Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Atletico'' sarūpē intrigu un Madridē uzvar ''Bayern''

''Atletico'' sarūpē intrigu un Madridē uzvar ''Bayern''
Madrides ''Atletico'' atzīmē vienīgo vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pirmajā 1/2 fināla mačā Madrides ''Atletico'', pateicoties nesatricināmai aizsardzībai un skaistiem Saula vārtiem, savās mājās pārspēja Minhenes ''Bayern'' ar 1:0.

Vēsture un statistika

Abas komandas pēdējo reizi savā starpā tikās 1974. gadā, kad Eiropas kausa finālā pēc pirmajā spēlē fiksētā 1:1 ‘’Bayern’’ otrajā mačā svinēja uzvaru ar 4:0. ‘’Atletico’’ Čempionu līgas (agrāk Eiropas kausa) pusfinālos spēlējusi kopumā piecas reizes, savukārt ‘’Bayern’’ ir otra pusfināliem bagātākā komanda (18) aiz Madrides ‘’Real’’ (26).

Madrides komanda Djēgo Simeones vadībā savā ‘’Vincente Calderon’’ stadionā Eirokausu ietvaros spēlējusi visai veiksmīgi – 16 spēlēs 12 uzvaras un tikai viens zaudējums, turklāt bumba aiz Jana Oblaka muguras nav pabijusi jau 429 minūtes. Minhenei savukārt Čempionu līgā, spēlējot viesos, pēdējā laikā neiet tik labi, kā vēlētos, proti, pēdējo septiņu spēļu laikā komanda nav spējusi uzvarēt ne reizi (četri neizšķirti un trīs zaudējumi).

Minhenei šajā Eirokausu sezonā ir īpaši jaudīgs uzbrukums, kas turnīra gaitā atnesis 28 gūtos vārtus (augstākais rādītājs starp visām dalībniecēm), taču ‘’Atletico’’ spējusi raidīt bumbu pretinieku vārtos divreiz retāk (14 goli). Jāpiebilst, ka Žuzepa Gvardiolas vadītā komanda turnīra gaitā ir veikusi par 2392 piespēlēm vairāk kā Djēgo Simeones stūrētā vienība.

Sastāvi

Minhenes ‘’Bayern’’ sastāvā joprojām traumas ārstē Arjens Robens un Holgers Badštūbers, turklāt treniņos atgriezies aizsardzības balsts Džeroms Boatengs, tomēr šī vakaram mačam Vācijas izlases aizsargs nebija pieteikts. Gvardiola rezervē šovakar atstāja tādus futbolistus kā Tomass Millers, Franks Riberī un Mario Gece, uzsākot maču ar taktisko zīmējumu 4-1-4-1.

Līdzīga situācija arī Madrides ‘’Atletico’’, kas palikusi bez līdera aizsardzības sirdī – Djēgo Godina un vēl cita aizsarga Tjagu. Simeone savai komandai izvēlējās 4-4-2 taktiku, kurā uzbrukumā darbojās šosezon veiksmīgi spēlējošais Antuāns Grīzmans un pieredzējušais Fernando Toress.

Sauls gūst fantastiskus vārtus, ‘’Atletico’’ aizsardzība nesalaužama

Mača ievadā bumba biežāk bija Minhenes rīcībā, taču tas neliedza uzbrukt arī Madridei. Mājinieki mēģināja pie katras iespējas sist pa vārtiem un daudz neaizrauties ar īsām saspēlēm. ‘’Bayern’’ tikmēr spēlēja sev ierasto tehnisko un saspēlēm bagāto futbolu, taču pieļāva vairākas muļķīgas kļūdas, vienkāršās situācijās atdodot bumbu pretiniekiem. Spēles 10. minūtē Simeones komanda un sanākušie līdzjutēji varēja uzgavilēt, un tas pateicoties fantastiskajiem Saula Nigeza vārtiem. Pussargs veica lielisku reidu, apspēlēja četrus minheniešus un, ielaužoties viesu soda laukumā sita bumbu tālajā vārtu stūrī, atstājot bezspēcīgu Manuelu Noieru – 1:0!

Pēc ielaistajiem vārtiem ‘’Bayern’’ uzreiz devās uzbrukumā, kurā sadursmē ar Oblaku cieta Arturo Vidals un epizode līdz ar to noslēdzās. Turpinājumā viesi uzbruka jau daudz vairāk, tomēr ‘’Atletico’’ presings un pragmatiska spēle aizsardzībā, neļāva Mihenei izveidot kādu reālu vārtu gūšanas epizodi. Puslaika turpinājumā ‘’Bayern’’ uzbruka daudz, tomēr mājinieku aizsardzība nezaudēja asumu un neitralizēja visas briesmas, noslēdzot puslaiku uz pozitīvas nots.

''Bayern'' nospiedošais pārsvars bumbas kontrolē neatnes augļus, Toress gandrīz panāk divu vārtu pārsvaru

Kā to iepriekš varēja paredzēt, Minhene arī otrajā puslaikā nekautrējās daudz saspēlēties savā starpā un kontrolēt bumbu. Kādā no epizodēm bumba nonāca pie Davida Alabas, kurš negaidīti uzsita no aptuveni 30 metriem, bumbai atsitoties pret vārtu pārliktni. Viesiem tikai nedaudz pietrūka, lai rezultāts kļūtu 1:1, taču pēc īsa brīža atkal teicama situācija radās ‘’Bayern’’, kad pēc Čavi Martinesa sitiena ar galvu uz pašas vārtu līnijas bumbu tvēra Oblaks, kurš kārtējo reizi glāba savu komandu.

‘’Bayern’’ nāca arvien tuvāk mājinieku soda laukumam un turpināja sagādāt problēmas mājiniekiem. Kādā no epizodēm laba epizode pretuzbrukumā izvērtās Duglasam Koštam, kurš centās bumbu pārmest pāri Oblakam, tomēr sita pārāk spēcīgi. Laikam ritot, Gvardiola laukuma sūtīja Riberī, kurš nomainīja Komanu un Milleru, kurš savukārt aizvietoja Tjagu Alkantaru. Teicamu sitienu no distances veica Vidals, tomēr atkal savu meistarību demonstrēja Oblaks. Nedaudz vēlāk ''Atletico'' pretuzbrukumā gandrīz satrieca Minheni, kad pēc Toresa sitiena bumba atsitās pret vārtu stabu un atlecošo bumbu savāca Koke, kurš mēģināja sist precīzi stūrī, tomēr Noiers atminēja viņa nodomus un slaidā lēcienā bumbu noķēra. Vēl pašā mača izskaņā no soda laukuma līnijas laba sitiena pozīcija izveidojās Vidalam, tomēr viņa sitiens bija pārāk vājš un ''Bayern'' tādējādi piedzīvoja minimālu zaudējumu.

UEFA Čempionu līga. Pusfināls

DuelisRez./LaiksVārtu guvēji2. spēle
Manchester City – Real Madrid0:004.05
Atletico Madrid – Bayern1:0 (1:0)Sauls 11’03.05
1 2 3 102 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2016-04-27 23:38, pirms 8 gadiem
Lieliska spēle salīdzinot ar vakardienas murgu.

  +5 [+] [-]

, 2016-04-27 23:38, pirms 8 gadiem
Un, kurš teica, ka Bayernam būs viegla pastaiga? Atletiko mūri nav viegli uzlauzt. Paveicās, ka pēc Torres sitiena nebija vārti. Atletiko tagad būs kā favorīti ! Un ja godīgi, tad esmu vīlies bayernā...neko viņi tajā uzbrukumā nespēja.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-27 23:40, pirms 8 gadiem
Atletico izgaaja nevis uzvareet,bet neielaist,ar ko ar apsveicam,Minhenee buus smagi,bet ne neiespeejami

  +1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:40, pirms 8 gadiem
Minhene spēlēja labi, pat ļoti labi, vienkārši pietrūka veiksme. Domāju, ka Minhenē visu nokārtos Bayern. Visi zinam cik viņi ļoti labi spēlē savās mājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-27 23:41, pirms 8 gadiem
Laba spēle salīdzinot ar vakardienu.Komentētājs gan pateica " Atletico spēlē sarkanbaltos kreklos un zilās biksītēs''

  +3 [+] [-]

, 2016-04-27 23:41, pirms 8 gadiem
HMB-PAEEDIS rakstīja: Varenie Atleeti pazemoja ne tik varenos frichus!!! Domaaju Simeone un vina gadiem pastavoshaa blice pacels CL!!!

Kristiine raudaas, visi mainiis trenerus un speletajus, fani pirks kreklus BET Simeona Varenie atleeti dominees pasaules futbolaa
Tu tak esi atpalicis

  -3 [+] [-]

, 2016-04-27 23:41, pirms 8 gadiem
Atletico jau varēja sākt spēlēt futbolu. Autobuss ibio.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-27 23:42, pirms 8 gadiem
marauders rakstīja: Un, kurš teica, ka Bayernam būs viegla pastaiga? Atletiko mūri nav viegli uzlauzt. Paveicās, ka pēc Torres sitiena nebija vārti. Atletiko tagad būs kā favorīti ! Un ja godīgi, tad esmu vīlies bayernā...neko viņi tajā uzbrukumā nespēja.
Tikai troļļi vai muļķi, kas neredzēja atlētus pret Barcu. Atletico atliek iesist vienus vārtus Minhenē un fināls praktiski nodrošināts, lai gan Bayern varētu ieslēgt savu mašīnu un nolīdzināt līdz ar zemi spāņus.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-27 23:42, pirms 8 gadiem
Real vs Atletico Fināls!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:42, pirms 8 gadiem
Simeone vienkārši ir ģēnijs.

  +7 [+] [-]

, 2016-04-27 23:42, pirms 8 gadiem
Nesaprotu kā ATM var tā visu spēli skriet, kā zirgi jopt 😄

  +2 [+] [-]

, 2016-04-27 23:42, pirms 8 gadiem
Labs, interesants mačs ar pozitīvu rezultātu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:43, pirms 8 gadiem
Ko dod bumbas kontrole un saspēlēšanās savā laukuma pusē ? Nu galīgi neskatāms futbols no Bayern puses. Pret vājām komandām tas strādā, bet nu ČL pusfinālos ar tādu futbolu nav ko darīt. Atletiko jāspēlē finālā !

  +1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:43, pirms 8 gadiem
Matlss rakstīja: Tu tak esi atpalicis
Tikai tagad to saprati?
Bet prieks par šo spēli, vismaz būs intriga atbildes spēlē.

  +5 [+] [-]

, 2016-04-27 23:43, pirms 8 gadiem
Atleetiem jaiegruzii viens gols un game over. Par atletiko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:44, pirms 8 gadiem
Apsveicu ATM ar uzvaru. bet nu to jau varēja prognozēt, kaut Bayern nospēlēja labāk nekā biju domājis, bet nu Atlētiem atliek iesist izbraukumā un domāju ar to vis būs arī pateikts.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-27 23:44, pirms 8 gadiem
Bayern jau izbrauka nav uzvarejusi kādas pedejas 5 speles ČL. Tas arī labi pieradijas šodien, daudz uzbrukumi, bet Madrides aizsardzība līmenī.
Kad Bayern izcīnija CL kausu, tad Hainkess aizgāja no Bayern vadības un atnaca Gaurdeola, jau tad dazi brēca, cik viss lieliski utt, bet skarba patiesība ir tada, ka spānis šo lielisko vācu klubu ir nolaidis līdz kliņķim. Varbut ari pret vajiem pretiniekiem viņi grauj, taču viņi nespej uzvarēt nevienu sava līmeņa komandu. Es domāju, ka 80% Bayern fani ienīst Guardelou, ka treneri, tai skaita - arī es.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:44, pirms 8 gadiem
Jaymen rakstīja: Ko dod bumbas kontrole un saspēlēšanās savā laukuma pusē ? Nu galīgi neskatāms futbols no Bayern puses. Pret vājām komandām tas strādā, bet nu ČL pusfinālos ar tādu futbolu nav ko darīt. Atletiko jāspēlē finālā !
Vetsit, Tu skatijies spēli? Tu redzēji cik daudz bija bīstami momenti Bayernam? Veiksme pietrūka. Tas arī viss.

     [+] [-]

, 2016-04-27 23:45, pirms 8 gadiem
HMB-PAEEDIS rakstīja: He he, tu kaa ivars piebalso tikai saveejiem!!! Ko pateicu ne taa???
Tu pats esi ne tāds. Parasti cilvēki nemēģina publiski izrādīt smadzeņu bojājumus. Diemžēl, tu to dari.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-04-27 23:45, pirms 8 gadiem
marauders rakstīja: Un, kurš teica, ka Bayernam būs viegla pastaiga? Atletiko mūri nav viegli uzlauzt. Paveicās, ka pēc Torres sitiena nebija vārti. Atletiko tagad būs kā favorīti ! Un ja godīgi, tad esmu vīlies bayernā...neko viņi tajā uzbrukumā nespēja.
Paveicās? Kā ar neiedoto 11m, kur Oblaks pa galvu Vidalam iesita, vai arī kur Atletu speletajs ar roku nospeleja soda laukumā?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:45, pirms 8 gadiem
Ja godīgi ļoti labs defs no Atl. Grūti būs Mb jo pretuzbrukumā šodien varēja 2 bankas dabūt

  +1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:45, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Tikai troļļi vai muļķi, kas neredzēja atlētus pret Barcu. Atletico atliek iesist vienus vārtus Minhenē un fināls praktiski nodrošināts, lai gan Bayern varētu ieslēgt savu mašīnu un nolīdzināt līdz ar zemi spāņus.
Ja man būtu jāizvēlas viena komanda, tad tā būtu atletiko, kas var izturēt spiedienu un mierīgi arī niču noturēt. Aizsardzība augstākajā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-27 23:45, pirms 8 gadiem
HMB-PAEEDIS rakstīja: Ko es pateicu ne taa?? Tie pashi frichi paceela bundesliigu, pacela CL trofeju + kausu BET tapat nomainija idealu treneri un ideala sastavaa vietaa iepirka Pelavas!!! Ja sistemaa un mashiina strada, TAD NEDRIIKST mainit tai pat zobratus kamer taa stradaa. Ne-ekpserti kaa tu to nesaprot
Tu tachu neko nerubii - Heinkess pats bija noleemis pamest Bayern galvenaa trenera amatu, nevis vinju kaads atlaida...

     [+] [-]

, 2016-04-27 23:45, pirms 8 gadiem
sinagogās vīni līst
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-27 23:46, pirms 8 gadiem
2:1 Bayern neder, ha!

     [+] [-]

, 2016-04-27 23:46, pirms 8 gadiem
HMB-PAEEDIS rakstīja: Ko es pateicu ne taa?? Tie pashi frichi paceela bundesliigu, pacela CL trofeju + kausu BET tapat nomainija idealu treneri un ideala sastavaa vietaa iepirka Pelavas!!! Ja sistemaa un mashiina strada, TAD NEDRIIKST mainit tai pat zobratus kamer taa stradaa. Ne-ekpserti kaa tu to nesaprot
Chelsea neatjaunoja sastāvu (Pedro neskaitās) pēc pagājušās sezonas un tagad redzam pie kā tas noved.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-27 23:46, pirms 8 gadiem
HMB-PAEEDIS rakstīja: Es ieniistu kepkas un NE-ekspertus!!
Labi, ka vel neuzrakstiji, ko edi pusdienas un kādu filmu vakar redzeji.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-27 23:46, pirms 8 gadiem
Atletico ar to būs par maz!
1 2 3 102 komentāri