Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tempu uzņēmusī "Manchester City" tiksies ar Doņecku, "Liverpool" viesosies Maskavā

Tempu uzņēmusī "Manchester City" tiksies ar Doņecku, "Liverpool" viesosies Maskavā
Peps Gvardiola
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā startēs otrā kārta. “Liverpool”, kas neuzvarēja savā laukumā, viesosies pie Maskavas “Spartak”, kamēr pamatīgus apgriezienus uzņēmušais “Manchester City” spēkosies ar Doņeckas “Shakhtar”.

“Manchester City” sniegums pēdējos mačos ir apskaužams – Anglijas Premjerlīgā ar 5:0 iznīcināta “Liverpool” un “Crystal Palace”, bet viesos ar 6:0 pārbraukts pāri “Watford”. Visam pa vidu arī uzvara pirmajā Čempionu līgas mačā, izbraukumā ar 4:0 sakaujot Roterdamas “Feyenoord”, turklāt trīs bumbas pretinieku vārtos tika iesistas pirmo 25 minūšu laikā.

Šovakar pretī stāsies Doņeckas “Shakhtar”, un laukuma saimniekiem nevarēs palīdzēt centra aizsargs Vinsents Kompanī un pussargs Ilkajs Gindoans, kamēr Benžamina Mendī došanās laukumā ir zem jautājuma zīmes. Galvenais treneris Peps Gvardiola pirms dueļa aicināja padotos uzmanīties, jo Ukrainas komanda pirmajā kārtā ar 2:1 apspēlēja “Napoli”.

“Viņi pieveica vienu no trim, četrām, piecām labākajām komandām pašlaik,” teica Gvardiola. “Mūsu grupa ir diezgan sarežģīta. Cilvēki saka, ka “Napoli” – tas taču nav “Juventus”. Doņecka – tā ir tikai Ukraina. Tomēr grupa ir sarežģīta. Ceru, ka spēšu pārliecināt spēlētājus uztvert pretinieku nopietni.”

“Atceros, kad pirmo reizi trenera karjeras laikā tikos ar Doņeckas “Shakhat”, spēlētājiem pēc mača bija liels pārsteigums. Ar “Barcelona” stāsts bija līdzīgs: Doņecka, ukraiņu komanda, kuru tas uztrauc? Tomēr viņiem ir pieci seši labi brazīlieši, komanda spēlē labu futbolu, un tas vienmēr bijis smags pārbaudījums,” pretiniekus slavēja Gvardiola, no kura līdzjutēji gaida vēl vienu pārliecinošu uzvaru.

Šovakar laukumā dosies vēl viena Anglijas komanda – “Liverpool” viesos tiksies ar Maskavas “Spartak”. Taču Jirgena Klopa noskaņojums pirms dueļa bija pavisam citāds – viņam Krievijas galvaspilsētā nācās aizvadīt pavisam dīvainu preses konferenci. Tā sākās ar viņa aizrādīšanu fotogrāfiem, turpinājās ar tulka misēkļiem, bet noslēgumā Klopam tika uzdots jautājums par to, vai viņš mīl kādu no saviem spēlētājiem.

Proti, “Tottenham” galvenais treneris Maurīsio Početīno pēc pēdējās uzvaras norādīja, ka viņš mīl divus vārtus guvušo Hariju Keinu. Klops sākumā brīnījās par jautājumu, taču no situācijas izgāja veiksmīgi: “Ziniet, es arī mīlu Hariju.” Skaidrs, ka Klopa noskaņojums ir piesardzīgāks, jo pirmajā kārtā neizdevās noturēt uzvaru pret “Sevilla” – Liverpūlē mačs noslēdzās 2:2.

Klopa vadītā komanda uzvarējusi tikai vienā no pēdējām piecām spēlēm, nedēļas nogalē ar 3:2 pārspējot “Leicester City”. Taču panākums bija tikai tāpēc, ka Simons Miņolē atvairīja pendeli. Čempionu līgā gan viņam tiek dota atpūta, vārtos stājoties Lorisam Kariusam. Pret Lesteru ar vārtiem un piespēli izcēlās Filipe Koutinju, kurš atlabis no savainojuma, un šovakar Klopam pirmoreiz būs iespēja uzreiz laukumā sūtīt Koutinju, Sadio Manē, Robertu Firminu un Muhamedu Salāhu.

Arī Maskavas “Spartak” sezonas sākums nav bijis pārliecinošs. Krievijas čempione pēc 11 kārtām ieņem tikai astoto vietu, un līdz līderei Sanktpēterburgas “Zenit” ir jau 13 punktu attālums. Pēdējā mačā tikai kompensācijas laikā izdevās izglābties no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo Mahačkalas “Anzhi” – 2:2. Komandas galvenais treneris Masimo Karera atklāja, ka pirms dueļa pret “Liverpool” zvanījis un jautājis pēc padoma Londonas “Chelsea” galvenajam trenerim Antonio Kontem.

UEFA Čempionu līga, 26. septembris

LaiksGrupaSpēle
21:45EMaskavas Spartak – Liverpool
21:45ESevilla – Maribor
21:45FMančestras City – Doņeckas Shakhtar
21:45FNapoli – Roterdamas Feyenoord

E grupa

VKomandaUNZVP
1.Spartak0101:11
2.Liverpool0102:21
3.Maribor0101:11
4.Sevilla0102:21

F grupa

VKomandaUNZVP
1.Shakhtar1002:13
2.City1004:03
3.Feyenoord0010:40
4.Napoli0011:20

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-09-26 10:56, pirms 7 gadiem
Viennozīmīgi Real-Borusia šodien jāskatās!
, 2017-09-26 10:58, pirms 7 gadiem
Esmu diezgan pārliecināts, ka Dortmunde nezaudēs. Būs labs mačs. Interesanti ar ko aizvietos Marcelo.
, 2017-09-26 11:03, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Esmu diezgan pārliecināts, ka Dortmunde nezaudēs. Būs labs mačs. Interesanti ar ko aizvietos Marcelo.
Tak Načo jau pēdejo spēli spēlēja viņa vietā
, 2017-09-26 11:18, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tak Načo jau pēdejo spēli spēlēja viņa vietā
Kā nokapāja?
, 2017-09-26 11:26, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Kā nokapāja?
Bez Marcelo tā mala izskatas smagi.Ja Theo spēlē,tad tās malas def uzlabojas ļoti,bet Theo nesanāk puslīdz normāii krosi.Theo trauma,un Načo uzbrukumā nav nekāds veidotājs..Principā viss ies pa midu,jo Kross bus atpakaļ,un Karvahalam bus jāmauc divtik pa savu malu.Principā neredzēsim viņu veidojot uzbrukumu.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".