Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Guingamp" prezidents: "Kijevas stadionā bija traki suņi, kas vēlējās tikai kauties"

Rolands Eliņš

"Guingamp" prezidents: "Kijevas stadionā bija traki suņi, kas vēlējās tikai kauties"
"Dynamo" vārtsargs Oleksandrs Šovkovskis cenšas nomierināt Kijevas līdzjutējus un aizstāvēt piekauto stadiona darbinieku
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba „Guingamp” prezidents Bertrāns Desplā veltījis skarbu kritiku Kijevas „Dynamo” līdzjutējiem, kuru dēļ tika pārtraukta vakardienas Eiropas līga spēle. Desplā kijeviešus nosauca par trakiem suņiem, savukārt savus futbolistus uzslavēja par drosmi atgriezties laukumā.

„Es redzēju karā ierautu stadionu, kas bija pilns ar trakiem suņiem, kas to vien vēlas kā kauties,” „Guingamp” prezidents komentēja vakardienas jukas Kijevas stadionā, kad maskās tērpti vietējie līdzjutēji izgāja stadionā un agresīvi devās atbraukušo franču virzienā, pa ceļam izrēķinoties ar stadiona apsardzi. Spēle tika pārtraukta un spēlētāji nosūtīti uz ģērbtuvēm, taču pēc dažām minūtēm atgriezās un pabeidza maču, kurā ar 3:1 uzvarēja un tālāk tika „Dynamo” futbolisti.

„Laukumā bija 11 „Guincamp” krāsās tērpti varoņi,” turpināja Desplā. „To saku tādēļ, ka spēles organizēšana šādos apstākļos, kad nav nodrošināta nepieciešamā drošība, ir katastrofāla. Tie nebija nekādi fani, tie ir militāristi. Spēles atsākšana? Kā gan kāds varēja cerēt, ka spēlētāji vēl varēs koncentrēties uz futbola maču? Tas bija ļoti bīstami.”

Savukārt "Dynamo" kluba viceprezidents Oleksijs Semeņenko medijiem norādīja, ka par nekārtību iemeslu kļuva provokācija, kas nāca no viesu līdzjutēja sektora puses: "Mūsu rīcībā ir informācija, ka Francijas fanu sektorā parādījās karogs, kas simbolizē vienu patiesībā nepastāvošu Austrumukrainas reģionu. Tas tiks ierakstīts mača protokolā, un tas arī bija līdzjutēju izraisīto nekārtību iemesls."

Kijevā gan vakar nenotika vienīgie stadiona grautiņi, jo par tiem atkal parūpējās „Feyenoord” līdzjutēji mājas spēlē pret „Roma”. Arī šī spēle tika uz laiku pārtraukta, un „Roma” treneris Rudi Garsija pēc mača netaupīja sarkasmu notikušā raksturošanā.

„Lēmums pārtraukt spēli bija pilnīgi pareizs. Mēs būtu varējuši atvērt veikalu, izmantojot visas tās mantas, kas tika sasviestas laukumā no tribīnēm,” sacīja Garsija. „Taču uzvaru mēs bijām pelnījuši. Ir grūti atbraukt uz Nīderlandi un uzvarēt, taču mēs to spējām, pateicoties mūsu futbola stilam. Ļoti labi nospēlējām, kad pēc vārtu ielaišanas uzreiz atjaunojām vadību, tiesa, pēc tam varbūt iesēdāmies pārāk dziļi aizsardzībā.”

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com
Dynamo Kyiv VP: Flag in Guingamp sector was...

Slēpts komentārs: Waldini

 +17 [+] [-]

, 2015-02-27 10:04, pirms 9 gadiem
"Pat dīvaini, ka neviens vēl nav paspējis uzrakstīt, ka maskās tērptie noteikti bija Krievijas algotņi ))))."

Interesanti kas tad tie vēl varēja būt. Mērķis šai "akcijai" ir acīmredzams. Parādīt Ukrainu pasaulei kā fašistisku un neizdevušos valsti.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-27 10:22, pirms 9 gadiem
Fvzin...ja neesi tur uz vietas, tad tikai vari minēt...varbūt kàds pats pieteiksies?..kāds fanu ultras, kuru mērķis ir izkauties? ...tàdi ir gan krieviem, gan ukraiņiem, gan poļiem utt...un tam ar politiku ir tikai virspusējs sakars - sitam visus citus ! ...

 +12 [+] [-]

, 2015-02-27 10:43, pirms 9 gadiem
Guigamp presidents varēja pakomentēt arī savu fanu izlēcienu, tas būtu tikai taisnīgi un parādītu kopējo ainu. Un tie fani lo.hi? Atbrauc uz valsti, kas reali karo un vicina lupatas.

  +4 [+] [-]

, 2015-02-27 10:44, pirms 9 gadiem
Waldini rakstīja: Pat dīvaini, ka neviens vēl nav paspējis uzrakstīt, ka maskās tērptie noteikti bija Krievijas algotņi )))).

Vispār brīnos, kā UEFA ļauj rīkot spēles valstī, kur ir karastāvoklis + lielākā daļa paši Ukraiņi pēc būtības ir tādā līmenī, kā daudzi tepat LV 90-to gadu sākumā.
90% valsts teritorijas nekāda kara nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-02-27 10:54, pirms 9 gadiem
flab3r rakstīja: "Pat dīvaini, ka neviens vēl nav paspējis uzrakstīt, ka maskās tērptie noteikti bija Krievijas algotņi ))))."

Interesanti kas tad tie vēl varēja būt. Mērķis šai "akcijai" ir acīmredzams. Parādīt Ukrainu pasaulei kā fašistisku un neizdevušos valsti.
protams un pagashnedel griekijaa ari Krievi bija aizbraukushi

  -3 [+] [-]

, 2015-02-27 11:49, pirms 9 gadiem
Izskatas, ka franču kluba prezidentam vel ir reala žults par zaudējumu...
A ko tad darīt? Vispār izolet Ukrainu no pārējās pasaules lai krievi tur var darīt ko grib? Nerikot nevienu futbola speli, lai cilveki nelien ara no majas? Kipa pie partraukuma koncentracija truka tikai franciem..ukrainieši ķipa afigenna koncentreties saka? Kas tas par atmazkam?
Drošvien karteja provokacija no kadiem kremļa provokatoriem, nebrinos, ja tas par to " valsts republikas" karogu bija pilniga taisniba, tapec ir janem vairak kartibas uzturetaju, un sadas lietas jau janobeidz sakne, kamer vl nav sakusies grautiņi !
Ta ka šoreiz franči vispar vareja muti nevert vaļā un samierinaties, ka ukrainas stiprakais klubs bija pelnijusi tikt vala, nevis jaukt te iekšā politiku.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-27 11:51, pirms 9 gadiem
Pietam karadarbība notiek tikai nelielā daļā Ukrainas teriotorijas, Kjieva un cita lielaka daļā teritorija ir pilnigi drošas, taka nevajag te malet to velnu, vismaz pašlaik, nakamajam spelem ari ir janotiek Ukrainā !

  -2 [+] [-]

, 2015-02-27 11:57, pirms 9 gadiem
Tādu nu ir tie šaipusē tik ļoti mīlētie ukraiņi. Nebūt ne pūkaini demokrāti. Ceru, ka UEFA kādu laiku aizliegs starptautiskas spēles Kijevā.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-27 11:57, pirms 9 gadiem
jbk rakstīja: Tādu nu ir tie šaipusē tik ļoti mīlētie ukraiņi. Nebūt ne pūkaini demokrāti. Ceru, ka UEFA kādu laiku aizliegs starptautiskas spēles Kijevā.
Tur bija tīra provokācija, ja nezini, tad nerunā.

  -2 [+] [-]

, 2015-02-27 12:15, pirms 9 gadiem
Tādi paši "līdzjutēji" Odesā sadedzināja cilvēkus...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-27 12:19, pirms 9 gadiem
Waldini rakstīja: Pat dīvaini, ka neviens vēl nav paspējis uzrakstīt, ka maskās tērptie noteikti bija Krievijas algotņi )))).

Vispār brīnos, kā UEFA ļauj rīkot spēles valstī, kur ir karastāvoklis + lielākā daļa paši Ukraiņi pēc būtības ir tādā līmenī, kā daudzi tepat LV 90-to gadu sākumā.
Vēl brīnumaināk ir tas ka 2018 gada Pasaules Kauss futbolā ir paredzēts Krievijā. Valsts mentāli vēljoprojām 17-19 gs., bet naudas daudz.
Ukrainā vismaz kaut kādas evolūcijas pazīmes saskatāmas, drošību gan varēja augstākā līmenī nodrošināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-02-27 12:45, pirms 9 gadiem
Desplā : atceries - "Austrumi - smalka padarīšana"
sevišķi ja Tavi prezidenti padsmit gadus flirtē ar kaimiņu Vovu !

  +4 [+] [-]

, 2015-02-27 12:56, pirms 9 gadiem
RobisK, 10:50, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
tādi nu viņi ir

sakāve pie Debalcevas liek šiem izgāzt dusmas uz nevainīgiem franču futbola līdzjūtējiem, jo pret krieviem šie neko nevar izdarīt

Robisk,tu varētu čakarēties no šejienes uz Debaļcevu, un atstāt savus kaulus putlera masu bedrē.

  +8 [+] [-]

, 2015-02-27 13:48, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: tādi nu viņi ir
Tu labāk putlerjūgend pastāsti visiem kā krievi pie Katiņas savlaik apšāva pārdesmit tūkstošus gūstekņu un līdz 90tajiem mēģināja visu uzvelt fričiem, atgādini kā pie Lestenes apšāva Latvieši Virsniekus, kā milijonus izsūtīja un nobeidza nometnēs, vēl miljoni smaka cietumos, tu putlersos pastāsti kā krieveļi dirsās pa Vjetnamu, Āfriku un Afganistānu un visur dabūja pa muti! Atceries kā Čečeniju atbrīvojāt divreiz, tad Gruziju, Moldovu....tagad kārta Ukrainai. Ja vispār ir karma tad tādi tārpi kā tu noteikti samaksāsiet par saviem meliem un kūdīšanu! Jūsu biedreļus jau savējie sāk apšaut.....un arī tādi kā tu zin pārāk daudz. Uzmanies šķērsojot ielas robīt.....ja nu gru palīdz paklupt ? Jebkurā gadījumā uz viņu āķa būsi līdz mūža galam salašņa

  -1 [+] [-]

, 2015-02-27 13:59, pirms 9 gadiem
jbk rakstīja: Tādu nu ir tie šaipusē tik ļoti mīlētie ukraiņi. Nebūt ne pūkaini demokrāti. Ceru, ka UEFA kādu laiku aizliegs starptautiskas spēles Kijevā.
Tad jau jāaizliedz arī Feyenoord un Chelsea spēlēt

  +2 [+] [-]

, 2015-02-27 13:59, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V10 rakstīja: Ukraiņus pasniedz tik baltus un pūkainus,ka tas pat vairs nav smieklīgi
Prāts prasa objektivitāti, bet sirdī - protams, par ukraiņiem

     [+] [-]

, 2015-02-27 14:00, pirms 9 gadiem
Ksank rakstīja: Tādi paši "līdzjutēji" Odesā sadedzināja cilvēkus...
Njā, te gan der pieminēt, kā tie "sadedzinātie" uzvedās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-02-27 15:07, pirms 9 gadiem
Toties tu izklausies pēc putlerangaļa

  +3 [+] [-]

, 2015-02-27 15:09, pirms 9 gadiem
Ja taisnība ir tas, ka franču sektorā parādījās uzraksts - Krima tā ir Krievija, tad pilnīgi vienalga, cik tur saliktu drošības spēkus - reāli, pēc šādas provokācijas var tikai priecāties ka nav letālu seku.
Un patiesībā nekas nav beidzies - ja nemaldos šodien ir EL izloze, kas ar ko spēlēs tālāk - nedod dies Dinamo Kyiv ielozēs pret Dinamo Maskavu, vai Zenītu- pilnīgi noteikti būs upuri, tikai diemžēl šoreiz ar letālām sekām. Var jau protams iešķiebt Dinamo K spēlēt pie tukšām tribīnēm, bet Krievijā jau tas problēmas neatrisinās......

  +2 [+] [-]

, 2015-02-27 15:18, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Ja taisnība ir tas, ka franču sektorā parādījās uzraksts - Krima tā ir Krievija, tad pilnīgi vienalga, cik tur saliktu drošības spēkus - reāli, pēc šādas provokācijas var tikai priecāties ka nav letālu seku.
Un patiesībā nekas nav beidzies - ja nemaldos šodien ir EL izloze, kas ar ko spēlēs tālāk - nedod dies Dinamo Kyiv ielozēs pret Dinamo Maskavu, vai Zenītu- pilnīgi noteikti būs upuri, tikai diemžēl šoreiz ar letālām sekām. Var jau protams iešķiebt Dinamo K spēlēt pie tukšām tribīnēm, bet Krievijā jau tas problēmas neatrisinās......
Izloze jau ir notikusi, krievu un ukrainu klubus salika atseviskos grozos, lai neiedalitu vienu pret otru.

  -4 [+] [-]

, 2015-02-27 15:36, pirms 9 gadiem
Ap Kijevas ultras fanu sektoru jāierīko krātiņš! Tie zvēri ir tak jāizolē, lai neciestu apsardzes darbinieki un citi cilvēki, kas atnāca noskatīties futbolu, nevis būt iesaistītiem asinskāro ultranacionālistu kautiņos..

žēl, ka KIjevas Dinamo tika tālāk, es nākamās pretinieces vietā atteiktos spēlēt Kijevā, pieprasot spēli neitrālā laukumā vai bez skatītāju klātbūtnes..

Un šis ir vnk psc: "Mūsu rīcībā ir informācija, ka Francijas fanu sektorā parādījās karogs, kas simbolizē vienu patiesībā nepastāvošu Austrumukrainas reģionu."
Tik muļķīgs iemesls nekārtībām ir vnk kauns visam Kijevas klubam un kauns Ukrainai! Cerams klubu sodīs ar mačiem pie tukšām tribīnēm!!!

     [+] [-]

, 2015-02-27 15:58, pirms 9 gadiem
Januks rakstīja: Ap Kijevas ultras fanu sektoru jāierīko krātiņš! Tie zvēri ir tak jāizolē, lai neciestu apsardzes darbinieki un citi cilvēki, kas atnāca noskatīties futbolu, nevis būt iesaistītiem asinskāro ultranacionālistu kautiņos..

žēl, ka KIjevas Dinamo tika tālāk, es nākamās pretinieces vietā atteiktos spēlēt Kijevā, pieprasot spēli neitrālā laukumā vai bez skatītāju klātbūtnes..

Un šis ir vnk psc: "Mūsu rīcībā ir informācija, ka Francijas fanu sektorā parādījās karogs, kas simbolizē vienu patiesībā nepastāvošu Austrumukrainas reģionu."
Tik muļķīgs iemesls nekārtībām ir vnk kauns visam Kijevas klubam un kauns Ukrainai! Cerams klubu sodīs ar mačiem pie tukšām tribīnēm!!!
Tik pat dedzīgi biji pret cska faniem ,kuri ne ar ko nav labāki.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-27 16:04, pirms 9 gadiem
Januks rakstīja: Ap Kijevas ultras fanu sektoru jāierīko krātiņš! Tie zvēri ir tak jāizolē, lai neciestu apsardzes darbinieki un citi cilvēki, kas atnāca noskatīties futbolu, nevis būt iesaistītiem asinskāro ultranacionālistu kautiņos..

žēl, ka KIjevas Dinamo tika tālāk, es nākamās pretinieces vietā atteiktos spēlēt Kijevā, pieprasot spēli neitrālā laukumā vai bez skatītāju klātbūtnes..

Un šis ir vnk psc: "Mūsu rīcībā ir informācija, ka Francijas fanu sektorā parādījās karogs, kas simbolizē vienu patiesībā nepastāvošu Austrumukrainas reģionu."
Tik muļķīgs iemesls nekārtībām ir vnk kauns visam Kijevas klubam un kauns Ukrainai! Cerams klubu sodīs ar mačiem pie tukšām tribīnēm!!!
A, es sapratu - tu esi gaišreģis, tu zini ka tie bija Kjievas fani, nevis kremļa uzsūtīti provokatori?
Tu protams labak zini, kurzemnieki sava elementā !!

  -1 [+] [-]

, 2015-02-27 16:27, pirms 9 gadiem
flab3r rakstīja: "Pat dīvaini, ka neviens vēl nav paspējis uzrakstīt, ka maskās tērptie noteikti bija Krievijas algotņi ))))."

Interesanti kas tad tie vēl varēja būt. Mērķis šai "akcijai" ir acīmredzams. Parādīt Ukrainu pasaulei kā fašistisku un neizdevušos valsti.
tā ir jauna līmeņa troļļošana vai arī tu vienkārši esi stulbs? Tie bija ukraiņu fani, kuri uzvedās kā parasti fanātiski futbola fani (tāpat, kā poļi, krievi utt...).

  +1 [+] [-]

, 2015-02-27 19:04, pirms 9 gadiem
Franči- putlera vergi! Le Pēna saņēma kredītu, tagad varžēdāji atstrādā. To karogu vajadzēja frančiem pēcpusē iebāzt...

     [+] [-]

, 2015-02-27 19:11, pirms 9 gadiem
Kurš ukraiņu fans bez iemesla uzbruktu Guingamp fanam? Ok, katrā tautā ir debiliķi, bet tur gandrīz droši ir, ka ir bijusi provokācija. Paši uzprasījās, paši dabūja. Ļoti stulbi būtu kkādus provokatīvus uzrakstus likt vai karogus plivināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja