Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bayern" Budapeštā pret "Sevilla" - ar līdzjutējiem par UEFA Superkausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bayern" Budapeštā pret "Sevilla" - ar līdzjutējiem par UEFA Superkausu
Ivans Rakitičs. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar tiks noskaidrota UEFA Superkausa ieguvēja. Pulksten 22:00 Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sāksies duelis starp Minhenes “Bayern” un “Sevilla”. Jāpiemin, ka maču klātienē vēros vairāki tūkstoši līdzjutēju.

Ja citos UEFA rīkotajos mačos - Čempionu un Eiropas līgas kvalifikācijās - līdzjutēju klātbūtne ir aizliegta, tad Superkausu drīkstēs apmeklēt skatītāji. Duelis norisināsies Budapeštā, “Puskas Arena”, kurā var ietilpt 67215 skatītāji. UEFA atļāvusi aizpildīt 30%. Lielākā daļa biļešu nonākusi ungāru rīcībā, bet katras komandas atbalstītājiem atvēlētas trīs tūkstoš biļetes.

Ja citkārt biļešu iegūšana būtu milzīga laimes spēle, tad šoreiz ar to pārdošanu gājis pavisam plāni. “Sevilla” izdevies pārdot tikai 500 biļetes, bet pārējās 2500 atdotas atpakaļ UEFA. Viens no šķēršļiem - augstie ceļošanas izdevumi. Tāpat visiem līdzjutējiem, kuri ierodas no citām valstīm, jābūt pie rokas negatīvām Covid-19 analīzēm.

Savukārt Minhene atrodas tikai 650 kilometrus no Budapeštas, tāpēc izdevies pārdot 2100 biļetes. Tomēr pēdējo dienu laikā situācija mainījusies uz negatīvo pusi - Ungārijā pieaudzis saslimušo skaits, tāpēc tā iekļauta Vācijas sarkanajā sarakstā, proti, pēc atgriešanās no spēles būs jāpavada 14 dienas pašizolācijā. Ja spēle notiktu agrāk, “Bayern” līdzjutējiem ar šādu problēmu nebūtu jāsaskaras.

Minhenes “Bayern”, kas Čempionu līgas finālā apspēlēja PSG un sezonas beigās pārbrauca pāri visiem pretiniekiem, šis būs piektais Superkauss. 2013. gadā izdevās izcīnīt trofeju, pendelēs pieveicot Londonas “Chelsea”, bet pirmajos trīs piegājienos tika piedzīvoti zaudējumi.

“Sevilla” pieredze ir lielāka, jo tā pēdējos gados dominējusi Eiropas līgā - komandai tā būs sestā reize Superkausā. Un arī “Sevilla” uzvarējusi tikai vienu reizi. Ja “Bayern” to paveica iepriekšējā piegājienā, tad “Sevilla” uzvarēja pirmajā reizē - 2006. gadā 3:0 pret “Barcelona”. Sekojuši četri zaudējumi pēc kārtas, trīs no tiem - pret tautiešiem jeb Madrides “Real” un “Barcelona”.

“Sagaidu, ka komanda būs koncentrējusies par visiem 100%. Mēs gribam uzvarēt - tas ir fināls. Un fināli vienmēr ir īpaši,” teica Hansi Fliks, “Bayern” galvenais treneris. Savukārt Julens Lopetegi slavēja pretiniekus: “Viņi zina, kā vēlas spēlēt, kā vēlas uzbrukt, kur aizsargāsies. Spēlēsim pret pasaulē labāko komandu, taču - mēs netaisāmies pagriezt vaigu un padoties.”

Tiek prognozēts, ka “Bayern” pamatsastāvā šovakar dosies no “Manchester City” nopirktais uzbrucējs Lerojs Sanē. Pastiprinājumu starpsezonā ieguva arī “Sevilla” - no Barselonas atgriezās horvātu pussargs Ivans Rakitičs. Sagaidāms, ka arī viņš dosies pamatsastāvā.

Izmantotie resursi:
https://hungarytoday.hu/uefa-super-...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-24 17:35, pirms 4 gadiem
Minhenei jāņem te nav divu domu!!
Cerams ka būs lielisks fināls!!!

     [+] [-]

, 2020-09-24 19:57, pirms 4 gadiem
Jauns Covid-19 perēklis (nu jau covid20)
Apsveicu jaunus kadrus Pandēmijas izlasē...
😎