Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bayern" aizraujošā mačā uzvar "Lokomotiv", "Inter" neizšķirts pret "Shakhtar"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Bayern" aizraujošā mačā uzvar "Lokomotiv", "Inter" neizšķirts pret "Shakhtar"
"Bayern" svin uzvaras vārtus. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā aizvadītas pirmās otrās kārtas spēles. Minhenes "Bayern" izbraukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Maskavas "Lokomotiv", bet Milānas "Inter", lai arī uzbruka bīstamāk, tomēr nespēja gūt vārtus pret Doņeckas "Shakhtar", un mačs noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

A grupas mačā Maskavas "Lokomotiv" jau trešajā minūtē tika pie teicama momenta pret čempioni Minhenes "Bayern", bet Fjodora Smolova sitienu ar galvu tvēra Manuels Noiers. Nedaudz vēlāk jau Robertam Levandovskim bija līdzīga izdevība, bet arī viņš nespēja gūt vārtus. Mača rezultāts tika atklāts 14. minūtē, kad teicamu "Bayern" izspēli ar rezultatīvu sitienu noslēdza Leons Gorecka (0:1). Pēc gūtajiem vārtiem šķita, ka "Bayern" drīzumā tiks pie otrajiem vārtiem un "Lokomotiv" neizdosies šajā mačā pārsteigt Vācijas čempioni, bet Krievijas klubs aktivizējas un spēja izveidot vairākus saasinājumus pie viesu vārtiem, tomēr dodoties pārtraukumā, vadībā atradās "Bayern".

"Bayern" galvenais treneris Hanss-Dīters Fliks puslaika pārtraukumā veica divas spēlētāju maiņas, laukumu pameta gan vārtu autors Gorecka, gan Tomass Millers. 64. minūtē šķita, ka Levandovskis varēs izpildīt 11 metru soda sitienu, bet VAR signalizēja, ka noteikuma pārkāpuma šajā situācijā nebija. Neilgi pēc tam Kingslijs Komans neizmantoja labu iespēju gūt vārtus, bet "Lokomotiv" spēja atbildēt ar rezultatīvu sitienu un izlīdzināja mača rezultātu - 1:1. Rezultatīvs sitiens pēc labas komandas biedra piespēles padevās Mirančukam. 77. minūtē "Lokomotiv" bija lieliska iespēja šokēt "Bayern" un izvirzīties vadībā, bet tā neguva vārtus. Pēc dažām minūtēm Vācijas čempioni atbildēja ar rezultatīvu sitienu un izvirzījās vadībā – ar teicamu sitienu no 16 metriem atzīmējās Džošua Kimmihs - 1:2. Spēle pamatīgi aktivizējās, un bīstamus uzbrukumus veidoja kā viena, tā otra komanda, tomēr mačs noslēdzās ar "Bayern" uzvaru.

B grupas mačā Doņeckas "Shakhtar" savā laukumā uzņēma Milānas "Inter". Ja pats spēles sākums nebija momentiem bagāts, tad vēlāk "Inter" sāka ieskrieties un veidot bīstamus momentus uz mājinieku vārtiem. Dažu minūšu laikā labas iespējas bija gan Nikolo Barelam, gan Romelu Lukaku. "Inter" uzbrukumi nemazinājās, bet Itālijas futbola klubam pietrūka efektīva noslēguma fāze. 42. minūtē Lukaku izpildīja tiešo brīvsitienu pēc kura bumba atsitās pret vārtu pārlikni. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 0:0.

Pēc puslaika pārtraukuma "Inter" vēl vairāk palielināja spiedienu uz "Shakhtar" vārtiem. 54. minūtē pie labas iespējas tika Lautaro Martiness, bet bumba pēc viņa sitiena lidoja garām vārtu stabam. "Inter" daudz kontrolēja bumbu, bet "Shakhtar" gaidīja iespēju izveidot pretuzbrukumus. Lukaku bija vēl viena iespēja gūt vārtus, bet beļģis to neizmantoja. Mačs noslēdzās ar rezultātu 0:0, tādējādi "Shakhtar" saglabā pirmo vietu B grupā.

UEFA Čempionu līga, 2.kārta

LaiksGrupaSpēleRezultātsVārtu guvēji
19:55ALokomotiv – Bayern1:2 (0:1)Mirančuks 70' - Gorecka 14' Kimmihs 79'
BShakhtar – Inter0:0 (0:0)-
22:00AAtletico – Salzburg
BBorussia M - Real
CPorto – Olympiakos
CMarseille - Manchester City
DAtalanta – Ajax
DLiverpool – Midtjylland

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern22006:16
2.Lokomotiv20113:41
3.Salzburg10102:21
4.Atletico10010:40

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Shakhtar21103:24
2.Inter20202:22
3.Borussia M10102:21
4.Real10012:30

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 22:03, pirms 3 gadiem
Kimmihs zvērā, arī pirmais vārtu guvums fantastisks vienu pieskārienu futbols. Arī Lokomotīve parādīja cīņu un mačs bija tiešām interesants, arī šis moments. ';

     [+] [-]

, 2020-10-28 01:51, pirms 3 gadiem
Kurš to būtu gaidījis? Shakhtar pēc divām spēlēm pret nomināli grupas favorītiem pirmajā vietā grupā.