Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Viasat Sport Baltic kanālā visvairāk rādīts futbols

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viasat Sport Baltic kanālā visvairāk rādīts futbols
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

Sporta kanāls Viasat Sport Baltic (VSB) pērnā gada laikā pārraidījis vairāk kā 2050 tiešraides stundas no dažādiem sporta notikumiem. Visplašāk rādīts tieši futbols – vairāk kā 610 stundas, un basketbols – 350 stundas. Sestdien, 26.maijā, kanālā VSB un Viaplay tiešraidē tiks pārraidīta vienu no pasaulē skatītākajiem sporta notikumiem - UEFA Čempionu līgas finālu starp Madrides Real un Liverpool komandām. Nenokavē UEFA Čempionu līgas finālu Viasat Sport Baltic un Viaplay!

Jau deviņus gadus Viasat Sport Baltic sevi pierāda kā sporta kanālu, kas skatītājiem ik gadu nodrošina jaunas sporta tiesības un turpina rādīt aizraujošos sporta notikumus ar profesionāliem komentāriem latviešu valodā. Pērnā gada laikā kā trešo un ceturto visvairāk rādītākā notikuma vietu dala hokejs – 17% no visiem rādītajiem sporta notikumiem, un motoru sporti 16%.

Tieši šīs nedēļas nogalē noslēgsies visvairāk pērn rādītais sporta veids Viasat Sport Baltic kanālā – futbols ar UEFA Čempionu Līgas finālu. Sestdien Kijevas Olimpiskajā stadionā pilnīgi noteikti tiks pārrakstīta Eiropas futbola vēstures grāmata. UEFA Čempionu līgas finālā par Kontinenta klubu čempionu titulu cīnīsies Madrides Real un Liverpool komandas. Abi klubi kopā turnīrā ir uzvarējuši 17 reizes. 12 no tām ir Madrides Real kontā, turklāt Spānijas Karaliskais klubs ir triumfējis arī iepriekšējās divās sezonās. Vēl pirms tam Čempionu kausu virs savām galvām Barcelona un atkal jau Real futbolisti. Tas nozīmē, ka Liverpool ir iespēja pārtraukt Spānijas dominanci Eiropas nozīmīgākajā klubu turnīrā, vienlaicīgi izcīnot savu sesto titulu. Čempionu līgas pusfinālā Madrides Real divu spēļu summā ar 4:3 uzvarēja Minhenes Bayern, savukārt Liverpool ar 7:6 divos fantastisko mačos pārspēja Romas futbolistus.

Līdz ar to mēs diezgan droši varam apgalvot, ka sestdienas vakarā televizoru ekrāniem būs pievērsta liela daļas futbola pasaules uzmanība.

Ilvars Koscinkevičs, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Uzvarēt trīs reizes pēdējo četru gadu laikā ir kaut kas prātam neaptverams, zinot, ka kopš 1992./1993. gada sezonas, kad UEFA Čempionu līgā sākās jaunie laiki, neviena komanda nebija spējusi triumfēt divas sezonas pēc kārtas. Taču tagad Real ir uz sliekšņa, lai to izdarītu pat trīsreiz pēc kārtas. Madridiešu lielie trumpji ir sastāva viengabalainība meistarībā, saspēlētībā un savstarpējā sapratnē, ko veicina tas, ka pamatsastāvs nemainīgi jau vairākus gadus ir kopā. Un, protams, arī pieredze, jo tieši šie kungi zina, kā, cīnoties plecu pie pleca, tikt galā ar vissarežģītākajām situācijām, lai finālā uzvarētu. Taču savi trumpji ir arī Liverpool vienībai. Tā ir ļoti kustīga un uzbrūkoša komanda, kas soli pa solim uzlabojusi arī sniegumu aizsardzībā, kas vēl sezonas pirmajā pusē bija krietni vien karstāks kartupelis nekā šobrīd. Motivāciju nevar izmērīt, taču Liverpool nometnē acis šobrīd deg kā nevienam, ko komplektā ar meistarību nav viegli apturēt. Taču tagad no vārdiem pie darbiem: kurš kuru – Zidāns apspēlēs Klopu vai otrādi?"

UEFA Čempionu līgas fināls kanālā Viasat Sport Baltic un platformā Viaplay:
• Sestdien, 26.maijā 21:00 Madrides Real – Liverpool

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viaplay un Viasat mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste