Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Matjē alkst atriebties Barselonai, Morinju un "United" viesosies Maskavā

Matjē alkst atriebties Barselonai, Morinju un "United" viesosies Maskavā
Žeremī Matjē vēl "Barcelona" kreklā
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles notiks arī A un D apakšgrupās. Visu četru spēļu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Spānijas Superkausā bezcerīgi zaudējusi savai niknākajai sāncensei Madrides "Real" (1:3, 0:2), "Barcelona" negaidīti labi turpinājusi sezonu, uzvarot jau septiņās spēlēs pēc kārtas (vārti 23:2) un Čempionu līgas pirmajā kārtā mājās sakaujot Turīnas "Juventus" (3:0). Šovakar katalāņi viesosies pie Lisabonas "Sporting", kas vasarā ļoti pieklājīgi pastiprinājusi sastāvu. Spēlētāju iegādē iztērēti 30 miljoni eiro, bet vēl vairāki skaļi vārdi iegūti īres darījumos.

Viens no viņiem ir pieredzējušais franču aizsargs Žeremī Matjē, kurš neslēpa, ka pēc trim gadiem Barselonu pametis ne pārāk patīkamā veidā: "Man ir liela cieņa pret saviem bijušajiem komandas biedriem un faniem. Taču, ja es svinēšu [vārtu guvumu], tas būs [prezidenta Žuzepa] Bartomeu un [sporta direktora] Roberta Fernandesa dēļ. Tā dēļ, kā viņi ar mani apgājās, kas situāciju man padarīja sarežģītu. Tas bija tikai šo divu dēļ. Roberts teica, ka viņš ar mani nerēķinājās. Gribēju runāt ar Valverdi, piezvanīju viņam, bet viņš domāja, ka es vēlos pamest klubu."

"Es spēlēju daudz, izcīnīju titulus, un vienīgais, kas sāp, ir tas, ka cilvēki saka, ka es nespēlēju daudz. Pirmajā sezonā spēlēju 58% maču un guvu svarīgus vārtus. Otrajā sezonā nedaudz mazāk – ap 54%, kas arī ir labi. Bet pēdējā gadā situācija savainojumu un uzticības trūkuma dēļ no trenera puses sarežģījās. Problēma bija tā, ka Luiss Enrike pārāk daudz nerunāja ar spēlētājiem un es nezināju, kas man jādara, lai spēlētu vairāk," Matjē turpināja. "Barcelona" šovakar savainojumu dēļ nespēlēs Usmans Dembelē un Rafinja.

Itālijas čempione Turīnas "Juventus" bez Matijas De Šiljo, Benedikta Hēvedesa, Klaudio Markīzio, Marko Pjacas un, iespējams, arī Sami Kediras uzņems Grieķijas čempioni Pirejas "Olympiacos", kas tikai aizvakar nomainīja galveno treneri. Atlaisto albāni Besniku Hasi aizstāja Takis Lemonis, kuram tas būs jau ceturtais posms pie "Olympiacos" stūres un jau otrais šajā gadā. Tikmēr Mančestras "United" bez Pola Pogbā, Markosa Roho un Maruāna Fellaini viesosies pie Maskavas CSKA. Vakar Maskavā jau notika viens krievu un angļu duelis, kurā "Spartak" nosargāja punktu pret "Liverpool" (1:1).

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Man. United11003:03
2.CSKA11002:13
3.Benfica10011:20
4.Basel10010:30

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona11003:03
2.Sporting11003:23
3.Olympiacos10012:30
4.Juventus10010:30

Šodienas spēļu kalendārs

SpēleLaiks
Qarabag – Roma19:00
Anderlecht – Celtic21:45
Atletico – Chelsea21:45
Basel - Benfica21:45
CSKA – Man. United21:45
Juventus - Olympiacos21:45
PSG - Bayern21:45
Sporting - Barcelona21:45

Izmantotie resursi:
Jeremy Mathieu hits out at Bartomeu and...


Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.