Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

CSKA izdzīvošanas mačs pret "Wolfsburg", "United" pēc revanša

Rolands Eliņš

CSKA izdzīvošanas mačs pret "Wolfsburg", "United" pēc revanša
Memfiss Depajs
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas vakars šodien sāksies jau 17:00, kad Kazahstānā „Astana” uzņems „Benfica”, savukārt 19:00 Aleksandra Cauņas pārstāvētā CSKA cīnīsies ar „Wolfsburg” un neveiksmes gadījumā var zaudēt cerības ne tikai izkļūt no grupas, bet arī tikt Eiropas līgā.

Aleksandrs Cauņa CSKA sastāvā pēdējoreiz izgāja oktobra beigās, kad devās sākumsastāvā Krievijas kausa spēlē. Pēc tam atkal tika ziņots par kārtējo traumu, kuras dēļ nācās arī izlaist Latvijas izlases spēli pret Ziemeļīriju, taču nedēļas nogalē Krievijas Premjerlīgas mačā Cauņa atkal bija spēles pieteikumā, tiesa, palika rezervē un laukumā neizgāja.

CSKA ierindā šodien atgriezīsies arī Seidū Dumbija, savukārt spēlēt droši vien nevarēs Vasilijs Berezuckis. Maskavas komandai šī būs ļoti svarīga spēle, jo pagaidām tā grupā ir pēdējā vietā un teorētiski jau šodien var zaudēt teorētiskas izredzes pakāpties augstāk. Tiesa, situācija grupā ir tik blīva, ka panākums šodien CSKA uzreiz iecels saulītē un, lai arī vēl neko negarantēs, krietni uzlabos tās izredzes ne tikai iegūt trešo vietu un turpināt dalību Eiropas līgā, bet arī iekļūt Čempionu līgas astotdaļfinālā.

„Wolfsburg” pēdējā laikā spēlēja visai nestabili, taču pēdējā Bundeslīgas mačā ar 6:0 sagrāva „Werder” un pacēlās uz trešo vietu līgā. Mačam pret „Werder” gan arī mīnusa zīme, jo traumu guva brazīlietis Luizs Gustavu, kurš šodien spēlēt nevarēs.

Otrā B grupas spēlē Mančestras „United” uzņems „Eindhoven”, cenšoties nodrošināt izkļūšanu no grupas. Teorētiski MU jau šodien var nokārtot arī pirmo vietu grupā, taču tad būs nepieciešams arī labvēlīgs rezultāts CSKA spēlē, savukārt neizšķirts radīs vēl tikai lielāku intrigu. „United” arī netrūkst dažādu sastāva problēmu, un šaubas gan par Veina Rūnija, gan Antonija Marsiāla, gan Maruāna Felīni dalību spēlē. Taču pret savu bijušo komandu atkal izcelties būs gatavs Memfiss Depajs – pirmajā spēlē pret „Eindhoven” viņš atzīmējās ar gūtiem vārtiem, tiesa, ar to bija par maz, un „United” zaudēja 1:2.

C grupas agrajā spēlē „Astana” uzņems portugāļu „Benfica”, kurai ceļā uz astotdaļfinālu palicis vien pavisam mazs solis. Šobrīd „Benfica” ir piecu punktu pārsvars pār „Galatasaray”, kurai šodien spēle ar „Atletico”. Savā laukumā „Astana” gan pierādījusi, ka netaisās padoties – tās rēķinā ir atņemti punkti gan „Galatasaray” (2:2), gan Madridei (0:0). „Astana” turklāt vēl saglabā tīri reālas izredzes uz iekļūšanu Eiropas līgā, un šodien ČL grupu turnīrā tai beidzot varēs pievienoties Virslīgā iepriekš spēlējušais Patriks Tvumasi, kurš izcietis diskvalifikāciju, bet iepriekšējā Kazahstānas čempionāta spēlē guva vārtus. Ar to gan bija par maz, un zaudējums „Kairat” ar 1:2.

„Atletico” arī tēmē uz astotdaļfināla nokārtošanu jau šodien, un tai pietiks ar neizšķirtu savā laukumā pret „Galatasaray”, jo pirmajā spēlē tika gūta uzvara ar 2:0. Džeksona Martinesa savainojuma dēļ visnotaļ droši var paredzēt, ka sākumsastāvā vieta būs Fernando Toresam, kurš jau desmit spēles pēc kārtas nav guvis vārtus un līdz ar to joprojām nevar atzīmēt 100 vārtu jubileju „Atletico” rindās. Pagaidām viņam 99 precīzi sitieni.

UEFA Čempionu līga, 25. novembra spēles

LaiksGrupaKomandas
17:00C grupaAstana-Benfica
19:00B grupaCSKA-Wolfsburg
21:45C grupaAtletico-Galatasaray
21:45D grupaBorussia M- Sevilla
21:45D grupaJuventus-City
21:45A grupaMalmo-PSG
21:45B grupaUnited-PSV
21:45A grupaShakhtar-Real

B grupa

V.KomandaS.U.N.Z.VārtiP.
1.United42115:47
2.PSV42026:66
3.Wolfsburg42024:46
4.CSKA41124:64

C grupa

V.KomandaS.U.N.Z.VārtiP.
1.Benfica43017:49
2.Atlético42117:27
3.Galatasaray41125:74
4.Astana40222:82

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Леонид Слуцкий: Сейду Думбия готов сыграть с...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-11-25 15:32, pirms 8 gadiem
MU vīri - šovakar bez jokiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-25 15:55, pirms 8 gadiem
"Eindhoven" spēlē Nīderlandes 1 līgā tam nan nekāda sakara Čempionu līgā spēlējošo "PSV Eindhoven".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja