Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" apspēlē "Borussia" un garantē vietu 1/8 finālā

Rolands Eliņš

"Arsenal" apspēlē "Borussia" un garantē vietu 1/8 finālā
Alekss Oksleids-Čemberleins un Jaja Sanogo
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas D grupas līderu mačā visai drošu uzvaru svinēja "Arsenal", ar 2:0 pieveicot Dortmundes "Borussia". Vācijas klubam šie ir pirmie zaudētie punkti grupā, savukārt trešo vietu un dalību Eiropas līgā nodrošinājusi "Anderlecht", savā laukumā ar tādu pašu rezultātu uzvarot "Galatasaray".

Lai arī teorētiski pirms šī vakara vēl pastāvēja iespēja, ka "Arsenal" varētu netikt ārā no grupas, praktiski bija skaidrs, ka šodienas mačs pret grupas līderi Dortmundes "Borussia" bija vairāk prestiža jautājums, nevis aktuāla vietu dalīšana D grupā. Par abu komandu skaitliski iespaidīgajiem robiem sastāvā un neveiksmēm nacionālajos čempionātos runāts jau daudz, taču "Arsenal" šodien bija spiesta malā atstāt arī pamatvārtsargu Vojcehu Ščensniju (viņa vietā argentīnietis Damians Martiness) un Džeku Vilšīru, kuru aizvietoja Jaja Sanogo.

Pēdējais savu iziešanu laukumā attaisnoja jau spēles otrajā minūtē, kad Sanogo kopā ar Santi Kazorlu pieķēra aizmigušo Dortmundes aizsardzību klajā pasivitātē un pēc ātras saspēles palika viens vārtu priekšā. Ātrā nokļūšana vadībā nenovirzīja "Arsenal" no kursa, un britu klubs arī turmākajā puslaika gaitā ik brīdi izskatījās vismaz pussoli priekšā saviem pretiniekiem.

Ātrajā spēles tempā pie iespējām gan tika arī Dortmunde, un 19. minūtē Čīro Imobilem pietrūka vien pāris centimetru, lai aizsniegtu bumbu jau tukšu vārtu priekšā, vienreiz glābt nācās arī Martinesam, taču tās bija vien atsevišķas epizodes, un Sanogo, Alekša Sančesa un Aleksa Oksleida-Čemberleina veidotie uzbrukumi bija gan krāšņāki, gan bīstamāki.

Taču otros vārtus "Arsenal" neizdevās gūt līdz otrā puslaika ievadam, kad ar viltīgu un ieslīpu sitienu bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī raidīja Sančess. Pavisam drīz bumba norībināja "Borussia" vārtu pārliktni, bet puslaika otrajā pusē daudz vairāk bumbu kontrolēja jau viesi. Nekas bīstams Dortmundei nesanāca līdz kompensācijas laika sākumam, taču pārliecinoši nospēlēja Martiness, atsitot uz maiņu nākušā Ramosa sitienu no tuvas distances, un "Arsenal" varēja svinēt uzvaru 2:0.

"Anderlecht" spēlē pret "Galatasaray" uzņēmās iniciatīvu un savu teritoriālo pārsvaru spēja izteikt arī rezultātā, kad pirmā puslaika pašās beigās ar galvu bumbu vārtos raidīja jaunais Kongo aizsargs Šansels Mbemba. Turcijas komanda gan izskatījās atguvusies otrā puslaika sākumā, taču "Anderlecht" tomēr izvēlējās neiesēsties aizsardzībā. "Galatasaray" cenšanās atspēlēties noveda pie Selčuka Inana otrās dzeltenās kartītes un mazākuma 83. minūtē, un Mbemba paspēja atzīmēties vēlreiz - šoreiz viņš bija pirmais pie Musleras atsistās bumbas un nodrošināja Beļģijas kluba vietu Eiropas līgā.

Pēdējā spēļu kārtā "Arsenal" cīnīsies ar "Galatarasay", bet "Anderlecht" viesosies Dortmundē.

D grupas spēles 26. novembrī

KomandasRez.Vārtu guvēji
Arsenal-Borussia2:0 (1:0)Sanogo 2` Sančess 57`
Anderlecht-Galatasaray2:0 (1:0)Mbemba 44` 86`

D grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D540113:312
2.Arsenal531111:710
3.Anderlecht51227:95
4.Galatasaray50143:151

  +4 [+] [-]

, 2014-11-26 23:42, pirms 9 gadiem
Sančess reāli velk Arsenālu

  -2 [+] [-]

, 2014-11-26 23:45, pirms 9 gadiem
fibery rakstīja: Sančess reāli velk Arsenālu
drīz būs One man club, bet neticu, ka ilgi bez traumām viņš nospēlēs. Tas tomēr ir Arsenal...

     [+] [-]

, 2014-11-26 23:48, pirms 9 gadiem
prieks par Sanchesu,ljoti daudzi Barcas fani labpraat gribeeja vinju patureet Pedro vietaa,bet shoreiz nospeeleeja naudas faktors un tas,ka Pedro no vieteejaas akadeemijas,un diez vai Sances pats buutu gatavs kljuut par pirmo rezervistu nevis starta sastaava speeleetaaju

  -1 [+] [-]

, 2014-11-27 06:50, pirms 9 gadiem
Arsenal 1/8 finālā jau sen ir konstanta vērtība, tā pat kā 4. vieta EPL

     [+] [-]

, 2014-11-27 09:49, pirms 9 gadiem
Turki galīgi savu līmeni zaudējuši CL