīmējot tos, kas uz Belfāstu devās, iznāk, ka "Liepājas" pamatsastāvs varētu būt sekojošs: Doroševs - Jurkovskis, Hmizs, Ivanovs, Tomičs - Kļava, Strumija, Ikaunieks - Afanasjevs, Karašausks, Torress. Labs vienpadsmitnieks, tiesa, pastiprinošu maiņu veikšana būs gandrīz neiespējama, kā arī, nedod Dievs, kaut kas notiks ar Doroševu - tad vārtos būs jāstājas maz pieredzējušajam Krišjānim Zviedrim.

"Crusaders", protams, ir tipiska britu komanda un, visticamāk, spēlēs asu, fizisku futbolu - tā teikt, "Jelgava" kvadrātā. Pērn pret "København" divu spēļu summā ziemeļīri zaudēja ar 0:9, bet pat šajos mačos "Crusaders" spēlēja nepatīkami un pat netīri, taču dāņu individuālais meistarības līmenis bija ļoti augsts, kas ļāva viegli salauzt pretinieku pretestību. Arī "Liepāja" spēlē tehnisku futbolu, tomēr vai pietiekami tehnisku, lai neļautu "Crusaders" uzspiest sava stila futbolu, rādīs tikai spēle. Priecāsimies par jebkuru uzvaru un, godīgi sakot, arī neizšķirts nebūs sliktākais iznākums. Jebkurā gadījumā nav jāaizraujas ar pretinieka respektēšanu - vakar Ziemeļīrijas čempione "Linfield" mājās tikai 89. minūtē izrāva 1:0 pret Sanmarīno "La Fiorita", lai gan Sanmarīno klubi Eirokausos zaudējuši visas spēles jau trīs sezonas pēc kārtas.

"Ventspils" - "Valur" spēli varēsiet redzēt tiešraidē Sportacentrs TV un Sportacentrs.com, savukārt pārējo spēļu tiešraides acīmredzot būs jāmeklē interneta dzīlēs. Pozitīvi ir tas, ka šī vakara spēļu laiki izretojušies tā, ka varēs sekot katram mačam atsevišķi.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmā kārta, pirmā spēle

SpēleSākuma (LV) laiks
Ventspils - Valur18:00
Ferencváros - Jelgava19:45
Crusaders - Liepāja21:45

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 08:45, pirms 7 gadiem
Spečuki, iemetiet, lūdzu, izbraukuma spēļu redzamības linkus.

     [+] [-]

, 2017-06-29 08:51, pirms 7 gadiem
Es domāju būtu izcili ja visi klubi tiks nākamajā kārtā, bet kka Ventspils nepārliecina

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 09:17, pirms 7 gadiem
Īstenībā jā, ar rezervēm Liepājai ir pašvaki, tomēr uzbrukumu neskaitot, Grebis ar Kurtišu ir, tāpēc būs jau ok.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 09:39, pirms 7 gadiem
gelveens_1447073214 rakstīja: Es domāju būtu izcili ja visi klubi tiks nākamajā kārtā, bet kka Ventspils nepārliecina
Ventspils spēlē ne sliktāk kā pag. sezonā. Vienkārši pārējās komandas ir kļuvušas spēcīgākas. Ventspilij jātiek tālāk jebkurā variantā. Islandes klubi nav Islandes izlase
Liepājai tāpat jāuzvar Ziemeļīrijas amatieri
Vienīgais nopietnais pretinieks ir Jelgavai. Tur gan vajadzēs lielu veiksmi, lai tiktu tālāk. Turklāt pašai Jelgavai ir problēmas ar sastāvu

  -1 [+] [-]

, 2017-06-29 10:23, pirms 7 gadiem
Liepāja ir pilnīgi mīkstie uz Eiropas skatuves, bet moš šogad Pertija izvilks. ventspils uzvarēs, Jelgavai ničaks

  +5 [+] [-]

, 2017-06-29 10:30, pirms 7 gadiem
Jelgava visticamāk šodien zaudēs! Kaut būtu minimāls zaudējums, kas atstāj kādas cerības Jelgavā. Bet diez vai Jelgava tiks tālāk!
Ventspilij šodien jāuzvar un jātiek tālāk! Liepājai arī jātiek tālāk!
kaut nu šodien izbraukumā noturētos, vai vismaz minimāli zaudētu!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 10:42, pirms 7 gadiem
Ehh, ka tik nebūs 2 zāģi izbraukumā un ničs Ventspilī. Bet nu cerēsim uz kaut ko labāku.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 10:58, pirms 7 gadiem
Likmes mudž visos līmeņos. Draugu lokā, krodziņos, kantoros. Ceru, ka nemudž starp komandām, jo EL ir baigais karuselis.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-29 10:58, pirms 7 gadiem
vilibalds rakstīja: Spečuki, iemetiet, lūdzu, izbraukuma spēļu redzamības linkus.
Vakarā meklē šeit:
Футбол / прямые онлайн видео трансляции / LiveTV

  +3 [+] [-]

, 2017-06-29 10:59, pirms 7 gadiem
Ja runā no sirds, tad lieli svētki visai Eiropai, nu vizmaz mazāk attīstītai dzīves un futbola ziņā, tomēr svētki.
Jābrauc uz Ventspili šo sajūtu ķert un atbalstīt tuvākos kaimiņus : )

  +5 [+] [-]

, 2017-06-29 11:15, pirms 7 gadiem
Ja viens klubs tiks tālāk,tad apmierinoši(manuprāt reālākais variants),ja divi tiks tālāk,tad labii(par šo variantu 40%),ja visi trīs klubi pārvar šo 1.kvalifikācijas kārtu,tad protams teicami(par šo variantu 10%)Tāds mans subjektīvais viedoklis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-06-29 11:52, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Palūgšu neizrunāties!
Saņemies un pieņem patiesību kāda tā ir!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 12:55, pirms 7 gadiem
Domāju ka liepāja uzvarēs. Visi mūsu klubi uzvarēs😉☺

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 13:02, pirms 7 gadiem
Uz ko jāliek toto?

  -2 [+] [-]

, 2017-06-29 14:06, pirms 7 gadiem
Avs rakstīja: Uz ko jāliek toto?
uz sevi!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 14:10, pirms 7 gadiem
Ferencvaros un Jelgavas spēli rādīs "Duna World"

Duna World | MédiaKlikk

Nav ne jausmas, vai būs vajadzīgs vai nē, bet drošības labad Ungārijas VPN jau sagatavots

  -1 [+] [-]

, 2017-06-29 14:43, pirms 7 gadiem
harjax rakstīja: Domāju ka liepāja uzvarēs. Visi mūsu klubi uzvarēs😉☺
Man zināmie liek uz zāģi vai niču.
Ar Doro sausā nepaliksim.
Uzvara vienalga iespējama, ja Grebis gaisā noplosīsies.

Sasperjods:
FER 2-0
CRU 1-1
VEN 3-1

     [+] [-]

, 2017-06-29 14:44, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Ja viens klubs tiks tālāk,tad apmierinoši(manuprāt reālākais variants),ja divi tiks tālāk,tad labii(par šo variantu 40%),ja visi trīs klubi pārvar šo 1.kvalifikācijas kārtu,tad protams teicami(par šo variantu 10%)Tāds mans subjektīvais viedoklis.
Kuldīgā tikai pūš un uzsmidzināja viens baidītājs.
Kā Ventaspilē?

     [+] [-]

, 2017-06-29 14:52, pirms 7 gadiem
>>>sasperjods
Vēl nelīst,bet ļoti iespējams,ka mača laikā līs.Iesaku lietussargu tomēr paņemt

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 14:54, pirms 7 gadiem
Gaidu vārtus no Jelgavas un uzvaras no pārējiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-29 16:54, pirms 7 gadiem
vilibalds rakstīja: Spečuki, iemetiet, lūdzu, izbraukuma spēļu redzamības linkus.
livetv.sx vienmēr būs... Iesaku visiem iegaumēt, lai nebūtu katru spēli jāprasa

  -1 [+] [-]

, 2017-06-29 16:56, pirms 7 gadiem
Vispār šitā Eirokausu atlase ir laba lieta, vienīgais, kad skatos kādu lv klubu live, ja nav citu ko darīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-29 17:39, pirms 7 gadiem
Cerams Ventspilī viss notiksies. https://www.facebook.com/VilniausRe...

     [+] [-]

, 2017-06-29 18:18, pirms 7 gadiem
Kā Jums liekas vai FK Liepājas spēli varēs redzēt kaut kur internetā?

     [+] [-]

, 2017-06-29 18:59, pirms 7 gadiem
petušara rakstīja: Kā Jums liekas vai FK Liepājas spēli varēs redzēt kaut kur internetā?
Domāju, ka noteikti, kā nekā britiem futbols tuvs; spartaks tikko pārbaudes spēlē par pārsteigumu vienus APOEL ielika

     [+] [-]

, 2017-06-29 19:10, pirms 7 gadiem
Kols rakstīja: Domāju, ka noteikti, kā nekā britiem futbols tuvs; spartaks tikko pārbaudes spēlē par pārsteigumu vienus APOEL ielika
ziemeļīrus jau īsti pa britiem saukt nevar. bet nu cerēsim ka būs streams kaut kur pieejams.

     [+] [-]

, 2017-06-29 19:45, pirms 7 gadiem
Jelgalvas spēle -

Ide kattintva nézheti élőben a Fradi-Jelgava...

     [+] [-]

, 2017-06-29 19:52, pirms 7 gadiem
Watch Ferencvaros TC vs FK Jelgava Live Stream...

te arī var redzēt

     [+] [-]

, 2017-06-29 19:57, pirms 7 gadiem
0:1

  +1 [+] [-]

, 2017-06-29 19:59, pirms 7 gadiem
Mediaklikk translee bez regionu ierobezhojumiem. Tiem, kas veelas Duna World skatiities ieksh Android: https://play.google.com/store/apps/...

     [+] [-]

, 2017-06-29 21:53, pirms 7 gadiem
Ir kādam links uz Liepājas spēli?

     [+] [-]

, 2017-06-29 21:54, pirms 7 gadiem
Kādam ir izdevies atrast linku uz Liepāju? Man pagaidām nesokas meklējumos.