Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pučinsks: "Tādu maču dēļ ir vērts dzīvot un spēlēt futbolu"

Pučinsks: "Tādu maču dēļ ir vērts dzīvot un spēlēt futbolu"
Jurģis Pučinsks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc vakar aizvadītās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēles pret „Malmo” „Ventspils” galvenais treneris Jurģis Pučinsks norādīja, ka iegūta lieliska pieredze un komanda pierādījusi savas spējas sacensties ar klasi augstākiem pretiniekiem.

„Čempionu līgā guvām milzīgu pieredzi, pēdējās divas nedēļas pavadījām lieliskā futbola atmosfērā. Radījām intrigu duelī, dzīvojām nopietna futbola dzīvi, diemžēl neizdevās to pagarināt,” sacīja „Ventspils” galvenais treneris Jurģis Pučinsks, kurš augstu novērtēja savu futbolistu sniegumu un pateicās skatītājiem par atbalstu, sakot, ka tādu brīžu un spēļu dēļ ir vērts dzīvot un spēlēt futbolu: "Atmosfēra bija lieliska, stadions pilns - mūsu komandai tas nozīmē ļoti daudz."

„Savukārt pati spēle parādīja, ka esam gatavi tikties ar spēcīgiem pretiniekiem, ļoti centāmies un daudz kas mums izdevās. Objektīvi tomēr jānovērtē, ka „Malmo” ir klasi augstāka komanda. Tagad viss pārdzīvotais nedaudz jāapviļā, tā teikt, jāizlaiž caur sevi, lai iegūtā pieredzu nepazustu un palīdzētu katram mūsu futbolistam.”

„Skaidrs, ka pirms spēles tika izskatīti dažādi varianti, rūpīgi gatavojāmies visām iespējām,” Pučinsks sacīja par to, ka laukumā papildu uzbrucējs nav devies agrāk. „Zinājām, ka ir ļoti bīstami atvērties pārāk ātri. Ņēmām arī vērā, ka „Malmo” nesen bija grūts mačs Zviedrijas čempionātā, un tās spēlētāji otrajā puslaikā varētu vairs neturēt tik ātru tempu. Tā arī notika, un tieši tad arī sākām veikt maiņas.”

Pučinsks neatbalstīja viedokli, ka „Malmo” pret „Ventspili” spēlējusi vājāk nekā tā ierasti dara Zviedrijas čempionātā: „Domāju, ka tā vienkārši spēlēja citādi. Tajās Zviedrijas līgas spēlēs, kuras noskatījos, futbols ir atvērtāks, tur ir citi ātrumi. Taču pret mums Zviedrijas čempions spēlēja uz rezultātu. Pretinieks neatvērās, gaidīja savas iespējas, daudz uzmanības veltīja aizsardzībai.”

Pučinsks norādīja, ka Ģirts Karlsons parādīja, ka ir spējīgs laukumā pavadīt visas 90 minūtes, jo sev atvēlētajā laikā kārtīgi nocīnījies. Epizodi, kurā Karlsons teju nopelnīja pendeli uz pretinieku vārtiem, „Ventspils” treneris nosauca par strīdīgu, taču tiesneša lēmumu neapšaubīja. Savukārt Jurijs Žigajevs, kurš laukumā devās 73. minūtē, uz ilgāku spēles laiku neesot bijis gatavs, jo turpina kārtot savas veselības problēmas.

Uzvaras vārtus „Malmo” sastāvā guva Izaks Kjese Telins, kurš tikai nesen pārgājis uz šo klubu. „Vārtu guvuma brīdī izvēlējos nospēlēt droši, nevis lieki riskēt,” stāstīja Telins. „Ko es zinu par Prāgas „Sparta”? Neko daudz, taču esmu dzirdējis, ka tā ir laba komanda. Būs grūts mačs, grūtāks nekā pret „Ventspili”. Taču esam gatavi izbaudīt futbolu un izaicināt pretinieku.”

„Malmo” galvenais treneris Oge Hareie uz preses konferenci neieradās, taču zviedru medijiem sniedza īsu komentāru par spēli un nākamo kvalifikācijas kārtu: „Mums ir nedaudz plašākas sastāva iespējas (nekā „Sparta” – aut.p.). Tā ir ļoti spēcīga komanda, taču spēle būs pilnīgi atšķirīga no šodien pieredzētā. „Ventspils” nosēdināja aizsardzībā visu komandu. Taču mēs pret Prāgu sāksim viesos, un uzskatu to par lielu priekšrocību. Varam spēlēt taktiski un pēc tam cerēt uz labu rezultātu mājās. Spiediens noteikti vairāk gulstas uz viņu pleciem.”

Izmantotie resursi:
Kiese Thelin skickade Malmö vidare | Sport | SvD
MFF-hjälten: "Har gett mig någon...
FK Ventspils


, 2014-07-24 10:26, pirms 10 gadiem
Ja jau ir tik nopietni, tad varbūt ir vērts sākt ar mazumiņu, piemēram, uzvilkt pletētas bikses un solīdu kreklu? Nu tomēr, tāds mačs, kā pats izsakies, ne sliktāk par labām dzīrēm.
Vai uz tām arī ierodies savās nošļukušajās trenuškās?
, 2014-07-24 10:28, pirms 10 gadiem
Lai arī pretinieks bija protams objektīvi spēcīgāks,tomēr šī bija tā iespēja,ka varējām vēl pagarināt šo eirosezonu un sagādāt skatītājiem arī svētku turpinājumu.Diemžēl visas treneru aktivitātes sākās krietni par vēlu,lai atspēlētu divus vārtus.Šoreiz lielākais akmentiņš treneru dārziņā.Spēlētāji darīja visu ko varēja un mācēja,tomēr pastiprināt spēli neizdevās.
, 2014-07-24 10:43, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja jau ir tik nopietni, tad varbūt ir vērts sākt ar mazumiņu, piemēram, uzvilkt pletētas bikses un solīdu kreklu? Nu tomēr, tāds mačs, kā pats izsakies, ne sliktāk par labām dzīrēm.
Vai uz tām arī ierodies savās nošļukušajās trenuškās?
Līdz skandināvu līmenim tālu, arī ģērbšanās ziņām, mums tuvāka krievu skola, kura paredz trenuškas uz katru spēli.
, 2014-07-24 11:19, pirms 10 gadiem
Jautājums, tikai kādu futbolu spēlē Pučinsks un viņa padotie... Paldies Diviņam,vakar noskatījos tikai otro puslaiku, un tajā labākais bija... Pētera Neimaņa komentētāja darbs: tādā vieglā stilā, ar nelielu pofig pieskaņu par notiekošo laukumā. Jo nebija jau tur, ko redzēt! Zviedri naturāli gulēja ar vaļā acīm un satrakojās tikai pāris gadījumos, kad no vēl lielākiem krāmiem ventiņus glāba vārtu vīrs un arī štanga... Otrā laukuma galā bija pilnīgs bezceris, ar tādu sniegumu arī nav ko meklēt šāda ranga turnīros. PČ Brazīlijā vēlreiz pierādīja, ka krievu futbolam nav nākotnes, un tieši tādu, pie tam stipri viduvējā izpildījumā spēlē ventiņi. Ja PČ labākajiem večiem, kad nāca malā, jau rādīja noskrietus 9 un vairāk kilometrus, tad ko lai saka par t.s. uzbrucēju Karlsonu, kurš ikvienā situācijā, ja vispār kustas, tad tā kā palēninātā filmā. Ja soda laukumā puisim neieliks bumbu pie kājas un metra rādiusā neviena pretinieka nebūs, tad varbūt uzsitīs arī pa vārtiem... Tā kā, Pučinska kungs, dzīvo vēl ar saviem sapņiem tālāk!
, 2014-07-24 11:46, pirms 10 gadiem
Ja jau dēļ tādiem mirkļiem ir vērts dzīvot, tad atzīmē tos mirkļus ar uzvalku... Droši vien, arī ja iekļūtu ČL grupā, tad arī ar trenuškām vadītu spēles.
, 2014-07-24 12:46, pirms 10 gadiem
Nu žēl, ka neatļāvās drusku ātrāk riskēt, zaudēt jau vairs nebija ko. Otro puslaiku varēja mēģināt sākt citādāk. Labi, ne ar žigu, bet Muječi. Skaidrs, ka zviedri nebija tik švaki, kā varēja padomāt pēc viņu bumbošanās, bet neriskējot un drusku nepaveroties nevarēja arī cerēt kaut ko mainīt šai mačā. Bet vai būtu labāka sajūta, ja mestos uz priekšu un dabūtu pāris savā kastē, ei nu zini.
, 2014-07-24 13:10, pirms 10 gadiem
spēlēja jau labi,bet diemžēl kad paskatās uz tablo...labais iespaids pazūd!!!
, 2014-07-24 13:22, pirms 10 gadiem
barakuda21 rakstīja: spēlēja jau labi,bet diemžēl kad paskatās uz tablo...labais iespaids pazūd!!!
gau jau gribēji redzēt uz tablo 1:7 un 0:4 kā bija pirms gada?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-24 16:36, pirms 10 gadiem
To, ka zviedri ātri iesituši golu, spēlēja ar puspēku uz rezultātu, pat aklais redzētu. Varēja pat vienus ielaist, un tomēr tiktu tālāk.
, 2014-07-24 16:41, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja jau ir tik nopietni, tad varbūt ir vērts sākt ar mazumiņu, piemēram, uzvilkt pletētas bikses un solīdu kreklu? Nu tomēr, tāds mačs, kā pats izsakies, ne sliktāk par labām dzīrēm.
Vai uz tām arī ierodies savās nošļukušajās trenuškās?
nu vismaz semenes negrauza
, 2014-07-24 16:45, pirms 10 gadiem
vnk uztaisi puču un nomaini treneri, kurš prot nezaudēt, bet neprot vinnēt..
, 2014-07-24 17:43, pirms 10 gadiem
konferencē pēc starptautiska mača šis treneris kā parasti ne angļu, ne valsts valodā.., bet aivaram laikam patīk tāds ZZS enkurs?
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".