Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

H grupa: "Juventus" grauj Zagrebā, "Sevilla" svarīga uzvara

H grupa: "Juventus" grauj Zagrebā, "Sevilla" svarīga uzvara
Miralems Pjaničs guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli
Foto: AFP/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas H grupas jauno līderi kļuva Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kas izbraukumā ar 4:0 sagrāva pastarīti Zagrebas "Dinamo". Tikmēr potenciālā cīņā par otro vietu grupā vērtīgus trīs punktus ieguva "Sevilla", kas aizvadīja spīdošu otro puslaiku un mājās pārspēja Lionas "Olympique" (1:0).

"Sevilla" pamatsastāvā salīdzinājumā ar zaudējumu Bilbao (1:3) notika septiņas izmaiņas, savukārt Lionas "Olympique" labajā flangā Kristofa Žalē un Rafaela prombūtnē debitēja tikai 19 gadus vecais Džordi Gaspars. Abām komandām patīk spēlēt atklāti un ļoti vertikāli, un tas nemainījās arī šovakar – lai arī trūka meistarības laukuma pēdējā trešdaļā, par momentu trūkumu sūdzēties nevarēja.

Bumbu pirmajā puslaikā vairāk kontrolēja mājinieki, bet krietni asāk uzbruka viesi, kuri jau 11. minūtē trāpīja pa vārtu pārliktni – no 20 metriem sita Nabils Fekirs, kurš četras minūtes vēlāk izdarīja arī ļoti bīstamu piespēli gar vārtiem. Sekoja "Sevilla" atbilde – Antonī Lopešam nācās glābt pēc Lusjano Vjeto sitiena, bet Visama Ben Jedera vārti netika ieskaitīti iepriekš fiksētas aizmugures dēļ. Puslaika vidū un beigās vēl pa vienam labam sitienam no distances izdarīja viesi – Serhio Riko glāba pēc Maksvela Kornē raidījuma tuvajā stūrī, bet Fekirs aizgrieza bumbu garām tālajam stūrim.

Otrajā puslaikā jau dominēja "Sevilla", kas sāka ar milzīgu spiedienu un 53. minūtē atklāja rezultātu. Pēc centrējuma kļūdījās viesu aizsargs un vārtsargs, un Vjeto vārtu priekšā piespēlēja Ben Jederam (1:0). Jau nākamajā minūtē Liona varēja panākt izlīdzinājumu – Riko glāba pēc Korentēna Toliso sitiena -, bet puslaika vidū viens pats Vjeto palaida vējā trīs fantastiskas iespējas izšķirt cīņas likteni. 64. minūtē viņš neizmantoja izgājienu viens pret vienu, 69. minūtē sita pāri Samira Nasrī nopelnīto pendeli, bet 76. minūtē bumbu no tukšiem vārtiem izsita Žeremī Morels. Iepriekšējā uzbrukumā pa vārtu pārliktni trāpīja viesu pussargsToliso. "Sevilla" gan nenācās samaksāt par neizmantotajām iespējām un spēra solīti tuvāk izkļūšanai no grupas - tagad Lionai, visticamāk, būs jāuzvar savā laukumā un jāatņem punkti "Juventus".

Otrā spēlē grupas favorīte Turīnas "Juventus" izbraukumā sakāva pastarīti Zagrebas "Dinamo". "Juventus" sākumsastāvā pēc uzvaras Palermo (1:0) atgriezās Džordžo Kjellīni, Patriss Evrā un Paolo Divala, bet otro reizi šosezon pamatsastāvā izgāja arī brazīlietis Ernaness. Pirmajā puslaikā turīniešiem bija liels pārsvars, un puslaika vidū septiņu minūšu laikā visu izšķīra divas tālās centra aizsargu virzienā. 24. minūtē "Dinamo" netika galā ar Leonardo Bonuči piespēli un bumba ar rikošeta palīdzību nokļuva pie Miralema Pjaniča, kurš no soda laukuma vidus atklāja rezultātu (1:0).

Savukārt septiņas minūtes pats Pjaničs aizmeta bumbu aiz apkakles aizsargiem, un Gonsalo Igvains, būdams viens vārtu priekšā, apstrādāja piespēli un dubultoja pārsvaru (2:0). Otrā puslaika sākumā ar fantastisku sitienu izcēlās Divala, kurš no distances spēcīgi iešāva bumbu vārtu stūrī (3:0). Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Juventus" guva arī ceturtos vārtus. Dani Alvess izpildīja tiešo brīvsitienu un trāpīja pa sieniņu, bet rikošets pārsteidza vārtsargu Adrianu Šemperu, kurš iesita bumbu savos vārtos (0:4).

UEFA Čempionu līga, H grupa

Otrā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Sevilla – Lyon1:0 (0:0)Ben Jeders 53'
Dinamo Z – Juventus0:4 (0:2)Pjaničs 24' Igvains 31' Divala 57' Šempers 85'(s.v.)

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Juventus21104:04
2.Sevilla21101:04
3.Lyon21013:13
4.Dinamo Z20020:70

, 2016-09-28 00:05, pirms 8 gadiem
Mani vienmēr ir fascinējis Pjaničs. Esmu ļoti priecīgs, ka viņš spēlē tieši manā mīļākajā klubā. Ar viņu sastāvā "Juventus" ir gatava lielām lietām.
Lielisks rezultāts izbraukumā. Prognozēju cīņu līdz pat pēdējai kārtai. Lai veicas stiprākajiem! Forza Juve!
, 2016-09-28 00:36, pirms 8 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Mani vienmēr ir fascinējis Pjaničs. Esmu ļoti priecīgs, ka viņš spēlē tieši manā mīļākajā klubā. Ar viņu sastāvā "Juventus" ir gatava lielām lietām.
Lielisks rezultāts izbraukumā. Prognozēju cīņu līdz pat pēdējai kārtai. Lai veicas stiprākajiem! Forza Juve!
Par kādām lielām lietām Tu, heiterīt, runā? Uzvara nīkuļojošajā Itāļu līgā jau sen tāda nav, bet ČL titulu šim toto klubelim neredzēt, kā savas ausis
, 2016-09-28 00:37, pirms 8 gadiem
Pjaničs jau saslavēts , tad es paslavēšu Divalu - smuki puika uzšāva, un visu spēli labi centās. Par Alvešu arī prieks. Khedira varētu vairāk izmantot momentus. Forza Juve!
, 2016-09-28 01:01, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: Pjaničs jau saslavēts , tad es paslavēšu Divalu - smuki puika uzšāva, un visu spēli labi centās. Par Alvešu arī prieks. Khedira varētu vairāk izmantot momentus. Forza Juve!
Alvešs mani patīkami pārsteidz, bet Divala patiešām ir zelts; nespēju vien beigt viņu slavēt Apsveicu!
, 2016-09-28 01:02, pirms 8 gadiem
keksss rakstīja: Par kādām lielām lietām Tu, heiterīt, runā? Uzvara nīkuļojošajā Itāļu līgā jau sen tāda nav, bet ČL titulu šim toto klubelim neredzēt, kā savas ausis
Ej gulēt, Robīt, mamma Tevi sauc!
, 2016-09-28 01:20, pirms 8 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ej gulēt, Robīt, mamma Tevi sauc!
Tik vien? No tāda pieredzējuša heitera un troļļa es biju gaidījis ko vairāk. Pats Tu esi Robītis.
, 2016-09-28 09:06, pirms 8 gadiem
keksss rakstīja: Par kādām lielām lietām Tu, heiterīt, runā? Uzvara nīkuļojošajā Itāļu līgā jau sen tāda nav, bet ČL titulu šim toto klubelim neredzēt, kā savas ausis
man vismaz shitais Juves sastaavs liekas labaaks un speeciigaaks par to,kas pirms diviem gadiem speeleeja Cl finaalaa
, 2016-09-28 11:37, pirms 8 gadiem
pilnigi noteikti - shobrid uz mainju, seviski videja linija, var nakt vairaki speletaji, kas agrak butu stabili pamata, Divala kljust tikai labaks (lasi - pieredzejushaks), Igvains sevi attaisno, "zelta" aizsardziba - uz vietas + Benatia.. turklat komandai atkal ir nopietna augsta limenja spelju pieredze, kas pirms diviem gadiem kadai pusei isti nebija.
NilsK rakstīja: man vismaz shitais Juves sastaavs liekas labaaks un speeciigaaks par to,kas pirms diviem gadiem speeleeja Cl finaalaa
, 2016-09-28 11:39, pirms 8 gadiem
Abpusēji!
Nu ko, oktobris ari solas but interesants un daudz ko paradis, seviski dazas speles menesha beigas!
Hose Girtinho rakstīja: Alvešs mani patīkami pārsteidz, bet Divala patiešām ir zelts; nespēju vien beigt viņu slavēt Apsveicu!
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.