Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

G grupa: Lestera turpina nevainojami un mājās pārspēj ''Porto''

G grupa: Lestera turpina nevainojami un mājās pārspēj ''Porto''
Islama Slimani vārti šovakar kaldināja ''Leicester'' uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas G grupas favorītu duelī ''Leicester City'' izcīnīja otro uzvaru divās spēles un pārspēja ''Porto'' 1:0, savukārt otrā mačā ''Koebanhavn'' sagrāva ''Club Brugge'' 4:0.

Anglijas Premjerlīgas čempione ''Leicester City'' savu pirmo UEFA Čempionu līgas mājas spēli pret ''Porto''sāka mazliet citādākā sastāvā nekā pēdējo Premjerlīgas maču. Vārtos Roberta Cīlera vietā stājās Kaspers Šmeihels un malējo aizsargu Deniju Simpsonu aizstāja Luiss Ernandess. Komandas galvenais treneris Klaudio Ranjēri joprojām uzbrukumā priekšroku deva Islamam Slimani, pagājušās sezonas pamatsastāva uzbrucēju Šinji Okazaki atstājot rezervē. Pamatsastāvā, kā ierasts, devās līderu kodols - Džeimijs Vārdijs, Rijads Mahrezs un grūti salaužamais aizsardzības centra duets Roberts Huts un Vess Morgans.

Ranjēri, protams, spēlētāju taktiskajā izvietojumā izmaiņas neveica, spēlējot ar aizsardzības tipa sistēmu 4-4-2. ''Porto'' treneris Nuno Espirito Santo savukārt šovakar turpināja eksperimentēt ar spēlētāju izvietojumu laukumā, šoreiz dodot priekšroku 4-3-3. Spēles sākumā laba izdevība bija portugāļiem, kad pēc teicamas iespēles bumbu ieguva Andrē Silva, kurš mēģināja bumbu sist pāri no vārtiem iznākušajam Kasperam Šmeihelam, taču tā aizlidoja garām mērķim. Vēlāk Lestera izpildīja centrējumu, pēc kura riskanti vārtos darbojās viens no visu laiku labākajiem spāņu vārtsargiem Ikers Kasiljass, kurš izgājienā ar dūrēm netrāpīja pa bumbu un tā, par laimi ''Porto'', aizlidoja garām tukšiem vārtiem.

Puslaika vidusdaļā Lestera ātri un precīzi pārslēdzās uzbrukumā, kad bumbu labajā malā saņēma Anglijas Premjerlīgas aizvadītās sezonas vērtīgākais spēlētājs Mahrezs, kurš veica sev raksturīgu precīzu centrējumu, pēc kura neapturamais Slimani raidīja bumbu vārtos ar galvu - 1:0. Pēc īsa brīža ''Porto'' atbildēja ar ļoti bīstamu malējā aizsarga Migela Lajūna brīvssitienu, taču tas arī bija Portugāles komandas bīstamākais moments atlikušajā laikā un pirmās 45 minūtes noslēdzās ar mājinieku pārsvaru.

Otrajā puslaikā spēle ritēja no vieniem vārtiem uz otriem un bija vērojams aizraujošs futbols. Labu sitienu no distances veica Mahrezs, taču Kasiljass bumbu atsita. Lestera joprojām apstiprināja to, ka aizsardzība šai komandai ir augstā līmenī, jo visi ''Porto'' mēģinājumi gūt vārtus tika neitralizēti. Portugāles komanda pēdējās puslaika minūtēs bija iespiedusi Lesteru savā laukuma pusē ar visiem spēkiem centās atspēlēties. Kādā no epizodēm Hesuss Korona pat trāpīja pa vārtu stabu, tomēr veiksme bija Lesteras sabiedrotā. Pēdējās minūtes aizritēja saspringtā gaisotnē, tomēr ''Leicester'' uzvaru prata noturēt un tādējādi uzdāvināja sev trīs punktus turnīra tabulā.

Beļģijas čempione ''Club Brugge'' pirmajā Čempionu līgas grupu turnīra mačā cieta sakāvi pret ''Leicester'' 0:3, savukārt ''Koebanhavn'' izcīnīja varonīgu neizšķirtu 1:1 pret ''Porto''. Abas komandas savā starpā līdz šim tikušās divas reizes un vienā no tām uzvarējusi Beļģijas komanda un otrā fiksēts neizšķirts. Jāpiebilst, ka Kopeanhāgena Čempionu līgā ir guvusi lielākus panākumus par beļģiem, jo 2011. gadā sasniedza 1/8 finālu, taču ''Club Brugge'' savās piecās ČL sezonās ne reizi nav tikusi ārā no grupas. Pirmajā puslaikā pārliecinoši labāka bija Kopenhāgena, vairāk kontrolējot bumbu (62% – 38%) un izpildot vairāk sitienus pa vārtiem (7 – 3). Neskatoties uz teritoriālo pārsvaru, rezultāts pēc pirmā puslaika bija 0:0.

Otrajā puslaikā rezultātu likumsakarīgi atklāja Kopenhāgena. Lai arī pēc iespēles ''Club Brugge'' soda laukumā bumbu neveiksmīgi savos vārtos raidīja Stefano Densvils, tomēr mājinieku vārtu guvums lēnām brieda, ņemot vērā uzbrūkošo spēles stilu un pārsvaru. Pēc brīža 11 metru soda sitienu nerealizēja Ludvigs Augustinsons, tomēr mājinieki nesalūza un izcilus vārtus guva Tomass Delanijs, kurš no metriem 20 ar pirmo pieskārienu iegrieza bumbu vārtu tuvajā devītniekā, panākot jau 2:0. Pagāja tikai piecas minūtes, kad pēc stūra sitiena no gaisa sita Federiko Santanders un bija precīzs – 3:0. Arī trīs vārtu pārsvars nebija arguments, lai dāņi apstātos un kompensācijas laikā punktu spēlei pielika Matiasa Jergensena vārti, kas atnesa Kopenhāgenai pirmo uzvaru šīs sezonas Čempionu līgā un otro vietu grupā.

Čempionu līga, G grupa, otrā kārta

DuelisRezultātsVārtu guvēji
FC Koebanhavn – Club Brugge4:0 (0:0)Densvils 54' (s.v.) Delanijs 64' Santanders 69' Jergensens 90'
Leicester City – FC Porto1:0 (1:0)Slimani 25'

G grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Leicester22004:06
2.Koebanhavn21105:14
3.Porto20111:21
4.Club Brugge20020:70

, 2016-09-27 23:44, pirms 8 gadiem
Visi spēki CL zinot to,ka tuvākajā laikā viņi tur vairs nespēlēs
, 2016-09-28 00:15, pirms 8 gadiem
omg, 4:0! Kopenhāgena šokā
, 2016-09-28 09:33, pirms 8 gadiem
tādā grupā EPL klubam tā arī pienāktos, visus pēc kārtas
, 2016-09-28 10:14, pirms 8 gadiem
Koebanhavn - NOPIETNI? k o e ban havn?

varbut vienakrs Kobenhavn ja nav uz klaviaturas Ø?
, 2016-09-28 11:32, pirms 8 gadiem
UEFA.com būtu jākaunās, ka nespēj uzrakstīt pareizi komandas nosaukumu, lai ņem piemēru no sportacentrs.com, šeit valodnieku netrūkst!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.