Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" viesos pret Di Mateo un "Schalke 04"

"Chelsea" viesos pret Di Mateo un "Schalke 04"
Žuzē Mourinju
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas spēlē šovakar Londonas "Chelsea" Gelzenkirhenē sacentīsies ar "Schalke 04", kur par galveno treneri strādā bijušais "Chelsea" futbolists un treneris Roberto di Mateo.

G grupa: "Chelsea" viesos pie Di Mateo

G grupā pēc četrām kārtām vēl ir iespējami dažādi situācijas atrisinājumi, ko pierāda arī iepriekšējo spēļu rezultāti. Vistuvāk nākamajai kārtai šobrīd ir Londonas "Chelsea", kas izbraukumā Gelzenkirhenē spēkosies ar "Schalke 04".

Abu komandu pirmajā spēlē Londonā tika fiksēts neizšķirts (1:1), bet kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Oktobra sākumā "Schalke 04" galvenā trenera amata pienākumus sāka pildīt Roberto di Mateo, kurš 2012. gadā kopā ar "Chelsea" triumfēja Čempionu līgā. Bijušais Londonas kluba futbolists tā paša gada novembrī gan netika pažēlots un tika padzīts no "Chelsea", bet šovakar centīsies pierādīt, ka itāļu trenera atlaišana bija kļūda.

"Schalke 04" nākamās kārtas jautājums tiks atrisināts 10. decembrī Mariborā, taču šovakar var likt labus pamatus, lai cerētu uz izkļūšanu no grupas. "Chelsea" gan būs ciets rieksts. Londonas klubs rāda pārliecinošu sniegumu Anglijas Premjerlīgā un ar uzvaru (vai rezultatīvu neizšķirtu) šovakar var nodrošināt vietu nākamajā kārtā.

"Chelsea" par labu runā arī tas, ka Žuzē Mourinju vadītā komanda varēs spēlēt optimālā sastāvā, tikmēr "Schalke 04" pietrūks dažu nozīmīgu futbolistu, to vidū Farfana un Juliana Drakslera.

Grupas otrajā spēlē Lisabonas "Sporting" uzņems Slovēnijas čempionvienību "Maribor". Arī slovēņi vēl pretendē uz vietu nākamajā kārtā – "Maribor" iepriekšējās spēlēs ir demonstrējuši, ka spēj atņemt punktus pretiniekiem arī izbraukumā. Iepriekšējās vietējo līgu spēlēs abas komandas kārtīgi iespēlēja uzbrukumu ("Sporting" uzvara ar 5:0, "Maribor" ar 4:0), bet šovakar mēģinās spēlēt piesardzīgi.

Abu komandu treneri atzīst, ka šajā grupā daudz kas izšķirsies tieši pēdējā kārtā, bet skaidrs ir tas, ka šovakar zaudēt nedrīkst. Neveiksmes gadījumā abām vienībām vairs nebūs izredžu iekļūt nākamajā kārtā. Abu G grupas maču sākums – plkst. 21:45.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea42209:28
2.Schalke41218:85
3.Sporting41128:84
4.Maribor40313:93

H grupa: "Shakhtar" lūkos nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs

H grupā viena no pirmajām divām vietām jau ir rezervēta "Porto" futbolistiem, bet ļoti tuvu otrai ceļazīmei uz izslēgšanas spēlēm ir Doņeckas "Shakhtar". Ukrainas klubam pietiek ar vienu punktu atlikušajās divās spēlēs, lai sasniegtu mērķi.

"Shakhtar" mēģinās uzdevumu izpildīt jau šovakar – Doņeckas klubs Ukrainas rietumu pilsētā Ļvovā uzņems Bilbao "Athletic". Spāņu vienībai ir izdevies izcīnīt tikai vienu punktu, tiesa, tas izdevies pret "Shakhtar". Bilbao gan turpina cerēt uz sezonas turpinājumu Eiropas līgā, taču, visticamāk, to izšķirs nākamās kārtas spēle. "Athletic" apsver iespēju šovakar arī atpūtināt dažus līderus, līdz ar to Doņeckas izredzes uz pozitīvu iznākumu pieaug.

Grupas otrajā spēlē Borisovā BATE uzņems Portugāles "Porto". Baltkrievi vēl saglabā teorētiskas izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā, taču tam nepieciešamas ne tikai pašu uzvaras atlikušajās spēlēs, bet arī "Shakhtar" zaudējumi. BATE galvenais treneris Aleksandrs Jermakovičs atzina, ka komanda centīsies nepieļaut smagu zaudējumu – trīs no četrām grupu turnīra spēlēm Borisovas komandai beidzās ar pērienu (0:6 pret "Porto", 0:7 un 0:5 pret "Shakhtar"). Paredzams, ka BATE vārtos vietu ieņems komandas pamatvārtsargs Sergejs Čerņiks, bet Latvijas pārstāvis Germans Māliņš nedosies laukumā. Spēle Borisovā sāksies plkst. 19:00, bet Ļvovā starts tiks dots plkst. 21:45.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Porto431012:310
2.Shakhtar422014:28
3.BATE41032:193
4.Athletic40132:61

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com
Live scores, results, fixtures, tables,...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-25 20:14, pirms 9 gadiem
Sarauj CHELSEA!