Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" un PSG Čempionu līgā uzņems Itālijas klubus, "Borussia" pret "Atletico"

Rolands Eliņš

"Barcelona" un PSG Čempionu līgā uzņems Itālijas klubus, "Borussia" pret "Atletico"
Karlo Ančeloti un "Napoli" futbolisti. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas grupu turnīra pirmā apļa astoņas noslēdzošās spēles. Eiropas futbola grandi „Barcelona” un PSG savā laukumā uzņems attiecīgi „Inter” un „Napoli”, kamēr divu dažādu futbola stilu sadursme gaidāma Dortmundē, kur vietējā „Borussia” skaidros attiecības ar Madrides „Atletico”.

A grupa

Ja Madrides „Atletico” izslavēta kā sīksta aizsardzības komanda, kas to apliecinājusi arī šosezon, Dortmundes „Borussia” pazīstama kā atklātu futbolu piekopjoša komanda. Abu komandu pēdējo spēļu statistika vārtu gūšanas ziņā ir teju pilnībā pretēja – „Atletico” pēdējās sešās spēlēs ielaidusi tikai divus vārtus, kamēr „Borussia” šajā intervālā paspējusi gūt 26 vārtus jeb 4.5 vidēji spēlē.

Kopā ar Turīnas „Juventus” Dortmundes komanda šosezon Eiropas lielākajās līgās palikusi vienīgā, kas turpina spēlēt bez zaudējumiem, turklāt tagad „Borussia” ir uzņēmusi sešu uzvaru sēriju, kamēr „Atletico” nedēļas nogalē spēlēja 1:1 pret „Villarreal”. Dortmundes komandas labākais snaiperis sezonas ievadā ir spānis Pako Alkasets, kuram aktīvi piebalsojis Marko Roiss.

Abas komandas ČL uzsākušas ar divām uzvarām un šodienas mača uzvarētāja praktiski nodrošinās sev tikšanu tālāk, kamēr otrā A grupas mačā „Brugge” mēģinās izmantot „Monaco” neveiksmju sēriju. Šī spēle būs Tjerī Anrī debija ČL galvenā trenera amatā, un viņš centīsies pielikt punktu „Monaco” 11 (!) neuzvarēto spēļu sērijai.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Dortmund22004:06
2.Atletico Madrid22005:26
3.Club Brugge20021:40
4.AS Monaco20021:50

B grupa

Arī B grupā ir divas komandas ar divām uzvarām, kas šodien sacentīsies savā starpā. „Barcelona”, lai arī palikusi bez savainotā Lionela Mesi, tik un tā solās būt ļoti ciets rieksts viesiem no Milānas „Inter”, kas tēmē uz savu pirmo Čempionu līgas astotdaļfinālu kopš 2012. gada. „Inter” šobrīd uzņēmusi septiņu uzvaru sēriju, taču sešas uzvaras bijušas ar minimālu pārsvaru un nevienā spēlē nav gūts vairāk par diviem vārtiem.

„Inter” jebkura rezultāta gadījumā būs parocīgākās situācijās nekā „Tottenham”, ko šovakar sagaida cīņa Eindhovenā pret PSV, un tā būs viena no divām vakara agrajām spēlēm. „Tottenham” joprojām mokās ar savainojumiem, kamēr Eindhovenas komanda ar 27 punktiem deviņās spēlēs dominē Nīderlandes čempionātā.

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona22008:26
2.Inter22004:26
3.Tottenham20023:60
4.PSV20021:60

C grupa

Daudz samežģītāka situācija ir C grupā, kur nevienai komandai nav vairāk nekā četri punkti un grupas līderes pozīcijās negaidīti nostājusies „Napoli”. Neapoles komandai gan būs krietni jāpiepūlās, lai tas saglabātos arī pēc šī vakara spēlēm, kurās „Napoli” sagaida tikšanās ar Parīzes „Saint Germain”.

PSG pēc ne pārāk iespaidīgā sezonas sākuma oktobrī rādījusi dominējošu sniegumu, trijās spēlēs gūstot 16 vārtus, bet ielaižot tikai vienus. PSG šī būs atkalsatikšanās ar itāļu speciālistu Karlo Ančeloti, kurš šoruden debitē „Napoli” galvenā trenera amatā, bet iepriekš bija Parīzes kluba galvenais treneris. Ančeloti un Neapoles izredzes Čempionu līgā pamatīgi iedragāja negaidītais neizšķirts pret „Crvena Zvezda”, taču to izdevās kompensēt ar Liverpūles pieveikšanu, kad mača izskaņā vārtus guva Lorenso Insinje. „Napoli” daudz labāk jūtas, kontrolējot spēles gaitu, nevis aizsargājoties, bet pret PSG zvaigznēm Neimāru, Kavani un Mbapē, visticamāk, pārsvarā nāksies darīt tieši to.

Savukārt „Liverpool” savā laukumā pret Belgradas komandu tēmē uz komfortablu uzvaru, cerot izvairīties no pretinieku varoņdarbiem. „Crvena Zvezda”, kas šovasar divreiz viesojās Baltijas valstīs, „Anfield” stadionā būs izteikta pastarīte. Kā atklājis „Liverpool” treneris Jirgens Klops, ļoti ticama ir šovasar par 50 miljoniem iegādātā Fabinju došanās laukumā – no „Monaco” iegūtais brazīliešu pussargs līdz šim Liverpūlē lielākoties bijis rezervē.

C grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.Napoli1101:04
2.Liverpool1013:33
3.PSG1018:43
4.Crvena Zvezda0111:61

D grupa

Maskavas „Lokomotiv” šajā grupā vēl nav tikusi pie neviena punkta, līdz ar to šī vakara duelis pret „Porto” būs īpaši svarīgs, lai saglabātu puslīdz reālas cerības uz tikšanu nākamajā kārtā. Maskavas komandai iepriekšējā kārtā sāpīga izvērtās galotne pret „Schalke”, kad vienīgie vārti tika ielaisti tikai 88. minūtē. „Porto” savukārt pirms izlašu pārtraukuma piedzīvoja svarīgu neveiksmi Portugāles līgā pret savu niknāko konkurenti „Benfica” (0:1), bet ČL mačam varēja iesildīties ar komfortablu kausa spēli, ar 6:0 sagraujot „Vila Real”.

Otrā D grupas spēlē savu nosacīto neveiksmju ciklu mēģinās pārtraukt „Galatasaray”, spēkojoties ar Bundeslīgas izkrišanas zonā esošo „Schalke”. Gelzenkirhenes klubs šosezont ā arī nav spējis uzturēt stabilu sniegumu, nedēļas nogalē savā laukumā ar 0:2 zaudēja „Werder” un noslīdējis uz 16. vietu Bundeslīgā.

D grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.Schalke1102:14
Porto1102:14
3.Galatasaray1013:13
4.Lokomotiv0020:40

Čempionu līgas spēles, 24. oktobris

SākumsKomandas
19:55Brugge-Monaco
19:55PSV-Tottenham
22:00Barcelona - Inter
22:00Borussia D - Atletico
22:00Galatasaray - Schalke
22:00Liverpool-Crvena Zvezda
22:00Lokomotiv-Porto
22:00PSG - Napoli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-10-24 15:37, pirms 6 gadiem
Bus kada spele sonedel pa tv? TV6 laikam vairs nerada futbolu. Ir kadam kads info?

     [+] [-]

, 2018-10-24 16:01, pirms 6 gadiem
guntars_caca_100609617606223 rakstīja: PSG + BARSA + ATLETICO + TOTENHAMA + LIVERPOLE = 15 kofs varat neteikt paldies par bezmaksas vip likmi 100% izies
Nu jau, nu jau. PSG pret Napoli noteikti neies viegli un arī Atletico pret jauno un jaudīgo Dortmundes uzbrukumu pamatīgi dabūs iesvīst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-10-24 17:21, pirms 6 gadiem
T.G.H. rakstīja: Bus kada spele sonedel pa tv? TV6 laikam vairs nerada futbolu. Ir kadam kads info?
TV6 kopš šīs sezonas nerāda ČL, bet rāda 360 TV.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja