Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas čempione Sevilja uzņems Lionu, Lestera tiksies ar Portu

Agris Suveizda

Eiropas līgas čempione Sevilja uzņems Lionu, Lestera tiksies ar Portu
"Sevilla" jaunais galvenais treneris Horhe Sampaoli
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles šovakar tiks aizvadītas arī G un H apakšgrupās. Visu maču sākums paredzēts plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Svarīga spēle notiks Seviljā, kur tiksies potenciāli galvenās konkurentes uz H grupas otro vietu – pēdējo trīs gadu Eiropas līgas čempione "Sevilla", kas pirmajā kārtā ieguva vērtīgu punktu Turīnā (0:0), un Francijas vicečempione Lionas "Olympique", kas pēc uzvaras pār horvātiem (3:0) ir grupas līdere. Abas komandas savā ziņā ir ļoti līdzīgas – ar savam līmenim ļoti labu priekšējo līniju, taču ļoti trauslu aizsardzību, kas varētu nozīmēt, ka šovakar gaidāms diezgan skatāms futbols.

Abām komandām gan ir visai lieli robi sastāvā. Mājiniekiem nebūs aizsargu Adila Ramī, Benuā Tremulinasa un Daniela Karrisu, savukārt viesiem nespēlēs abi labās malas aizsargi Kristofs Žalē un Rafaels, trauma ir uzbrūkošajam pussargam Klemānam Grenjē, bet uzbrukumā nebūs ne Aldo Kalulū, ne līdera Aleksandra Lakazeta. "Sevilla" aizvadītajā nedēļas nogalē Bilbao piedzīvoja pirmo zaudējumu (1:3) kopš Superkausa spēlēm pret "Barcelona" (0:2, 0:3) un Spānijas čempionātā ar 11 punktiem sešas spēlēs ieņem sesto vietu, taču līdere Madrides "Real" ir tikai uzvaras tiesas attālumā. Savukārt Liona piedzīvoja jau trešo zaudējumu (0:1 Loriānā) un atkrita uz devīto vietu – septiņus punktus aiz līderes "Nice".

Grupas favorīte Turīnas "Juventus" viesosies pie Zagrebas "Dinamo", kas 18. septembrī viesos pret "Rijeka" (2:5) piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un palika bez galvenā trenera – atlūgumu uzrakstījušo Zlatko Kraņčaru nomainīja nesenais Bulgārijas izlases galvenais treneris Ivailo Petevs. Turīnas klubam joprojām nevarēs palīdzēt Klaudio Markīzio, un lazaretē ir arī aizsargi Medhi Benatija un Daniele Rugāni, kā arī pussargs Kvadvo Asamoā.

G apakšgrupas līdere un sensacionālā Anglijas čempione "Leicester" savā laukumā uzņems Portugāles bronzas medaļnieci "Porto". Pēc fantastiskā triumfa šo sezonu Lestera uzsākusi ļoti smagnēji. Kamēr Čempionu līgas pirmajā kārtā viesos ar 3:0 tika sagrauta "Club Brugge", Anglijas turnīros Klaudio Ranjēri padotie uzvarējuši tikai divos no astoņiem mačiem un Premjerlīgā pēc sešām kārtām ir tikai 12. vietā, jau par 11 punktiem atpaliekot no Mančestras "City".

Arī "Porto" varētu vēlēties labāku sākumu – Čempionu līgas grupu turnīrā neizdevās mājās nosargāt vadību pret "Kobenhavn", bet Portugāles čempionātā komanda ir trešajā vietā, no Lisabonas "Benfica" atpaliekot par trim punktiem. "Porto" šovakar būs labākajā sastāvā, bet mājiniekiem jau mēnesi nespēlē savainotais jaunpienācējs Nampalī Mendī. Savukārt Dānijas čempione "Kobenhavn" uzņems Valērija Šabalas īpašnieci "Club Brugge". Atšķirībā no beļģiem, kas vietējā čempionātā ieņem tikai septīto vietu, "Kobenhavn" Dānijā ir līdere un šosezon nevienā turnīrā vēl nav zaudējusi – 11 uzvaras, septiņi neizšķirti un vārtu bilance 41:9.

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Leicester11003:03
2.Kobenhavn10101:11
3.Porto10101:11
4.Club Brugge10010:30

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Lyon11003:03
2.Juventus10100:01
3.Sevilla10100:01
4.Dinamo Z10010:30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja