Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Mednis

B grupa: CSKA zaudē cerības, "United" nespēj pieveikt PSV

B grupa: CSKA zaudē cerības, "United" nespēj pieveikt PSV
Makss Kruze cīņā ar Pontusu Vernblūmu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas piektās kārtas spēles UEFA Čempionu līgas B grupā. Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA savā laukumā ar 0:2 piekāpās "Wolfsburg", līdz ar to zaudējot jebkādas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Bet plkst. 21:45 "Manchester United" tā arī nespēja gūt vārtus savā laukumā pret PSV, mačs beidzās ar rezultātu 0:0, līdz ar to astotdaļfināla dalībnieces tiks noskaidrotas pēdējā kārtā.

CSKA - Wolfsburg

CSKA šovakar bija nepieciešama uzvara, lai saglabātu ne tikai cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet būtu sava likteņa noteicēji. Teorētiski iespējas saglabātos arī neizšķirta gadījumā, bet tādā gadījumā nāktos gaidīt pārējo spēļu iznākumus. Saprotams, ka Leonīds Sluckis rezervē atstāja Aleksandru Cauņu, laukumā sūtot visus konkrētajā brīdī labākos komandas spēlētājus. Mača sākumā abas komandas darbojās diezgan inerti, vairāk gaidot kā rīkosies pretinieks, nevis cenšoties paši uzspiest savu spēli. Savdabīgā izlūkošana turpinājās aptuveni līdz puslaika vidum, kad komandas sāka aktīvāk veidot uzbrukumus un cīņa kļuva dinamiskāka, parādoties arī vārtu gūšanas iespējām. Laukuma saimnieku rindās aktīvākais bija Ahmeds Musa, kamēr "Wolfsburg" savas ofensīvas veioja ar raženā Basa Dosta starpniecību. 36. minūtē viesi izveidoja uzbrukumu, kura nobeigumā Makss Kruze izdarīja mērķtiecīgu sitienu, bet Igors Akinfejevs bumbu atvairīja. Kopumā vērā ņemami notikumi ar to arī pirmajā puslaikā beidzās un nācās cerēt uz jautrākiem notikumiem otrajā puslaikā.

Pēc pārtraukuma mājinieki tiešām uzsāka daudz aktīvāk un pēc Alana Dzagojeva sitiena Djēgu Benaljo ne bez pūlēm bumbu spēja atvairīt. Mačs bija pilnībā pārvērties, jo beidzot bija redzams, ka abām vienībām ir nepieciešami šovakar trīs punkti. 58. minūtē Maksimilians Arnolds ar spēcīgu tālsitienu vēlreiz pārbaudīja Akinfejeva modrību, bet 61. minūtē Diters Hekings laukumā sūtīja Andrē Širli. Minūti vēlāk CSKA izspēlēja skaistu kombināciju, kuras noslēgumā Zorans Tošičs tika pie ērta sitiena, bet trāpīja pa vārtu stabu blakus kreisajam augšējam stūrim un bumba atlēca tieši rokās Benaljo. Neizmantotā iespēja sāpīgi atspēlējās 67. minūtē, kad neizprotami mājinieku aizsargi atļāva tikt pie bumbas Širlem, kurš no asa leņķa sita to vārtu virzienā, bet Akinfejevs cenšoties bumbu tvert to novirzīja vārtos (0:1).

Maskavieši nokļuva neapskaužamā situācijā, jo zaudējums laupītu komandai jebkādas iespējas iekļūt astotdaļfinālā, bet laiks vēl bija pietiekami lai panāktu kaut vai neizšķirtu. Cīņasspars mājiniekiem netrūka, bet nu jau vācieši primāri koncentrējās aizsardzībai, līdz ar to arī tikt pie sitieniem bija daudz sarežģītāk. 88. minūtē CSKA cerības tika pilnībā sagrautas, kad pēc Sebastjana Junga piespēles Širle vēlreiz pārspēja Akinfejevu un mača liktenis tika izšķirts (0:2). Atlikušajā laikā nekas būtisks iznākuma ziņā vairs notikt nevarēja, līdz ar to "Wolfsburg" atrodas ļoti tuvu iekļūšanai izslēgšanas spēlēs, bet CSKA šādu iespēju vairs nav arī teorijā.

Manchester United - PSV

Ņemot vērā rezultātu Maskavā, mančestriešiem šovakar derēja tikai uzvara lai priekšlaicīgi garantētu sev vietu izslēgšanas spēlēs. Luijs van Gāls laukumā sūtīja uzbrucējus Veinu Rūniju un Antoniju Marsiālu, kuriem palīdzību kombināciju veidošanā tika sūtīti Memfiss Depajs un Džesijs Lingārds. Mājinieki ļoti aktīvi uzsāka spēli, pāris reizes bīstami iespēlēja bumbu soda laukumā, tomēr ar bīstamiem sitieniem pa vārtiem uzbrukumus noslēgt neizdevās, jo PSV aizsargājās organizēti. Jau 18. minūtē Filipam Koku nācās veikt piespiedu maiņu, Lusiano Narsinga vietā laukumā sūtot Gastonu Pereiro. "Manchester United" pilnībā dominēja laukumā pirmajā puslaikā, ja runa ir par bumbas kontroli un centieniem veidot uzbrukumus, tomēr Žeronam Zotam darba nebija īpaši daudz. 31. minūtē pēc stūra sitiena Morganam Šnaiderlinam īsti neizdevās sitiens un Zots tvēra bumbu pie pašas vārtu līnijas. Dažas minūtes vēlāk jau Marsiāls nokļuva ērtā sitiena pozīcijā, raidīja bumbu tuvajā vārtu stūrī, bet arī šoreiz Zots bija perfekts. Līdz ar to pirmajā puslaikā rezultāts palika neatklāts.

Uzreiz pēc pārtraukuma mājinieki turpināja meklēt iespējas gūt vārtus, izdevās arī tikt līdz akcentētiem sitieniem pa vārtiem, bet Šnaiderlina un Lingārda sitieni ar galvu nebija precīzi, savukārt Depaja raidītā bumba atkal nonāca pie vārtsarga. Jau 58. minūtē van Gāls veica dubultu maiņu, Bastiana Švainštaigera un Depaja vietā sūtot Maruanu Felenī un Ešliju Jangu. Tomēr mančestriešu sniegums ar šīm izmaiņām būtiski neuzlabojās, jo PSV turpināja spēlēt organizēti aizsardzībā, kā arī pielietojot augstu presingu centās tikt pie iespējām pašiem gūt vārtus. Turklāt PSV tuvojoties mača beigām jutās arvien drošāk pretinieku laukuma pusē un "United" nedrīkstēja domāt tikai par uzbrukumu. 74. minūtē kārtējo teicamo iespēju neizmantoja Lingārds, no dažu metru attāluma raidot bumbu pāri vārtiem. Viesi cīņas beigas nospēlēja ļoti pārliecinoši, spēle tā arī beidzās ar bezvārtu neizšķirtu, kas nozīmē, ka astotdaļfināla dalībnieces tiks noskaidrotas pēdējā kārtā, pastāvot iespējai, ka "Manchester United" šajā stadijā neiekļūs.

UEFA Čempionu līga, B grupa

SpēleRezult.Vārtu guvēji
CSKA - Wolfsburg0:2 (0:0)Akinfejevs 67'(s.v.) Širle 88'
Manchester United - PSV0:0
VKlubsSUNZVSP
1.Wolfsburg53026:49
2.Manchester United52215:48
3.PSV52126:67
4.CSKA51134:84

, 2015-11-25 20:57, pirms 8 gadiem
Super!
Būtu tik super ja Vilki izietu kā 1. no grupas
, 2015-11-25 21:04, pirms 8 gadiem
Astana - Benfica 2:2. Kazahiem zudushas izrefzes uz 1/8 finaalu.

UEFA maajaslapaa pirmie Wolfsburg vaarti ieskaitiiti kaa Akinfejeva autogols
, 2015-11-25 21:04, pirms 8 gadiem
Krievu armijai zaudējumi visās frontēs, arī futbolā.
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 21:16, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Krievi dos adekvātu atbildi turkiem.

Lai izdodas!
Par politiku ej runā uz saviem kremļu forumiem!
, 2015-11-25 21:19, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: JĀ PAREIZI!
labi ka atgādināji!
Zenit taču savā grupā ir ar 0 punktiem un nav iesituši nevienus vārtus!
Zenit nav armijas klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 21:38, pirms 8 gadiem
Visu gaišu Cē Es Kā! Aiziet Man Utd!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 22:00, pirms 8 gadiem
Robi, Turki smuki krieviem paradiija cik sunim kjeede gara, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-25 23:39, pirms 8 gadiem
MU ir pilnīgi impotenti palikuši. Nav vairs veco vaļu uz kuriem viss turējās. Viens Rūnijs nevar pavilkt...
, 2015-11-25 23:40, pirms 8 gadiem
MU blaavi nospeeleeja un pelniiti neuzvareeja. Kluudas piespeelees tik ljoti krita aciis - taa var speeleet LV virsliigas klubs, nevis pasaules grands.

Manupraat, taada liimenja klubam kaa MU, buutu nepiecieshams pieredzeejushaaks un meistariigaaks pamatsastava centra uzbrucejs kaa Marsials. Vinjs ir ljoti talantiigs jauneklis, bet paarak daudz tiek prasiits no vinja jau 1.sezonaa Anglijaa, jo samaksaata tachu milzu summa.

MU daudz zaudee, ja laukumaa neatrodas Mata.
, 2015-11-25 23:40, pirms 8 gadiem
Nu briesmas ar to MAN UTD
, 2015-11-25 23:43, pirms 8 gadiem
alex777 rakstīja: Turki parādīja tikai un vienīgi savu tuvredzību. Jau tagad var pateikt, ka zaudēja krievu tūristus. Tas ir tikai sākums. Atriebību pasniedz auksto. To, ka pasniegs, es nešaubos.
U kurieni tad krievi brauks,uz Krimu? Varbut sakuma nokritisies turisu skaits,bet velak atkal brauks dzert uz Turciju!
, 2015-11-25 23:46, pirms 8 gadiem
MU kaut 1 vārtus, un viss būtu skaidrs, tagad...
, 2015-11-25 23:46, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka visas 9 komandas, kuras jau kvalificeejushaas 1/8 finaalaam, savaaa veesturee izciiniijuushas pa kaadam no Eirokausiem.
, 2015-11-25 23:47, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: MU kaut 1 vārtus, un viss būtu skaidrs, tagad...
...muus sagaida ljoti aizraujosha peedeejaa kaarta shajaa grupaa
, 2015-11-25 23:49, pirms 8 gadiem
MU ar taadu speli,ir vieta tiekai latvijas virsliga nevis CL...Pilnigi nebaudams futbols.MU izpildijuma..Un vel ceku iegaza..
, 2015-11-25 23:49, pirms 8 gadiem
Nu jobtvai- tā vietā, lai garantētu sev vietu playoff, tagad var teikt būs būt vai nebūt spēle viesos pret grupas spēcīgākajiem oponentiem
murgs!
, 2015-11-25 23:55, pirms 8 gadiem
Kāpēc VanGāls Bastianu nomainoja pret idiotisko Fellaini?
Visa spēle pajuka pēc šīs maiņas. Viņš pat augstās bumbas nevar izcīnīt.
, 2015-11-26 03:22, pirms 8 gadiem
Spēle MU izpildījumā katastrofa! Mājās vajadzēja izdarīt visu, lai iegūtu 3pt un droši soļotu tālāk!!! Tagad nervozi jāgaida spēle pret Wolfsburgu... Prognozēju, ka arī spēle pret LC būs nervoza un turpinājums šaj neuzvarētajai spēlei.
Priecē vieta EPL tabulā, līdz šim vakaram arī situācija ČL, bet pati spēle ko rāda ''sarkanie velni'' man nesimpatizē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-26 08:32, pirms 8 gadiem
''Super!
Būtu tik super ja Vilki izietu kā 1. no grupas'''

par šo -2
United fani
HAHA! Nespēj pieveikt PSV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-26 09:02, pirms 8 gadiem
alex777 rakstīja: Turki parādīja tikai un vienīgi savu tuvredzību. Jau tagad var pateikt, ka zaudēja krievu tūristus. Tas ir tikai sākums. Atriebību pasniedz auksto. To, ka pasniegs, es nešaubos.
tas labi. tagad uz Turcijas 5 zvaigžņu viesnīcu, ar All inclusive varēs aizbraukt pa kapeikām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-26 13:11, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: bļin, klausies. Dvj, ej pie Barca vai Bayern.
Dvj paklusē un nesaki ko man darīt un ko ne.
, 2015-11-26 14:20, pirms 8 gadiem
schneiderlins vakar lv virslīgas līmenī kapāja, 3x pēc kārtas piespēle pretiniekam kājās. dažreiz nesaprotu kā tāda līmeņa spēlētāji spēj tik banāli un bērnišķīgi spēlēt
, 2015-11-26 14:36, pirms 8 gadiem
Esmu atturējies pret LvG taktikas (filozofijas) kritikas un pagaidām turpināšu to darīt. Rezultāts jau it kā ir, EPL it kā esam blakus 1.vietai un ČL viss bija līdz šim labi. Kaut gan nepamet sajūta, ka tas viss turās uz pārāk "smalkiem diegiem". Pietiek vakar neiebakstīt to golu un neuzvarēt, kā draud jau reāla neizkļūšana no grupas un tādā gadījumā LvG tiks nežēlīgi kritizēts. Jā bija labas iespējas Lingārdam un Marsiālam, jā ir daudz traumas, bet tā taktika laikam balstās uz aklu cerību, ka vienu no tiem 2-4 labajiem momentiem katrā spēlē ir obligāti jāizmanto. Bet ja regulāri tā realizācija klibo, varbūt tomēr ir vērts kaut ko pamainīt, atlaist roķeni un uzspēlēt drusku ātrāk?
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.