Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"United" izrauj uzvaru pār "Young Boys" un ar "Juventus" nodrošina vietu izslēgšanas spēlēs

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"United" izrauj uzvaru pār "Young Boys" un ar "Juventus" nodrošina vietu izslēgšanas spēlēs
Uzvaras vārtu autors Maruāns Fellaini un Žuzē Morinju. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas H grupas spēlēs Mančestras "United" tikai kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār "Young Boys", kad vārtus guva Maruāns Fellaini. "Juventus" ar 1:0 savās mājās pieveica "Valencia" futbolistus.

Juventus 1:0 Valencia

H grupā teorētiskas iespējas izkļūt no grupas pirms šīs spēles bija saglabājušas visas komandas, taču visreālāk par pirmajām divām vietām cīnījās “Juventus”, “Manchester United” un “Valencia”. Grupas līdere Turīnas “Juventus” tikās savā laukumā pret Valensijas klubu, kurai šajā spēlē nebija atkāpšanās ceļa, un, visticamāk, lai turpinātu cīņu par izslēgšanas spēlēm vajadzēja uzvaru. Mājiniecei spēle bija jāaizvada bez diviem centra pussargiem Emre Kana un Sami Kediras, kā arī malējā uzbrucēja Federiko Bernadeski.

Spēles kontroli jau no pirmajām minūtēm pārņēma šīs cīņas favorīte “Juventus”, kura ar bumbu pavadīja vairāk nekā 60% laika. Izcila iespēja atklāt rezultātu bija visu laiku rezultatīvākajam Čempionu līgas spēlētājam Krištianu Ronaldu, kurš saņēma piespēli no Aleksa Sandru, taču raidīja bumbu garām vārtu stabam. “Juventus” turpināja ar lielu spiedienu, taču ciešā spāņu aizsardzība liedza Itālijas čempionei sagādāt daudz bīstamus momentus. 42. minūtē “Juventus” un Portugāles izlases aizsargs Žuau Kanselu sita no distances gar vārtu stabu, taču jau puslaika kompensācijas laikā “Valencia” atbildēja ar ļoti bīstamu sitienu pēc stūra izpildīšanas, ko akrobātiski no lidošanas vārtos atvairīja poļu vārtsargs Vojcehs Ščesnijs.

Otrajā puslaikā spēles tempu sāka palielināt “Juventus” futbolisti, tādā veidā cenšoties atvērt pretinieku aizsardzību. Spēles 59. minūtē soda laukumā eleganti spēlēja Ronaldu, kurš apspēlēja savus pretspēlētājus un atdeva piespēli Mario Mandžukičam, kurš no labas pozīcijas sita bumbu tukšos vārtos. Divas minūtes vēlāk “Valencia” gandrīz atguva spēlē līdzsvaru, taču tās vārtus neieskaitīja, jo Muktars Diakabi spēlēja bumbu ar roku. Viesi centās mainīt spēles ritējumu, laižot laukumā uzbrūkošus spēlētājus, taču spēli kontrolēt un to līdz galam novadīt spēja “Juventus” futbolisti. Šī cīņa beidzās ar 1:0 rezultātu par labu Turīnas komandai, kas tai dod vietu starp 16 labākajām komandām.

Manchester United 1:0 Young Boys

Šīs grupas citā cīņā “Manchester United”, kura neveiksmīgi iesākusi Anglijas čempionātu, uzņēma Šveices čempionus “Young Boys”. Iepriekšējās cīņās Čempionu līgā Mančestra pieveica “Juventus”, taču “Young Boys” kārtējo zaudējumu piedzīvoja pret “Valencia”. “United” šajā spēlē uzvara nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr Šveices komandai, lai saglabātu iespējas kvalificēties Čempionu vai Eiropas līgas “play-off” tunīram derēja tikai uzvara.

Uz priekšu jau no spēles pirmās svilpes devās Mančestras komanda, kura ar ātrumu un pretuzbrukumiem veidoja daudz iespējas. Teicamu vārtu gūšanas momentu pašā spēles ievadā neizmantoja viens no mājinieku futbolistiem Markuss Rešfords, kurš sita no vārtu priekšas virs to pārliktņa, par ko komandas treneris Žuzē Morinju bija ļoti sarūgtināts. Ar lielu spiedienu turpināja spēlēt šīs cīņas favorīte, kas sekmēja kārtējo izdevību Rešfordam, kuru viņš atkal neizmantoja, jo bumba lidoja secen vārtiem. Neilgi pirms puslaika pārtraukuma bezatbildīgi aizsardzībā spēlēja Šveices komandas futbolisti, kad atļāva pretiniekam Fredam izpildīt tālsitienu, kurš tāpat kā komandas biedriem nesasniedza mērķi.

Otrajā spēles daļā “United” futbolistiem nekas cits neatlika, kā doties uzbrukumā, jo neizcīnīt panākumu šovakar būtu ļoti traģiski klubam ar tik lielu vārdu. “Young Boys” spēlētāji spēja sākt spēlēt daudz saliedētāk un disciplinētāk aizsardzībā, kas liedza pretiniekiem izveidot daudz iespējas. Spēles 70. minūtē vienā no retajiem šveiciešu uzbrukumiem, bumba pēc rikošeta lidoja vārtu virzienā, taču neticamā veidā Davids De Hea atvairīja to. Internetā šī epizode jau tiek dēvēta par sezonas labāko bumbas atvairījumu. Pēc tam atkal uzbrukumā atgriezās Mančestra, un tās spēlētājs Romelu Lukaku, sitot ar galvu nespēja raidīt bumbu vārtu četrstūrī no labas pozīcijas. Pēc ilgstošiem mājinieku uzbrukumiem pirmajā kompensācijas laika minūtē Maruāns Fellaini sev netipiski izdarīja spēcīgu un precīzu sitienu no distances, kas lidoja vārtos un atnesa uzvaru “United” komandai.

Šajā grupā pēc šādiem spēļu iznākumiem ir kļuvis skaidrs, kuras komandas dosies uz izslēgšanas spēlēm, kura uz Eiropas līgas “play-off”, kā arī grupas pēdējā vieta. Nākamajā kārtā “United” centīsies izcīnīt uzvaru ar vairāku vārtu pārsvaru pret “Valencia” un cerēs, ka “Juventus” zaudēs punktus pret grupas pastarīti, kā rezultātā tā būs grupas uzvarētāja.

UEFA Čempionu līga, 27. novembris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
AEK – Ajax0:2 (0:0)Tadičs 68'72'
CSKA – Viktoria1:2 (1:0)Vlāšičs 10'(11m) – Prohāzka 56' Hejda 81'
Roma – Real Madrid0:2 (0:0)Beils 47' Vaskess 59'
Bayern - Benfica5:1 (3:0)Robens 13'30' Levandovskis 36'51' Riberī 76' – Fernandešs 46'
Hoffenheim - Shakhtar2:3 (2:2)Kramaričs 17' Cūbers 40' – Ismaili 14' Taisons 15'90'+2
Juventus - Valencia1:0 (0:0)Mandžukičs 59'
Lyon – Man. City2:2 (0:0)Kornē 55'81' – Laports 62' Agvero 83'
Man. United – Young Boys1:0 (0:0)Fellaini 90'+1

H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Juventus54018:212
2.Man. United53116:210
3.Valencia51224:55
4.Young Boys50142:111

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 00:01, pirms 5 gadiem
Mourinho

     [+] [-]

, 2018-11-28 00:04, pirms 5 gadiem
Atkal MU paveicas beigās...

  +4 [+] [-]

, 2018-11-28 00:06, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Atkal MU paveicas beigās...
jau entās reizes MU šogad spēles beigas ir izlīduši kaut kā. To jau par veiksmi nevar vairs nosaukt

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 00:54, pirms 5 gadiem
Malači!

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 07:27, pirms 5 gadiem
Mauris zina, ka no ČL atkarīga viņa palikšana klubā. Būsim reāli PL nespīd un citu kasu ar nav. Ja nebūs ČL pusfināls (pieņemot, ka ar izlozi vēl jāpaveicas), tad arī būs jākravā koferi.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-28 11:46, pirms 5 gadiem
United se.. boys