Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" iespēja izslēgt "Barcelona" un iekļūt finālā

Agris Suveizda

"Chelsea" iespēja izslēgt "Barcelona" un iekļūt finālā
"Chelsea" pirmsspēles treniņā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tiks noskaidrota pirmā UEFA Čempionu līgas fināliste. Barselonā pusfināla atbildes spēlē savā starpā tiksies vietējā "Barcelona" un Londonas "Chelsea". Pirmajā mačā pašreizējā titula sargātāja "Barcelona" atzina pretinieku pārākumu ar 0:1. Spēles sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Par izteiktu pāra favorīti tika uzskatīta "Barcelona", tomēr Londonā gavilēja mājinieki. "Barcelona" piederēja milzīgs teritoriāls pārsvars, katalāņi radīja daudz vārtu gūšanas iespēju, taču "Chelsea" disciplinēti un bez panikas darbojās aizsardzībā un teicamu spēli aizvadīja londoniešu vārtsargs Petrs Čehs, kuram vairākkārt piepalīdzēja arī vārtu konstrukcija. Vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā, noslēdzot lielisku pretuzbrukumu un realizējot vienu no retajām "Chelsea" iespējām, guva Didjē Drogbā.

"Barcelona" neveiksmes turpinājās arī vietējā čempionātā – savā laukumā tika piedzīvots zaudējums pret niknāko pretinieci Madrides "Real" (1:2), un Hosepa Gvardiolas komanda praktiski zaudējusi jebkādas cerības uz Spānijas čempionu titula nosargāšanu. Spānijā šosezon atlikušas tikai četras kārtas, bet madridiešu pārsvars ir septiņi punkti. "Barcelona" divus zaudējumus oficiālās spēlēs pēc kārtas nebija piedzīvojusi kopš 2009.gada maija, kad "La Liga" ietvaros tika zaudēts "Mallorca" (1:2, viesos) un "Osasuna" (0:1, mājās).

Arī "Chelsea" nedēļas nogalē aizvadīja spēli pret vienu no tiešajām konkurentēm (viesos pret "Arsenal"), tomēr Aristokrātu prioritātes bija acīmredzamas. Kamēr katalāņu līderiem nācās darboties ar maksimālu atdevi, "Chelsea" gandrīz visiem pamatsastāva spēlētājiem tika dota atpūta – pret "Arsenal", salīdzinājumā ar pamatsastāvu Čempionu līgā, starta vienpadsmitniekā devās tikai trīs futbolisti (Čehs un centra aizsargi Džons Terijs un Gērijs Keihils). Mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0, un "Chelsea" turnīra tabulā ieņem sesto vietu, četras spēles pirms sezonas beigām no Čempionu līgas zonas atpaliekot par četriem punktiem. "Chelsea" pēc treneru maiņas (atlaists tika Andrē Vilašs-Boašs, kuru amatā, vismaz līdz sezonas beigām, nomainīja Roberto Di Mateo) atgriezusies uz veiksmes takas, un Aristokrāti nav zaudējuši jau deviņas spēles pēc kārtas - sešas uzvaras, trīs neizšķirti un vārtu starpība 16-6.

Tomēr, lai arī "Chelsea" pirmajā spēlē uzvarēja, šovakar londoniešus atkal gaida ļoti smags pārbaudījums. "Barcelona" lieliski spēlē savā laukumā, šosezon 27 mačos izcīnot 23 uzvaras, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu un gūstot 103 vārtus (un ielaižot tikai 18). Jau pieminētā neveiksme pret Madrides grandu bija pirmā sakāve "Camp Nou" kopš 2010.gada septembra, kad ar 0:2 sensacionāli tika zaudēts "Hercules". Katalāņu sērija ilga 54 mačus. Turklāt "Chelsea" bilance izbraukumā ir krietni vājāka nekā mājās - skaitot punktus arī par izslēgšanas spēļu rezultātiem, šosezon Premjerlīgā un Čempionu līgā tā izcīnījusi mazāk nekā pusi iespējamo punktu (43,5%; 23 spēlēs septiņas uzvaras un tikpat zaudējumu), kamēr mājās tie ir 77,3%.

Ja pēc zaudējuma pret "Real" Gvardiola, kā ierasts, bija ļoti pieticīgs un priekšlaicīgi apsveica pretiniekus ar izcīnīto titulu, vakar pirmsspēles preses konferencē "Barcelona" treneris bija pilnībā pārliecināts par komandas uzvaru pret "Chelsea". "Ticiet man, ja saku, ka rītdien to paveiksim. Ticu tam simtiem iemeslu dēļ, šie spēlētāji pieveiks "Chelsea". Visi mūsu pusfināli bijuši ļoti smagi, un zinām, ka pirmā spēle nesa vilšanos, taču mums nevajag par to domāt. Zinu, ka viņi [spēlētāji] rīt to paveiks, jo zinu, ka viņi to spēj. Viņi spēlēs, lai uzvarētu. Man nav nekādu šaubu, ka būsim Minhenē," sacīja Gvardiola, piebilstot, ka komanda apzinās "Chelsea" kvalitāti un ka tai ir jāatrod veids, kā radīt vārtu gūšanas momentus un tos realizēt.

"Abām komandām iespēja kvalificēties finālam ir 50 pret 50. Mums ir pārsvars, taču visi zinām, cik sarežģīti tas būs. Domāju, ka mums ir jāmēģina gūt vārtus, jo tas mūsu izredzes krietni palielinās. Būs ļoti grūti censties noturēt bezvārtu neizšķirtu," teica "Chelsea" galvenais treneris Di Mateo. ""Barcelona" radīs iespējas, tā notiek pret jebkuru pretinieku, pret kuru tā spēlē. Mums jācenšas samazināt viņu radīto iespēju skaitu. Mums arī būs jācenšas pašiem gūt vārtus, jo domāju, ka mums tādas iespējas būs. Manuprāt, mums pietiek meistarības, lai iekļūtu finālā. Mums vajadzēs arī nedaudz veiksmes, taču, lai uzvarētu jebkurā turnīrā, tā ir nepieciešama visām komandām." Mājinieki joprojām būs bez ilgstoši iztrūkstošajiem Davida Viljas, Andreu Fontasa un Erika Abidāla, toties pamatsastāvā beidzot atgriezīsies Herards Pikē un acīmredzot gatavs spēlēt būs arī Aleksis Sančess. Viesiem ierindā būs Drogbā, kuram bija neliels savainojums, un Terijs, kuram Čempionu līgas ceturtdaļfinālā tika lauztas divas ribas. Savainojumu ārstē cits centra aizsargs Davids Luizs.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bayern – Real Madrid2:1 (1:0)Riberī 17' Gomess 90' - Ezils 53'
Chelsea – Barcelona1:0 (1:0)Drogbā 45'+2

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Kura komanda, Jūsuprāt, iekļūs finālā?

  • 199

  • 217


1 2 3 4 5 6 7 244 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2012-04-24 08:52, pirms 12 gadiem
Barsa uzvarēs un spēlēs finālā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-04-24 09:02, pirms 12 gadiem
Horoskopā šodien bija rakstīts, ka Chelsea uzsāks spēli tāpat kā to darīja pirmajā spēlē - no aizsardzības. Jā, un pats svarīgākais ir tas, ka viņi gūs pirmie vārtus, neskatoties uz to, ka spēli zaudēs 2:1, tāpat iesoļos finālā.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-24 09:03, pirms 12 gadiem
Kā biju, tā esmu un tā būšu par klasisku aizsardzības paraugplejādi Chelsea izpildījumā!

  +6 [+] [-]

, 2012-04-24 09:04, pirms 12 gadiem
Fināls Chelsea pret Bayern! Skaisti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-24 09:24, pirms 12 gadiem
Lai jau Londonieši tiek, bet galīgi neticu...Barsai nav kur likties, būs rezultatīva spēle.

 +14 [+] [-]

, 2012-04-24 09:26, pirms 12 gadiem
Chelsea galvenais uzdevums gūt 1 vārtus un nospēlēt izcili aizsardzībā!!

Nu un protams - Drogba turpinās vārtīties pa lauku tā, ka pat Buskets brīnīsies

  +7 [+] [-]

, 2012-04-24 09:31, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Chelsea galvenais uzdevums gūt 1 vārtus un nospēlēt izcili aizsardzībā!!

Nu un protams - Drogba turpinās vārtīties pa lauku tā, ka pat Buskets brīnīsies
nu nezinu, lai Busketu pārsteigtu tur tiešām kaut kas brīnumains jāpaveic

  +4 [+] [-]

, 2012-04-24 09:51, pirms 12 gadiem
Barselonā tik sūkātāji spēlē

     [+] [-]

, 2012-04-24 10:06, pirms 12 gadiem
es nesen nosapņoju ka chelsea izvirzīsies vadībā ar 3-0 bet beigās zaudēs ar 5-3 tāpēc varat likt totalizātoru uz barsu
Slēpts komentārs: bayern
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-24 10:18, pirms 12 gadiem
Ja būs kāds no pēdējo 7 spēļu rezultātiem Barca:Chelsea starpā tad Chelsea tiek tālāk.

Es personīgi ceru uz Barcu vadībā 2:0, Chelsea mazākumā, Barcai neiedotas 4 pendeles un Drogbā 94. minūtē iesit golu un Chelsea tiek finālā.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-24 10:19, pirms 12 gadiem
Hehe, kautkā manu, ka daudzi SPORTACENTRA lietotāji sāka tiešām ticēt Čelsijas tikšanai finālā,....................
Tas priecē............hehe
Par klasisku finālu Chelsea- Bayern

  +1 [+] [-]

, 2012-04-24 10:26, pirms 12 gadiem
Neticu, ka Barsa netiks tālāk, pēc zaudējuma klasikā, diez vai viņi gribēs palikt arī bez ČL titula. Vienīgais nez kā būs ar fizisko pēdējā nedēļā jau bijušas 2 nopietnas spēles. Chelsea arī līdzīgs grafiks bija, tomēr pret Arsenal viņi spēlēja ar vairāk rezervistiem, nekā Barsa pret Real.
Vismaz par ČL izšķirošajām spēlēm SC liek profesionālus rakstus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-24 10:32, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: a ja nu Barca uzvar ar 1:0, kurš tad tiek tālāk?
tad pagarinājums, ja nav vārti, tad 11m.s.

  +6 [+] [-]

, 2012-04-24 10:36, pirms 12 gadiem
Barsas pretinieki jau iemācījušies spēlēt pret viņiem, tāpēc, ja "Chelsea" nospēlēs šodien tik pat organizēti kā pirms nedēļas, londonieši iekļūs finālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-24 11:03, pirms 12 gadiem
īsti nesaprotu pārlieko optimismu par Chelsea tikšanu tālāk. 1:0 zaudējums izbraukumā līdz šim vienmēr ir skaitījies pieņemams rezultāts. Nākamais - daži te piemin organizētu aizsardzību -laikam ka skatījušies ir statistiku nevis pašu Londonas spēli - ši pati "organizētā" aizsardzība Anglijā atļāva iziet 1:1 ar vārtsargu Sančesam (glāba pārliktnis), atļāva uzsist vārtsargu laukumā no 6-7 m attāluma netraucēti Fabrgasam un Busketam (abi netrāpija principā tukšos vārtos), nogulēja Pujola un arī Tiago izrāvienu pēc standarta (pirmā sitienu izvilka Čehs, taču ja būtu pieskāries jaunais Alkantara tad diez vai būtu pat viņš glābis), nemaz nerunājot par Pedro -kas trāpija pa stabu. Respektīvi - ja Barca būtu realizējusi kaut 1/3 no savām iespējām, kur Čehs vairs nebija glābējs - šodien intrigas nebūtu.
Aristokrāti var šodien tikt tālāk - bet tad vajadzēs mežonīgu veiksmi un teicamu realizāciju (pusotrs moments pagājušajā spēlē un 1 gūti vārti).

  +4 [+] [-]

, 2012-04-24 11:17, pirms 12 gadiem
Onka rakstīja: īsti nesaprotu pārlieko optimismu par Chelsea tikšanu tālāk. 1:0 zaudējums izbraukumā līdz šim vienmēr ir skaitījies pieņemams rezultāts. Nākamais - daži te piemin organizētu aizsardzību -laikam ka skatījušies ir statistiku nevis pašu Londonas spēli - ši pati "organizētā" aizsardzība Anglijā atļāva iziet 1:1 ar vārtsargu Sančesam (glāba pārliktnis), atļāva uzsist vārtsargu laukumā no 6-7 m attāluma netraucēti Fabrgasam un Busketam (abi netrāpija principā tukšos vārtos), nogulēja Pujola un arī Tiago izrāvienu pēc standarta (pirmā sitienu izvilka Čehs, taču ja būtu pieskāries jaunais Alkantara tad diez vai būtu pat viņš glābis), nemaz nerunājot par Pedro -kas trāpija pa stabu. Respektīvi - ja Barca būtu realizējusi kaut 1/3 no savām iespējām, kur Čehs vairs nebija glābējs - šodien intrigas nebūtu.
Aristokrāti var šodien tikt tālāk - bet tad vajadzēs mežonīgu veiksmi un teicamu realizāciju (pusotrs moments pagājušajā spēlē un 1 gūti vārti).
Es teiktu, ka tas ir likumsakarīgi, ka Barca netiks finālā, viņi 2009. gadā negodīgi tika tālāk, tagad karma atspēlēsies.
Barcelona vs Chelsea all penalties(Champions...

  +6 [+] [-]

, 2012-04-24 11:25, pirms 12 gadiem
Visvarenajiem Chelsea koef 10!
Bukmeikeri Chelsea novertee tpt, kaa MettaLU pret Ventspili!
Diezgan kuriozi!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-24 11:27, pirms 12 gadiem
Ja biju domājis Latvijas virslīgu, tur ir nedaudz cita spēļu intensitāte
sasperjods rakstīja: Mūsu VL šopavasar regulāri pa 3 spēlēm 7/8dienās

  -2 [+] [-]

, 2012-04-24 11:29, pirms 12 gadiem
andruki007 rakstīja: Visvarenajiem Chelsea koef 10!
Bukmeikeri Chelsea novertee tpt, kaa MettaLU pret Ventspili!
Diezgan kuriozi!
kas tur kuriozs? Visiem ir skaidrs, ka favorīti ir Barcelona, tāpat kā bija Ventspils.. Kāds visvarenais, ko murgo?

  -2 [+] [-]

, 2012-04-24 11:32, pirms 12 gadiem
Ipsis Daudzvārdis rakstīja: Es teiktu, ka tas ir likumsakarīgi, ka Barca netiks finālā, viņi 2009. gadā negodīgi tika tālāk, tagad karma atspēlēsies.
http://www.youtube.com/watch?v=cVWNbD0pu9M
Negribētu nevienu apvainot, bet jābūt nedaudz ar novirzēm, lai kaut kādam tādam sviestam kā karmas, liktenis, pazīmēm utt tiešām ticētu.

     [+] [-]

, 2012-04-24 11:39, pirms 12 gadiem
Barsa noteikti tiks tālāk, viņiem nav ko zaudēt, atspēlēties ir vieglāk nekā noturēt pārsvaru Chelsea psiholoģiski būs ļoti grūti un viņi sadegs, turklēt Chelsea iztrūks Davids Luizs, kas ir Chelsea aizsardzības balsts, es teiktu 3:0 Barselona labā.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-24 11:42, pirms 12 gadiem
nu ko atkal divi vakari lieliska futbola. Lai talak tiek labākā komanda abu spēļu summā

  -3 [+] [-]

, 2012-04-24 11:45, pirms 12 gadiem
Barca uz sezonas beigam pulveritis sāk beigties

     [+] [-]

, 2012-04-24 11:53, pirms 12 gadiem
Luizs drīzāk ir Chelsea aizsardzības balasts, vismaz spēlēs kurās ir jāaizsargājas...
happijs rakstīja: Barsa noteikti tiks tālāk, viņiem nav ko zaudēt, atspēlēties ir vieglāk nekā noturēt pārsvaru Chelsea psiholoģiski būs ļoti grūti un viņi sadegs, turklēt Chelsea iztrūks Davids Luizs, kas ir Chelsea aizsardzības balsts, es teiktu 3:0 Barselona labā.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-24 12:09, pirms 12 gadiem
Onka rakstīja: Negribētu nevienu apvainot, bet jābūt nedaudz ar novirzēm, lai kaut kādam tādam sviestam kā karmas, liktenis, pazīmēm utt tiešām ticētu.
Ar ko tad Tu vari izskaidrot to, ka pirmajā spēlē Farsa nevarēja iesist 100% momentus, bet Chelsea pietika ar pusotru momentu, lai uzvarētu spēli? Visu redzēsim šovakar

Es ticu tikai karmai, un tas nav sviests, salīdzinoši ar citām pasakām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-24 12:14, pirms 12 gadiem
bayern rakstīja: FINALS:Bayern-Barcelona
Tu tici Bayernam , bet netici chelseai ?
Ceru uz labu spēli. Protams bez alus un tv6 šodien neiztikt.
1 2 3 4 5 6 7 244 komentāri