Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sākts pētījums par "Liverpool" un "Atletico" ČL mača ietekmi uz koronavīrusa izplatīšanos

Rolands Eliņš

Sākts pētījums par "Liverpool" un "Atletico" ČL mača ietekmi uz koronavīrusa izplatīšanos
Džeimss Milners un Jirgens Klops. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas pilsētas Liverpūles dome paziņojusi, ka kopā ar zinātniekiem Liverpūles universitātē un Džona Morsa universitātē sākts pētījums par to, kādu ietekmi uz koronavīrusa izplatīšanos atstāja 11. martā notikusī UEFA Čempionu līgas spēle starp „Liverpool” un Madrides „Atletico”.

11. martā „Liverpool” spēli „Anfield” stadionā apmeklēja 52 tūkstoši skatītāju, to vidū apmēram trīs tūkstoši futbola līdzjutēju no Spānijsa. Tieši šajā dienā Pasaules veselības organizācija (WHO) oficiāli izsludināja koronavīrusa pandēmiju, kamēr Madridē tobrīd jau bija aizliegumi masu pulcēšanās vietās un bija slēgtas skolas.

„Liverpūles pilsētas dome kopā ar saviem partneriem Liverpūles universitātē un Džona Morsa universitātē ir piekritusi sākt pētījumu, vai koronavīrusa izplatību ietekmēja futbola spēles norise 11. martā „Anfield” stadionā,” medijiem pavēstījis domes preses sekretārs. „Domes darba grupa šobrīd izvērtē darba apjomu un projekta apmērus.”

„Atletico” un „Liverpool” mačs ir līdz šim pēdējais Čempionu līgā, kas izspēlēts pie atvērtām tribīnēm. Spēles norisi jau iepriekš bija kritizējis Madrides mēs Hosē Martiness-Almeida: „Neredzēju nekādu pamatojumu tam, ka 3000 Spānijas iedzīvotāju šajā laikā varēja doties uz Liverpūli un atpakaļ. Tā bija kļūda.”

Liverpūles pilsētas veselības nodaļas direktors Metjū Eštons ir publiski izteicies, ka mača norisei nevajadzēja tikt atļautai, un viņš pieļāvis iespēju, ka tieši futbola spēles dēļ pilsētā novērojama koronavīrusa izplatības palielināšanās. Liverpūles mērs Stīvs Roterams aicinājis sākt neatkarīgu izmeklēšanu par spēles norisi.

Jāatgādina, ka iepriekš līdzīga kritika izteikta arī par citu Čempionu līgas spēli, kad februārī „Atalanta” Milānā aizvadīja maču pret Spānijas „Valencia”. Tobrīd Itālijā vīrusa izplatība bija krietni lielāka nekā pārējās Eiropas valstīs, un notikusī spēle tiek uzskatīta par vienu no Covid-19 katalizatoriem.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/ue...