Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Skotu prese un fani atzīmē ''Riga FC'' aizsardzību, kritizē ''Celtic'' un pieprasa pārmaiņas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Skotu prese un fani atzīmē ''Riga FC'' aizsardzību, kritizē ''Celtic'' un pieprasa pārmaiņas
Muhameds Eliununsi. Foto: EPA/Scanpix

Vakar UEFA Eiropas līgas 3.kvalifikācijas kārtu neizdevās pārvarēt pašmāju čempionvienībai ''Riga FC'', kas pamatlaika pēdējā minūtē ielaida vārtus un ar 0:1 atzina titulētā Glāzgovas ''Celtic'' sniegumu. Pēc spēles skotu mediji un fani kritizē savas komandas sniegumu, pieprasot pārmaiņas, kamēr uzslavē ''Riga FC'' aizsardzību.

Līdz spēles 90. minūtei ''Riga FC'' uz tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu 0:0, taču tad viena neprecizitāte aizsardzībā un Eliununsi guva vārtos, nodrošinot uzvaru ar 1:0 ''Celtic''.

Pēc spēles kritiski par savas komandas sniegumu ir skotu mediji un fani. Portālā thecelticbhoys.com atzīmē, ka vakardienas sniegums bijis katastrofāls un komandā nepieciešamas pārmaiņas. Pēc šādas spēles faniem noteikti varētu rasties šaubas, vai ''Celtic'' izdosies sasniegt UEFA Eiropas līgas grupu turnīru. Noteikti, spēlētāji nav spēlējuši labi, taču daļa vainas jāuzņemas arī galvenajam trenerim Nīlam Lenonam, kura izvēlētā taktika Eiropas līgu spēlēs nav nesušas vēlamo rezultātu.

BBC.com atzīmē ''Riga FC'' aizsardzību, bet ''Celtic'' sniegumā uzmanību pievērš uzbrukumam, kas spēlē nevedās. Tāpat izvēlētais pussargu trio pieļāva daudz brāķu un nespēja izveidot nepieciešamo tempu, bet uzbrukumā Eduards ar neko ievērības cienīgu neizcēlās. Par labāko spēlētāju viennozīmīgi tiek saukts Frīmpongs, kurš ar savu ātrumu un piespēlēm veidoja vairākus momentus savai komandai, norādot, ka Lenonam būs, par ko padomāt attiecībā par starta vienpadsmitnieku nākamajām spēlēm.

''The Herald'' raksta, ka ''Celtic'' futbolisti laikam spēles gaitā nav sapratuši, ka liktenis par iekļūšanu nākamajā kārtā tiek izšķirts vienā spēlē. Futbolisti spēlējuši atsevišķos brīžos pārāk atbrīvoti. Lai arī ''Riga FC'' neradīja lielas briesmas ''Celtic'', tomēr parādītais sniegums rada satraukumu kluba fanos un vajadzētu rast arī galvenajā trenerī. Pārsteigums bijis arī Eduarda blāvais sniegums. Tiek atzīmēti arī pie stadiona esošie ''Riga FC'' fanu autobusi.

''Glasgow Times'' analizē, vai izvēlētā Lenona 3-5-2 taktika nes rezultātu, ja otra komanda vairāk darbojas no aizsardzības, atzīmēja slikto Eduarda sniegumu un slavēja Frīmpongu. Līdzīgi kā BBC, nosaucot, par ''Celtic'' labāko spēlētāju šajā spēlē.

Tikmēr Twitter atsevišķi fani atzīmē Roberta Ozola darbību vārtos, kā arī kritizē ''Celtic'' sniegumu. Nepieciešama labāka spēle, ja vēlas iekļūt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, tāpat nepieciešamas izmaiņas taktikā.

Izmantotie resursi:
https://www.heraldscotland.com/spor...
https://www.glasgowtimes.co.uk/spor...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://thecelticbhoys.com/2020/09/...

  -3 [+] [-]

, 2020-09-25 10:46, pirms 4 gadiem
aiz ''Celtic'' vārdiem atradušies ''Riga FC'' divi fanu autobusi.(C)

- Kas tie tādi?!

     [+] [-]

, 2020-09-25 11:45, pirms 4 gadiem
Da par ko kritizeet celtic, vinji normali nospeleja savaa liimeni. Riga vnk nospeeleeja labaak nekaa parasti, it sevishki aizsardziibaa.

     [+] [-]

, 2020-09-25 12:30, pirms 4 gadiem
Īstenībā šādi komentāri parāda, cik zemās domās par Latvijas futbolu ir ārzemēs. Autobusa uzlikšana, ar minimālu pretestību uzbrukumu veidošanā, tiek novērtēta slavējami. Latvijas futbols skotu vērtējumā ir pielīdzināms Andoras līmenim. Bosnijas klubs, ar ko Celtic spēlēs nākamajā kārtā, tiek vērtēts krietni augstāk.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-25 16:35, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Īstenībā šādi komentāri parāda, cik zemās domās par Latvijas futbolu ir ārzemēs. Autobusa uzlikšana, ar minimālu pretestību uzbrukumu veidošanā, tiek novērtēta slavējami. Latvijas futbols skotu vērtējumā ir pielīdzināms Andoras līmenim. Bosnijas klubs, ar ko Celtic spēlēs nākamajā kārtā, tiek vērtēts krietni augstāk.
Un vai tad šīs "zemās domās" nav pamatotas? Vai tad Latvijas futbols pašlaik (Un pēdējos gadus) nav pielīdzināms Andoras līmenim? Valstsvienības atrašanās Nāciju līgas punduru grupā, kā arī pēdējie izlases rezultāti liecina par pretējo. Par klubiem vispār nav ko runāt. Tas ir ļoti liels sasniegums, ja vismaz viens LVA klubs spēj tikt CL/EL kvalifikācijas pēdējā kārtā, nerunājot jau par tikšanu grupu turnīrā (kas vispār būtu mega pārsteigums)

Turklāt, nedomāju, ka kāds pievērš uzmanību tam, ka vienu reizi 30 gadu laikā Latvijas klubs bija ticis līdz EL grupu turnīram. Lielai daļai Eiropas valstu tā ir norma, ja viņu klubs tiek CL vai EL grupu turnīrā. Cilvēki, kuri kaut nedaudz seko Eiropas futbolam tomēr redz, kas ir kas. Nav nekāds pārsteigums, ka Celtic un tamlīdzīga līmeņa klubu fani par Riga FC ir tieši tādās pašās domās, kādas esam mēs par Sanmarino vai Gibraltāra čempioniem.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-25 19:28, pirms 4 gadiem
rronijs rakstīja: Da par ko kritizeet celtic, vinji normali nospeleja savaa liimeni. Riga vnk nospeeleeja labaak nekaa parasti, it sevishki aizsardziibaa.
Viņiem pa visam citas prasības pret savu klubu,un jāpiekrīt pārējiem komentētājiem,ka par pilnu viņi mūs īpaši neņem.Diemžēl..Ciena jau stipros,nevis vārgos.

     [+] [-]

, 2020-09-26 00:38, pirms 4 gadiem
Atceramies pašu galveno - kad Celtic kļuva par Eiropas čempioniem 1967. gadā, visi spēlētāji bija ne tikai vietējie, bet no tiešās Celtic parka apkaimes. Un ar šiem spēlētājiem Celtic spēlēja uzbrukuma futbolu finālā pret Milānu, kas spēlēja no aizsardzības.

Lūk uz ko būtu jātiecas futbolā Latvijā, ja vēlamies par kaut ko kļūt uz Eiropas futbola skatuves. Ne tā kā šobrīd, kad virslīga ir lēta bode, izlase jākomplektē no nelikvīdiem futbolistiem un Fēru salas mums ir Barselona.