Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zlatans atgriežas mājās, "Juventus" uzņems Mančestras "City"

Zlatans atgriežas mājās, "Juventus" uzņems Mančestras "City"
Zlatans Ibrahimovičs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Šovakar 21:45 UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas A un D grupas priekšpēdējās spēles – PSG un „Real” apciemos savas grupas pastarītes, bet Mančestras „City” mēģinās atriebties „Juventus” par pirmajā spēlē piedzīvoto neveiksmi.

A grupā Madrides „Real” un Parīzes „Saint Germain” pagaidām lielus pārsteigumus sarīkojušas nav, un tikai paliels brīnums var liegt abām izkļūt no grupas. „Real” to jau paveikusi, taču vēl nav garantējusi pirmo vietu. Šodien ar uzvaru pār „Shakhtar” būs iespēja to izdarīt, turklāt Madrides komandai pārliecinošs sniegums nepieciešams kā ēst. Proti, nedēļas nogalē tā piedzīvoja globālu apkaunojumu, ar 0:4 bezspēcīgi zaudējot „Barcelona”.

„Real” šodienas mačā nāksies iztikt bez Marselu un Serhio Ramosa, taču klubs izvairījies no vēl lielākām jukām un par spīti atsevišķām prognozēm izteicis uzticību galvenajam trenerim Rafaelam Benitesam. Benitess pirmsspēles preses konferencē noliedza, ka „Real” būtu nokļuvusi krīzē, jo divi zaudējumi pēc kārtas nevarot izdzēst iepriekš gūtos panākumus.

Kamēr „Real” šī ir principiāla spēle, tikmēr „Shakhtar” šī ir pēdējā iespēja saglabāt izredzes uz pirmo divnieku. Doņeckas klubs iepriekšējās piecās spēlēs visos turnīros grāvis pretiniekus pa labi un pa kreisi, kopā savācot vārtu attiecību 21:3, taču pat uzvara pār „Real” neļaus „Shakhtar” domāt par astotdaļfinālau, ja PSG šodien uzvarēs Malmē.

Parīzes „Saint Germain” un „Malmo” ir divas pilnīgi dažādu līmeņu komandas, taču tās vieno abu pazīstamākais spēlētājs, proti, Zlatans Ibrahimovičs. Tieši Malmē Ibrahimovičs uzsāka savas profesionālā futbolista gaitas, kas viņu aizvedušas līdz šobrīd spēcīgākās Francijas komandas līdera godam. Zlatans gan šo sezonu pie savām labākajām pieskaitīt nevar, taču fakti viņam par sliktu nerunā - PSG Francijas čempionātā dominē, Čempionu līgā ir gandrīz jau astotdaļfinālā, bet Zviedrijas izlase ievesta Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pirmajā spēlē pret savu bijušo komandu Zlatans vārtus neguva, taču palīdzēja to izdarīt Edinsovam Kavani, un PSG uzvarēja 2:0.

Uzvara šodien ļaus Parīzes klubam nodrošināt astotdaļfinālu, taču to nāksies izcīnīt bez vairāku svarīgu spēlētāju palīdzības – diskvalifikācija Davidam Luizam, traumas Laveci, Orjē, Pastorem un Verati, kamēr „Malmo” nevarēs palīdzēt diskvalificētais Islandes izlases pussargs Kari Arnasons. Savukārt Zlatana atgriešanās Malmē sacēlusi tik lielu ažiotāžu, ka viena no pilsētas augstākajām ēkām vakar bija izgaismots milzīgs Z burts, simbolizējot Ibrahimoviča ierašanos.

D grupā sportiskā intriga vēl mazāka – „Sevilla” palikušas tikai niecīgas izredzes izjaukt vadošo divnieku, un šodien pret „Borussia” tai derēs tikai uzvara. Trīs punkti Seviljai arī nodrošinās vismaz atgriešanos Eiropas līgā, kurā „Sevilla” uzvarēja pagājušajā sezonā.. Pirmajā spēlē savā laukumā spāņi bija pārāki ar 3:0, taču „Borussia” parādīja savu sīkstumu, pēdējās divās spēlēs paņemot divus punktus pret „Juventus” (0:0, 1:1).

Tiesa, panākumi pret ČL finālisti „Juventus” šosezon nav gluži lieta, ar kuru kādu īpaši pārsteigt. Turīna nedaudz atkopusies no traģiskā sezonas sākuma, taču joprojām cīnās ar sastāva problēmām – diskvalifikācija Ernanešam, šaubas par Patrisa Evrā piedalīšos mačā. Iepriekšējā mačā pret „Milan” nespēlēja arī Huans Kvadrado, tikai pašās beigās laukumā iznāca Alvaro Morata, un tas viss kopā noveda pie bezzobainas spēles un smagas uzvaras 1:0. „Juventus” sezonas spožākais brīdis pagaidām ir 2:1 uzvara Mančestrā pār „City”, kad izdevās atspēlēties no 0:1. Vārtus toreiz guva Mandžukičs un Morata, kamēr „City” uzbrucēji Bufonu tā arī nepārspēja, jo vienīgo reizi bumba „Juventus” vārtos nonāca pēc Džordžio Kjelīni sitiena. Arī „City” pēdējā laikā liela iemesla sajūsmai nav – bezvārtu neizšķirtam pret „Aston Villa” pēc izlašu pārtraukuma sekoja smaga sagrāve 1:4 pret „Liverpool”. Mančestras komanda jau tikusi nākamajā kārtā un uzvara šodien ļaus nodrošināt ne tikai revanšu, bet arī pirmo vietu grupā.

UEFA Čempionu līga, 25. novembra spēles

LaiksGrupaKomandas
17:00C grupaAstana-Benfica
19:00B grupaCSKA-Wolfsburg
21:45C grupaAtletico-Galatasaray
21:45D grupaBorussia M- Sevilla
21:45D grupaJuventus-City
21:45A grupaMalmo-PSG
21:45B grupaUnited-PSV
21:45A grupaShakhtar-Real

A grupa

V.KomandaS.U.N.Z.VārtiP.
1.Real43107:010
2.PSG42115:17
3.Shakhtar41034:83
4.Malmo41031:83

D grupa

V.KomandaS.U.N.Z.VārtiP.
1.Manchester City43018:59
2.Juventus42205:2 8
3.Sevilla41035:7 3
4.Borussia (M)40222:62
Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Леонид Слуцкий: Сейду Думбия готов сыграть с...

, 2015-11-25 15:31, pirms 8 gadiem
TV bija informācija, ka Malme ir pilsēta ir lielāko imigrantu kopienu Zviedrijā
, 2015-11-25 15:36, pirms 8 gadiem
Visi liekat uz Juventus, jo Robis kā cilvēks no City iekšienas man teica, ka šī spēle viņiem neko nenozīmē, tpc zāğis garantēts, lai iegūtu iespejami labāku pretinieku astoņdaļfinālā, kam varētu vieglāk pakāst bez pašu palīdzības.... jāgatavojas cīņai par epl.. atvainojos par loğiku manis teiktajā, bet Robim tā nekad nav arī bijusi stiprā puse☺
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 15:41, pirms 8 gadiem
Robi salvetes sapirki ?
, 2015-11-25 15:42, pirms 8 gadiem
Doomy1990 rakstīja: Šitijiem jau CL pie kājas, visi spēki EPLā jāvelta
Tpc arī garantēts zāğis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 16:03, pirms 8 gadiem
Doomy1990 rakstīja: piisies prom no futbola, te tu sājēdz vēl mazāk nekā hoķī, kur tu arī ņikuja īstenībā nejēdz, tikai tirs pārgudri..
neesi tik skarbs. pēdējā mēneša laikā esmu redzējis, ka Daņilam Lox'am ir bijusi viena precīza prognoze uz Eirolīgu basītī.
Pārējās prognozes - pilnīgi ragi dūņās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 16:25, pirms 8 gadiem
uzliku uz juvi, domāju, ka 2:1 uzvarēs (Dybala, Morata - Aguero)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 18:30, pirms 8 gadiem
Problem? rakstīja: uzliku uz juvi, domāju, ka 2:1 uzvarēs (Dybala, Morata - Aguero)
Ticami, bet ir varianti. Piekrītu, ka Dybala šovakar iesitīs. Ceru, ka vairākas reizes
Forza Juve!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 18:54, pirms 8 gadiem
Spēle būs grūta, bet par City! Cerams, ka uzvarēs un izcels pirmo vietu stiprā grupā!
Come on City!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 19:34, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: TV bija informācija, ka Malme ir pilsēta ir lielāko imigrantu kopienu Zviedrijā
malmo un goteborga
, 2015-11-25 20:52, pirms 8 gadiem
''Zlatans atgriežas mājās''

Kas tad nu? Kaut kur pazudis bija???
Te pat vien bija! Un šaubos vai atgriezīsies mājās
, 2015-11-25 21:08, pirms 8 gadiem
Ibrahidabra😄
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".