Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Slavenais aģents Rajola iesaka FIFA prezidentam pārvākties uz Ziemeļkoreju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Slavenais aģents Rajola iesaka FIFA prezidentam pārvākties uz Ziemeļkoreju
Džanni Infantīno. Foto: Reuters/Scanpix

Viens no pasaules vadošajiem futbola aģentiem Mino Rajola, kura spilgtākie klienti ir Zlatans Ibrahīmovičs un Pols Pogbā, skarbi kritizējis FIFA un paudis pārliecību, ka organizācija pēc desmit gadiem vairs neeksistēs.

“FIFA atpaliek par 50 gadiem. Pēc desmit gadiem šī organizācija vairs neeksistēs, varat tā arī uzrakstīt,” pauda Mino Rajola. “Golfu spēlē visā pasaulē, un viņiem nav FIFA veida asociācijas. F1 mainās, teniss mainās. Problēma ar FIFA - viņi sadala darbus, viņi sadala naudu, un tieši tā tiek iegūts nepieciešamais atbalsts.

“Tā nav organizācija, kurai vajadzētu izdomāt likumus un noteikumus. Nepieciešama cita sistēma. MLS tieši tā arī izdarīja. Viņi pirms 20 gadiem izveidoja jaunu sistēmu un pateica, ka nevēlas nekādu sakaru ar FIFA. Nekādu. Atbilde bija: bet tas taču ir smieklīgi! Kas tagad ir noticis? FIB arestēja pusi no FIFA vadības,” zobojās aģents.

Viņš gan uzskata, ka futbolā nav nepieciešami algu griesti, kas varētu palīdzēt ar spēku samēru izlīdzināšanu: “Mēs dzīvojam kapitālisma pasaulē. Viss tiek darīts, vadoties pēc šiem noteikumiem, bet Džanni Infantīno [FIFA prezidents] grib atgriezties Ziemeļkorejā. Man nav nekādu problēmu ar Ziemeļkoreju, taču, ja viņš grib tādus noteikumus, tad lai pats dzīvo Ziemeļkorejā, nevis Šveicē.”

“Algu griesti - tas futbolu atmestu 75 gadus atpakaļ, uz Krievijas komunistu laikiem,” pauda Rajola. “Kā ir iespējams uzlikt ierobežojumus talantam?” Viņš vēlas, lai sarunās ar FIFA vienāda teikšana būtu abām pusēm, kas sēdušās pie sarunu galda, nevis FIFA nodiktētu noteikumus un liktu citiem tos pildīt, neuzklausot pretējās puses viedokli.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/blog-fi...

     [+] [-]

, 2020-11-27 16:36, pirms 3 gadiem
līga var ieviest algu griestus, bet tos nevajadzētu diktēt no fifa puses