Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Dubram pārliktnis minimālā uzvarā, Zalcburga realizē vienīgo sitienu rāmī

Dubram pārliktnis minimālā uzvarā, Zalcburga realizē vienīgo sitienu rāmī
Kaspars Dubra un BATE atkal vēlas spēlēt ČL grupu turnīrā
Foto: AP/Scanpix

Šodien Čempionu līgas kvalifikācijas 3.kārtas pirmajā spēlē Kaspara Dubras pārstāvētā baltkrievu BATE mājās ar 1:0 pieveica Īrijas čempioni "Dundalk". Latviešu aizsargam pilna spēle.

BATE - "Dundalk"

Lai gan Kaspars Dubra nebija spēlējis kopš 7.jūlija, kad guva savainojumu, un BATE bez latvieša palīdzības ar citu centra aizsargu pāri divu spēļu summā pieveica Somijas čempioni SJK, treneris Aleksandrs Jermakovičs šodien iekļāva mūsu aizsargu atbildīgā mača pamatsastāvā. Dubra bija viens no trim leģionāriem savā komandā, bet "Dundalk" sastāvā vienīgi īri. Klātienē - ap 11 300 skatītāju.

Jau no spēles sākuma "Dundalk" nosēdās dziļā aizsardzībā, neveicot presingu virs laukuma viduslīnijas. No vienas puses tas atviegloja dzīvi Dubram un visa BATE aizsardzībai, no otras puses Kaspars ļoti bieži spēlēja ar bumbu, ievadot kombinācijas un izvēloties uzbrukumu virzienus. Viņš visu darīja precīzi, turklāt reizi likvidēja briesmas, kad kļūdu pieļāva partneris.

Neskatoties uz BATE milzīgo teritoriālo pārsvaru un vareno 72% bumbas kontroli, momenti pozicionālā spēlē 1.puslaikā neveidojās tik bieži, kā gribētos. 18.minūtē pēc mājinieku futbolista Maksima Žavņerčika asas piespēles gar vārtiem bumba no viesu aizsarga spēcīgi trāpīja pa pārliktni, savukārt puslaika izskaņā ļoti tuvu vārtu guvumam bija Aleksejs Rioss. Taču tas no BATE uzbrukuma pirmajās 45 minūtēs arī viss, turklāt "Dundalk" 34.minūtē atbildēja ar ļoti retu, taču ārkārtīgi bīstamu pretuzbrukumu.

Arī 2.puslaika sākumā BATE daudz uzbruka, taču neefektīvi, kas Jermakovičam 60.minūtē lika laist uz maiņu 35 gadu veco baltkrievu leģendu Aleksandru Hlebu, kurš nupat atgriezies no Turcijas Superlīgas, bet karjeras laikā spēlējis arī Londonas "Arsenal" un "Barcelona". Tieši viņš kopā ar citu uz maiņu nākušo kļuva par mača varoņiem. "Dundalk" labās malas aizsarga piespēli soda laukuma tuvumā 70.minūtē pārtvēra Hlebs, zibenīgi piespēlējot Mihailam Gordejčikam, kuram ar sitienu no diezgan asa leņķa tomēr izdevās cauršaut īru vārtsargu (1:0).

BATE turpināja uzbrukt. Vārtu guvējs Gordeičiks 85.minūtē neilgi pēc neizdevuša stūra sitiena veica lielisku centrējumu, un Dubra raidīja bumbu pret "Dundalk" vārtu pārliktni. Barisavas komandai šodien kopumā piederēja milzīgs pārsvars (bumba 67%, sitieni 23:3, rāmī 7:1, stūri 10:3), taču nācās samierināties "tikai" ar 1:0. Parādītais sniegums gan dod cerības, ka atbildes spēlē viss būs kārtībā. Atgādinām, ka, pārvarot "Dundalk" barjeru, BATE un Dubra nodrošinās vismaz Eiropas līgas grupu turnīru, paturot iespēju pārspēt vēl vienu pretinieku un kārtējo reizi kvalificēties Čempionu līgas grupu turnīram.

Pārējās spēles

Bulgārijas "Ludogorets" bija pārsvars mājās pār Serbijas "Red Star", taču 2.puslaika pirmajā pusē ielaistie vārti vadību pārvērta par nepatīkamo 1:2. Pēcāk, 77.minūtē, "Ludogorets" rezultātu izlīdzināja, taču uz atbildes spēli Belgradā būs jādodas ar lielām bažām. Ļoti līdzīgi ir ar Prāgas "Sparta". Savā laukumā čehu klubs cerēja iegūt vismaz vienu vārtu pārsvaru pirms atbildes spēles, taču šodien 75.minūtē izlaista uzvara pret Bukarestes "Steaua".

"Red Bull" pēc vizītes Liepājā izgāza 1.kārtu Austrijas Bundeslīgā, tomēr šodien izcīnīja svarīgu uzvaru Čempionu līgā - izbraukumā 1:0 pret Albānijas "Partizani". Interesanti, ka albāņu komanda bija nedaudz pārāka visos svarīgākajos statistikas rādītājos, tomēr Zalcburga bija veiksmīga, realizējot savu vienīgo sitienu vārtu četrstūrī. Turklāt tas notika mazākumā, kad spānis Soriano 70.minūtē realizēja pendeli.

Jāizceļ "Qarabağ" sasniegums - 0:0 izbraukumā pret Čehijas čempioni "Viktoria". Lai gan mājiniekiem bija ievērojams pārsvars bumbas kontrolē (58%), izdarītajos sitienos (9:3) un stūra sitienos (9:2), skatītāji šai mačā kopā redzēja tikai vienu sitienu vārtu četrstūrī, un "Qarabağ" vārtsargs ar to tika galā. Pēdējās 15 minūtes viesi aizvadīja vairākumā.

"Rostov" pagājušajā sezonā kļuva par Krievijas futbola sensāciju un bija tuvu tam, lai kļūtu par čempioni, kas automātiski nozīmētu ne tikai kvalificēšanos Čempionu līgas grupu turnīram, bet arī nokļūšanu izlozes 1.grozā. Galu galā "Rostov" tomēr palaida garām CSKA un tagad nākas lauzties caur "līgas zaru" kvalifikācijā. Jau šovakar "Rostov" cerības tika iedragātas - beļģu "Anderlecht" pārsvaru 2:1 gan nenoturēja, taču arī iespētais 2:2 padara Briseles komandu par pāra favorīti.

Doņeckas "Shakhtar" Ļvivā uzņēma Šveices "Young Boys" un uzvarēja ar 2:0. Līdz pārtraukumam cīņa bija līdzīga, taču vienīgos vārtus guva tieši Ukrainas klubs, bet pēc šveiciešu palikšanas mazākumā 55.minūtē "Shakhtar" pamatīgi kāpināja spiedienu un raustīja pretinieku. Vairākas reizes "Young Boys" palaimējās, bet vārtus viesi ielaida pēc uzbrukuma mēģinājuma. Mājinieki atņēma bumbu un ļoti skaisti un tehniski pārgāja uzbrukumā, izspēlējot bumbu līdz tukšiem vārtiem.

"Ajax" bija favorīte spēlē ar PAOK, tomēr puslaiku uzvarēja grieķi. Amsterdamas komandas rindās 58.minūtē ar vārtiem izcēlās viens no diviem vienības leģionāriem - 18 gadus vecais dāņu talants Kaspers Dolbergs. "Ajax" arī pie 1:1 piederēja liels pārsvars, taču izraut uzvaru neizdevās. Toties ar pietiekami mierīgu sirdi uz atbildes spēli varēs doties Zagrebas "Dinamo", kas mājās ar 2:0 uzvarēja Tbilisi "Dinamo", abus vārtus gūstot 1.puslaika izskaņā. Patiesības labad jāatzīmē, ka gruzīni izdarīja veselus 14 sitienus, taču rāmī gan tikai divi un svarīgos izbraukuma vārtos pie 0:2 tā arī nesanāca iesist.

Vēl sešas pirmās spēles rītvakar.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 3.kārta

Čempionu zars

Pāris1.spēle
Dinamo Zagreb (Horvātija) - Dinamo Tbilisi (Gruzija)2:0
Viktoria Plzeň (Čehija) - Qarabağ (Azerbaidžāna)0:0
BATE (Baltkrievija) - Dundalk (Īrija)1:0
Ludogorets (Bulgārija) - Crvena zvezda (Serbija)2:2
Partizani (Albānija) - FC Salzburg (Austrija)0:1
Rosenborg (Norvēģija) - APOEL (Kipra)
Astra Giurgiu (Rumānija) - FC København (Dānija)
Olympiacos (Grieķija) - Hapoel Beer-Sheva (Izraēla)
Astana (Kazahstāna) - Celtic (Skotija)
Trenčín (Slovākija) - Legia (Polija)

Līgas zars

Duelis1.spēle
Ajax (Nīderlande) - PAOK (Grieķija)1:1
Sparta Praha (Čehija) - Steaua București (Rumānija)1:1
Shakhtar Donetsk (Ukraina) - Young Boys (Šveice)2:0
Rostov (Krievija) - Anderlecht (Beļģija)2:2
Fenerbahçe (Turcija) - Monaco (Francija)

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2016-07-26 23:01, pirms 8 gadiem
Esmu sajūsmā par BATE sniegumu Eirokausos pēdējo 8 sezonu laikā, man šī komanda simpatizētu arī bez Dubras sastāvā. Ļoti patīk tas, ka BATE daudz tiek spelēt pašmāju spēlētaji, nevis gūzma ar leģionāriem. BATE sastāvā ir vēl viens futbolists no Baltijas - Igaunijas izlases aizsargs Piks.
, 2016-07-27 00:00, pirms 8 gadiem
Fenerbahce pret Monaco varētu būt laba skatāmviela rīt.
, 2016-07-27 01:05, pirms 8 gadiem
Visneinteresantākais pāris -- pilnīgi vienalga taču, kas uzvar. Interesantāki šķiet pāri ar norvēģiem, ebrejiem, kazahstaniešiem.
Bet kāpēc Crvena Zvezda jātulko angliski?
, 2016-07-27 09:40, pirms 8 gadiem
Kas tas par brīnumu - Qarabağ???? Kādā valodā šis nosaukums tiek lietots šajā rakstā?
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.