Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA mačos piecu maiņu limits saglabāsies līdz sezonas beigām

Rolands Eliņš

UEFA mačos piecu maiņu limits saglabāsies līdz sezonas beigām
Foto: imago images/Kirchner-Media/Scanpix

UEFA nolēmusi saglabāt piecas atļautās spēlētāju maiņas katrai komandai vienas spēles laikā līdz pat sezonas beigām.

UEFA lēmums attieksies uz šī organizācijas rīkotajām sacensībām, kamēr nacionālo čempionātu un sacensību rīkotājiem joprojām būs iespējas rīkoties pēc saviem ieskatiem – pieņemt šos noteikumus vai nē. Atļauto maiņu limits līdz piecām tika pacelts šovasar, reaģējot uz Covid-19 pandēmijas radīto situāciju, kas piespieda komandām aizvadīt vēl saspringtākus spēļu grafikus nekā ierasts.

Piecu maiņu limits attieksies uz Čempionu līgas un Eiropas līgas spēlēm klubu turnīros, kā arī Nāciju līgā izlašu turnīros. Iepriekš šis limits tika palielināts uz laiku, bet tagad tā termiņš pagarināts līdz sezonas pašām beigām.

Taču vēl nav izlemts līdz galam par to, vai piecu maiņu limits būs spēkā arī Eiropas čempionāta finālturnīrā nākamajā vasarā.

Tāpat UEFA nav mainījusi savus noteikumus par līdzjutēju liegumu apmeklēt Eirokausu mačus. Šovakar Ungārijā tiek aizvadīts UEFA Superkauss, kurā paredzama vairāk nekā 15 tūkstošu skatītāju klātbūtne, un par iespējamām noteikumu izmaiņām visu klubu sakarā UEFA lems pēc Superkausa, izmantojot tajā iegūto informāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...