Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bordeaux'' gūst skaistus vārtus trešajā minūtē, "Ventspils" minimāli zaudē

Krišs Upenieks

"Bordeaux'' gūst skaistus vārtus trešajā minūtē, "Ventspils" minimāli zaudē
Ritvars Rugins
Foto: Raitis Supe

Šovakar Olimpiskajā centrā ''Ventspils" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēlē mājiniece ''Ventspils'' ar minimālu 0:1 atzina Francijas spēcīgākā čempionāta komandai ''Bordeaux'' pārākumu. Vienīgie vārti tika gūti jau spēles trešajā minūtē.

''Ventspils" Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtā uzvaru principā nodrošināja jau pirmajā spēlē, kad savā laukumā Albānijas komandu ''Luftetari'' sagrāva ar 5:0. Izmantojot albāņu briesmīgu spēli aizsardzībā, spēlē viesos izdevās izraut neizšķirtu 3:3. ''Bordeaux'' kā Francijas sestā spēcīgākā komanda turnīru uzsāka ar 2. kārtu un neapšaubāmi bija izteikta favorīte cīņā pret ''Ventspili'', lai gan arī ''Bordeaux'' netrūka problēmu ar sastāvu, pavisam nesen uz ''Barcelona'' par 41 miljonu pārceļoties uzbrucējam Malkomam.

Mača pirmajās minūtēs ''Bordeaux'' pat atdeva teritoriju ventspilniekiem, kuri vairāk spēlēja ar bumbu, bet trešajā minūtē Batista Ēliu pārkāpa noteikumus soda laukuma tuvumā, un Zudū Jesufs no aptuveni 23 metriem filigrāni iegrieza bumbu tuvajā vārtu devītniekā - 0:1. ''Ventspils'' turpināja vairāk spēlēs ar bumbu, ieguva arī iespējas izpildīt vairākas standarsituācijas, taču pietrūka noslēdzošā sitiena, un nopietna darba vārtos Benuā Kostilam nebija.

''Bordeaux'' ik pa brīdim bīstami pietuvojās mūsu soda laukumam, bija arī piespēles vārtu priekšā, bet divās situācijās ļoti prasmīgi nospēlēja centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis, novēršot potenciālas briesmas. 32. minūtē pēc Abdulāhi Alfas sitiena sekoja neliels rikošets, un bumba lidoja tikai nedaudz garām vārtu apakšējam stūrim. Puslaika noslēdzošajā daļā ''Bordeaux'' pārsvars bija izteiktāks, rezultātam uz tablo gan nemainoties - 0:1 pēc 45 minūtēm.

Otrā puslaika sākumdaļā ''Bordeaux'' pārsvars bumbas kontrolē bija izteiktāks, taču futbols nebija tas skatāmākais. ''Ventspils'' sastāvā aktīvi bija Tosins Aijeguns un Akinjemi Adeleki, taču vēlme šajā spēlē, šķiet, pat bija pārāk liela, kā rezultātā neko izveidot šiem leģionāriem neizdevās. 84. minūtē ''Bordeaux'' divas reizes sita no vārtu priekšas, un abās epizodēs mājiniekus glāba Maksims Uvarenko. Otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē pie ''Bordeaux'' vārtiem bija divi stūra sitieni, kas gan beidzās bez sitieniem pa vārtiem, un francūži nosargāja minimālu 1:0 uzvaru.

Pēc nedēļas atbildes spēle jau Francijas kluba laukumā Bordo.

UEFA Eiropas līga, kvalifikācijas 2. kārta

FK Ventspils - Bordeaux 0:1 (0:1)
Vārti: Jesufs 3'
Ventspils: Uvarenko, Mamahs, Ēliu, Jagodinskis (Bulvītis 55'), Neziri, Mandžgaladze, Alfa, Rugins (Mendešs 46'), Tosins, Adeleke, Pavlovs (Tālbergs 89')
Bordeaux: Kostils, Kundē, Pablu, Levčuks, Pundžē, Jesufs (De Previls 64'), Plašils, Leragers, Čuamenī (Otaviu 88'), Sankarē, Kamano (Laborde 77')

1 2 43 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2018-07-26 19:41, pirms 6 gadiem
Divu līdzīgu komandu spēle, ko izšķīra viena standartsituācija. Tiešām laba spēle no Ventspils puses.

  -4 [+] [-]

, 2018-07-26 19:49, pirms 6 gadiem
francijaa 0-3 un viss chill

  +9 [+] [-]

, 2018-07-26 19:50, pirms 6 gadiem
Leģionāri atstrādāja katru centu! Ceru, ka šāda spēle būs piemērs jaunajiem+ klubs nopelnīs no transfēriem!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 19:52, pirms 6 gadiem
nekas no viniem tur nebija, varbut bagetes trukums organisma

  +2 [+] [-]

, 2018-07-26 19:53, pirms 6 gadiem
Tāpat kā Dinamo puiši Liepājā pārsteidza Ankipānu, tāpat mani šodien Ventspilī pārsteidza Ventiņu futbolisti!
Slēpts komentārs: Daniel

  +6 [+] [-]

, 2018-07-26 19:57, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: izbraukumā viens nejaušs goliņš varētu radīt reālu spriedzi .. Bordo uzreiz 3 nepieciešami
koa ??

  +3 [+] [-]

, 2018-07-26 19:57, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: izbraukumā viens nejaušs goliņš varētu radīt reālu spriedzi .. Bordo uzreiz 3 nepieciešami
Ko te muldi???

  +3 [+] [-]

, 2018-07-26 19:58, pirms 6 gadiem
Atcelt leģionāru limitu virslīgā. Lai pārmaksātās latviešu un Latvijas krievu koka kājas spēlē Mettā, Valmierā un 1.līgā!

     [+] [-]

, 2018-07-26 19:59, pirms 6 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Atcelt leģionāru limitu virslīgā. Lai pārmaksātās latviešu un Latvijas krievu koka kājas spēlē Mettā, Valmierā un 1.līgā!
Absolūti piekrītu, jo tikai spēlējot ar labākiem, vietājam puisim, kaut vai tam pašam Tālbergam, līmenis augs krietni straujāk

     [+] [-]

, 2018-07-26 20:02, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: izbraukumā viens nejaušs goliņš varētu radīt reālu spriedzi .. Bordo uzreiz 3 nepieciešami
Esi pārkarsis saulē

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 20:02, pirms 6 gadiem
Ļoti līdzīga spēle!

  +4 [+] [-]

, 2018-07-26 20:09, pirms 6 gadiem
Number 0 rakstīja: Absolūti piekrītu, jo tikai spēlējot ar labākiem, vietājam puisim, kaut vai tam pašam Tālbergam, līmenis augs krietni straujāk
Ja tādi kā Tālbergs tikai tiks laukumā tādā gadījumā... Ventspils gan jau tāpat dotu saviem audzēkņiem spēles laiku, bet nu daži klubi ļoti iespējams savāktu pilnu komandu apšaubāmas kvalitātes leģionāru, kas Latvijas futbolam neko nedotu, kaut vai Lietuvas piemērs, kad bija komanda, kurai pēc leģionāru limita atcelšanas pamatsastāvā neviena lietuvieša, visi zemāko līgu spāņi un dienvidamerikāņi. Nevajag aizmirst, ka labi leģionāri arī labi maksā...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-26 20:20, pirms 6 gadiem
Zemākas klases komanda var spēlēt tā,kā pretinieki to ļauj.Diemžēl agri gūtie vārti,manuprāt,sabojāja spēli un Bordo gluži vienkārši spēlēja uz rezultātu.Rezultātā mačs nu galīgi nebija tāds,kādu gaidīju.Tiesa,tā nebija Ventspils komandas vaina,viņi spēlēja cik varēja un rezultātā izskatījās līdzīga spēle.Ja jau pretinieki sēž tik zemu un ļauj spēlēt brīvi aizsargiem un daļēji arī pussargiem,tad citādi nemaz nevar būt.Atbildes spēlē mājinieku līdzjutēji dzīs komandu uz priekšu un tur jau būs cits futbols.Kas attiecas uz jaunajiem Ventspils talantiem,Adeleki un Tosinu,tad Bordo pierādīja,ka šie jaunekļi šobrīd vēl ir par svaigiem.Šodien var teikt tā-skrēja kā vējš,atdūrās kā miets un kritiens.

     [+] [-]

, 2018-07-26 20:26, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ko te muldi???
Bordo taču nesamierināsies un neleposies ar minimālu uzvariņu

  +2 [+] [-]

, 2018-07-26 20:26, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Zemākas klases komanda var spēlēt tā,kā pretinieki to ļauj.Diemžēl agri gūtie vārti,manuprāt,sabojāja spēli un Bordo gluži vienkārši spēlēja uz rezultātu.Rezultātā mačs nu galīgi nebija tāds,kādu gaidīju.Tiesa,tā nebija Ventspils komandas vaina,viņi spēlēja cik varēja un rezultātā izskatījās līdzīga spēle.Ja jau pretinieki sēž tik zemu un ļauj spēlēt brīvi aizsargiem un daļēji arī pussargiem,tad citādi nemaz nevar būt.Atbildes spēlē mājinieku līdzjutēji dzīs komandu uz priekšu un tur jau būs cits futbols.Kas attiecas uz jaunajiem Ventspils talantiem,Adeleki un Tosinu,tad Bordo pierādīja,ka šie jaunekļi šobrīd vēl ir par svaigiem.Šodien var teikt tā-skrēja kā vējš,atdūrās kā miets un kritiens.
Piekrītu tevis rakstītam it visā...plus vēl tas ka franči nav vēl savā labākā kondīcijā un tāpēc rādīja mums šādu futbolu...bet nekas tribīnēs kaut nedaudz bet bij lielā futbola sajūta Ventspilī

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 20:31, pirms 6 gadiem
EriksVil rakstīja: Ja tādi kā Tālbergs tikai tiks laukumā tādā gadījumā... Ventspils gan jau tāpat dotu saviem audzēkņiem spēles laiku, bet nu daži klubi ļoti iespējams savāktu pilnu komandu apšaubāmas kvalitātes leģionāru, kas Latvijas futbolam neko nedotu, kaut vai Lietuvas piemērs, kad bija komanda, kurai pēc leģionāru limita atcelšanas pamatsastāvā neviena lietuvieša, visi zemāko līgu spāņi un dienvidamerikāņi. Nevajag aizmirst, ka labi leģionāri arī labi maksā...
Pāris gadus atpakaļ mūsu virslīgas klubu rezervisti un rotācijas spēlētāji, kuri netika pie liela spēlēs laika devās uz Lietuvas līgu spēlēt. Dotajā brīdī Lietuvas klubi eirokausos spēlē labāk kā mūsu klubi. Tas ir fakts. Tas klubs bija Utenis , kurš sezonas laikā pat apspēlēja Žalgiri līgas spēlē ar saviem ''zemākās'' šķiras leģionāriem. Nafig maksāt kaut kādiem slīmestiem 500 euro mēnesī, kas neko nesasniegs un kurus visticamāk nesanāks pārdot, ja labāk paņemt leģionāru, kas ir gatavs zemi grauzt, lai izsistos Eiropā.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-26 20:53, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Vukičevičam,kurš dod jaunajiem latviešu spēlētājiem apostīt gaisu pašā augstākajā šī brīža iespējamajā līmenī.Cerams ,ka paši puikas saprot,ka tas ir tikai avanss un lai tiktu nopietni sastāvā,ir zemi "jāgrauž" gan treniņos,gan spēlēs.

     [+] [-]

, 2018-07-26 21:04, pirms 6 gadiem
leģionāru limits ir vai nu stipri jāpalielina vai jānosaka, cik daudz latviešiem jābūt spēles pieteikumā vai pamatsastāvā, vēl var risināt, ka jābūt jauniešu komandai, dublieriem, kur lielākai daļai jābūt vietējo jauno spēlētāju.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 21:13, pirms 6 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Atcelt leģionāru limitu virslīgā. Lai pārmaksātās latviešu un Latvijas krievu koka kājas spēlē Mettā, Valmierā un 1.līgā!
Nedomāju, ka vajag atcelt pavisam. Galīgi nepatiktu, ja Latvijā dominētu klubs bez Latviešiem. Bet palielināt to no 5 uz tiem pašiem 7 ko apsprieda pirms gada, to gan vajadētu. Tad nebūtu tas, ka par labākajiem LV špīleriem maksā augstākas cenas/algas un parējiem klubiem jāiztiek ar to kas paliek pāri. Pietam daļa no tiem sēž kā rezervisti, jo netiek sastāvā. Bet ja varētu spēlēt ar vairāk leģionāriem, tad tie 2-3 spēlētāji, kas ir vadošajos 4 klubos, bet spēlē kā rezervisti (labākajā gadijumā) tiem klubiem nebūtu vajadzīgi un viņi būtu spiesti, ja ne rauties un tikt kaut kur eiropā, kas ir maz ticams, ja pat tagad LV speletāji to īsti nevar. Tad viņi vienkārši dotos uz Jelgavu, Valmieru spēlēt, kas noteikti pastiprinātu tos klubus un celtu tikai vietējo līmeni un spēlētāju prasmes.

     [+] [-]

, 2018-07-26 21:25, pirms 6 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Atcelt leģionāru limitu virslīgā. Lai pārmaksātās latviešu un Latvijas krievu koka kājas spēlē Mettā, Valmierā un 1.līgā!
Gan jā,gan nē....
Jā:trūcīgajiem Latvijas klubiem ar leģionāriem ierindā ir fantastiska iespēja nopelnīt teju 2/3 no gada budžeta,tā nav un nebūs nevienā citā sporta veidā, tāpēc jo dīvaināka ir mūsu cilvēku un funkcionāru attieksme pret futbolu.
Atgādina vecāsmamas no daudzstavenēm,kad runa iet par renovāciju,argumnts,ka ES fondi atgriež teju 50% nestrādā,jo vairs jau ilgi nevilkšot.
Nē,jo tomēr nacionālam čempim jābūt vietai kur apburzīties jauniem.

     [+] [-]

, 2018-07-26 21:34, pirms 6 gadiem
Aigaro rakstīja: leģionāru limits ir vai nu stipri jāpalielina vai jānosaka, cik daudz latviešiem jābūt spēles pieteikumā vai pamatsastāvā, vēl var risināt, ka jābūt jauniešu komandai, dublieriem, kur lielākai daļai jābūt vietējo jauno spēlētāju.
Nav īsti saprotams ko Tu gribēji ar šo pateikt...neesi lietas kursā ka Latvijas čempī darbojas noteiktās leģionāru kvotas?....Eirokausos tādas kvotas nepastāv....

  -3 [+] [-]

, 2018-07-26 22:16, pirms 6 gadiem
Latvijas klubos visvairåk ir krievi, latvieśi izñemot Valmieru visur ir mazãkumã

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 22:17, pirms 6 gadiem
Skatījos spēli Sportacentra TV... Vai tiešam nevarētu atrast inteliģentāku, kompetentāku un pats galvenais- pieaugt gribošu un radošāku komentētāju? Manuprāt, tas ļoti pabojāja šos futbola svētkus!
P.s Visu cieņu P.Neimani un tas nav pesonīgi, bet LŪDZU, PACENTIES!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 22:45, pirms 6 gadiem
8 spilgtākās lietas no Sasperjoda:
- francūžu ātrais gols atņēma 2/3 spriedzes un ātruma spēlei
- rezultāts uz tablo necerēti labs
- Uvarenko burka un pēc tam 3 izcili seivi
- VEN bija labi sagatavota pret lēnajiem dižmeistariem
- tiesnesis bija samērā maiga futbola piekritējs varēja tak ļaut spēlēt Āfrikas Nāciju kausa garā.
- tribīnes bija pa tukšu
- priecēja vīru koris no Bordo
- un varējām izbaudīt spēli bez leģionāra limita. Kā Jums patika!?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-26 22:47, pirms 6 gadiem
>>>alexkli
Vienam patīk māte,otram meita,bet trešam kleita.Latvijas futbolā pavisam maz labu komentētāju un droši saku,ka Pēteris nav sliktākais.Visiem jau neizpatiksi.Personiski es ciest nevaru,ka komentētājs spēles laikā runā par visu ko,tikai ne par notiekošo laukumā.Citiem toties tas patīk.Lai panāktu vēlamo,iesaku komentēt pašam

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 22:48, pirms 6 gadiem
No I sektora izskatījās burka, bet jāņem vārdi atpakaļ - tomēr izcils Ronaldū stila sitiens.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 22:53, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>alexkli
Vienam patīk māte,otram meita,bet trešam kleita.Latvijas futbolā pavisam maz labu komentētāju un droši saku,ka Pēteris nav sliktākais.Visiem jau neizpatiksi.Personiski es ciest nevaru,ka komentētājs spēles laikā runā par visu ko,tikai ne par notiekošo laukumā.Citiem toties tas patīk.Lai panāktu vēlamo,iesaku komentēt pašam
Pēteris ir vidējās paaudzes emocionālākais komentētājs.
Tas ir liels plus.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 22:55, pirms 6 gadiem
Par to leģionāru limitu jāizvelk riktīgs svid/swot

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 23:01, pirms 6 gadiem
Mans arguments ir par to, ka nav jēgas celt leģionāru limitu, jo tā jau mūsējie ārzemēs retais izlaužas. UN tam nav iemesls vieglās dienas mājās.
Ar vai bez 8 leģionāriem laukumā jau mentalitāte un domāšana nemainīsies.
Tad, kad nāks Porziņģu, Rubīnu, Bļugeru intelekta un attieksmes kadri futbolā - tad arī kaut kas būs.
Leģionāru limits viena prasta ķīmija, lai attālinātu LV klubu reitingu no izlases reitinga Eiropā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 23:06, pirms 6 gadiem
3 eur biļete…. Tāpēc jau sabrauca kādi 60 izcili koristi no Bordo.

Es tikai par 2 galējībām:
VEN 3 eur;
Riga 15 eur.

     [+] [-]

, 2018-07-26 23:07, pirms 6 gadiem
>>>sasperjods
Tikai viens jautājums.Vai konkurence ceļ meistarību sportā un biznesā pazemina cenas?

     [+] [-]

, 2018-07-26 23:20, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>sasperjods
Tikai viens jautājums.Vai konkurence ceļ meistarību sportā un biznesā pazemina cenas?
5 leģionāri jau ir gana liels stimuls.
Tas, par ko Tu runā mūsmāju futbola kontekstā, velk uz Venspils ostas ambīcijām kā Roterdamai, Hamburgai, Marseļai, Iļģuciema kvasa ambīcijām kā Coke un Pepsi.

Par cenu pazemināšanu pagaidīsim, kas notiks ar CSDD zemajām cenām, it sev tiem, kam pieder Žiguļi, Alfas, retro vāģi...

Baigi plašo tēmu parāvi ar stāstu par konkurenci un biznesu.
Mazām saimniecībām tikai protekcionisms dod kādu pusiluzoru gaismu.
Mūsu futeņa attīstība nekad nebūs no vietējā čempja, lai gan es gribētu, lai mūsējie spēlētu kā Valūrs. Pērnais Valūrs šodienas Bordo arī pietestu. Attīstība izlasei būs tikai R-Eiropas neskaitāmajās akadēmijās.

     [+] [-]

, 2018-07-26 23:39, pirms 6 gadiem
Pieci leģionāri mums bijuši gandrīz no paša sākuma virslīgai.Laiks kaut ko mainīt un izvēlēties virzienu.Visas kārtis LFF rokās.Kā pats saproti,nav jāizgudro ritenis.Sportā konkurence ceļ meistarību,bet tirdzniecībā mazina cenas.Domāju,ka tas pat nav apstrīdams.Kas attiecās uz Latvijas futbolu,domāju,ka vismaz eirozonas spēlētājiem jānoņem leģionāra statuss,paturot leģionāru limitu(teiksim trīs),Konkurence būtu super un mūsu puikām tas nāktu tikai par labu.Vai neesat novērojuši,ka Latvijā atgriežas Latvijas izlases spēlētāji.Šeit secinājums viens,viņiem tiek maksāts vairāk ,nekā viņi pelnījuši,jo leģionāru limits taču jāievēro.

     [+] [-]

, 2018-07-26 23:57, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Pieci leģionāri mums bijuši gandrīz no paša sākuma virslīgai.Laiks kaut ko mainīt un izvēlēties virzienu.Visas kārtis LFF rokās.Kā pats saproti,nav jāizgudro ritenis.Sportā konkurence ceļ meistarību,bet tirdzniecībā mazina cenas.Domāju,ka tas pat nav apstrīdams.Kas attiecās uz Latvijas futbolu,domāju,ka vismaz eirozonas spēlētājiem jānoņem leģionāra statuss,paturot leģionāru limitu(teiksim trīs),Konkurence būtu super un mūsu puikām tas nāktu tikai par labu.Vai neesat novērojuši,ka Latvijā atgriežas Latvijas izlases spēlētāji.Šeit secinājums viens,viņiem tiek maksāts vairāk ,nekā viņi pelnījuši,jo leģionāru limits taču jāievēro.
Tie mūsu leģionāri, kas atgriežas, tā arī nav bijuši soli augstāk par virslīgu.
Ne jau jau tie 2000 - 2500 eur viņus te velk, bet minimālā konkurētspēja Tur.
Es neticu tam, ko Tu saki. Es palieku pie tā, ka mums nav atlases, nav smadzeņu, nevis bezkonkurence.
1 2 43 komentāri