Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Barsa" negūst vārtus, bet uzvar; "Juve" sakauj "Olympiacos"

"Barsa" negūst vārtus, bet uzvar; "Juve" sakauj "Olympiacos"
"Barcelona" pēc vienīgajiem šovakar gūtajiem vārtiem
Foto: Reuters / Scanpix

Trešdienas vakarā UEFA Čempionu līgas D grupā uzvaru izcīnīja Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kas ar 2:0 mājās pārspēja Pirejas "Olympiacos", savukārt grupas līdere "Barcelona" viesos ar 1:0 uzveica Lisabonas "Sporting".

Spēlē starp "Sporting" un "Barcelona" izteikts pārsvars bumbas kontrolē bija viesiem no Spānijas. 19. minūtē pēc Lionela Mesi sitiena tikai "Sporting" vārtsargs izglāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Abām komandām pirmajā puslaikā daudz aizmugures stāvokļu. Iespējas atklāt rezultātu bija arī Svaresam, taču arī tās palika neizmantotas un puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem. Jau pirmā puslaika izskaņā "Sporting" bija spiesta veikt spēlētāju maiņu - savainojuma dēļ maču nevarēja turpināt Doumbija, kura vietā cīņā iesaistījās Dosts.

Otrā puslaika ievadā "Barca" beidzot izvirzījās vadībā. Pēc tāla brīvsitiena no labās laukuma puses metrus 30 no vārtiem bumba nonāca vārtsarga laukumā, kur atradās Svaress, taču pa bumbu neveiksmīgi trāpīja "Sporting" aizsargs, cits urugvajietis Sebastjans Koatess un tā ielidoja vārtu tīklā - Barselona izvirzījās vadībā ar 1:0. Pēc gūtajiem vārtiem viesi neapstājās, turpināja veikt lielu spiedienu, daudz saspēlējās savā stilā ar īsajām piespēlēm pa zemi.

65. minūtē "Sporting" pārkāpa noteikumus salīdzinoši tuvu soda laukumam, un brīvsitienu devās veikt Mesi. Argentīnietis izvēlējās sist pa vārtiem, taču bumba lidoja nedaudz pāri tuvajam augšējam stūrim. Ap 70. minūti mājiniekiem bija izcila iespēja panākt izlīdzinājumu - pretuzbrukumā Marks Andrē ter Štegens atvairīja pirmo sitienu, pie atlēkušās bumbas tika Bruno Fernandess, taču arī viņa sisto bumbu "Barsas" vārtsargs atsita. Izskaņā labs izgājiens pēc Rakitiča piespēles sanāca Paulinju, taču Patrisio laikus izgāja no vārtiem un atvairīja brazīlieša sitienu ar neērto kāju. Ar minimālu 1:0 spēle arī beidzās.

"Juventus jau pirmajā puslaikā piederēja milzīgs pārsvars, ko lieliski raksturoja gan bumbas kontrole (78%), gan stūra sitienu attiecība (9-0)., tomēr rezultātu atklāt pirmajās 45 minūtēs itāliešiem neizdevās. Otrā puslaika sākumā Dibalam un Kosta neizmantoja labas iespējas, bet 62. minūtē pēc Mario Mandžukiča sitiena ar galvu bumbu tvēra vārtsargs. Drīz vien gan "Juventus" beidzot atklāja rezultātu, kad Gonsalo Igvains no soda laukuma vidus raidīja bumbu vārtu tīklā - 1:0.

75. minūtē Mandžukičs pēc stūra sitiena no ļoti tuvas distances ar galvu sita neprecīzi. Tomēr pie sava vārtu guvuma horvāts tika, 80. minūtē no tuvas distances raidot bumbu apakšējā kreisajā vārtu stūri un dubultojot Itālijas čempionu pārsvaru līdz 2:0. Ar tādu rezultātu mačs arī noslēdzās, un "Juventus" izcīnīja pirmo uzvaru jaunajā Čempionu līgas sezonā.

D grupas spēles, 2. kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Sporting - Barcelona0:1 (0:0)Koatess 49' (s.v.)
Juventus - Olympiacos2:0 (0:0)Igvains 69' Mandžukičs 80'

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona22004:06
2.Sporting21013:33
3.Juventus21012:33
4.Olympiacos20022:50

, 2017-09-27 23:47, pirms 7 gadiem
smaga speele,kaa jau bija sagaidaams.Shausmiiga plaisa starp visu komandu un uzbrukuma liiniju,priekshaa gandriiz neviens nesanjem bumbu normaalaa situaacijaa,kur vareetu speeli saasinaat.Roberto speelee visur,tik ne savaa poziicijaa un ko laukumaa dariija Rakitic nav saprotams,kaa ar baletdejotaajas kurpiiteem kaajaas,tiiraas bumbas ideaali,bet,kad blakus pretinieks,uzreiz kljuuda,Paulinjo savaas 10min izdariija divreiz vairaak kaa vinjsh visaa speelee.
, 2017-09-27 23:54, pirms 7 gadiem
Pēc tādas spēles vaidzēja zaudēt barkai...
, 2017-09-28 00:02, pirms 7 gadiem
Man vienalga rakstīja: Pēc tādas spēles vaidzēja zaudēt barkai...
kadus vardus tik laucinieki neizdoma....
, 2017-09-28 00:02, pirms 7 gadiem
Barselonai formas kā Romai, Fīniksas Suns formās kā Knicks, kas notiek?
, 2017-09-28 00:23, pirms 7 gadiem
san4ito rakstīja: Barselonai formas kā Romai, Fīniksas Suns formās kā Knicks, kas notiek?
AS Barcelona
, 2017-09-28 09:34, pirms 7 gadiem
Kā autors ir teicis par Barca - daudz saspēlējās savā stilā ar īsajām piespēlēm pa zemi.
Latvijā - daudz mēģināja saspēlēties savā stilā ar neprecīzām piespēlēm pa gaisu vaj vaj vaj
, 2017-09-28 11:26, pirms 7 gadiem
Man sāp galva, kad "Juventus" visu atliek uz pēdējo brīdi. Bet labāk tā, nekā "Bayern", kura rada neskaitāmus momentus, bet nespēj tos realizēt un saņem sodu. Nākamā spēle būs ļoti smaga. Portugāļi atlaides nedos. Ja pret grieķiem tik grūti nāca 3 punkti, tad pret "Sporting" būs jāspēlē ar divkāršu atdevi. Forza Juve!
Un prieks, ka Igvains pamodies, citādi jau grumbas pierē parādās.
, 2017-09-28 15:17, pirms 7 gadiem
ljoti nepatika tiesaashana, sajuuta bija, ka nezin kaapeec visas striidiigaas epizodes svilpj par labu Barcai un portugaaljus aplipinaaja ar dzeltenajaam ne par ko. Un Barcai taadu paliidziibu nemaz nevajadzeeja...
, 2017-09-28 22:35, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: ljoti nepatika tiesaashana, sajuuta bija, ka nezin kaapeec visas striidiigaas epizodes svilpj par labu Barcai un portugaaljus aplipinaaja ar dzeltenajaam ne par ko. Un Barcai taadu paliidziibu nemaz nevajadzeeja...
bet svilpa jau pa teemu,Sporting visu speeli dauziija pa kaajaam vai raava aiz krekla un peec tam teeloja nevainiigos,it kaa tajaa briidii buutu bijushi pavisam citaa laukuma galaa un protams ka publika tadaas epizodees vienmeer ir maajinieku pusee,taapeec ar radaas taads iespaids
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.