Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E grupa: Akinfejevs ielaiž 39. spēlē pēc kārtas, "Monaco" izglābjas 94. minūtē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

E grupa: Akinfejevs ielaiž 39. spēlē pēc kārtas, "Monaco" izglābjas 94. minūtē
Igors Akinfejevs
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupā Maskavas CSKA savā laukumā ar 0:1 piekāpās "Tottenham Hotspur". Igors Ankinfejevs kapitulēja nepilnas 20 minūtes pirms beigām, tādējādi turpinās viņa apbrīnojamā neveiksmju sērija - ielaists 39 mačos pēc kārtas. "Monaco" izrāva neizšķirtu 94. minūtē.

Pirmais moments, lai atklātu rezultātu, bija Maskavas CSKA – Zorans Tosičs centrēja soda laukumā no kreisās malas, un bumba trāpīja pa roku beļģu aizsargam Janam Vertongenam, tomēr tiesnesis pažēloja "Tottenham Hotspur". Arī nākamā iespēja bija serbu pussargam, tomēr viņš no 15 metriem sita pagalam pāri vārtiem.

Tomēr, neskatoties uz diviem laukuma saimnieku uzplaiksnījumiem, spēles gaitu kontrolēja Londonas klubs, un diriģents bija dānis Kristians Eriksens. Pirmā puslaika beigās viņš ielauzās soda laukumā, vairāku sāncenšu ielenkumā pie sitiena netika, bet nogādāja bumbu līdz pussargam Delem Alī, kurš no 18 metriem trieca bumbu augšējā stūrī, taču trāpīja pa pārliktni.

"Tottenham Hotspur" pārsvars nepazuda arī dueļa otrajā pusē. Pretuzbrukumā tika bloķēts Erika Lamelas sitiens, taču bumba nonāca pie Hinmina Sona, kurš sita no labās puses, bet netrāpīja tālajā stūrī. Tomēr vadzis beidzot lūza 71. minūtē – Lamela ar lielisku piespēli izveda Sonu vienatnē pret Igoru Akinfejevu.

Korejietis sita starp Maskavas CSKA kājām un atklāja rezultātu – 1:0. Sonam tas bija piektais vārtu guvums šajā sezonā aizvadītajās piecās spēlēs. Savukārt Akinfejevs varēja tikai saķert galvu – Krievijas izlases pirmais numurs Čempionu līgā ielaidis 39 mačos pēc kārtas, un tas, protams, ir sacensību rekords. Tādējādi Krievijas klubs piedzīvoja neveiksmi.

Duelī starp "Monaco" un Leverkūzenes "Bayer" pirmais puslaiks tika aizvadīts bezkompromisa cīņā ar vairākām pauzēm savainojumu dēļ, tomēr līdzjutēji netika lutināti ar daudziem momentiem – lēnajā tempā abas komandas lieliski jauca pretinieku centienus, bet uzbrukumā izveidot momentus radīja lielas grūtības.

Labākā iespēja radās pēdējā uzbrukumā, kad viesi izmantoja ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā, Havjers Ernandess jeb Čičarito iegāja soda laukumā no kreisās puses un sita tuvajā stūrī, tomēr bumbu atvairīja Horvātijas izlases vārtsargs Danijels Subasičs.

Lai palielinātu spiedienu, vācieši ķērās pie slepenā ieroča un pārgāja uz spēli ar diviem uzbrucējiem, laukumā laižot Stefanu Kīslingu, un tas deva rezultātu desmit minūšu laikā. Pēc centrējuma no labās malas Ernandess tika aizmirsts vārtu priekšā, izdarīja netraucētu sitienu ar galvu no sešiem metriem un atklāja spēles rezultātu – Leverkūzenes "Bayer" izvirzījās vadībā ar 1:0.

Tomēr noturēt trīs punktus neizdevās – "Monaco" panāca izlīdzinājumu kompensācijas laika ceturtajā minūtē. Pēc tālas piespēles bumba tika nomesta pie soda laukuma, un netveramu sitienu devītniekā izdarīja laukuma saimnieku centra aizsargs Kamils Gliks, kurš izrāva neizšķirtu – 1:1.

Čempionu līga, E grupa, otrā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Monaco – Bayer1:1Gliks 90'+4 - Ernandess 73'
CSKA – Tottenham0:1Sons 71'

E grupas kopvērtējums

VKomandaUNZVārtiP
1.Monaco1103:24
2.Tottenham1012:23
3.Bayer0203:32
4.CSKA0112:31

     [+] [-]

, 2016-09-27 23:44, pirms 8 gadiem
Ļoti skaists gols Glikam

     [+] [-]

, 2016-09-28 00:34, pirms 8 gadiem
Starp Maskavas CSKA kājām?

     [+] [-]

, 2016-09-28 07:10, pirms 8 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Starp Maskavas CSKA kājām?
Vo vo!
Nav brīnums, ka katrā spēlē ielaiž.

     [+] [-]

, 2016-09-28 13:58, pirms 8 gadiem
Un starp kājām neviens nesita, golu var teikt ielaida no paduses un iespējams tur vispār bija aizmugure