Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"City" iesniedz apelāciju CAS, Gvardiola tic kluba nevainībai

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"City" iesniedz apelāciju CAS, Gvardiola tic kluba nevainībai
Žuzeps Gvardiola. Foto: Sean Thornton/Cover Images/Scanpix

Mančestras "City" oficiāli ir iesniegusi apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) saistībā ar diskvalifikāciju, kas liegs komandai piedalīties Eirokausos 2020./21. un 2021./22. gada sezonās. Žuzeps Gvardiola pirms spēles pret Madrides "Real" sniedzis interviju, kurā noliedz, ka Mančestras "City" komanda pārkāpusi klubu licencēšanas un finansiālā fair play noteikumus.

Kā jau iepriekš vairākkārt ziņots, Anglijas Premjerlīgas pašreizējā čempione Mančestras "City" uz nākamo un aiznākamo sezonu diskvalificēta no Eirokausiem, kā arī tai piespriests 30 miljonu eiro liels naudas sods.

"City" oficiāli ir iesniegusi apelāciju, un Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) sāks to izskatīt. Otrdienas vakarā Gvardiola izteica uzticību "City" kluba vadībai: "Mūsu klubu tur aizdomās par pārkāpumiem jau labu laiku, bet mums ir tiesības apstrīdēt piespriesto diskvalifikāciju, un es pilnībā uzticos šī kluba vadībai."

"Kluba vadība man izskaidroja radušos situāciju un iepazīstināja mani ar pierādījumiem, kas norāda uz to, ka neesam vainīgi," Gvardiola turpināja atbalstīt kluba vadību. "Es uzticos cilvēkiem šajā klubā, es viņus pazīstu. Redzēsim, kāds būs CAS lēmums."

CAS pārstāvji precīzu apelācijas izskatīšanas laiku pagaidām nemin.

Komandas spēlētājs Dāvids Silva sniedza nelielu komentāru par gaidāmo spēli pret "Real": "Es gribu uzvarēt Čempionu līgā. Spēlēt atbildes spēli savā laukumā ir priekšrocība, jo mēs aizvadīsim to savu skatītāju priekšā."

"Viņš ir gatavs spēlēt," Par Rahīma Stērlinga dalību mačā izteicās Gvardiola. "Viņš ir savā ierastajā formā. Viņš vēlējās spēlēt jau pret "West Ham" un "Leicster", bet ārsti teica, lai nesasteidz atgriešanos laukumā. Šovakar viņš būs gatavs spēlēt."

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/ma...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-26 15:32, pirms 4 gadiem
Būtu jaukāk, ja viņš ticētu "nevainīgumam".

     [+] [-]

, 2020-02-26 16:49, pirms 4 gadiem
Šeit https://www.bbc.com/sport/football/... labs raksts par šo tēmu.
Secinājumi:
1. Šī ir ļoti svarīga tiesvedība un lielākā kontekstā no tās iznākuma var būt atkarīga Eiropas klubu futbola attīstība.
2. City ar UEFA var tiesāties gadiem un CAS nav galīgā instance.
3. City ir labi argumenti, bet nav garantijas, ka viņu apelāciju apmierinās pilnībā.
4. Lielā mērā lietas iznākumu varēs prognozēt pēc tam, kad CAS pieņems lēmumu par to vai apturēt UEFA lēmuma darbību (vai bans tiks apturēts uz tiesāšanas laiku).
5. Tiesvedība CAS noteikti turpināsies nākamās sezonas laikā, līdz tās sākumam lietu nepabeigs skatīt.