Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

C grupa: Cīņa par vietu UEFA kausā

C grupa: Cīņa par vietu UEFA kausā
"Shakhtar" futbolisti
Foto: AFP

Šovakar 21.45 pēc Latvijas laika tiks aizvadītas UEFA Čempionu līgas C grupas divas spēles. Šajā grupā jau ir zināmas pirmo divu vietu ieguvējas, bet "Shakhtar" un "Basel" komandas savā starpā sadalīs trešo vietu, kas nodrošinās dalību UEFA kausā.

"Shakhtar" jāpārtrauc neveiksmju sērija

Doņeckā šovakar tiks aizvadīta svarīga spēle, jo tieši vietējā kluba "Shakhtar" un "Basel" komandu savstarpējā cīņā tiks izlemts trešās vietas liktenis šajā grupā. Doņeckas kluba futbolisti Čempionu līgas grupu turnīru uzsāka ļoti veiksmīgi, Bāzelē ar 2:1 uzvarot "Basel", taču tad komanda cieta vairākus muļķīgus zaudējumus, zaudējot izredzes iekļūt turnīra astotdaļfinālā. Šodien Ukrainas klubam ir iespēja garantēt sev vietu vismaz UEFA kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs. Šodien komandai nevarēs palīdzēt Brandau un Čigrinskis, bet pārējie futbolisti ir gatavi spēlei.

Komandas galvenais treneris Mirča Lučesku savai komandai ir nospraudis uzdevumu uzvarēt: "Spēle būs grūta, jo Bāzeles klubam ir vairāki gari un ļoti spēcīgi futbolisti. Viņiem būs priekšrocības gaisā, tādēļ mums būs jāspēlē ātrs futbols. Ja pieturēsimies pie plāna, tad uzvarēsim. Mani apmierinās tikai uzvara."

Pēc trijiem zaudējumiem pēc kārtas iepriekšējā kārtā pie negaidīta neizšķirta pret "Barcelona" tika "Basel", tādējādi komandai ir atkal parādījušās labas izredzes nepalikt pēdējiem šajā grupā. Lai nodrošinātu sev trešo vietu grupā, šveiciešus apmierinās tikai uzvara. Komandas galvenais treneris Kristians Gross ir optimistiski noskaņots, uzskatot, ka komanda ir mācījusies no savām pieļautajām kļūdām, tādēļ šodien vajadzētu uzvarēt.

Kas ieņems pirmo vietu grupā?

Pirmās vietas liktenis C grupā izšķirsies Lisabonā, kur savā starpā spēlēs "Sporting" un "Barcelona" komandas. Pirmajā spēlē ar 3:1 uzvarēja "Barcelona". Diezgan droši var apgalvot, ka šodien abas komandas centīsies uzvarēt, jo abām ir vēlme iegūt pirmo vietu grupā, jo tas solītu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā. "Sporting" galvenais treneris Paulo Bentu uzskata, ka ir ļoti svarīgi ieņemt pirmo vietu grupā: "Ļoti svarīgi ieņemt pirmo vietu, jo tas vienmēr ir labāk nekā palikt otrajiem. Mūsu galveno uzdevumu mēs jau esam izpildījuši, taču mūsu mērķis katrā spēlē ir uzvarēt." Lisabonas klubam šovakar nevarēs palīdzēt divi komandas pamatsastāva aizsargi - Abels un Tonels.

Saviem skatītājiem pēc neizšķirta pret "Basel" reabilitēties cer arī "Barcelona" futbolisti, kuru galvenais treneris Hosē Gvardiola cer, ka komanda spēs šodien nodemonstrēt labu sniegumu: "Mēs gribam parādīt labu sniegumu un uzvarēt. Mans uzdevums ir panākt, lai komanda cenšas uzvarēt katru spēli, arī šis mačs nav nekāds izņēmums."

Izmantotie resursi:
uefa.com


, 2008-11-26 14:40, pirms 15 gadiem
vajadzeetu pameegjinaat uzvareet arii bez Messi :/
, 2008-11-26 15:54, pirms 15 gadiem
Jebkurā gadījumā domājams būs brīvs futbols starp Barcu un Sporting.Cerams....
, 2008-11-26 19:24, pirms 15 gadiem
visas sēles gaidāmas interesantas!!!!
, 2008-11-26 20:38, pirms 15 gadiem
Barcai jāpaņem grupa. Būs labas spēles.
, 2008-11-26 21:57, pirms 15 gadiem
Interesants sastāvs Barselonai. 1. reizi kaut ko tādu man liekas redzu. Kreisajā malā Caceres, tas tā, vidējā līnijā Gudijs beidzot, Biskets, bet uzbrukumā Gļebs? Būs vairāk nekā interesant. Xavi jau uzšāva pa stabu.
, 2008-11-26 22:56, pirms 15 gadiem
Ideāls vakars! 3:0 jau ir kaut kas.
, 2008-11-26 23:37, pirms 15 gadiem
Pat nepārāk skatāma, bet rezultatīva spēle. Messi vienkārši super....
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.