Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mežonīgais Dortmundes uzbrukums pret Madrides "Real" superzvaigznēm

Mežonīgais Dortmundes uzbrukums pret Madrides "Real" superzvaigznēm
Krištianu Ronaldu
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar sāksies grupu turnīra otrās kārtas spēles. Vakara centrālais duelis notiks Dortmundē, kur savā starpā tiksies Vācijas un Spānijas vicečempiones – "Borussia" un Madrides "Real". Visu spēļu sākums paredzēts plkst. 21:45.

Lai arī Madrides "Real" priekšējā līnijā ir tādas zvaigznes kā Krištianu Ronaldu, Gerets Beils un Karims Benzemā, tieši Dortmundes "Borussia" sezonas sākumā var uzskatīt par vienu no skatāmākajām komandām Eiropas vadošajās līgās. 10. septembrī ar 0:1 zaudējusi Leipcigā, nākamajās četrās spēlēs "Borussia" ir svinējusi četras uzvaras un guvusi fantastiskus 20 vārtus jeb vidēji piecus vienā spēlē. Vispirms ar 6:0 tika sabradāta gan Varšavas "Legia", gan "Darmstadt", bet pēc tam zem dortmundiešu ātrvilciena pakrita arī "Wolfsburg" (5:1) un "Freiburg" (3:1).

Tikmēr Spānijas superklubam pēdējās nedēļas nav bijušas tik veiksmīgas. Lai arī šosezon vēl nav piedzīvots neviens zaudējums, Čempionu līga tika sākta ar ļoti laimīgu uzvaru pār Lisabonas "Sporting" (2:1, abus vārtus gūstot pēdējās minūtēs), bet Spānijā pēdējās divās spēlēs "Real" cīnījās neizšķirti – 1:1 ar "Villarreal" un 2:2 ar "Las Palmas". "Tā gadās," zaudētos punktus komentēja galvenais treneris Zinedins Zidāns. "Neesmu noraizējies. Svarīgākais ir tas, kā mēs strādājam pie mūsu mērķu sasniegšanas. Komanda ir labā formā, un šādas spēles dažreiz ir kā labs modinātājzvans."

"Dortmundei ir ļoti spēcīga komanda ar daudz jauniem spēlētājiem, kuri grib spēlēt futbolu. Bet tāpat to gribam arī mēs. Mēs esam Madrides "Real", un mēs laukumā izejam, lai uzvarētu," Zidāns turpināja. Pretiniekus ļoti atzinīgi novērtēja arī mājinieku galvenais treneris Tomass Tuhels: "Protams, ka mēs apzināmies "Real" spēku – tās uzbrukumā ir augstākā līmeņa spēlētāji. Esam analizējuši pretinieku spēles, taču vairāk tieši spēles stilu, nepievēršot uzmanību rezultātiem."

"Krištianu šobrīd nav formā. To ir viegli pateikt. Kurš to apstrīd? Taču vai tā būs arī šovakar? Krištianu ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē un īsts uzvarētājs, kurš komandai var palīdzēt tikai ar savu klātbūtni, ar savu auru vien. Lielie spēlētāji parasti sevi pierāda tieši lielajās spēlēs, tāpēc gatavojamies, ka laukumā būs labākais Ronaldu, kāds vien var būt." Savukārt Zidāns atbildēja uz jautājumu par Ronaldu neapmierinātību ar to, ka pēdējā spēlē tika nomainīts: "Katrs spēlētājs, kurš tiek nomainīts pirms spēles beigām, ir dusmīgs. Esam runājuši pēc spēles, bet tā bija normāla situācija, tā notiek."

Abas komandas pēdējoreiz savā starpā tikās 2014. gada sākumā, kad ceturtdaļfinālā madridieši uzvarēja ar 3:0 un 0:2. Šovakar "Real" savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt brazīlieši Marselu un Kazemiru, savukārt mājiniekiem būs jāiztiek bez Ērika Durma un Marko Roisa. Tikmēr grupas otrajā spēlē Lisabonas "Sporting" uzņems Polijas čempioni Varšavas "Legia", kas nav uzvarējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas (0-1-3, vārti 3:11) un Ekstraklasē ar desmit punktiem desmit mačos atrodas tikai 14. vietā. Kamēr portugāļi varēs spēlēt labākajā sastāvā, "Legia" trūks aizsardzības balsta Mihala Pazdana.

E apakšgrupā šovakar spēles notiks Monako un Maskavā. Līdere "Monaco" pirmajā kārtā nedaudz negaidīti uzvarēja Londonā, spējot izturēt "Tottenham" spiedienu un nosargājot trīs punktus (2:1), un labi sākusi sezonu arī Francijas čempionātā, kur šobrīd ieņem otro vietu un apsteidz arī galveno favorīti PSG. Mājiniekiem gan nāksies iztikt bez priekšējās līnijas spēlētājiem Radamela Falkao un Nabila Dirara, kuri sāka spēli Londonā, bet tās pretiniecei Lēverkūzenes "Bayer" nevarēs palīdzēt Karims Bellarābi un zem jautājuma zīmes ir viens no līderiem Hākans Čalhanolu.

Abas vienības ļoti līdzīgā grupā spēlēja arī 2014. gada rudenī, kad tām kompāniju sastādīja Sanktpēterburgas "Zenit" un Lisabonas "Sporting". Toreiz "Monaco" ļoti negaidīti izcīnīja pirmo vietu un abās spēlēs vāciešus apspēlēja ar 1:0. Savukārt grupas otrajā spēlē Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas uzņems "Tottenham", kuras lazaretē ir virkne spēlētāju – Harijs Keins, Eriks Daiers, Denijs Rouzs, Musā Sisoko un Musā Dembelē. Atgādinām, ka pirmajā kārtā CSKA viesos izglābās no zaudējuma pret "Bayer" (2:2).

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Monaco11002:13
2.CSKA10102:21
3.Bayer10102:21
4.Tottenham10011:20

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D11006:03
2.Real Madrid11002:13
3.Sporting10011:20
4.Legia10010:60

Izmantotie resursi:
UEFA Champions League - Dortmund-Real Madrid -...


, 2016-09-27 12:35, pirms 8 gadiem
Mežonīgais uzbrukums nākošreiz jālieto pie virsraksta par Dinaburgas spēli
, 2016-09-27 12:41, pirms 8 gadiem
Ļoti smaga izbraukuma spēle, vēl ņemot vērā to, ka madridieši pēdējās 3 spēles ir aizvadījuši ļoti blāvi...Es būšu apmierināts, ja būs neizšķirts. Kaut kā neticās, ka būs pa spēkam uzvara šajā situācijā - Casemiro, Marcelo traumēti, Navas atgriežas pēc traumas, Ronaldo pēc traumas, Benzema, Beils nav formā.
, 2016-09-27 12:45, pirms 8 gadiem
BVB pat favorītu statusā pēc koefa ielikti
, 2016-09-27 12:46, pirms 8 gadiem
Dortmundes pretinieki tagad ir 12-14 vietā Bundeslīgā, bet Legia ieguva 1 punktu- 3 spēlēs Ekstralīgā!
Īsto spēku vai nespēku- redzēsim tikai tagad, kad būs jāspēlē pret komandām, kas var arī ko izdarīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 13:14, pirms 8 gadiem
arhivs 2x rakstīja: kā jums te iet, kepkas? Tieši manas domas, funktierēju vai neuzlikt uz Real
ko kavējies?
';
, 2016-09-27 13:21, pirms 8 gadiem
Runāt par Dortmundes uzbrukumu kā kaut ko mežonīgu, ja jāspēlē pret Real ir jocīgi. Uzvaras pār Vācijas viduvējībām neko neliecina par izredzēm pret Real
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 14:01, pirms 8 gadiem
arhivs 2x rakstīja: Aizej uz solāriju un pasaki apkalpojošajam personālam lai neslēdz ārā kamēr būsi palicis melns.
uz 24h lai ieslēdz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 14:05, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: truli, neko citu nemaz nebiju gaidijis

Kaa pa akmenu laukiem???
būtu tavs nelaiķis batjka bijis ņigers, pats ar būtu bijis melnais, bet pie visa vainīgs sencis, sadod pa muti, un uzprasi huļi nebij melnais tev sencis
, 2016-09-27 14:24, pirms 8 gadiem
CSKA - Both Teams To Score - yes
Juventus -1 handikaps
Dortmunde 1x
FC kopenhagen 1
Leicester 1
Monaco 1x
Sevilla 1
Sporting 1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 15:57, pirms 8 gadiem
Kāds zin kur var redzēt internetā šo spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 16:26, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: Sovakar pirms CL japaskatas muhtars
tofiku slampiņ paskaties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 16:40, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: slinkums ar usb nemties!!!! Ir nizcag, kas tu bomar redzejis neesi ?
Balta, taustekli un galina,mmm
Vińam tikai vārīti akmeńi ar vegetu pienākas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 16:57, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: slinkums ar usb nemties!!!! Ir nizcag, kas tu bomar redzejis neesi ?
Balta, taustekli un galina,mmm
kāds sakars usb
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 17:04, pirms 8 gadiem
Uzvaru šovakar Dortmundē izcīnīt būtu ļoti svētīgi, jo tomēr spēle par pirmo vietu grupā, kas arī neuzliktu papildus slogu pirms spēles Bernabau. Viegli nebūs, bet ticu. Go REAL!
, 2016-09-27 17:05, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: picture>usb>pc

He he trulais kepons
picture- bluetooth vai arī caur telefonu sc.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 17:37, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: DP ierosinājusi kriminālprocesu par šī raksta komentiem jokerit fans jau nobanots

''Riga'' piesaista Vācijas Bundeslīgā desmit...

http://www.delfi.lv/news/national/criminal/dp-kriminalprocesa-vertes-naidigu-komentaru-rakstam-par-melnadaina-futbolista-pievienosanos-latvijas-klubam.d?id=47954907
opā rallā. kāds smagi atrausies pa muti no DP
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.