Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čempionu līgas un Eiropas līgas pagarinājumā drīkstēs veikt ceturto maiņu

Čempionu līgas un Eiropas līgas pagarinājumā drīkstēs veikt ceturto maiņu
"Sevilla" ar Eiropas līgas trofeju
Foto: AFP/Scanpix

Iepriekš UEFA oficiāli apstiprināja jau sen paredzētās formāta maiņas, bet nu izziņota vēl virkne jaunumu, kas vasarā stāsies spēkā uz nākamo trīs gadu Eirokausu periodu.

Pirmkārt, gan Čempionu līgā, gan Eiropas līgā, gan Superkausā izslēgšanas spēļu pagarinājumā drīkstēs veikt ceturto spēlētāju maiņu. Otrkārt, Čempionu līgas un Eiropas līgas finālspēlēs, kā arī Superkausā drīkstēs spēlei pieteikt 23 futbolistus, nevis 18, kā tas iespējams pārējos mačos.

Treškārt, jau iepriekš UEFA ziņoja, ka turpmāk Čempionu līgas spēles notiks plkst. 19:55 un plkst. 22:00 pēc Latvijas laika, nevis plkst. 21:45, kā tas ierasts jau ilgu laiku. Un nu sīkāk paskaidrots, kā tiks sadalīti spēļu laiki. Proti, sākot ar Čempionu līgas "play-off" (kārtu pirms grupu turnīra), galvenais spēles laiks būs 22:00, taču grupu turnīrā otrdienās un trešdienās divas no astoņām spēlēm gaidāmas plkst. 19:55.

Arī Eiropas līgā grupu turnīra un 1/16 fināla spēles sāksies plkst. 19:55 un 22:00 iepriekš ierasto plkst. 20:00 un 22:05 vietā. Sākot ar ceturtdaļfinālu, Eiropas līgā maču sākumlaiks būs plkst. 22:00. Gluži kā Čempionu līgā, arī Eiropas līgas grupu turnīra pēdējā kārtā visām spēlēm vajadzētu sākties vienlaicīgi. Gan Eiropas līgā, gan Čempionu līgā izmaiņas spēļu sākumlaikos iespējamas tikai ar UEFA administrācijas atļauju (acīmredzot galvenokārt runa ir par valstīm no dažādām laika zonām). Arī Superkauss sāksies plkst. 22:00, ieskaitot jau šogad Tallinā paredzēto spēli.

Ceturtkārt, mainīsies spēlētāju papildreģistrācijas noteikumi pēc grupu turnīra, un tagad klubi Čempionu līgā un Eiropas līgā drīkstēs bez ierobežojumiem pieteikt trīs jaunus spēlētājus. Piektkārt, Eiropas līga ies Čempionu līgas pēdās, un turpmāk klubi, kas trīsreiz pēc kārtas vai vismaz piecreiz uzvarējuši Eiropas līgā vai UEFA kausā, drīkstēs uz formām likt īpašas emblēmas. Nākamsezon vienīgā to drīkstēs darīt "Sevilla", kura atbilst pat abiem kritērijiem (triumfs 2006., 2007., 2014., 2015. un 2016. gadā).

Izmantotie resursi:
UEFA Champions League - Latest - UEFA.com


, 2018-03-28 22:11, pirms 6 gadiem
Labāk būtu sākuši rukāt 21.00.
, 2018-03-29 09:24, pirms 6 gadiem
Magnijs rakstīja: Labāk būtu sākuši rukāt 21.00.
tiem Rietumeiropā labi, tur jau arī spēles sākas 21:00 pēc viņu laika
, 2018-03-29 09:38, pirms 6 gadiem
Lai arī izmaiņas pozitīvi ietekmēs bagātos elites klubus, kopumā noderēs visiem
1. Papildlaikā 4.maiņa tik veicinās spēles dinamiku, un spēlētāju traumu gadījumā nodrošinās sastāva komplektāciju
2. 23 spēlētāji pieteikumā, praktiski viss sastāvs būs uz soliņa, nevis daļa ik spēli tribīnēs, bagātajiem klubiem krietni uzlabosies ieguldītās naudas efektivitāte
3. Spēļu laiks ... gan jau kādi motīvi ir, bet tā minūšu skaldīšana
4. Elites klubiem iespēja aizpildīt sastāvu ar vēl labākiem (traumas, slikta sportiskā forma, ...). ČL play-off vēl vairāk talantu.
5. Emblēmas. arī biatlonā un riteņbraukšanā ir līderu "dzeltenie krekliņi"
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.