Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vaņina "Sion" mazākumā piedzīvo pirmo zaudējumu Eiropas līgā

Vaņina "Sion" mazākumā piedzīvo pirmo zaudējumu Eiropas līgā
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas pamatturnīra B grupas spēlē šovakar Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētais Šveices klubs FC „Sion” viesos ar 0:2 piekāpās Krievijas klubam Kazaņas „Rubin”.

Spēle aizritēja futbolam ne sevišķi piemērotos apstākļos – mača sākumā gaisa temperatūra bija -3, bet no debesīm krita sniega pārslas. Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja jau 8. minūtē radās mājiniekiem, taču bulgāru pussargs Blagoje Georgijevs no teicamas pozīcijas aizsita bumbu garām vārtiem. „Rubin” futbolisti turpināja kontrolēt bumbu un 26. minūtē izveidoja vēl vienu lielisku izdevību, tomēr pēc Ruslana Kambolova sitiena bumba lidoja pāri vārtiem.

Dažas minūtes vēlāk ierasto balto bumbu sniegotā laukuma dēļ nācās nomainīt pret oranžo, bet 34. minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja „Sion” senegāliešu pussargs Birama Ndoije, atstājot viesus mazākumā. Neskatoties uz to, pirmā puslaika izskaņā tuvāk vārtu guvumam pēc Ebenezera Asifuā sitiena bija Šveices kluba futbolisti.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs „Rubin” komanda atkal neprata izmantot labu vārtu gūšanas izdevību, bet 52. minūtē pēc Vladimira Djadjuna sitiena Vaņins paspēja „izvilkt” bumbu no vārtu apakšējā stūra. Sešas minūtes vēlāk bumba trāpīja pa „Sion” vārtu pārliktni, bet pēc brīža ielidoja arī vārtu tīklā, tomēr „Rubin” futbolists bija nospēlējis ar roku un rezultāts palika nemainīgs.

Mača 72. minūtē laukuma saimniekiem tomēr izdevās panākt savu – pēc Georgijeva sitiena bumba rikošetā no aizsarga Reto Cīglera ielidoja vārtos. Atlikušajā laikā "Sion" neizdevās apdraudēt mājinieku uzvaru, tādējādi Šveices klubs bija spiests samierināties ar pirmo zaudējumu Eiropas līgā šosezon. Turklāt 90. minūtē "Rubin" serbu izcelsmes uzbrucējs Marko Devičs otro reizi ieraidīja bumbu Vaņina sargātajos vārtos.

B grupas šī vakara otrajā spēlē Anglijas Premjerlīgas klubs „Liverpool” savā laukumā „Anfield” stadionā ar 2:1 uzvarēja Francijas klubu „Bordeaux”. Mača 33. minūtē viesus vadībā izvirzīja Anrī Sevē, jau pēc piecām minūtēm par pārkāpumu pret Kristiānu Benteki tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Džeimss Milners, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā pats Benteke izvirzīja "Liverpool" vadībā.

Vaņina "Sion" gan joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties Eiropas līgas izslēgšanas spēlēm. Pēdējā kārtā nepieciešams vai nu pašiem savā laukumā iegūt vismaz neizšķirtu pret "Liverpool", vai arī (ja tomēr tiek zaudēts), lai konkurente "Rubin" nepaņem trīs punktus viesos pret "Bordeaux". Lai iegūtu 1.vietu grupā un priekšrocības izslēgšanas spēļu izlozē, "Sion" ir jāpieveic "Liverpool".

UEFA Eiropas līga, B grupa

V.KomandaS.U.N.Z.VārtiP.
1.Liverpool52306:49
2.Sion52215:58
3.Rubin51224:45
4.Bordeaux50323:53

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2015-11-26 20:09, pirms 8 gadiem
Jā...Sions no savas laukuma puses netika ārā
Slēpts komentārs: Kardināls

  -1 [+] [-]

, 2015-11-26 20:17, pirms 8 gadiem
Kardināls rakstīja: Rubin un Krasnodara šodien ļoti labu spēli parādīja, tagad tikai par LOKO!
Tu naudu uzliki par Loko ?

  -4 [+] [-]

, 2015-11-26 20:44, pirms 8 gadiem
adrenalin8 rakstīja: Tu naudu uzliki par Loko ?
Nē, es strādāju dzelzceļā, tāpēc man šī komanda ir tuva!

  +2 [+] [-]

, 2015-11-26 21:47, pirms 8 gadiem
Kardināls rakstīja: Nē, es strādāju dzelzceļā, tāpēc man šī komanda ir tuva!
ja strādā uz dzelzceļa tad jauzmanas no tuvas lokomotīves....

     [+] [-]

, 2015-11-27 00:08, pirms 8 gadiem

var jau paprasīt maiņu, ja auksc, ne jau komi mazākumā atstāt

     [+] [-]

, 2015-11-27 03:21, pirms 8 gadiem
adrenalin8 rakstīja: Tu naudu uzliki par Loko ?
Un loko adevas par naudu ka jau krievini

  -1 [+] [-]

, 2015-11-27 08:47, pirms 8 gadiem
kādas izredzes tālāk, cik spēļu atlicis? Super raksts, ka jāprasa komentāros!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-27 10:42, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: kādas izredzes tālāk, cik spēļu atlicis? Super raksts, ka jāprasa komentāros!
Ja tev jāprasa, cik spēļu palicis, tad tu esi super līdzjutējs!
Katrs ar katru spēlē mājās un viesos. Atlikusi vēl 1 kārta. Sionai jāspēlē ar Liverpool.
Tā kā pret Rubinu ir 2:1 uzvara un 0:2 zaudējums, tad savstarpēji Rubins būs priekšā, ja uzvarēs Bordeauxu un Siona zaudēs Poolei. Tātad jācer, ka Poole vai Rubins zaudēs vismaz vienu punktu. Ja Siona uzvar Pooli, protams, 1. vieta grupā.