Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Martiness: "Atletico" mums iemācījusi nekad neizdarīt likmi pret to

Martiness: "Atletico" mums iemācījusi nekad neizdarīt likmi pret to
Roberto Martiness
Foto:AFP/Scanpix

Pirms šovakar gaidāmās Čempionu līgas finālspēles starp Madrides "Real" un Madrides "Atletico" klubiem, bijušais Anglijas izlases un "Real" futbolists Stīvs Makmanams novērtējis "Real" spēlētājus Krištianu Ronaldu un Garetu Beilu kā šobrīd labākos pasaulē, savukārt "Everton" spāņu treneris atgādinājis, cik slikti var izvērsties prognozēšana pret "Atletico".

Lai arī atsevišķi futbola apskatnieki negatīvi novērtējuši faktu, ka Čempionu līgā jau atkal spēlēs tikai vienas valsts pārstāves, kas tādējādi nedaudz mazina interesi par šo notikumu, plašu interesi par gaidāmo finālspēli izrādījuši arī citu valstu bijušie un esošie futbolisti.

Bijušais Anglijas izlases un Madrides "Real" pussargs Stīvs Makmanamans uzskata, ka "Real" pagājušās vasaras jaunieguvums Garets Beils sevi lieliski parādījis pirmajā sezonā Madridē un attaisnojis uz sevi liktās cerības.

"Beils ir guvis 20 vārtus, viņš ir iesitis arī Karaļa kausa finālā. Domāju, ka viņš un Krištianu Ronaldu ir šobrīd labākie spēlētāji pasaulē," sacījis Makmanamans. "Protams, ka vēlos, lai "Real" uzvar, taču šis būs sīvs mačs. Tiesa, uzskatu, ja Djēgu Košta un Adra Turans nebūs gatavi spēlēt, tad "Atletico" klāsies ļoti grūti. Taču jebkurā gadījumā - "Real" ir daudz pieredzējušāka, līdz ar to paredzu tās uzvaru."

Savas futbolista karjeras laikā abos klubos uzspēlējis argentīnietis Santjāgo Solari (46 spēles ar "Atletico", 131 ar "Real"), kurš pirms spēles izteicies, ka šie abi klubi padarījuši Madridi par futbola pasaules galvaspilsētu.

"Šī būs brīnišķīga spēle, abi klubi ir pelnījuši vietu finālā," saka Solari. "Man ir daudz jāpateicas "Atletico" klubam, jo tieši tas pavēra manu ceļu uz Eiropu, taču nevaru noliegt, ka sirdī esmu "Real" līdzjutējs. Domāju, ka arī Madrides iedzīvotāji šobrīd var justies ļoti lepni par to, ka tieši šīs pilsētas klubi spēlē finālā."

Tikmēr nedaudz piesardzīgāku viedokli paudis "Everton" treneris un bijušais spāņu futbolists Roberto Martiness: ""Atletico" mums ir iemācījusi, ka nekad nevajag izdarīt likmi pret to. Komandā ir iespaidīgs futbolistu kolektīvs, kurš sevi fenomenāli parāda tieši visgrūtākajās situācijās. Protams, ko līdzīgu var redzēt arī "Real" nometnē, kaut vai atceroties spēli pret "Bayern". "Real" piespēļu kvalitāte padara to par labāko pretuzbrukumu komandu pasaulē, taču pret "Atletico" viņiem nez vai būs daudz iespējas ātrajiem uzbrukumiem. Ja man jāprognozē rezultāts, tad saku - pēcspēles sitienu sērija."

Savukārt bijušais "Liverpool" aizsargs Džeimijs Karagers , kurš šobrīd aktīvi darbojas kā komentētājs "Sky Sports" kanālā, pavēstījis, ka uzvaras gadījumā Simeone pārspēs visus trenerus, kas vien uzvarējuši Čempionu līgā: "Iemesls? "Atletico" ir lieliska komanda, bet ne Eiropas grands. Uzvaras gadījumā tā kļūtu par vienu no sensacionālākajiem ČL uzvarētājiem, turklāt šosezon tā ne tuvu nav dominējusi vietējā čempionātā. Turklāt - kad Simeone ieradās Madridē, "Atletico" bija desmitajā vietā, četrus punktus no izkrišanas zonas. Tai vajadzēja pārdot savus līderus. Progress, kuru paveica Simeone, ir nenovērtējams."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-24 13:59, pirms 10 gadiem
tomass152 rakstīja: liekam algu uz athletico un ar dievu baudam speeli
Alga jāliek uz to, ka Cittadella - Empoli rīt nospēlēs draudzīgu neizšķirtu. Šī spēle jābauda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-24 14:07, pirms 10 gadiem
Par Real uzvaru ar 4:3 pendelēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-24 14:33, pirms 10 gadiem
tomass152 rakstīja: 5;6 un atleeti svin uzvaru un man miers majaaa
Realam nepietiks želejas 5 pendelēm.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.