Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Milan" izstājas no cīņas par UEFA kausu

"Milan" izstājas no cīņas par UEFA kausu
"Werder" futbolisti
Foto: AFP

"Milan" kluba futbolisti izstājušies no cīņas par UEFA kausu pēc šovakar nospēlētā neizšķirta ar "Werder" - 2:2. Mača gaitā "Milan" bija vadībā ar 2:0, bet Klaudio Pizaro spēles izskaņā guva divus vārtus, nodrošinot "Werder" iekļūšanu nākamajā kārtā.

"Werder" izglābjas Milānā

Viena no gaidītākajām šodienas spēlēm bija "Milan" un "Werder" spēkošanās. Milānas futbolisti Brēmenē noturēja sev izdevīgo 1:1, tādēļ komandai šovakar pietika ar bezvārtu neizšķirtu. Tas bija jūtams jau spēles pirmajās minūtēs, jo Brēmenes futbolisti mača sākumā uzbruka vairāk. "Werder" futbolisti pirmajās minūtēs pa vārtiem sita ļoti daudz, taču spēles 26. minūtē mājinieki nopelnīja ļoti muļķīgu pendeli, kuru pārliecinoši realizēja Andrea Pirlo. Vēl pēc pāris minūtēm ļoti skaistus vārtus guva Pato, panākot jau 2:0.

Otrajā puslaikā "Milan" sāka spēlēt vēl vairāk no aizsardzības, ļaujot viesiem ļoti pārliecinoši pārņemt iniciatīvu. Paši milānieši centās vairāk kontrolēt bumbu, taču uzbrukumā devās reti. Brēmenes futbolistu izredzes uz uzvaru divu spēļu summā 68. minūtē atdzīvināja Klaudio Pizaro, kurš pēc soda sitiena izspēles ar galvu ieraidīja bumbu vārtu stūrī. Vēl pēc desmit minūtēm tas pats Pizaro sagādāja vēl vienu pārsteigumu visiem futbola cienītājiem, izlīdzinot rezultātu – 2:2. Šāds rezultāts jau apmierināja Brēmenes futbolistus. Mača pēdējās minūtēs iniciatīva jau piederēja laukuma saimniekiem, bet gūt vēl kādus vārtus viņiem neizdevās, tādējādi vietu nākamajā kārtā sev nodrošināja "Werder"!

"Zenit" pārāki arī Štutgartē

Štutgartes futbolisti spēli savā laukumā uzsāka daudz aktīvāk salīdzinājumā ar pirmo puslaiku, bet arī "Zenit" negrasījās atkāpties, tādēļ laukumā bija novērojama diezgan skatāma spēle. Abas komandas prata izveidot vairākus lieliskus momentus. Vislabākā iespēja mājiniekiem radās spēles 34. minūtē, kad Kakau trāpīja pa vārtu stabu. Jau pēc trīs minūtēm viesus vadībā varēja izvirzīt Aņukovs, bet vārtsargs glāba "Stuttgart". Spēles 42. minūtē lielisku reidu kreisajā malā veica Dani, kurš pie pašas laukuma gala līnijas pamanījās izdarīt lielisku centrējumu soda laukumā, kur pirmais pie bumbas piesteidzās Igors Semšovs, kurš ar lielisku sitienu vārtu tuvējā stūrī atklāja rezultātu. Pēc pirmā puslaika "Zenit" atradās vadībā ar 1:0.

Otrais puslaiks sākās ar ļoti ātru un haotisku spēli. Pie iespējas sist no ļoti asa leņķa nonāca Hušti, taču sita pāri vārtiem. Arī "Stuttgart" uzreiz ieguva iespējas vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, taču līdz noslēdzošajām sitienam netika. Spēles 57. minūtē mājinieki izrāvās bīstamā pretuzbrukumā, bet Gomeza sitienu no distances Malafejevs pārliecinoši tvēra. "Zenit" veiksmīgi prata pieturēt bumbu, nedaudz bremzējot mača tempu. "Zenit" ar katru minūti sāka izskatīties arvien pārliecinošāk. "Stuttgart" galvenais treneris spēles beigās laukumā laida vienu uzbrucēju pēc otra, kas ievērojami atdzīvināja mājinieku spēli. 79. minūtē Elsons ar tālu sitienu trāpīja pa vārtu stabu, bet gandrīz uzreiz pēc tā uz maiņu uznākušais Gebharts apspēlēja trīs viesu aizsargus un ieraidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Nākamās pāris minūtes bija ļoti nervozas, bet punktu intrigai pielika Faizuļins, kurš pēc Dani piespēles ieraidīja bumbu jau tukšos vārtos – 2:1. Kompensācijas laikā Faizuļins varēja gūt vēl vienus vārtus, bet trāpīja pa vārtu stabu.

"City" tiek galā ar "Kobenhavn"

"Manchester City" savā laukumā centās spēlēt daudz aktīvāk nekā Kopenhāgenā. Tas arī deva rezultātu, jo bīstami momenti veidojās viens pēc otra. Vairākas labas iespējas neizmantoja Robinjo (trāpīja arī pa vārtu konstrukciju), aktīvs bija arī Zabaleta. Pirmā puslaika kompensācijas laikā lieliska iespēja atklāt rezultātu bija Belamijam, taču arī viņš spēja trāpīt tikai pa vārtu stabu. Arī otrajā puslaikā mača ritējums praktiski nemainījās un joprojām krietni labāk izskatījās "City", bet vārtu gūšanas iespēju skaits samazinājās. Lielisku sniegumu spēles beigās nodemonstrēja Belamijs, kurš mača izskaņā guva divus elegantus vārtus, panākot savai komandai divu vārtu pārsvaru. "Kobenhavn" nepadevās arī šoreiz un atkal guva vārtus kompensācijas laikā, pie tam atkal tos guva Vingārds, bet ar to bija par maz, lai iekļūtu nākamajā kārtā.

"Braga", "Ajax" un "Udinese" spēles astotdaļfinālā

"Braga" šovakar Lježā bija jānotur savā laukumā iekrātais triju vārtu pārsvars, ko viņi arī veiksmīgi paveica. "Standard" uzbruka krietni vairāk, bet portugāļu kluba futbolisti izturēja. Lai arī "Standard" vienus vārtus atguva, neilgi pirms spēles beigām ar vārtu guvumu atbildēja arī viesi, panākot 1:1.

Smagi šovakar klājās "Udinese" futbolistiem, kuri uzņēma poļu "Lech". Poļi spēli uzsāka krietni vien aktīvāk un jau spēles 13. minūtē Renhifo izvirzīja viesus vadībā. Ielaistie vārti krietni vien aktivizēja "Udinese" spēlētājus, kuri pamatīgi spieda un spēles 57. minūtē Pepe izlīdzināja rezultātu. Šāds rezultāts jau apmierināja itāļus, kuri spēles kompensācijas laikā pielika punktu "Lech" izredzēm uz panākumu, kad izgājienu viens pret vienu realizēja Di Natale.

Interesanta spēle tika aizvadīta arī Amsterdamā, kur "Ajax" centās noturēt izbraukumā iegūto vienu vārtu pārsvaru pret "Fiorentina". Ļoti skatāmā spēlē viņiem tas arī ļoti ilgi izdevās, taču spēles 61. minūtē Džilardino panāca izlīdzinājumu divu spēļu summā. Viss liecināja par to, ka šajā duelī būs nepieciešams pagarinājums, bet spēles 88. minūtē Leonardo izrāva neizšķirtu, nodrošinot komandai iekļūšanu nākamajā kārtā.

UEFA kausa izcīņas sešpadsmitdaļfinālu rezultāti (tumšā krāsā pāra uzvarētājs):

CSKA - Aston Villa 2:0 (0:0) (Žirkovs 61', Vāgners Lavs 90+3')
Divu spēļu summā 3:1.
Metalist - Sampdoria 2:0 (2:0) (Valjajevs 30', Koelju 40')
Divu spēļu summā: 3:0
Hamburg - NEC 1:0 (1:0) (Oličs 9')
Divu spēļu summā 4:0
Wolfsburg - PSG 1:3 (0:1) (Hasebe 63' – Lujindula 38' (11m), 73', Rotēns 60')
Divu spēļu summā 1:5
Galatasaray – Bordeaux 4:3 (2:1) (Arda Turans 43', 65', Kjūvels 45', Sabri 90' – Beljons 1', Šamahs 74', Kavenagi 75')
Divu spēļu summā 4:3
Twente – Marseille 0:1 (0:1) (Ben Arfa 24')
Divu spēļu summā 1:1 (ar 7:6 11 m soda sitienu sērijā uzvarēja "Marseille")
Stuttgart - Zenit 1:2 (0:1) (Gebharts 80' – Semšovs 42', Faizuļins 86' )
Divu spēļu summā 2:4
Udinese - Lech 2:1 (0:1) (Pepe 57', Di Natale 90+1'– Renhifo 13')
Divu spēļu summā 4:3
Ajax - Fiorentina 1:1 (0:0) (Leonardo 88' – Džilardino 61')
Divu spēļu summā 2:1
Standard - Braga 1:1 (0:0) (Mbokani 79' – Luiss Aguiar 88')
Divu spēļu summā 1:4
Manchester City - Kobenhavn 2:1 (Belamijs 73', 80' – Vingārds 90+3')
Divu spēļu summā 4:3
Milan - Werder 2:2 (2:0) (Pirlo 27' (11m), Pato 33' – Pizaro 68', 78')
Divu spēļu summā 3:3 ("Werder" tiek tālāk, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem).

Astotdaļfinālu pāri

Werder – St.Ettiene
CSKA – Shakhtar
Udinese – Zenit
PSG – Braga
Dynamo – Metalist
Manchester City – Aalborg
Marseille – Ajax
Hamburg - Galatasaray

Pato gūst vārtus pret "Werder"

Belamijs gūst vārtus pret "Kobenhavn"

Pizaro nodrošina "Werder" vietu nākamajā kārtā

Izmantotie resursi:
uefa.com


Slēpts komentārs: samurays
, 2009-02-26 23:49, pirms 15 gadiem
Esmu galīgi sašutis. Bija 2 vārtu pārsvars, bet nu beigās pavisam čābīgi. Bija tas aizdomīgi, pat ļoti aizdomīgi, kad viņi ielīda aizsardzībā. Milānai nekāds uzbrukums. Werder tik uzbruka un uzbruka, līdz Pizarro panāca savu. Bye bye UEFA cup. Kāds nezin, kāpēc Kaka un R80 nespēlēja? Esmu palaidis ko garām.
, 2009-02-26 23:49, pirms 15 gadiem
Ha Ar visiem Kaka, Ronaldinju, Bekhemiem !
, 2009-02-26 23:50, pirms 15 gadiem
bb Itāļi! paliks eirokausos laikam tikai Udinese,varat turpināt cīnīties savā pasaules stiprākajā līgā-Seria A!
, 2009-02-26 23:51, pirms 15 gadiem
YĒĀH!!!!!! PRIEKS PAR VIŅIEM!!!! PALDIES, WERDER!!!! Itkā jau nav tā ka ienīstu Milan, bet nu... gribēšu redzēt ko par Milan rakstīs tie daudzie, kas nodir*a Bayern pagājšgad sakot, ka pusfināls ir slikti Tad kas priekš ACM ir 1/16? HĀHĀ![ļauns prieks]
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-26 23:55, pirms 15 gadiem
Vienīgas par ko žēl ir maldīnī, kas savā pēdējā sezonā paliks bez trofejām. varbūt vēl vienu gadiņu?
, 2009-02-26 23:55, pirms 15 gadiem
Paldies, Štutgarte, par to, ka rādījāt īstu futbolu, jā, tagad jau diezgan smagi atcerēties tās abas epizodes, kur atradāties tieši pretī vārtiem, nekas, ka šoreiz nesanāca, pienāks arī jūsu laiks! Visu cieņu par cīnīšanos par katru bumbu līdz galam

Un Werder paveic brīnumu Apsveicu, M, tu uzdrošinājies vairākkārt apgalvot, ka tavējie tiks tālāk, un tika arī Tad tiekamies svētdien!

p.s. tālāk visas cerības uz HSV, kā arī Zenit pretiniekiem
, 2009-02-26 23:56, pirms 15 gadiem
Super spēle, super emocijas. Pirms spēles biju par Milan, jo Bekhems tur spēlē, bet bet laikam pārtraukumā Werder energy dzērienus iedzēra, 2. puslaikā pilnīga dominance, Milan vispār nebija jēdzīgu momentu, bet Werder uzbruka un uzbruka, un atspēlēja abus golus. Malači, lieliska spēle, Werder parādīja, kā jāspēlē playoffos.
, 2009-02-26 23:57, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Paldies, Štutgarte, par to, ka rādījāt īstu futbolu, jā, tagad jau diezgan smagi atcerēties tās abas epizodes, kur atradāties tieši pretī vārtiem, nekas, ka šoreiz nesanāca, pienāks arī jūsu laiks! Visu cieņu par cīnīšanos par katru bumbu līdz galam

Un Werder paveic brīnumu Apsveicu, M, tu uzdrošinājies vairākkārt apgalvot, ka tavējie tiks tālāk, un tika arī Tad tiekamies svētdien!
Stutgart arī spēj rādīt īstu futbolu? vot jaunumi!
, 2009-02-26 23:57, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Ha Ar visiem Kaka, Ronaldinju, Bekhemiem !
Kaka un R80 nemaz nespēlēja tagad!
, 2009-02-26 23:58, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: Stutgart arī spēj rādīt īstu futbolu? vot jaunumi!
Spēli redzēji? Tad tu saprastu, kas ar to domāts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-27 00:00, pirms 15 gadiem
daudzi rezultati mazliet parsteidzoši, žēl poļu.
, 2009-02-27 00:00, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Spēli redzēji? Tad tu saprastu, kas ar to domāts
zinu,ka viņus uzvarēja Zenit ar to viss pateikts komandai,kas vel nav sākusi savu nacionālo čempi,bet Vācija sezona jau pilnā sparā!
, 2009-02-27 00:01, pirms 15 gadiem
Velns, šitā pazāģēt, pazors Milānai...
, 2009-02-27 00:02, pirms 15 gadiem
Nekas, Milānai tagad pilnībā jākoncentrējas uz A Sēriju.
, 2009-02-27 00:02, pirms 15 gadiem
Jensiks kādus brīnumus sastrādāja?vai šoreiz izpalika!
, 2009-02-27 00:03, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: Nekas, Milānai tagad pilnībā jākoncentrējas uz A Sēriju.
un uz Beksija iegādi!
Slēpts komentārs: it`s my life
, 2009-02-27 00:06, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: un uz Beksija iegādi!
Jā, par to viņi arī diez ko daudz nedara.
, 2009-02-27 00:07, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: zinu,ka viņus uzvarēja Zenit ar to viss pateikts komandai,kas vel nav sākusi savu nacionālo čempi,bet Vācija sezona jau pilnā sparā!
Tā arī Zenit spēlēja, drīzāk gaidīja uz Štutgartes aizsardzības kļūdām, diemžēl sagaidīja arī un precīzi izmantoja. Ko tad mājinieki citu varēja darīt kā vien max iet uz priekšu, kad 80.minūtē tika gūti vārti?! Ne vienmēr sanāk
, 2009-02-27 00:07, pirms 15 gadiem
Vismaz Brēmenieši spēlē pieklājīgi UEFa kausos. Atšķirībā no tā, kā viņiem iet Bundeslīgā!
, 2009-02-27 00:08, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: Jensiks kādus brīnumus sastrādāja?vai šoreiz izpalika!
Izpalika!
, 2009-02-27 00:09, pirms 15 gadiem
bu blee kas par speeli tik zeel ka neko nesaprotu kas te nūtiek!
, 2009-02-27 00:10, pirms 15 gadiem
Ādažu kolhozs rakstīja: bu blee kas par speeli tik zeel ka neko nesaprotu kas te nūtiek!
darbadiena un jau kramā!
, 2009-02-27 00:10, pirms 15 gadiem
laruto1 rakstīja: Vismaz Brēmenieši spēlē pieklājīgi UEFa kausos. Atšķirībā no tā, kā viņiem iet Bundeslīgā!
Vispār jau viņi ar negodu šosezon izkrita no ČL
, 2009-02-27 00:12, pirms 15 gadiem
pa eurosport apskats tagad iet....
, 2009-02-27 00:13, pirms 15 gadiem
[...]"Zenit" ar katru minūti sāka izskatīties arvien pārliecinošāk. "Werder" galvenais treneris spēles beigās laukumā laida vienu uzbrucēju pēc otra[...]

Zenit spēlē pēkšņi Werder treneris parādijās?
, 2009-02-27 00:14, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: bb Itāļi! paliks eirokausos laikam tikai Udinese,varat turpināt cīnīties savā pasaules stiprākajā līgā-Seria A!
Labi teikts un galvenais preciizi
Italia kaput!
, 2009-02-27 00:18, pirms 15 gadiem
žēl. un ļoti nožēlojami nospēlēja Milāna. kauns... 2:0 vadībā no 33. minūtes līdz 68.... un nenoturēja. kauns.
, 2009-02-27 00:19, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Vispār jau viņi ar negodu šosezon izkrita no ČL
Čl jā, bet zemāka prestiža turnīrā vismaz var tikt līdz pusfināliem!
, 2009-02-27 00:21, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Vispār jau viņi ar negodu šosezon izkrita no ČL
Jaa , šī sezona Werderam ir pilniigs murgs. Tapeec jau ir milziigs prieks par uzvaru paar vienu no UEFA kausa galvenajiem favoriitiem. Sasniegts jau arii itkaa nav nekas dižs- tikai 1/8 . Ceru ka šis lokaalais panaakums buus saakums kaadam lielaakam sasniegumam.
, 2009-02-27 00:22, pirms 15 gadiem
Valencia ar izstajas tikko.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.